December 3, 200916 yr comment_4808 I-as fi zis "placinta dobrogeana", dar stiu ca puristii nu ar fi de acord. Cînd eram pusti, la Bucuresti, în dreptul Operetei, pe malul celalalt al Dimbovitei, chiar în statia de tramvai, se afla o placintarie care facea, cred cea mai grozava placinta dobrogeana. Am încercat sa re-creez gustul acela care mi-a ramas în memorie. Iata încercarea cea mai apropiata pe care am reusit sa o obtin: [align=center]Ingrediente Un pachet de foi de placinta (250g)400g de brînza proaspata de capra200g iaurt grecesc100g unto lingura buna de susan (facultativ)[/align] Se amesteca iaurtul cu brînza Se ung jumatate din foi cu unt topit si se suprapun Se pun în forma unsa si ea si se toarna amestecul de brînza si iaurt Se unge cealalta jumatate din foi cu unt topitSe acopera placinta cu ele Se unge iar cu unt si se presara cu susan Se de la cuptor 180°C pîna se rumeneste bine. That's all. Report
December 3, 200916 yr comment_4810 Eu nu ma omor dupa brînza de capra.Dar banuiesc ca iese la fel de buna si cu alta brînza?..de vaca? Report
December 3, 200916 yr comment_4814 Sexiune Copil fiind, stateam in Militari, linga o patiserie/berarie, unde sa facea placinta asta, exact la fel cum zici tu, 1xunt, 2xiaurt, 3xbrinza mai putin susan! De aia am si tinut minte reteta! Report
December 3, 200916 yr Author comment_4818 Eu nu ma omor dupa brînza de capra.Dar banuiesc ca iese la fel de buna si cu alta brînza?..de vaca? Vaca nu, oaie da. O telemea buna si nu prea sarata e perfecta. Daca e prea tare sau prea sarata, maresti doza de iaurt. Report
December 3, 200916 yr comment_4830 Buna rau !O sa o fac sigur !Daca e oaie ..berbecul meu o sa fie incantat ! Report
December 3, 200916 yr comment_4990 EU sunt fan branza, asa ca cu siguranta ma voi pune din nou pe cautat foi filo... de ceva timp nu le mai gasesc. Arata asa de bineeeee! Eu folosesc pasta sfoglia.Multumesc pt idee! Sorina Report
December 6, 200916 yr comment_5961 Salut, Tare as vrea sa fac si eu placintuta asta, numai ca nu gasesc foi de placinta , de facut, nu se pune problema ca dureaza tare mult.As intreba fetele dint Italia: Unde gasiti foi de placinta? Eu am tot cautat si nimic. Crista Report
December 7, 200916 yr comment_6261 Mama doamne, Alexandru! nu imi revin cit de prolific esti in ale retetelor. Si cu poze, nu altfel!Dar as spune ca cea mai buna placinta cu brinza se facea 'La Stoica' in Timisoara Fir-ar, acu' trebuie sa sar si eu cu vreo reteta dar nu am vazut nici un topic de traume in bucatarie. Report
December 7, 200916 yr Author comment_6272 Salut, Tare as vrea sa fac si eu placintuta asta, numai ca nu gasesc foi de placinta , de facut, nu se pune problema ca dureaza tare mult.As intreba fetele dint Italia: Unde gasiti foi de placinta? Eu am tot cautat si nimic. Crista Crista, dughene grecesti sau turcesti nu ai prin zona? la ei aproape sigur gasesti.Daca nu, poti sa faci cu pasta sfoglia. Rezultatul e diferit dar ramîne foarte comestibil Report
December 7, 200916 yr comment_6280 Ciao Crista, bine ai venit. Eu mananc de fiecare data cand sunt la Bucale dobrogeana de la o mica placintarie/laborator in Dorobanti.deci, da o voi incerca .merci maestre de reteta. Report
December 7, 200916 yr comment_6360 Va salut, Da, ai dreptate Alexandru, dugheana turceasca gasesc, merci de ajutor si pentru reteta, arata delicios. Stela, merci de primire. O zi buna va doresc Crista Report
December 7, 200916 yr comment_6566 Ingrediente le cunosc si stiu de unde sa le iau , nu-mi ramane decat sa o fac.Stiam ca exista si altfel de foi de placinte (turcesti) dar aici nu le-am vazut niciodata! Report
December 7, 200916 yr Author comment_6574 Ingrediente le cunosc si stiu de unde sa le iau , nu-mi ramane decat sa o fac.Stiam ca exista si altfel de foi de placinte (turcesti) dar aici nu le-am vazut niciodata! Vecinica draga, eu le gasesc si la Auchan si la Carrefour, au rayon frais, la aluaturi (brisée, feuilleté, etc).Daca nu, da o fuga pîna aici si te duc eu la magazinul care trebuie. Altminteri, desi sînt mai groase, merge si cu foi de brick, pe care le gasesti chiar peste tot. P.S. placut blogul tau Report
December 7, 200916 yr comment_6578 Ingrediente le cunosc si stiu de unde sa le iau , nu-mi ramane decat sa o fac.Stiam ca exista si altfel de foi de placinte (turcesti) dar aici nu le-am vazut niciodata! Vecinica draga, eu le gasesc si la Auchan si la Carrefour, au rayon frais, la aluaturi (brisée, feuilleté, etc).Daca nu, da o fuga pîna aici si te duc eu la magazinul care trebuie. Altminteri, desi sînt mai groase, merge si cu foi de brick, pe care le gasesti chiar peste tot. P.S. placut blogul tau Am recunoscuuuut dar am tot auzit de foile turcesti yufka, ma gandeam ca sunt tocmai bune pentru palcinta ta!Le-am tot cautat pe aici, dar nu le-am gasit in niciun magazin. P.S. Multumesc :oops: Report
December 9, 200916 yr comment_7117 Daca nu, da o fuga pîna aici si te duc eu la magazinul care trebuie. Mon cher jos labuta de pe irina mea ca vin cu facaletul dupa tine Omul meu a zis ca-i divina Adica prietenul meu Vittorio? Pupa-l Report
December 10, 200916 yr comment_7669 Facut si eu cu jumate de ingrediente...buuuna. mai ales dupa ce s-a racit un pic.Eu am presareat-o cu za'atar . Report
January 14, 201016 yr comment_15354 [align=center]Am alergat zglobie, ca Heidi dupa capre pina am dat de brinza lor in supermarket si-am placintarit-o pe delicioasa ... http://img508.imageshack.us/img508/2064/placintacoapta.jpg multam pt. reteta ! http://img515.imageshack.us/img515/6866/placintaofelie.jpg[/align] Report
January 25, 201016 yr comment_17007 Ce e za'atarul? Arata tare bine placintele voastre! e un amestec de ierburi si susan tipic tarilor arabe.http://mideastfood.about.com/od/middlee ... zaatar.htm mie imi place mult cu labna sau labneh( e un iaurt natur amestecat cu un pic de sare si lasat sa se scurga pana devine cu o consistenta de branza , nu stiu daca m-am exprimat bine) http://www.wikihow.com/Make-Labneh-Cheese editez ca mai gasii un site in imagini cu labnah. personal iau iaurt in confectii de 500 gr, adaug o lingurita de sare, si pun un tifon peste o sita, torn compozitia si lasa cateva ore la scurs. http://biology.clc.uc.edu/fankhauser/ch ... Labneh.htm Report