August 27, 201016 yr comment_54461 Pai vezi ca ne induci in eroare Mirosul e belea mare, n-ai ce-i face, nu ai un balconel ceva in care sa poti praji in aer liber si sa nu miroasa in casa?Pentru eliminat mirosul de orisice in casa eu folosesc o Lampe Berger neoriginala adica astahttp://www.pnicolai.com/ve/pages/index.php?p=boule-azur m-ai zbart, Adriana! si pentru asta ai remediu! si ce arzi in lampita? merge deci orice lampita cu lumanarica si un ulei parfumat ?deci combini prajeala cu aromoterapia ... Si ma rog ce aroma folosesti ceva fresh presupun? Report
August 27, 201016 yr Author comment_54462 Hei, vorbiti romaneste . Ce panaj? ce residuuri? Panajul este amestecul cu care panezi ceva Ai mai multe soiuri de panaj, englez, milanez, francez, japonez, etc.Panajul englez se face trecînd bucata de carne sau peste prin faina, ou si pesmet. Uneori, se trece de doua ori prin ou si pesmet.Panajul francez se face doar cu unt si pesmet, cel milanez se face ca cel englez dar se adauga parmezan ras în pesmet. Report
August 27, 201016 yr comment_54463 Foarte faina plita! Eu stau la etajul 2 (ultimul din bloc) si vecinii nu au balcon, nici in stanga nici in dreapta. E o idee f faina sa stii! O sa ma gandesc daca chiar m-as incumeta sa prajesc pe balcon. Oricum si cand prajesc in casa, daca ies pe balcon se simte mirosul pentru ca iese pe geamul de la bucatarie. Report
August 27, 201016 yr Author comment_54465 Foarte faina plita! Eu stau la etajul 2 (ultimul din bloc) si vecinii nu au balcon, nici in stanga nici in dreapta. E o idee f faina sa stii! O sa ma gandesc daca chiar m-as incumeta sa prajesc pe balcon. Oricum si cand prajesc in casa, daca ies pe balcon se simte mirosul pentru ca iese pe geamul de la bucatarie. 1) foloseste hota2) încearca un ulei special pentru fript, gen Frial http://www.e-leclerc-valreas.com/app/leclerc-25151.jpg Report
August 27, 201016 yr comment_54466 *Edit: gata, vad ca merge linkul. ce e lampa asta ca n-am mai auzit de ea? si cum functioneaza? ma intereseaza ca-s obsedata de mirosuri.Din cite imi amintesc e o lampa care se folosea foarte demult in spitale ca sa purifice nitel aerul, acum se folosesc jdemii de parfumuri si chiar elimina mirosul neplacut din casa (de prajeala, de peste sau de orice altceva), parol si garantat. Il elimina sau il acopera? Ca eu am o problema cu chimia, vreau sa stiu cum 'dispare' mirosul. Report
August 27, 201016 yr comment_54467 Hei, vorbiti romaneste . Ce panaj? ce residuuri? Panajul este amestecul cu care panezi ceva Ai mai multe soiuri de panaj, englez, milanez, francez, japonez, etc.Panajul englez se face trecînd bucata de carne sau peste prin faina, ou si pesmet. Uneori, se trece de doua ori prin ou si pesmet.Panajul francez se face doar cu unt si pesmet, cel milanez se face ca cel englez dar se adauga parmezan ras în pesmet. Habar nu aveam de diferentele astea. Multu'.Deci panajul pe care il folosesc eu faina-ou-faina se numeste panaj romanesc? Te rog frumos, poti sa detaliezi panajul francez? Report
August 27, 201016 yr comment_54468 Foarte faina plita! Eu stau la etajul 2 (ultimul din bloc) si vecinii nu au balcon, nici in stanga nici in dreapta. E o idee f faina sa stii! O sa ma gandesc daca chiar m-as incumeta sa prajesc pe balcon. Oricum si cand prajesc in casa, daca ies pe balcon se simte mirosul pentru ca iese pe geamul de la bucatarie. 1) foloseste hota2) încearca un ulei special pentru fript, gen Frial Alexandru, mersi frumos pentru sugestii! Hota o folosesc, dar e una pacatoasa cu carbune care nu ma ajuta mult. (stau in chirie si nu pot schimba... situatia) Ulei special spui? Si uleiul asta special e tratat chimic? procesat in vreun fel? ca cel ce se foloseste prin fast-food-uri? Report
August 27, 201016 yr comment_54470 1. Eu va recomand iar si iar pentru prajit uleiul din simburi de struguri.2. Nu stiu ce face cu mirosul, habar n-am ce chimicarie se intimpla dar iti garantez ce acel miros dispare si la inceput ramine cel al lampii dupa care dispare si el. Deci nu pot sa-ti zic daca il absoarbe sau ce-i face, poate scrie pe siteurile lampilor astora. Daniella, nu cred absolut deloc ca merge orice lampita, asta are un fitil care nu se consuma pentru ca deasupra arde un capacel din ceramica nu fitilul. Lichidul care se pune in ea poate avea jdemii de mirosuri, fiecare alege ce-i place. Mon cher, iarta-ne ca am divagat dar vorbim, de lucruri utile, zic eu Report
August 27, 201016 yr comment_54476 Hei, vorbiti romaneste . Ce panaj? ce residuuri? Panajul este amestecul cu care panezi ceva Ai mai multe soiuri de panaj, englez, milanez, francez, japonez, etc.Panajul englez se face trecînd bucata de carne sau peste prin faina, ou si pesmet. Uneori, se trece de doua ori prin ou si pesmet.Panajul francez se face doar cu unt si pesmet, cel milanez se face ca cel englez dar se adauga parmezan ras în pesmet. si panajul DOC, adica de Viewner schnitzel cum se face?panajul frantuzesc cu unt si pesmet adica cum? Report
August 27, 201016 yr Author comment_54514 Hei, vorbiti romaneste . Ce panaj? ce residuuri? Panajul este amestecul cu care panezi ceva Ai mai multe soiuri de panaj, englez, milanez, francez, japonez, etc.Panajul englez se face trecînd bucata de carne sau peste prin faina, ou si pesmet. Uneori, se trece de doua ori prin ou si pesmet.Panajul francez se face doar cu unt si pesmet, cel milanez se face ca cel englez dar se adauga parmezan ras în pesmet. si panajul DOC, adica de Viewner schnitzel cum se face?panajul frantuzesc cu unt si pesmet adica cum? Panajul de snitel vienez este un panaj englez. Panajul francez se face ungînd carnea cu unt topit si trecînd-o apoi prin pesmet cernut fin. Report
August 27, 201016 yr Author comment_54515 Ulei special spui? Si uleiul asta special e tratat chimic? procesat in vreun fel? ca cel ce se foloseste prin fast-food-uri? Frial este un amestec de uleiuri vegetale (floarea soarelui, rapita, palmier, coriandru), fara nici un aditiv, din cîte stiu. Amestecul de uleiuri face toata diferenta. Report
August 27, 201016 yr comment_54522 Adraiana si Alexandru, multumesc pentru sugestii si explicatii. Report
August 28, 201016 yr comment_54631 Alexandru, vreau sa fac Kara-age, dar carnita mea e de porc. Cum afara e cuptor nu plec la cumapraturi, asa ca astept aprobarea ta, daca pot face si din snitele de porcul. Daca nu fac din ficatel de puiut, caci astea sunt singurele variante detinute acum in casa si pe care le-am pus la dezghetat de 2 ore. Zi degraba ca mi-e fomita. Aaa si o lamurire: zici ca dupa 20 minute se adauga faina progresiv. Scot carnea in prealabil? Multumesc. Report
August 28, 201016 yr comment_54639 Daca Alexandru nu este pe fir, poate imi raspunde altcineva referitor la cutezanta mea: merg facute Kara-age si cu carnita de porc? Report
August 28, 201016 yr Author comment_54653 Daca Alexandru nu este pe fir, poate imi raspunde altcineva referitor la cutezanta mea: merg facute Kara-age si cu carnita de porc? Habar nu am, cred ca da, în general nu carnea este ingredientul cel mai greu de gasit Report
August 28, 201016 yr comment_54654 Le-am făcut, sunt super-super delicioase, mirinul l-am înlocuit cu ce m-am priceput - apă minerală+oţet de mere +miere. Poză nu pot să fac , mi-s descărcaţi acumulatorii. Dacă se încarcă până mai am bucăţelele delicioase , pun poză mâine. Întrebarea mea întrebătoare( puteţi să râdeţi, da tot o pun )- cum se pronunţă denumirea acestui fel de mâncare? Report
August 28, 201016 yr comment_54663 am improvizat: nu am avut mirin, sake, ulei de susan si nici pulpe de pui. Am jonglat cu balsamic si cu un vin alb dulceag, un strop de bere ca era (prea multa faina) Sos de soia de la Heinz in loc de de japonez si am pus ceva mai putin ca eram cu sticla pe sfarsite. Am facut si snitelele de porc si ficatelul de pui. Marinata a iesit super ... Ce arome ....! Data viitoare o sa pun mai mult ghimbir, parca a fost prea delicat, dar mi-era teama sa nu fie prea puternic, pentru ca ma ustura mana de la raderea ghimbirului de zici ca obagasem in zeama de ardei iute. Mi-au placut mult:delicioase! merci de reteta, Alexandru! mi-ar placea sa gust kara age si la mama ei acasa la un sake ... cred ca aroma locala (apa, aer) i-ar da o savoare complet diferita ... Gurmanda din mine nu s-a dezmintit nici de data asta!Despre prajeala si stropi de ulei in toata bucataria ... nu va mai spun ... (am evitat in ultimii doi ani orice prajeala pana la reteta asta de la care nu am putut sa ma abtin .... deh daca poftesc tot ce vad ). Off Topic:Pisoi, a propos de uleiuri, nutritionistul si cercetatorul in alimentatie la noi recomanda uleiul de palmier nehidrogenat ca fiind cel mai sanatos pentru a praji. Uleiul de palmier nehidrogenat sau nerafinat rezista la temperaturi de pană la 230 de grade Celsius, in vreme ce uleiul de masline – 180 de grade. Uleiul de palmier trebuie sa inlocuiasca uleiul de floarea-soarelui. De ce? Pentru ca uleiul de palmier rezista la temperaturi foarte ridicate, nu patrunde în alimente, nu miroase si nu face fum. In schimb del de floarea soarelui este nociv, el dezvolta acroleine la mai putin de 160 grade si este cancerigen (mai ales refolosit 1 data e otrava ... de aia cel de la fast food ... e ). Este si foarte bun la pret. Uleiul de palmier este un ulei excelent pentru uz general si o sursa bogata in vitaminele A si E. E mai gras decat cel de masline, se foloseste putin cantitativ. Fa un research si tu si daca iti place ceea ce gasesti despre el, eu ti-l recomand pentru orice prajeli in loc de oricare altul. Dar, chiar daca folosim exclusiv ulei de palmier, prof. dr Gheorghe Mencinicopschi spune ca trebuie sa limitam consumul alimentelor prajite. Cantitati insemnate de acrilamida se gasesc în toate produsele prajite din comert: alune, migdale, cereale, chipsuri, floricele, seminte etc. Report
August 28, 201016 yr comment_54665 pe colturile sus si jos cum te uiti pe monitor e ficatelul.A iesit foarte bun, gustos, dar nu va recomand sare uleiul ... ca la ficatelul prajit ... dar fiind kara-age nu poti pune capac! In plus trebuie sa-l rasucesti de multe ori, pentru ca tot iese sange din el prin panaj.De bun .... bun rau!Oricum eu marinez cam orice carne inainte de a o face friptura, ca e gratar sau la cuptor (ulei masline, balsamic, piper mozaic, verdeturi italiene, sos de soja Heinz e basicul si uneori adaug alte dracovenii ca boabe de coriandru pisate, zeama de lamaie, boabe de piper rosu, ceapa sau usturoi tocate, boia, sau alte verdeturi uscate macinate). Acum vreau chiar daca nu ma mai avant la prajeli in casa o sa mai repet marinata cu ingredientele exacte pentru fripturi. Am facut si de craciun pentru masa festiva ceva similar pentru un muschi de vita mare la cuptor, dar si atunci fara sake, mirin si usturoi ... a iesit un deliciu si muschiul fraged de se topea in gura (De obicei las la marinat 12-24 h in frigider). Acum o sa ma uit in supermarket de sake si mirin si sos soja japonez. De sosul de soja chinezesc ma feresc ca am luat de mai multe ori si l-am aruncat ca nu se putea consuma era pur si simplu saramura, fara adaos de sare in macare si tot nu se putea manca (mie de exemplu imi place orez fiert simplu si sa sa adaug doar soia si pasta picanta)! Heinzul e mai mult din chimicale ... asa ca e o idee buna sa-l caut pe cel japonez. Oare cum o sa deosebesc chinezul de japonez?Cred ca avand toate ingredientele din reteta ta va fi una din marinatele de succes. Report
August 28, 201016 yr Author comment_54673 Iata un exemplu perfect de bucatarie fusion, în care punctul de plecare este japonez si cel de sosire total original Felicitari pentru inspiratia novatoare! Report
August 28, 201016 yr Author comment_54675 Le-am făcut, sunt super-super delicioase, mirinul l-am înlocuit cu ce m-am priceput - apă minerală+oţet de mere +miere. Poză nu pot să fac , mi-s descărcaţi acumulatorii. Dacă se încarcă până mai am bucăţelele delicioase , pun poză mâine. Întrebarea mea întrebătoare( puteţi să râdeţi, da tot o pun )- cum se pronunţă denumirea acestui fel de mâncare? "kara-aghe" Report
August 28, 201016 yr comment_54693 Iata un exemplu perfect de bucatarie fusion, în care punctul de plecare este japonez si cel de sosire total original Felicitari pentru inspiratia novatoare! hai noroc muzule! Report
August 28, 201016 yr comment_54703 pe colturile sus si jos cum te uiti pe monitor e ficatelul.A iesit foarte bun, gustos, dar nu va recomand sare uleiul ... ca la ficatelul prajit ... dar fiind kara-age nu poti pune capac! In plus trebuie sa-l rasucesti de multe ori, pentru ca tot iese sange din el prin panaj.De bun .... bun rau!Oricum eu marinez cam orice carne inainte de a o face friptura, ca e gratar sau la cuptor (ulei masline, balsamic, piper mozaic, verdeturi italiene, sos de soja Heinz e basicul si uneori adaug alte dracovenii ca boabe de coriandru pisate, zeama de lamaie, boabe de piper rosu, ceapa sau usturoi tocate, boia, sau alte verdeturi uscate macinate). Acum vreau chiar daca nu ma mai avant la prajeli in casa o sa mai repet marinata cu ingredientele exacte pentru fripturi. Am facut si de craciun pentru masa festiva ceva similar pentru un muschi de vita mare la cuptor, dar si atunci fara sake, mirin si usturoi ... a iesit un deliciu si muschiul fraged de se topea in gura (De obicei las la marinat 12-24 h in frigider). Acum o sa ma uit in supermarket de sake si mirin si sos soja japonez. De sosul de soja chinezesc ma feresc ca am luat de mai multe ori si l-am aruncat ca nu se putea consuma era pur si simplu saramura, fara adaos de sare in macare si tot nu se putea manca (mie de exemplu imi place orez fiert simplu si sa sa adaug doar soia si pasta picanta)! Heinzul e mai mult din chimicale ... asa ca e o idee buna sa-l caut pe cel japonez. Oare cum o sa deosebesc chinezul de japonez?Cred ca avand toate ingredientele din reteta ta va fi una din marinatele de succes. scrie made in japan pe spate la mine sa gaseste cooking sake, cel original de baut poate fi mai greut de gasit in romaniapoate prin europa sau dragonul rosu? sa gasesti chinezisme...zic si eu Report
August 30, 201016 yr comment_54846 Mulţumim de reţetă, Alexandru, , iată ce a mai rămas pe azi, cred că o să concurăm serios pe kara-aghele astea... Report