December 22, 201213 yr comment_176681 Aveau jumate de cap de porc cu ureche, dar n-am eu oala sa pun jumate de cap de porc la fiert, de aia umblam dupa adidasi!In alta ordine de idei am verificat piftia, s-a inchegat beton. Maine cand vine de la mama o incalzesc sa port scoate carnea din ea, o trec prin tifon si-i pun usturoi. Stiu ca unii pun si la fiert, dar mie mi se face rau daca-mi miroase toata casa a usturoi, din copilarie mi se trage( de aia nu mananc eu fasole verde cu usturoi), nu ca as fi vreo sensibila, dar usturoiul ala ultra fiert, ma termina!Foarte frumosi cozonacii tai cerra, mie imi plac mai mult decat cei pe baza de nuca. Report
December 22, 201213 yr comment_176682 Salutare la tot satu'!Am aterizat bine-mersi, am fost si vreo 2 ceasuri la munci, apoi m-am vazut cu puslamaua cea mica (am luat ciupilu' de la gradi) si i l-am predat bunica-sii (cu ocazia asta m-am vazut si eu cu mama!). Azi am fost la ciumparaturi (da' asa, subtire, chestii rapide), la pranz am mancat la parintii jupanului. Acu', pe seara, am facut curat in congelator, am scos totul, am lasat afara (in balcon) ce-am gandit eu ca pregatesc pentru Craciun, iar pe restul le-am pus inapoi. Apoi am curatat si frigiderul, daca tot eram prin zona... si am rumegat la lista de mancaruri si la ce tre' sa cumpar maine. O gra-ma-da!!!!!! Sper sa am timp sa le cumpar si apoi sa le fac pe toate.Pomu' nu-i dacut, ornamentele-s tot in dulap.... da' noi sa fim sanatosi! Luni cre' ca vine mama la mine, sa ma ajute cu pregatirile, ca maine la pranz jupanu' iar vrea sa mergem la ai lui. Poate dupa ce venim oi face si eu ceva, dar ramane de vazut.Gata, trag pe dreapta. Spor la munci va doresc tuturor! Report
December 23, 201213 yr comment_176685 Neah...nu-i rahat aici , asta-i baiul .....N-ai turci? Ca eu de la ei cumpar Turkish delight Report
December 23, 201213 yr comment_176690 Buna dimineata! Spor la treburi! se aproprie craciunul,se apropie craciunul ( nu, nu am pus nimik in cafea )M-am trezit cu noapte-n cap,si abea astept sa ma apuc de sarmale !O zi faina tuturor! Report
December 23, 201213 yr comment_176691 Neatza, Si eu la fel . M am apucat d esaratele sa le framant si sa le pun la rece. Am facut si biscuitii cu fistic any. Merg sa invartesc repede saratelele. Biscuiti cu fistic any saratelele mele pe care m`am decis sa nu le mai intind si sa le fac tot sul asa ca si pe biscuitii cu fistic, ptr ca o sa pierd mai putin timp. Report
December 23, 201213 yr comment_176698 Ca deobicei eu sunt pe contrasens!ieri aveam o energie de m-am speriat singura, daca nu ma convingeam cu greu ca e prea devreme sa fac friptura si carnatii, dadeam atacul!Aseara a vrut omul sa ne uitam la un film the Rite, asa ca azi pe la 5 am sarit din somn tipind, n-am mai putut sa adorm, pana la 7,30, cand am adormit de oboseala si la 9 s-a sculat omul.Asa ca am o stare de amorteala si trebuie sa ajung la mama si sa salvez pisicile.In cel mai rau caz azi nu fac decat sarmalele! Report
December 23, 201213 yr comment_176700 Yuuhhuu!!!! Il ajutam pe tati! Atat tati' e bun asa! Era inghetat ,vaii cum poate sa miroase ca a dat de caldurica! Fug ca am treaba (momentan sunt in punctul asta) Report
December 23, 201213 yr comment_176728 Am terminat piftia, sarmalele, cozonacii, fursecurile, luni fac o supa de rata cu turnatei cred ca sa fac repede. Am cumparat de la sibienii mei din magazinul lor din piata, toba, leber, carnati.Cam gata zic eu, ajunge.Ar mai trebui ceva fructe, sa ne degresam Moato ce minunatii porcesti, faine tare Geany si noi azi impodobim bradul. Pupa bubul. Report
December 23, 201213 yr comment_176731 Sar-na ! Pupam si noi! Noi maine impodobim bradul ,in ajun,atunci vine si mosul Bub' vrea popice,trenulet thomas si dulciuri Report
December 23, 201213 yr comment_176732 Ziua buna hangitelor. Moama ce-i aici! Una mai harnica si mai priceputa ca alta.Eu sint "inapoiata" (adica in urma fata de planuri) ca n-am executat decit crochete si racituri. Ambele din curcan. Si salata boeuf. Azi tre' sa crosetez neste rulade (dar nu stiu care) si sa umblu prin oras dupa "porcarii" (tobe, cirnati si alte celea).Frumos arata toba ta Moatza!Si Bubul la brad! Va pupez si va doresc spor in tot ce faceti! Report
December 23, 201213 yr comment_176733 Va citesc si ma bucur de voi ca intrati in admosfera sarbatorilorEu nu am brad, nu am deco nu fac nimic bolim de niste zile...acus omu i in pat:(Miine ma duc sa i i au un cadou marti plecam la o a4mica romanca......unde nu papam nimic din cauza ca nu mai trece stomacul deranjatAcus tocmai am revenit de la o familie de informaticieni la comisia europeana unde iarasi am stat in admiaratie vis a vis de rel familiale,confort reusita,intelegere...din plin totul!Pe 26 ma duc la doftor...tineti mi pumniiVa pup si tineti o asa ma recomfortati! Report
December 23, 201213 yr comment_176735 Salut!Verb, cu cafea cruda ati incercat? Sau o lingurita de orez crud! Mie asa-mi trece!Black_cat, saluut!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hello.gif Pupam Bubu cu brad!Eu, tot pe fuga! Am terminat si-a doua tura de turta dulce, azi si cu cacao!Luati si voi!E frageda si buna!Fiind doar noi trei, nu ne agitam prea tare.Mai face mama maine un bors de oase acrit cu zeama de varza si eu incep sa fac tortul pentru dus.De asamblat, pe 25 dupa masa.Pe 26 tre' sa-l predau si nu l-as facea chiar tot de maine.Adica ramane doar asamblarea pe 25.Daca nu chiar pe 26 dimineata.Vad eu!Va pupez!Si-o dedicatie pentru Bubuletz, sa aiba spor la gatit bradul! Report
December 23, 201213 yr comment_176736 S-a dublat si nu pot sterge de tot, asa ca va mai pup odata!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif Spor le treaba! Report
December 23, 201213 yr comment_176737 Ce harnicute sînteti! Eu abia acum am cozonacii în cuptor Urmeaza înghetata de cafea si un desert la borcanas. Astea vor fi dulciurie pentru urmatoarele zile - Craciun, Revelion... cît or ajunge - în afara fursecurilor Bumbii Mosului (Pisco) în 3 variante si banuti de cocos cu ciocolata, care deja-s gata. În afara supei lui Ramsay care o fac din'nainte, restul aperitivelor le fac "pe loc". Mîncarurile în zilele cu pricina - ca eu nu fac chestii care necesita timp Mîine fac muschiuletul de porc împletit, sosul de piper verde si varza rosie cu mar. Rata o fac de Craciun, iar fripturicile vita sînt de alea ce se fac scurt. Flanul Danei, îl înghesui între Report
December 23, 201213 yr comment_176738 Bun gasit tuturor... :* Am avut o absenta neplanificata, din pacate am trecut prin cateva incercari neplacute in viata personala, problemute si in cea profesionala, toate culminand cu o pneumonie din care incep, in sfarsit , sa imi revin, asa ca sper sa ma iertati. Felicitari tuturor harnicutelor participante si castigatoare la concursul de toamna, sanatate bolnavioarelor, bun-venit trubadurelor Daca tot am revenit la viata, pun si eu 2 poze cu fursecurile fine cu nuci ale Laurei Laurentiu- eu le-am facut de data asta cu migdale si cirese confiate, si turta dulce reteta Gelutzei, pe care o recomnand din suflet, este foarte buna Report
December 23, 201213 yr comment_176739 Pupaturi si de la moa...eu disdemorgen am plecat cu flocosul la urgente vet.....nu stiu ce l-a pocnit , dar mai bine nu va dau detalii, am dormit iepureste, si suntem ko cu totii.a primit injectie cu antibiotic...si speram sa se vindece rana cat mai curand...Deocamdata e cu *guleras* ca sa nu se linga...tare mila mi-e de el. Report
December 23, 201213 yr comment_176746 Stella cum l-a pocnit? Te referi lovit/accidentat? Sau are rana de muscatura? Sta el cu guleras, of sarmanutul. Pupaturi si sa treaca repede! Koralinda, sa te faci bine! Superbe fursecurile tale! Report
December 23, 201213 yr comment_176748 Koralinda, bine-ai revenit!Sper ca nu mai ai necazuri si ca esti si cat de cat refacuta! La cat ai fursecarit, as zice ca esti spre bine!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif Stellina, ce-a patit bietul Fulgusor? Parca-i print cu gulerasul ala!Ooff, saracutul!Facui ganajul.N-a fost asa greu cum mi-am imaginat! Maine cred ca voi monta tortul.Sper ca nu pateste nimic daca sta 2 zile la rece.Voi ce ziceti? Report
December 23, 201213 yr comment_176749 Doamnelor, nu stiu exact ce s-a intamplat....aseara cand a ajuns Vale ( pe la 12h) a vrut sa-kl ia in brate sa-l dragaleasca, si el saracul plangea , si a vazut ca e plin de sange la fund....m-a trezit...am incercat sa-i dam cu ceva alifie dezinfectanta...disdemorgen am dat tel la vtul de garda...era doar unul la 30 min de masina...ne-am dus cu el. si vetul a spus ca rana( deschisa langa anus) poate sa fie de la un abces la o glanda anala, sau poate s-a *taiat/lacerat* cu ceva, dar ca mai degraba credea ca e de la abces.asa ca a tuns blanitza in jurul ranii, dezinfectat plus injectie cu antibiotic; a zis ca in rest e ok ( afara de urechea dreapta unde avea ceva bacterii etc )a luat pe un betisor a analizat, mi-a dat sa-i dau de 3x/zi antibiotic picaturi, si 3x/zi picaturi in urechi, plus dezinfectat rana la fel 3x/zi....maine sa sun la vetul meu sa vad daca nu e in vacanta si sa vad ce fac , cand sa-l duc la control.... ps distractia cu vetul de garda, vizita in urgebta, duminica , injectie blabla... 345 franci/cam 290 iuroi....cadoul meu de Craciun important e sa se faca bine saracul baiat....in plus nu are voie afara, dar e destul de bleg si sta de ici colo lungit. ofofof Report
December 23, 201213 yr comment_176752 ps distractia cu vetul de garda, vizita in urgebta, duminica , injectie blabla... 345 franci/cam 290 iuroi....cadoul meu de Craciun important e sa se faca bine saracul baiat....in plus nu are voie afara, dar e destul de bleg si sta de ici colo lungit. ofofofDragul mamii de pitic Stiu ca te doare sufletul si buzunarul, dar asa e, sa se faca bine baietelul ! Report
December 23, 201213 yr comment_176754 Multumesc tuturor pt. bub'! Koralina multa sanatate,superbe fursecele! Stelin' pupam boticul de pisic,sa se faca bine repede! Report
December 23, 201213 yr comment_176762 Facui ganajul.N-a fost asa greu cum mi-am imaginat! Maine cred ca voi monta tortul.Sper ca nu pateste nimic daca sta 2 zile la rece.Voi ce ziceti? Nu pateste nika.Si eu am umplut azi cu ganache si nu imi fac griji ptr ca stiu ca nu patesc nika. Report
December 23, 201213 yr comment_176772 Sarmanul Fiocco!! e asa de rau cand se imbolnavesc de sarbatori.... Poate iti face o surpriza si se face bine repede, asta o sa fie cadoul tau! Pe frontul preparativelor eu am terminat balciul ca am impachetat sarmalele la mama, mi-am luat si eu acasa 18, acum se fierb, mai fac o rulada de curcan cu ceva umplutura maine si cu asta basta! As vrea sa fac si biscuitii sarati ai lui Any, dar la cum ma simt mi-e ca n-o sa fiu in stare. Azi am impachetat, despachetat, cautat globuri pe la mama, mediat cearta anuala de Craciun intre ai mei( mama este obsedata de ordine si intra in panica cand nu sunt toate cum vrea ea, tata e calm),hranit pisicile, udat florile, venit la omul, pus sarmalele la fiert, lui ii era foame, acum sunt pe pilot automat! Am portionat piftia si mi-au iesit cum ma asteptam, 4 caserole si un castronel! Report