Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Caponata ... la cuptor

Featured Replies

M-am uitat sa vad daca mai e vre-un topic despre caponata, dar n-am gasit ... asa ca deschid eu unul cu varianta mea de caponata.

Initial nu ma pregatisem sa fac poze si sa postez reteta asa ca n-am o poza "de grup" cu ingredientele, dar am sa le enumar:

[i]- o vanata

- un dovlecel (zucchini)

- o ceapa

- doi ardei grasi

- doua tije de telina

- o rosie curatata de pielita

- 60 ml ulei de masline

- 30 ml otet balsamic

- o lingura de zahar

- o mana de masline (de data asta n-am avut)

- 1 - 2 linguri de capere

- frunze de patrujel

- sare si piper[/i]

Tai legumele cuburi, incercand sa pastrez aceeasi dimensiune si le amestec bine intr-un bol cu uleiul, otetul balsamic, zaharul, sarea si piperul.

post-257-128977549121_thumb.jpg

Pregatesc o tava mai mare cu hartie de copt si incing cuptorul la 400 F (aproximativ 200 C).

Aranjez legumele in tava si le las in cuptor pentru aproape o ora, amestecand odata cam pe la jumatatea timpului de copt ...

post-257-128977618839_thumb.jpg

Dupa o ora legumele sunt coapte iar zaharul si otetul balsamic se caramelizeaza usor la suprafata legumelor.

post-257-12897762526_thumb.jpg

Pun legumele intr-un bol, le amestec cu caperele si frunzele de patrujel tocate.

post-257-128977638425_thumb.jpg

Et voilà!

post-257-128977648264_thumb.jpg

Noua ne place mult amestecata cu quinoa fiarta, ca si garnitura la felul principal.

Un amestec delicios.

Merge dupa parerea mea cu orice : cous-cous,paste,orez,sau ca garnitura.

S-a marcat.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/headbang.gif

Arata excelent si imi place mult de tot ca merge pentru disocierile mele in orice combinatie: si ca garnitura la ceva cu carne, si cu orez, cous-cous sau paste in alte meniuri. Faceam si eu niste ratatouille cu aproape aceleasi ingrediente, dar intr-o cratita pe aragaz, se faceau praf acolo, e adevarat ca lasau si un sos delicios, dar astea arata mai elegant :toothy6:

Adriana, cand fac legume la cuptor asa le fac, dupa reteta ta. Ies super bune. Si un pic off, Adriana fac si reteta ta de caponata cu vinete si dovlecei, scrisa de tine demult de tot, e yammy-yammy...

Aseara am incercat si cum a pus Ria aici.f bune au iesit si asa.

Am acum 2 variante pt legume.

Multumiri la amandoua pt retetele rapide si gustoase :floare:

• Author

Un amestec delicios.

Merge dupa parerea mea cu orice : cous-cous,paste,orez,sau ca garnitura.

S-a marcat.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/headbang.gif

Intr-adevar Piscotel, se poate combina si cu orez, cous-cous sau paste. Mie imi place sa le amestec cand sunt inca fierbinti, asa isi "imprumuta" aromele si mancarea e mai savuroasa.

Sa-mi spui daca ai incercat-o si daca v-a placut.

Yammi, ce idee minunata s-o faci la cuptor.

Merci Stella :hug:. Ideea nu-mi apartine, dar imi face placere s-o impart cu voi.

Arata excelent si imi place mult de tot ca merge pentru disocierile mele in orice combinatie: si ca garnitura la ceva cu carne, si cu orez, cous-cous sau paste in alte meniuri. Faceam si eu niste ratatouille cu aproape aceleasi ingrediente, dar intr-o cratita pe aragaz, se faceau praf acolo, e adevarat ca lasau si un sos delicios, dar astea arata mai elegant :)

Carmella, imi pare bine ca se potriveste cu "dieta" ta. Mi-ar placea sa stiu mai multe despre "disocieri". :hug:

Tre sa fie buna, eu legumele le faceam asa in cuptor dar adaugam un pic de pesmet ca sa absoarba umiditatea.

Merci Adriana. Prima data cand am facut reteta si eu m-am gandit ca-si vor lasa apa legumele, dar n-au lasat deloc lichid. Poate ca si temperatura cuptorului conteaza. La 200 C legumele se coc destul de rapid, n-apuca sa se deshidrateze.

Adriana, cand fac legume la cuptor asa le fac, dupa reteta ta. Ies super bune. Si un pic off, Adriana fac si reteta ta de caponata cu vinete si dovlecei, scrisa de tine demult de tot, e yammy-yammy...

Aseara am incercat si cum a pus Ria aici.f bune au iesit si asa.

Am acum 2 variante pt legume.

Multumiri la amandoua pt retetele rapide si gustoase :hug:

Milena, cu mare placere. Imi pare bine ca v-a placut.

• 3 months later...

[font=Comic Sans MS]Minunata, supergustoasa!! Cu siguranta va mai fi facuta si cu vinete. Multumesc pt reteta, Ria. :rolleyes:

Eu am facut-o cu dovlecei, ardei gras in trei culori si chiar bucati de telina (radacina) nu numai tije. Tot fara masline. Am adaugat inainte de a o servi capere si nuci de pin prajite.

post-697-12993558507622_thumb.jpg

post-697-12993558590703_thumb.jpg[/font]

• Author

Ria, nu pot decit sa-ti multumesc mult pt. reteta :drool: si sa exclam: minunata caponata ! :(

[/center]

[font=Comic Sans MS]Minunata, supergustoasa!! Cu siguranta va mai fi facuta si cu vinete. Multumesc pt reteta, Ria. :huh:

Eu am facut-o cu dovlecei, ardei gras in trei culori si chiar bucati de telina (radacina) nu numai tije. Tot fara masline. Am adaugat inainte de a o servi capere si nuci de pin prajite.

UptownG, Salmida, ma bucur ca v-a placut.

Foarte interesante si variantele voastre, s-au notat! :hug:

• 2 years later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • Author

Foarte buna!!

Multumesc pt reteta :)

Pupici!!

Super buna!

Merci pt reteta :D!

Oana, Ralu, sa va fie de bine.

• 8 months later...

Eu o fac in versiunea monti de ceva timp si nu ti-am multumit niciodata. Rusine sa-mi fie!

Am inlocuit lingura de zahar cu o lingurita de fructoza.

Multumesc mult!

post-133-13909244463762_thumb.jpg

• 2 months later...