Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Giorgi, sanatate juniorului si mamitzei, bafta jumatatii la joburi, si tie mult curaj , sa le poti duce pe toate la un final bun, sau cum ar zice Moatza,

un final glorios.

Buna, fetele!

Stiu ca nu sunt membru activ pe forum, dar acum ma impinge de la spate o dorinta puternica: sa-l fac bine pe fiu-miu cel mic!

Povestea incepe cam asa: pustiulica de 5 ani jumatate are imunodeficit de limfocite T supressor. Din aceasta cauza, prinde toate virusurile posibile! Amigdalele se suprainfecteaza si apare necesitatea antibioticului. Nu va spun cate am patimit anul trecut!! In 2014 a luat deja 3 serii de antibiotice....:appl:

Am ajuns astazi la un bun pediatru, priceput la imunitate. Ne-a recomandat Ribomunyl si un medicament care se gaseste doar in Germania si Italia. Numele lui: THYM-UVOCAL PLUS. Contine un extract din timus bovin, care stimuleaza imunitatea. Se pare ca merge foarte bine la copiii cu astfel de probleme.

Insa acum apare o problema: nu am pe nimeni care sa-mi trimita medicamentul. As avea nevoie pentru inceput de 1 cutie de 90 capsule. Se pare ca ajunge pentru 6 luni. Tratamentul dureaza 2 ani, dar nu stiu sigur daca va lua acest medicament pe toata perioada. Vom vedea.

Puteti sa va interesati in farmacii: ce pret are cutia, daca este nevoie de reteta (am reteta de la medic; am inteles ca este recunoscuta si acceptata de straini)? M-ati ajuta extrem de mult.

Dupa ce primesc cutia, voi suna medicul sa vad cum i le voi administra.

Va multumesc mult pentru orice ajutor!

Bulinuta.

P.S.

Adriana, uite poza cu medicamentul. Asa apare in Germania. Pentru Italia n-am cautat.

Poze Thymuvocal

Draga bulinuta, imi pare bine sa te "revad", dar imi pare rau de vestile care le ai.

Multa sanatate celui mic.

Sunt sigura ca fetele din Germania si Iatalia vor fi pe receptie.

Hello...azi ca e sambata , singurul moment unde ma puteam programa la coiffeur....el putea doar la 8h15...deci...pe cai.

neatza...si eu merg pe urmele Stelutzei....azi miine distractie poate o vizita scurta in uk sa vedem

Naspa ca nu e soare

pup preferential GEANINA azi!! :occasion14: :occasion15:

neatza...si eu merg pe urmele Stelutzei....azi miine distractie poate o vizita scurta in uk sa vedem

Naspa ca nu e soare

pup preferential GEANINA azi!! :occasion14: :occasion15:

Merci! la fel si tie :-* La multi ani!

Soare si frumos la noi ,o adevarata zi de primavara! :hug: domnu' Geany' e de scarbici' azi :( ...Eii!! motiv tocma' bun sa mai sarbatoresc o data si maine :lol:

Azi o scot pe shefa'(mamitza')in oras,o sa cascam gura la vitrine cum ii place ei,si o sa servim in oras,mici sau pizza bere deshtia :-*

O zi faina tuturor! :-*

Salutare!

Pai de ziua a doua Artiste asa faine, cum poate fi vremea? Faina, evident!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/headbang.gif

La multi ani, fetele mele dragi: Verberuta si Geanny! Sa fiti sanatoase si fericite!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

Giorgiutz, ma doare sufletul cand citesc ce scrii tu aici.Macar de-as putea sa te imbretisez, dar si pentru asta sunt departe. Dar...om rezolva-o noi cumva si p-asta cu Alex! Cu celelalte doua...chiar nu pot!

Bulinuto, ooooff, si de Printz ma doare sufletul! Poate te-or putea ajuta fetele din Germania sau Italia!

Stellinaaa, mai poti, bre? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Eu sunt foarte bine, merg nesprijinita pe-aici, prin casa si prin curte.Luni m-as incumeta pe la piata, asta daca nu ma duc la o prietena.

Azi astept alta prietena in vizita si de-asta am facut fursecurile Giorgianei.Au iesit bune si frumoase, dar nu le mai pozez, ca pe telefonul meu ies nasoale si-i pacat!

LA MULTI ANI sarbatoritelor.

Giorgi , o imbratisare calda si-un pupic , sa-ti dea Dumnezeu putere si sanatate.

Zoazorel , vad ca faci progrese si ma bucur. :occasion15:

Din pacate n-am facut nici o brinza :occasion15:

Asa cum ne gindeam aseara denumirea pe care ai scris-o tu aici nu exista, deci cred ca ala e numele nemtesc.

Principiul activ (daca asa ii zice si pe romaneste) in italiana ar putea fi intr-adevar Leucotrofina dar nu se mai comercializeaza aici.

Daca nu reusesti in nici un fel nimic mi-a zis tipa ca exista ceva pe baza de colostru de vaca, probabil nu e asa de puternic ca asta, e la liber deci nu trebuie reteta. E un fitoterapic daca am inteles bine, o fi ca Imunomixul pe care il iau eu toata iarna cred.

Da, Adriana, ai dreptate, e denumirea nemteasca!

Bulinuto, ia vezi, ca cred ca poti s-o comanzi si online: https://www.google.ro/?gws_rd=cr&ei=3J4kU-ahLuP8ygP80ILAAQ#q=thym-uvocal+plus+90+kapseln

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif dorina! asa-i, fac progrese vizibile!

Ia, haideti la pupat! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

Adriana, am tot sunat azi la medic, dar nu mi-a raspuns. Poate maine am noroc.

Mi-a zis varianta in germana; mai mult ca sigur stie si varianta italiana.

Medicul n-are mobil (da, mai exista si asa ceva!! :(), iar acasa nu raspunde nimeni. O fi plecat din Bucuresti.

Multumesc mult pentru tot! :-* :-* :-*

Zoazo, sanatate multa si tie! :lol:

Tu crezi ca inteleg vreo boaba nemteste??? :occasion14:

Stella, m-am cam saturat, sincera sa fiu, de racelile lui. Parca am inceput sa vad virusurile lovindu-l in plin! Luni mergem la gradi. Sa speram ca va fi bine! Trebuie!! :occasion15:

Milena, bine te-am "reintalnit"! :hug:

Bulinuta, nu stiu daca este exact acelasi medicament ,dar pe piata romaneasca exista Thymus Plus Caps de la firma Solaray , se gaseste in farmacii.

Phoenix, nu stiam de produsul asta. Incerc sa gasesc un prospect pentru medicamentul nemtesc si sa fac o comparatie. Asta pana maine cand sper sa dau de medic si sa-l intreb.

O info buna! Merci!

Am impresia ca nu sunt acelasi lucru. Asta de la Solaray are mai multe in el: extracte de splina, de limfa...

Intreb medicul oricum.

Merci

Zoazo, uite medicamentul din Germania:

1 capsule contains 200 mg of protein hydrolyzate, 2.3 mg zinc and 10 mg selenium.

Other ingredients gelatin, titanium dioxide (pigment), corn starch, zinc gluconate, dicalcium phosphate, talc, magnesium salts of essential fatty acids, and silicon dioxide, sodium selenate. does not contain lactose or gluten.

Si ala dat de Phoenix:

Compozitie per 2 capsule

Timus (sursa bovina) - 260 mg

Limfa (sursa bovina) - 160 mg

Splina (sursa bovina) - 160 mg

Goldenseal (Hydrastis canadensis)(radacina) - 66 mg

Echinaceea (Echinacea purpurea)(radacina) - 202 mg

Cuisoare (Eugenia caryophllatta)(floare) - 35 mg

Eu zic ca-s diferite.

Bulinuta,in Germania se gasesc fara probleme

Nu trebuie reteta.Comandate in internet sant mai ieftine decat in Farmacii

dar pot intreba luni cat costa si acolo

Pret farmacie internet http://www.docmorris.de/thym-uvocal-plus-hartkapseln-strathmann-gmbh-co-kg-hartkapseln-05917654-produktdetail?sid=f568731da2c4f71c48d4ecfc7e8e41d2&uid=anonymous&site=dmnw_de_01_web(152285876037597888)&sourceRefKey=AEoCAryPC

Daca te hotarasti si le vrei spune-mi si te ajut.Va pup

Buna dimineata la tot hanul.

Otti , ma bucur sa te vad. Esti tot in Berlin? Trec acolo in 24-25 martie, ca avem un concert.

Salutari tuturor si duminica placuta.

Am reusit sa vorbesc cu medicul. Omologul italian al extractului de timus este PIGITIL - sirop. Insa, intrebat fiind pe care-l recomanda, mi-a zis ca lui Matei i-ar merge mai bine cu Thym-Uvocalul, deci cu cel nemtesc.

Multumesc de mii de ori pentru ajutor, Adriana si Sorina!

Otti, pastram legatura. :rolleyes:

La multi ani, fetele mele dragi: Verberica, Geanny si Simona (Destiny)! Sa fiti sanatoase, sa aveti bucurii, sa fiti frumoase, vesele si fericite!

Giorgi, e dureros cand citim ce scrii tu ... . Sper sa gasesti o rezolvare si cu Alex si cu mamitza. Dl Giorgi, cred ca va incepe sa gaseasca lucrari ca vine sezonul. Hai curaj si speranta! O sa fie bine!

Bulinuto, multa sanatate celui mic!

Zozo, Sorina si Ioana, Foxyy multa sanatate si recuperare grabnica si sigura in continuare! Sorina, de cat timp lipsesti de la munca?

Si Bea, are pneumonie, de o saptamana e pe antibiotic ... Luni mergem si la ORL, sa vedem cum stam si cu otitele ... ca avem mucozitati de o perioada buna de timp ...

Stellin, spor la fizio si la concerte! Si noi trebuie sa schimbam acoperisul ... , dar tot nu ne induram ... e o cheltuiala destabilizatoare ...

In rest nimic deosebit ...

Va doresc numai bine, sanatate si motive de bucurii cat mai multe! Doamne ajuta ca vine primavara, ca mi s-au descarcat complet bateriile ...

Stella,da sant in Berlin.Daca ne-am putea intercala m-as bucura nespus.Muncesc in full time si fac si scoala de vreo 4 ani,acum sant in plin examen dar gasesc eu o portita.Ramanem in contact da?

Va pup pe toate,fug la munca :rolleyes:

Hello, hello...eu pe ultima suta de metri. Azi doua repetitii plus ceva adunare ; in plus de mers rapid acum dimi prin urbe.

Maine plecarea sore koln.

Ieri a venit fratello, si mi-a adus branza de vaci si smantana ( de la cei care aduceau deja la ai mei cand eram eu copila :rolleyes: )

Asa ca ieri am *gatit* mamaliga cu branza si smantana...buuuuuuuuun. si am mai primit si mucenici muntenesti...asa ca desertul a fost asta :)

Destrabalare culinara .

La noi e inca frumos, dar probabil timpul se va *strica* in cursul saptamanii. Ieri a fost o splendida zi, am profitat sa zac o jumate de ora in sezlong la soare...basca am mancat afara pe terasa. Maine sa-mi fac valiza ( cre'ca trebuie musai si haine mai grosute...si mai lejere :appl: ca nu se stie)

O zi si o saptamana lina tuturor; eu nu voi intra , din lipsa de timp, net etc.

Neatza fetelor

Aici au aparut tintarii cei drept ieri a fost o zi f frumoasa

Otti succese la examene

Stella vigoare si dinamism in turnee

Basca o saptamina frumoasa sa avem!! :rolleyes:

Salut!

Si la mine e o zi superba.Ieri a fost gri, cetos si batea vantul ca-n stepa rusa! A fost cod galben de vant.Azi vad ca-i bine.

Eu astept sa ma sune o prietena sa ne vedem azi sau maine...Oricum, am ganduri mari: sa merg pe jos la piata (mi se pare foarte departe, dar nu-s decat vreo 900 m, hai, 1 km.Sper sa-mi si iasa!

Otti, bine te-am regasit! Mai intra si tu p-aici, macar asa, cand si cand!

Stellina= madame Duracell! Nu pot decat sa-ti urez BAFTA si drum bun.Sa ne aduci povestioare frumoase de prin turneu.Si, m-as bucura ca Otti sa-si gaseasca timp sa va vedeti!

O saptamana frumoasa va urez! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

Hallo, tuturor!

Stella calatorie placuta si cu spor!

Bulinutama bucur sa te vad :rolleyes: Sanatate multa micutului :)

Otti bafta in examene si mult spor! Ma bucur sa te vad :)

Zoazorico mers usor :)

Eu azi am multe in plan, sper sa le rezolv cu spor.Sunt tare bucuroasa, caci e o zi superba cu soare :appl:

Va urez tuturor o saptamana frumoasa!