Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Finger Food

Featured Replies

Din ciclul ''Pandalii,alla Geany'' =))

Rezulta ca mami' meu care e f. ocupata chiar si la varsta ei munceste de dimi' pana seara,ca nu poa' sa stea o secunda femeia asta :tongue3: ,nu am sarbatorit impreuna nici 1 martie nici 8 si nu va fi nici de ziua mea ca pica joi anul asta,asa ca,contrar obiceiului vine ea la masa la mine maine cu tata,asa ca momentan m-am jucat cu o foaie de aluat de foietaj cumparat(bella de data asta,am folosit doar o foaie ca pachetul are 2,una am pus-o la congi' pt. alta data)

post-405-15205951592323_thumb.jpg

Am taiat cu ruleta ondulata (primita cadou de la Stella-Bella :drool:) ,o fasie de aluat ,pe care mai apoi in zig zag,facuta triunghiuri,infasurat bucatele de carnacior afumat cabanos,si facut cornulete,unse cu putin ou batut si presarate cu mac,taiat alte doua fasii de aluat si facute apoi patrate(10 mi-au iesit) ,unse cu ou,pus deasupra un patrat de branza telemea si capacel de rosie cery' in cap,presarat cu oregano uscat de la plic,si imi ramasese rest o panglica de aluat pe care doar am taiato pur si simplu in bucatele si am pensulat cu ou presarat cu mac si lasat asa simple...

post-405-15205951714624_thumb.jpg

Maine o sa le incalzesc putin inainte de servire sa fie doar caldute,o sa mai intercalez niste trandafirasi din salam crud uscat pe platou si niste ciupercute facute din branza telemea pt. piciorus si capacel de rosie cery in cap pt. palarie,sa vad ce-mi iese ca nu vreau sa ma complic prea mult :drool:

Ceva de genul

post-405-15205968027761_thumb.jpg

• 6 months later...

Madeleines de tip aperitiv sarat

Intr-un castronel se bat usor 2 oua peste care se adauga 1 lingura de ulei, 3 linguri de iaurt si 1 lingura de parmesan razuit. Acest amestec se imprieteneste cu 3 linguri de faina alba (cernuta) si 1 lingurita praf de copt. Pentru o aroma mai aparte, se poate pune putin patrunjel verde tocat, (optional) un catel mic de usturoi tocat si o felie de prosciutto facuta praf (se usuca la microunde si apoi se piseaza cu pistilul intr-un mojar). Cu aceasta compozitie se umplu pe jumatate formele de madeleines si se coc timp de 10' in cuptorul preincalzit la 200°C. Ies in jur de 18 bucati, ce pot fi consumate atit calde, cit si reci.. Pofta buna ! :notworthy:

post-505-0-93822700-1537913561_thumb.jpg

post-505-0-40745600-1537913642_thumb.jpg

post-505-0-17863200-1537913744_thumb.jpg

• 3 weeks later...

Idei sarate si dulci pentru Halloween, jucati-va si dati-va friu imaginatiei ! :boohoo:

Pe o felie de piine unsa cu unt se aseaza (suprapuse) o felie de salam si una de cascaval (la care am decupat ochii, nasul si gura "dovleacului") si de asemenea i se face o palariuta dintr-o jumatate de felie de salam. Se da la cuptorul preincalzit (180°C), timp de 5-6'.

Paianjenii sint realizati din crostinii unsi cu o brinza tartinabila (Philadelphia) si masline negre.

post-505-0-21925800-1539417128_thumb.jpg

Dovlecei din clementine, carora le-am facut ochii si gura din "rotella" de lemn dulce, iar palarioarele de vrajitoare din biscuiti Oreo, dulceata si niste bombonele conice.

post-505-0-86182100-1539417152_thumb.jpg