Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Hello. mie umnata imi pune suluri de frunza de vie( cate 10-12)apoi sare groasa si le ruleaza, si stau asa foarte bine.

Iar anul trecut la Gela am pus impreuna cu ea in sticle de plastic, fara nimic...sulurile de foi de vita inghesuite in cele sticle, pus capacul si lasat asa ...cand deschideti trebuie toate sa fie folosite rapid...delicioase. e drept ca si frunzele erau calitatea super minunata.

Ps cumnata mai pune printre si frunze de fasole!

Ca sa stea oul iti trebuie min 50 grame la litru de apa. Adica cam doua linguri.

Neatza!!

Multumesc mult tuturor de raspunsuri! :rolleyes: Stelin merci de p.m cred ca primul link este exact ceea ce ma intereseaza ,eu o sa incerc asa sa vad ce mi-o iesi,Foxulin cumparai o data de la un om din piatza frunza murata asa in bors,vreau sa spun ca a fost cea mai buna frunza pe care am avut-o vreodata :angryfire:

Buna dimineata la han :rolleyes:

Dupa cum vedeti, ca un adevarat suporter spaniol ce ma gasesc, am la avatar tricoul spaniolilor :D

Maya, multumesc mult :angryfire:

Buna dimineata!

Si la mine e cald si frumos! Ieri au fost vreo 20 de grade, ceea ce pentru mine e minunat. Am luat familionul cu catel cu tot si-am plecat pe plaja. Pe plaja tragea un vant rece, mai ca-mi parea rau ca nu mi-am luat ceva de pus peste tricou. M-am plimbat cu Ozzy, restul familiei a facut baie, am batut mingea...vantul n-a stat deloc. Am certat si copiii sa iasa din apa ca-i frig si racesc

Daca m-ati vedea azi.....am o dunga alba la radacina nasului, unde au fost ochelarii de soare, nasul e un rosu aprins https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue.gif, fruntea mi-e culoare normala, neatinsa de soare, obrajii si-n jurul gurii roz, decolteul mi-e parlit, bratele la fel si pentru ca aveam izmene 3/4, am si "sosete" roz https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif In zona gleznei sunt de un roz aprins de ma doare numa' cand ma uit! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

Dl Alpha are o culoare "lobster" aprins, ca dumnealui si-a expus fizicul ca-i placea briza racoroasa.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Fetele sunt ok ca au stat mai mult in apa sau cu prosopul pe ele sa se usuce, le-am dat si cu sunscrean inainte si aseara le-am cremuit bine cu crema dupa plaja ca sa fiu sigura. Noi nu ne-am pus sunscrean ca am fost destepti

Hello, hello, va salut din mers si va multumesc din suflet celor care mi-ati facut urari de ziua mea cu cateva pagini mai in urma! Va pupez cu mare drag :rolleyes: !

Hello. mie umnata imi pune suluri de frunza de vie( cate 10-12)apoi sare groasa si le ruleaza, si stau asa foarte bine.

Exact asa pune si mama, face suluri, sare groasa, sunt excelente, tin foarte foarte bine!

Stella bella, la multi ani draga mea!

Hello, hello, va salut din mers si va multumesc din suflet celor care mi-ati facut urari de ziua mea cu cateva pagini mai in urma! Va pupez cu mare drag :D !

Eu am absentat si nu am mai citit din urma,dar nu e niciodata prea tarziu ,La multi ani! Anutz' :rolleyes: multa sanatate si fericire :D :D

P.S Valabil si pt. toata lumea care si-a aniversat ziua si nu am apucat sa-i felicit :rolleyes: La multi ani ! cu fericire si impliniri tuturor :D :D

Buna dimineata!

Inca e racoare pe aici, acum iar ploua, mocaneste, dar e bine. Acusi or sa vina caldurile si-or sa lipseasca ploile si vremurile racoroase.

Stella, cum esti? Ce-a zis medicul despre ochetii dumitale?

Poftiti de va serviti, in caz ca v-o fi foame!

post-46-14029846627852_thumb.jpg

post-46-14029846670971_thumb.jpg

post-46-14029846726075_thumb.jpg

post-46-14029846770567_thumb.jpg

post-46-14029846813897_thumb.jpg

O zi usurica va doresc! :rolleyes:

Buna! la noi a plouat dar e naduseala...eii,legaram scoala de gard :toothy9; ni s-au dat deja manualele de clasa a 2-a,ce bine! ca sa avem ce lucra in vacanta.Pe maine a zis doamna ca cine are treaba poate sa stea acasa ,asa ca ghiciti ce?! eu am treaba :tongue3: Bub' a incheiat numai cu F.B pe linie ,avem festivitatea de premiere joi dimineata,dar se vor da doar diplome,fara coronite,asa incat Stelin' coronita e a mea =)) =))

O zi faina tuturor! :hug:

Auzi?! dar eu oare ce sa mai ''croshetez'' azi?! :scratch:

P.S Mi-am gasit de ''croshetat''am mers la cumparaturi si am gasit capsuni cu 6 lei kg. dar mi le-a lasat cu 5,asa ca fac olea' de dulceata si o sa le fac la ea si clatite,mi-am gasit si o bluza dar vreau sa o mai scurtez putin ca parca-mi e prea lunga si nu-mi place,si am cules crengute sa-i fac pe shest' :toothy6: si o coronita lui bub',chiar daca nu e voie ,sa-i trag si eu o poza mai prin boschetzi asa cu diploma cu premiul intai sa aiba si el amintire cand o fi mare .

P.S Mi-am gasit de ''croshetat''am mers la cumparaturi si am gasit capsuni cu 6 lei kg. dar mi le-a lasat cu 5,asa ca fac olea' de dulceata si o sa le fac la ea si clatite,mi-am gasit si o bluza dar vreau sa o mai scurtez putin ca parca-mi e prea lunga si nu-mi place,si am cules crengute sa-i fac pe shest' :tongue3: si o coronita lui bub',chiar daca nu e voie ,sa-i trag si eu o poza mai prin boschetzi asa cu diploma cu premiul intai sa aiba si el amintire cand o fi mare .

Dar de ce nu le mai da coronite :toothy9; ? Eu le-am pastrat pe toate, sunt uscate, impachetate in celofan. Ce mare mandrie era sa iei coronita!

Felicitari de rezultatele bune oricum :toothy6:

P.S Mi-am gasit de ''croshetat''am mers la cumparaturi si am gasit capsuni cu 6 lei kg. dar mi le-a lasat cu 5,asa ca fac olea' de dulceata si o sa le fac la ea si clatite,mi-am gasit si o bluza dar vreau sa o mai scurtez putin ca parca-mi e prea lunga si nu-mi place,si am cules crengute sa-i fac pe shest' :tongue3: si o coronita lui bub',chiar daca nu e voie ,sa-i trag si eu o poza mai prin boschetzi asa cu diploma cu premiul intai sa aiba si el amintire cand o fi mare .

Dar de ce nu le mai da coronite :scratch: ? Eu le-am pastrat pe toate, sunt uscate, impachetate in celofan. Ce mare mandrie era sa iei coronita!

Felicitari de rezultatele bune oricum :toothy6:

Multumesc :toothy9;

Cica nu mai este incurajata concurenta intre copii ci munca in echipa,fiecare poate fi talentat intr-un anumit domeniu chiar daca la mate si citire nu exceleaza,nu se considera corect in a fi premiati un nr. restrans de copii dintr-un grup etc..un exemplu: http://www.mami.ro/scolarul/cresa-gradinita-scoala/cum-se-dau-premiile-in-invatamantul-primar-2132255

În primul rînd felicitari, bub Alex! Brava si la cît mai multe coronite! Tu, Geany, fa-i coronita, si fa-i poza neaparat :toothy9;

Ce frumos ca le-ai pastrat, Uma! Eu nu am fost inspirata pe-atunci în acest sens, si mama nici atît :tongue3:

Dar acum, ca mi-ati amintit, sa va povestesc eu despre patania din ziua primului meu premiu întîi din clasa I-a. O zi frumoasa de vara, logic, nu? :hug: Eu în clasa I-a A, ma chema cu A, premiul întîi, asa ca am deschis ceremonia într-o rochita verde cu floricele, prima si singura rochie pe care am adorat-o =)) Ma rog...

Dupa ceremonie am fugit acasa si m-am dezbracat la textila preferata - chiloti ( eram copil de tara, arsita era mare, curtea închisa deci nu ma vedea nimeni =)) ), si bijuteria cu care am fost încoronata of course! Coronita mea din trandafirasi albi, cîteva floricele minuscule violet si niste verdeturi marunte, toate frumos împletite pe-o sîrma. Si, asa gatita de sarbatoare m-am pus pe treaba. Adica trebuia sa-mi termin proiectul. În curtea din spate, unde era nisipul si pompa/fîntîna de apa, aveam santierul meu - santuri si canale, drumuri si poduri, barcute, etc. Si cum sedeam eu asa pup, concentrata la maxim - captuseam santurile de nisip cu fîsii de nailon pentru a putea face un rîu, stiti voi, pentru barcutele mele de hîrtie care trebuiau sa pluteasca pe apa... simt deodata niste întepaturi groaznice în spate si niste dureri între omoplati, apoi vad pe lateral niste aripi porumbace care faceau furtuna de nisip în jurul meu. Ditamai cocosul nostru îmi sarise în spate, si-a înfipt ghearele în salele mele, iar cu ciocul îmi ciocanea de zori, gauri între omoplati si dadea din aripi de ma mir ca nu mi-am luat zborul. O fi fost invidios pe coronita mea, o fi vrut s-o manînce sau m-o fi confundat cu vreo gaina... nu stiu. Cert este ca, la urletele mele a iesit mama din casa într-o goana. Cînd m-a vazut plina de sînge si nisip, lacrimi... banuiesc ca s-a speriat rau. Nici nu vreau sa va spun ce a facut cu cocosul. Hai sa zicem ca l-a taiat si a facut supa :toothy6:

Acum ca v-am plictisit olea', ma duc sa caut printre poze. Am o poza cu coronita. Nu din clasa I-a, ci din a treia. O poza cu Gica, dragul meu coleg si cel mai bun prieten si vecin, pe atunci :scratch:

Ha ha ha! :scratch: :hug: Merci Maya :toothy6: draga de tine,mi te si imaginez,mancao-ar mama pe pe ea :toothy9; =))

Ia sa pun si io' fro 2 poze acum ca m-am linistit nitel ...

In primul rand bub' :tongue3:

post-405-14030119761804_thumb.jpg

La inmormantarea lui socrela nu m-a lasat domnu' Geany' sa fac nici o pozna',asta am facut repedea pe furis ,dupa inmormantare in curte =)) mama,tata ,domnu' Geany

post-405-1403011961288_thumb.jpg

Bub' era obosit,statuse mult si in picioare si in soare,nu i-a venit sa creada cand s-a vazut la umbra saracutul

post-405-14030119663333_thumb.jpg

Capsunici de la socrela(ca de la aia i s-a tras se dusese dupa capsuni cand si-a rupt piciorul si deacolo beleaua)alaturi de un pahar de vin rosu,pe cioata .

post-405-14030119716299_thumb.jpg

Geany, mama de baietel premiant, felicitari :tongue3: Sa-i faci neaparat coronita. Eu o vad mai mult ca pe o rasplata a muncii lui de un an de zile, nu ca pe o concurenta cu ceilalti copii. Si poate fi stimulant pentru altii care nu au luat premiul intai anul asta, dar vazand coronitele sa le placa si sa invete mai bine la anul....

Maya, hai ca m-ai amuzat cu cocosul cel nebun :toothy6:

Felicitari Bub silitor! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

Maya, precis l-a ros invidia! Ce-am mai ras! Multam https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

Eu tin minte de fiecare data emotiile pe care le aveam pana venea mama acasa..si tin minte clasa 1, a venit mama cu un buchet mare de flori si eu tot ma uitam..unde e coronita, unde e coronita...si cand am vazut-o, asa mi s-a luat o greutate de pe suflet (si mai zice lumea ca picii nu au probleme!) La ceremonie a plouat asa ca ne-au bagat in clase, eram dublu de elevi si noi picii si cei de invatau in tura 2, si cand m-a strigat, invatatoarea mea era asa de preocupata sa-si puna buchetul bine, ca mi-a dat doar cartile..si eu nu plecam, eu vroiam coronita :tongue3: Si-a dat seama, dar cred ca aveam deja lacrimi in ochii (stiam ca premiul 1 ca doar spusese, dar eu vroiam coronita) ca si-a cerut scuze si atunci si dupa ceremonie :toothy6:

Coronitele mele au fost din merisor si trandafiri -intr-un an alb, altul rosu, si tot asa alterna mama.

Stiu ca e trist cand nu iei coronita, dar exact asta cred si eu ca te ambitioneaza, sa faci si mai bine la anu.

Nu ma mir Maya ca a ajuns cucosul supa :toothy9;

Multumesc! :toothy6: dar nu a fost usor,am avut o doamna pensionara f. exigenta si cu principii vechi,taia in carne vie,bub' a avut si de B. si apoi ca sa recuperam munceam la ''sange'' ,si suplimentar in timpul liber f. mult asta in afara de teme interminabile (la hectar),asa ca F.B l-a luat prin rotunjire :tongue3: la inceput imi parea bine cand am auzit ca doamna de la anul s-ar putea sa nu mai fie(ca nu ar mai avea dreptul sa predea),acum nu-mi mai pare atat de bine,ca ne-a stimulat f. mult.

Bub' saracul cand nu ne iesea cum voiam eu mai dadea apa la soricei,eu nu prea mai am rabdare asa ca eram cu nervii pe bigudiuri :scratch: mama ma boscorodea sa las ''baietu'' in pace,domnu' Geany' doar sugera cu un fir de voce sa mai facem o pauza si sa mai incercam mai tarziu ,ca nu prea ii convine sa se ia in betze cu mine cand sunt nervoasa :toothy9; ... :hug: =))

Eii!! a trecut si asta! oricum avem de munca si in vacanta ca nu ne culcam pe-o ureche!

Oooooo, biata Maya! Ce ți-e și cu invidia asta!

Apropos de premii și coronițe. La noi după o săptămână de la terminarea școlii ai un colocviu privat cu profesorii în care ți se dă "pagella" adicătălea carnetul cu mediile finale.

Tu știi ce mămăligă a făcut copilul tău în anul respectiv, nimeni altcineva.

Fără premii, fără coronițe, fără serbare, diplome sau orice altceva.

Există afișată doar o listă în care e menționat dacă elevul e promovat sau nu.

Nu are nimic de-a face cu serbările noastre...

Eu tin minte de fiecare data emotiile pe care le aveam

Exact! Emotiile!

Primul premiu întîi a fost cel mai cel pentru mine, am deschis practic ceremonia fiind într-a I-a A, si cum se striga în ordine alfabetica, am fost prima care a ajuns pe treapta cea înalta... premiata, felicitata, decernata, încoronata... :tongue3: Si acum îmi aduc aminte exact vocea directorului din microfon, pîna si cum adia vîntul îmi aduc aminte! Serios!

La noi, la tara, ceremonia se tinea în curtea scolii, iar în acea zi erau toti copiii cu parintii sau na macar un parinte, sau bunici, frati, rude, etc. Deci era aproape tot satul, o sarbatoare deschisa, unde toata lumea te vedea. Si ca premiant de pe podium îi vedeai pe toti de sus, de la distanta... te uitai la ei, ei la tine. Era un moment magic. Parca toata lumea îti zîmbea si era mîndra de rezultatele tale. Si linistea aia cînd directorul punea coronitele pe cap, apoi cascada de aplauze... Numai cocosii erau invidiosi :toothy6:

Si de coronitele din urmatorii ani îmi amintesc, dar cea din clasa întîia a fost speciala.