October 27, 201015 yr comment_61896 Cu numarul 2 intra Geany in concurs!Felicitari si bafta! Superba,racoritoare si fina prajitura ta,si îmi place ca nu necesita cuptor.Va fi ideala pentru zilele calduroase de vara.Deci fete,luati creionul si hirtia de pe acum si va pregatiti pentru canicula.Draga Maya ma bucur ca ti-a placut este foarte fina ,acruta si racoroasa,lamaioasa,dar eu m-am gandit ca pana la vara merge bine si pt. dupa masa de craciun sau revelion,care fiind seara si cu produse traditionale mai greoaie,poate acest desert poate fi considerat o solutie... Report
October 27, 201015 yr comment_61898 Eu azi is tare tuta , ca nu gasesc nici o reteta de prezentare la concursuri...vorbiti de tortul lui petunela si al geaninei, si de pinguinii chefei la aperitive...da eu una nu stiu unde sunt ??? uie unie??? Report
October 27, 201015 yr comment_61901 Eu azi is tare tuta , ca nu gasesc nici o reteta de prezentare la concursuri...vorbiti de tortul lui petunela si al geaninei, si de pinguinii chefei la aperitive...da eu una nu stiu unde sunt ??? uie unie??? :PSteluto aici avem voie numai sa comentam vezi ca locul cu retetele e in josul paginei principale concursuri,unde numai retetele au voie a fi postate...Da-mi de stire daca le vezi si zi daca ti-au placut ,da' daca nu ti-au placut nu mai zi... Report
October 27, 201015 yr comment_61902 eu deja am bifat o reteta la seria dezastre .alta la rand Draga Ortansa nu te necaji ca si eu cand am vazut cum curgea pe langa jeleul de deasupra prajiturii mele de parca era niagara,am zis gata:dezastru scrie pe ea'' ...am mai remediat ceva ceva,da sa nu mai spui la nimeni... Aviz admin si moderatori pt. urmaritoarele''concursuri mie imi trebuie o forma deaia cu inel... Report
October 27, 201015 yr comment_61904 Geaninoooooo, merci fata mea. vazut, salivat si apreciat.bravo voua. Report
October 27, 201015 yr comment_61907 ah,mersi Geany de incurajare .dezastrul meu s-a papat direct cu lingura,sesiunea foto anulata.si parea atat de usor de facut.next time maybe.tu l-ai dichisit frumos,ai avut ce poza,de gust nu ma-ndoiesc ca ai avut si ce papa:D Report
October 27, 201015 yr comment_61908 Geany super tortul tau si ma distreaza coincidenta zici ca ne-am vorbitDraga Petu,pt. mine e prima oara ca fac acest pat de biscuite ca nu aveam forma cu inel,cand o sa vezi poze pas cu pas o sa te crucesti pe la ce m-a dus mintea si ce peripetii am avut Eu fac a doua oara,parca,blat de biscuiti.Prima oara dupa reteta,acum din amintiri Sa stii ca si eu am improvizat,pentru ca fornma mea nu e asa inalta,si ultimul strat nu mi-a intrat in ea;a trebuit sa fac margini din folie de aluminiu PS:doresteti o forma detasabila cu pereti inalti,ca sa nu mai ai nici un fel de probleme ,daca tot e sa-ti doresti Report
October 27, 201015 yr comment_61912 ah,mersi Geany de incurajare .dezastrul meu s-a papat direct cu lingura,sesiunea foto anulata.si parea atat de usor de facut.next time maybe.tu l-ai dichisit frumos,ai avut ce poza,de gust nu ma-ndoiesc ca ai avut si ce papa:D Pai si de ce nu te-ai prezentat aici cu o crema pe post de "cel mai dulce desert"? Report
October 27, 201015 yr comment_61914 Ha ha ha Petu noroc ca am poze doveditoare chiar ca am fost pe aceeasi lungime de ''unzi''..Stratul de biscuite stiu ca am notata ce a zis Anna Olson 300 gr de biscuiti 100 gr. de unt,cangi am pus si cealalta 100 de gr. adica jumatea de pachet ramasa ca nu era nici o smecherie... Report
October 27, 201015 yr comment_61915 Cred ca am sa fac si eu tortul tau,ca tot are soacra-mea in curand ziua de nastere:alti cobai-alt tort Apropo cobai,ai mei au fost astazi foarte incantati de tortul in trrei culori. Report
October 27, 201015 yr comment_61916 Cred ca am sa fac si eu tortul tau,ca tot are soacra-mea in curand ziua de nastere:alti cobai-alt tort Apropo cobai,ai mei au fost astazi foarte incantati de tortul in trrei culori.Petu ce-a sa zica socrela ca de ziua ei ii dai tort de lamaie?!! ''soacra soacra poama acra'' Report
October 27, 201015 yr comment_61918 Cred ca am sa fac si eu tortul tau,ca tot are soacra-mea in curand ziua de nastere:alti cobai-alt tort Apropo cobai,ai mei au fost astazi foarte incantati de tortul in trrei culori.Petu ce-a sa zica socrela ca de ziua ei ii dai tort de lamaie?!! ''soacra soacra poama acra'' Crezi ca ma intereseaza ce zice? Sa fie multumita ca fac ceva si nu trebuie sa cumpere Report
October 27, 201015 yr Author comment_61919 Petu ce-a sa zica socrela ca de ziua ei ii dai tort de lamaie?!! ''soacra soacra poama acra'' Hahhaahaahah,cool asta cu soacra-soacra poama acra!!! Report
October 27, 201015 yr comment_61921 No petu poti sa faci si cu alt fruct,portocala,ananas,capsunici,fructici''de paduri'' deshtia,soru-mea zice numa kiwi nu ca cica are ceva care omoara gelatina,nush' daca-i adevarat... Report
October 27, 201015 yr comment_61924 No petu poti sa faci si cu alt fruct,portocala,ananas,capsunici,fructici''de paduri'' deshtia,soru-mea zice numa kiwi nu ca cica are ceva care omoara gelatina,nush' daca-i adevarat... Da numa d-a naibii si nu fac,na,o sa fac cu LAMAIE si in loc de "La multi ani!" ii cant chestia aia de mai sus Nu stiam de kiwi,dar e bine de interesat Report
October 27, 201015 yr Author comment_61925 No petu poti sa faci si cu alt fruct,portocala,ananas,capsunici,fructici''de paduri'' deshtia,soru-mea zice numa kiwi nu ca cica are ceva care omoara gelatina,nush' daca-i adevarat...Si ananasul!Dar "geleaza" fara probleme cu Agar-Agar(Agartine).Se gaseste la Kaufland.Ananasul si Kiwi contin o enzima numita Bromelin,care nu permite gelificarea.Gelatina de provenienta animalica nu rezista acestor enzime,si se topeste de dragul lor Dar folositi cu încredere agarul,care este de provenienta vegetala(obtinut din alge),ca e pacat sa renuntati la un jeleu de ananas,care este superb!Eu mor dupa ananas! Report
October 27, 201015 yr comment_61926 No petu poti sa faci si cu alt fruct,portocala,ananas,capsunici,fructici''de paduri'' deshtia,soru-mea zice numa kiwi nu ca cica are ceva care omoara gelatina,nush' daca-i adevarat... Da numa d-a naibii si nu fac,na,o sa fac cu LAMAIE si in loc de "La multi ani!" ii cant chestia aia de mai sus Nu stiam de kiwi,dar e bine de interesatPetu' esti de belea poate vine barba'tu si ma ia la shuturi... Report
October 27, 201015 yr comment_61927 No petu poti sa faci si cu alt fruct,portocala,ananas,capsunici,fructici''de paduri'' deshtia,soru-mea zice numa kiwi nu ca cica are ceva care omoara gelatina,nush' daca-i adevarat...Si ananasul!Dar "geleaza" fara probleme cu Agar-Agar(Agartine).Se gaseste la Kaufland.Ananasul si Kiwi contin o enzima numita Bromelin,care nu permite gelificarea.Gelatina de provenienta animalica nu rezista acestor enzime,si se topeste de dragul lor Dar folositi cu încredere agarul,care este de provenienta vegetala(obtinut din alge),ca e pacat sa renuntati la un jeleu de ananas,care este superb!Eu mor dupa ananas! Multumesc mult Maya eu am vazut la tv(prova del cuoco stiu ca te-am inebunit dar chiar anul trecut era o cofetareasa tare tanara si faina )si am auzit de agar-agar,dar de cumparat nu am vazut,sincer in bacau cel putin,imi faceam probleme ca nu voi gasi mascarpone,eii bine nu gaseam jeleu si jeleuri(decat gumate) off ce-am ajuns si pe vremuri dadeam si in caini cu ele... Report
October 27, 201015 yr comment_61959 Na,zoazorel,nu ma mai joc mi-ai adus aminte de dulciurile de le facea maica-mea cu untura si saratele cu untura de casa...pai eu de unde iau untura?Fursecurile arata tare gustoase si mai ales "valoroase" Cred ca ma pun sa-mi topesc singura,ca vin sarbatorile si tare as vrea sa fac un dulce care nu lipsea de pe masa de craciun si de Revelion la noi.Nu stiu cum ii zice,dar se desfacea aluatul in foi si era tare bun(se umpleau cu dulceata si de Revelion se punea si banut inauntru) Report
October 27, 201015 yr Author comment_61963 Cu numarul 3 , si o reteta de valoare din butoiul cu melancolie,intra zoazorica in concursul dulce!Bafta,draga mea! Retetele de familie sînt cele mai pretuite dintre toate.În general sînt legate de trecut,de copilaria noastra.La noi în familie au fost cornuletele cu rahat(un aluat facut cu unturita)si gem de prune.De cînd eram de-o schioapa,cind vedeam în camera în care nu încalzeam,ligheanul cu aceste cornulete,stiam ca mai putin si vine mos craciun Le mai facea si cu alte ocazii,dar pentru Craciun facea la tona... un ligean urias,serios nu glumesc.Era imens!Încapeam sa ma scald în el(nu,nu o faceam ...pentru scaldat aveam altul )!Micii colindatori erau fericiti.Daca cumva mama uita sa umple castronul de lînga usa,întreba cîte unu: "Tanti,mai ai prajitura de aia?" Report
October 28, 201015 yr comment_61978 Pentru untura intreaba Petu la macelarie iti va da slana aia alba si grasa,o faci cuburele si o pui la topit intr-un ceaun,o stropesti cu putina apa,cand se topeste de tot o sa obtii multa untura si jumeri prajite,o dai la rece... Azorico f. faine fursecurile,bafta maxima iti urez... Report
October 28, 201015 yr comment_62003 Fetelor, va multumesc pentru aprecieri.Sper ca fursecurile mele isi vor gasi locul in caietele voastre. Torturile voastre...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Cel putin lamaiosul lui Geany...Cu mente nu-s eu prietena, dar pot face alta culoare, cu alta aroma! Stiind ca Petu e fan retete simple, ca si mine, m-am gandit si la ea.Petu, cum a zis Geany, poti face singura untura.Mie-mi plac mai mult cu untura decat cu osanza.Osanza , mi se pare mie, miroase mai...cumva! Si eu am avut peripetii.M-am apucat pe la 8 seara de ele.In mod normal, le fac din ochi, fiindca le fac de multa vreme.Aseara am stat sa cantaresc toate cantitatile.Ei bine, am pus tot, am modelat fursecurile si, cand sa le pun stafide, m-am lins pe un deget:fursecurile mele NU AVEAU ZAHAR! Sa mor.Am luat-o de la inceput si-am pus si zahar(am stricat fursecurile, le-am re-framantat cu zahar, re-modelat fursecurile...) si uite-asa, in loc de jumate de ora a durat o ora jumate.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/violent1.gif Maya, le-as pune si la "imagini". Cand am voie? Report
October 28, 201015 yr comment_62011 Da si eu am vrut sa-l pun la imagini si nu mi-a intrat postarea... Report
October 28, 201015 yr comment_62026 No petu poti sa faci si cu alt fruct,portocala,ananas,capsunici,fructici''de paduri'' deshtia,soru-mea zice numa kiwi nu ca cica are ceva care omoara gelatina,nush' daca-i adevarat...Si ananasul!Dar "geleaza" fara probleme cu Agar-Agar(Agartine).Se gaseste la Kaufland.Ananasul si Kiwi contin o enzima numita Bromelin,care nu permite gelificarea.Gelatina de provenienta animalica nu rezista acestor enzime,si se topeste de dragul lor Dar folositi cu încredere agarul,care este de provenienta vegetala(obtinut din alge),ca e pacat sa renuntati la un jeleu de ananas,care este superb!Eu mor dupa ananas! Oare de asta nu mi se leaga mie diplomatul cu ananas si kiwi? Ca am si renuntat sa mai fac diplomat, iese moale mereu. Si eu mereu pun si ananas si kiwi. Report