November 28, 201411 yr comment_222848 Multumesc de incurajari.e atat de greu, oricat as sti ca asta este ciclu vietii nu mi se pare dept.Un om ar trebuii sa moara de batranete nu sa se imbolnaveasca.Stiu a avut o viata frumoasa, a trait 78 de ani dar nu e drept ce se intampla. Azi a fost o zi groaznica, pe langa faptul ca trec prin a patra anestezie totala pe anul asta, vin acasa si-mi zice mama ca nu e bine tata si nici nu vrea sa imi vorbeasca.E prima data cand nu vrea sa vb cu mine, pana acum intreba mereu cand intram pe skype sa vb si sa ne vedem, se obisnuiese sa ne vada in fiecare seara.Abia , abia mai tariu l-a convins sa vorbeasca si era asa de schimbat si mi-a zis ca ii e rau.In mod normal nu prea doarme ca se sufoca, dar azi mama s-a speriat ca a intrat in coma ca dormea respirand linistit si a dormit aproape 2 ore.A mai chemat si smurdul, plus ca el nu mai are puls in picioare, devine cianotic, iar tampitii aia cand au ajuns tata se trezise si s-au luat de mama ca de ce i-a chemat.Mai omul asta e cardiac, ce daca e in metastaze, tb sa-l lasam sa moara asa fara sa il ajutam?Ma doare asa de tare cand il vad ca sufera, sora mea cea mare spune ca ea sufera mai tare ca isi da seama ca acum el realizeaza ce se intampla cu adevarat. Viata e atat de nedreapta. Report
November 29, 201411 yr comment_222850 moatzo gasisi bijuurile sau ai pus ochii pe altele ? le=am gasit, erau sub ceasul desteptator. eu nu suport ideea de-a avea telefonul la cap si peste noapte, asa ca folosesc ceasul. si ceasul are un fel de postament sub care se pot ascunde - la o adica - doua inele. eu am mutat ceasul, dar prin alunecare, nu prin ridicare, si de-aia nu le vedeam. cum am venit acasa, m-am dus glont la ceas si l-am ridicat, inexplicabil.si sincer, prefer sa-mi cumpar o rochie (doua, trei ) decat bijuterii. dar daca le-as fi pierdut, verigheta oricum imi luam. hello, salut, is matinala rau. m-am sculat de la 5, asa patesc mereu cand sunt libera sau in concediu. mi-am baut cafeaua, am mancat fructele - pomelo - mai studiez un pic netu' si-astept sa vina somnul. cre'ca ala de-amiaz' ca ma simt f fresh acuma. Ioana, eu n-am putut nici sa-ti zic doua vorbe pana acum, ca am in permanenta in minte cum a fost cu tata. Nici el nu putea sa mai doarma culcat, cred ca cel putin un an a motzait in fund, pe-un fotoliu, si cu picioarele ridicate pe-un scaun. Si tata era un cunoscut al celor de la Smurd si de la urgente. Chiar spuneau familiei, mai voalat, cat de mult se cheltuieste pe-un astfel de bolnav, batran si fara sperante de vindecare, aducandu-l in fiecare saptamana la spital. Pana cand s-a certat frate-miu cu doctorul si le-a facut reclamatii: in fond a muncit si-a platit asigurarile o viata, acum are nevoie de ajutor si tb sa-l primeasca. N-au mai comentat, tura aia.Da, viata-i nedreapta, tata avea doar 70 de ani. Batranetea-i urata, iar boala o face insuportabila.Sunt cu gandul alaturi de tine, chiar daca nu pot sa-ti zic prea multe cuvinte de alinare, mi se pune un nod in gat Altfel, am trei zile de relax si sunt hotarata sa profit, de-aia m-am sculat devreme, sa am mai mult timp Un we glorios, alea-alea, va pup! Report
November 29, 201411 yr comment_222854 Buna dimineata la toata lumea. Ioana stiu ce greu este. Socrul meu a lasat lumea asta pentru una sper eu mai buna,si singura alinare e ca nu mai sufera. DD sa-l ierte, si sa ne dea forta la toti, in special soacrei mele.Va doresc o zi blanda tuturor. Report
November 29, 201411 yr comment_222856 Motzulino, ma bucur ca ai gasit giuvaierurile. si iar sunt *precisa* ca o sa alegi cea mai cea rochie/rochii .te pup cu drag. Report
November 29, 201411 yr comment_222862 Sincere condoleante Stelin',imi pare tare rau sa aud asta . Report
November 29, 201411 yr comment_222863 Ce ma bucur ca le-ai gasit Motz' Eu azi am umblat sa-i caut o caciula lui domnu' Geany' ca mereu sta cu urechile la aer,nu i-am gasit ,nici una nu i-a placut,rezulta ca mi-am luat eu in schimb o caciula,prima de pana acum ,nu am mai purtat o caciula inca din copilarie se vede treaba ca imbatranesc si eu Nu mi-e indemana cu ea deloc,nu stiu daca o sa o port...Bub' si-a mai luat si el un laser In rest ca de obicei am mers la masa la mama Report
November 29, 201411 yr comment_222864 Tata a fost ca de obicei la shoping de cand e pensionar a luat boala asta,inainte nu venea cu o paine acasa.Pe mama o dispereaza',ia tot ce e la oferta ....nu conteaza daca are sau nu are nevoie ,daca e bun sau rau produsul respectiv,daca e la oferta al lui e ...Acum a luat surimi,mama a gustat si a aruncat un pachet la gunoi ca nu-i place,si m-a capatuit pe mine cu unul ca sa nu ia si asta drumul aluilalt.Eu ma gandesc sa il pasez cumva lui domnu' Geany',da' nu stiu cum.Ma gandeam sa fac o salata si cu bucatele asa de surimi,da' daca vede numa asa salata iar o sa boscorodeasca,si o sa se lamenteze ca el nu e ''capra''.Ce se mai poate face cu surimi,mai pt. un moldovean ashea?! A mai luat tata si mi-a dat mama si mie mozzarela.Asta o sa le-o fac in caruta(intre 2 felii de paine data prin ou prajit),a mai luat un pachet mare de drojdie,si-a pus mama mainile-n cap ca ea se fereste de cocaturi,asa ca 3/4 mi l-a pasat mie,a mai luat iaurt cu visine,mama a zis bleah',mi l-a dat tot mie,a mai luat asa cum sunt chiflele alea americane pt. hamburgher,batonase cu lapte care sunt pt. hot dog,pe care mama le gaseste gretos de dulci si cu un gust de sintetic,culmea e ca eu si hunii le adoram asa ca au aterizat tot la mine.Si astea sunt cumparaturile tatii doar pe ziua de azi ''Paii daca erau la oferta !'' Geaba' ne batem toti gura cu el.Cu surimi a zis ca a fost si el curios sa vada cum sunt,acum problema e ce ma fac eu cu ei?! Report
November 29, 201411 yr comment_222865 fiindca tot se mananca peste, poti face o salata dar sa pui si peste in ea, ca asta e un produs de umplutura, adica niste resturi de carne de peste amestecat cu amidon si tot felul de chimicale. noi nu-l agreem, dar ma gandesc ca amestecat cu mai multe bucatele de peste, nu mai zic de fructe de mare, ar merge intr-o salata.Dl Giani cred ca va fi convins mai greu, al meu nici n-a vrut sa guste cand am luat prima si ultima oara. Stellin, condoleante, Dumnezeu sa-l ierte! va fi f greu si ptr soacra ta, mai ales daca va ramane singura. azi zi lejera, cumparaturi asa, ca sa fie, mai nimic de raportat. noapte buna, s-ar putea sa ninga cica Report
November 29, 201411 yr comment_222868 Salut si din Braila!Aici deja ninge! Maine o iau si eu usor spre Bucuresti, ca mai am o saptamana de munca si apoi concediu!Stellina, condoleante!Niciodata nu e nimeni pregatit sa piarda pe cineva drag! Motzu' stiam eu ca-ti vei gasi bijuteriile! (cum arata rochiile?)Lili...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif Curaj! Mai e putin si va fi bine si pentru tine!Ioana, fruntea sus!Putere iti doresc.Cum a zis si Moatza, mi se pune un nod in gat si....Geanny, si tatal tau a fost somalez in alta viata? Noua ne-au placut surimii.Poti sa-i faci pane, cu mujdei si nu se prinde ce-s! Report
November 29, 201411 yr comment_222869 Stella condoleante. Azi am fo la munci(grele in sezonul craciunului)...dar unul tre sa le faca.. Nici nu am apucat sa vin acasa bine si am facut mai departe cu fursecurile.Am pregatit aluatul ptr. "Cognacplätzchen", aluatul ptr. Ișler(dupa reteta sefei ),aluatul ptr. Chocolate crinkles a lui Any Am mai terminat si caramelul ptr. mosii bumbului... -> bumbii mosului. Piscotel merci!Am facut crema ptr. ișlere. Ce am mai facut? Da eu mai stiu... sper sa ajung maine sa le cam termin pe toate.TOATE??? Nici gand.Am vrut sa fac tortul de ziua Adrianei/Olgutei...ala cu morcovi, dar nu am cum. Dar va fi al meu. Promit.O noapte de vis va doresc. Stiu ca maine ma trezesc(defapt nu vreau, dar m-i se intimpla ca Moatzei) la ora 4:30, dar daca si asa nu am somn,hai sa fac fursecuri. Peter Report
November 29, 201411 yr comment_222870 O noapte de vis va doresc. Stiu ca maine ma trezesc(defapt nu vreau, dar m-i se intimpla ca Moatzei) la ora 4:30, dar daca si asa nu am somn, am trecut la categoria veterani, Patrule da' nu ne lasam tu faci fursecuri ptr Craciun? nu-i cam devreme? Report
November 29, 201411 yr comment_222872 Merci mult la toata lumea. E greu, si o sa fie dificil pentru soacra mea.Oricum ei puteau sta si aici, dar au preferat sa stea in RO. Pàtrule, chiar asa, ai inceput pregatirile Craciunesti; am vazut ca si Petunela a fursecarit la greu. Report
November 29, 201411 yr comment_222873 Stella condoleante. Azi am fo la munci(grele in sezonul craciunului)...dar unul tre sa le faca.. Nici nu am apucat sa vin acasa bine si am facut mai departe cu fursecurile.Am pregatit aluatul ptr. "Cognacplätzchen", aluatul ptr. Ișler(dupa reteta sefei ),aluatul ptr. Chocolate crinkles a lui Any Am mai terminat si caramelul ptr. mosii bumbului... -> bumbii mosului. Piscotel merci!Am facut crema ptr. ișlere. Ce am mai facut? Da eu mai stiu... sper sa ajung maine sa le cam termin pe toate.TOATE??? Nici gand.Am vrut sa fac tortul de ziua Adrianei/Olgutei...ala cu morcovi, dar nu am cum. Dar va fi al meu. Promit.O noapte de vis va doresc. Stiu ca maine ma trezesc(de fapt nu vreau, dar m-i se intimpla ca Moatzei) la ora 4:30, dar daca si asa nu am somn,hai sa fac fursecuri. Peter Oooo, da' n-ati stat deloc degeaba! Furnicutelor (shefa cu reteta, tu cu munca...)https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gifDar, ca si Motzu' intreb si eu: nu-i cam devreme pentru fursecuri?De fapt, nici eu nu vreau sa mi se-ntample, dar la mine-i musai sa ma trezesc la ora aia imposibila! In cursul saptamanii.Prin urmare, in we, mai devreme de 8 nu ma trezesc decat daca-i musai.Nu prea e, asa ca un 8-8:30 e de baza!Azi rezolvai 1/4 din cadouri, adica pe-al mamei si al soacrei.Restul...dupa salariu! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif Report
November 29, 201411 yr comment_222875 O noapte de vis va doresc. Stiu ca maine ma trezesc(defapt nu vreau, dar m-i se intimpla ca Moatzei) la ora 4:30, dar daca si asa nu am somn, am trecut la categoria veterani, Patrule da' nu ne lasam tu faci fursecuri ptr Craciun? nu-i cam devreme? La nemti fursecurile de craciun se maninca din prima sambata de Advent. Nu ma obliga sa traduc, nu stiu multe la ora asta(dupa atitea fursecuri...) Peter Report
November 30, 201411 yr comment_222885 Buna dimineata;; n-am somn, asa ca m-am apucat de bucatareala.Am facut deja un chec si acum am pus niscai carne de miel sa oa fac la foc slab de tot. circa 6 ore la cuptor.O zi faina tuturor. Report
November 30, 201411 yr comment_222890 neatza si de la mineAzi nu fac nimic!Ma duc la prinz la restaurantul japonez apoi televizor M6Seara fac niste croques si....CIAOOOOAfara acum e frigut...5 grade..brrrrrMiine va fi reteta Termomix dar eu nu ma ocup de asta:)Bucatareala faina Stella! Report
November 30, 201411 yr comment_222892 Am terminat si fursecurile pe azi(Cognacplätzchen, Isler dupa reteta sefei, Chocolate crinkles si restul). Mai vreau sa umplu niste foi de napolitana si mai vad cind pot, sa fac Vanillekipferl si cred ca asta va fi.Vreo 13 feluri. Am vrut mai mult, dar zau nu mai am chef. Nici nu mai pot sa vad fursecuri in fata ochilor. Cum le vad, le halesc. O zi buna va doresc. Peter Report
November 30, 201411 yr comment_222901 Condoleante Stella!Ioana iti doresc sa ai multa putere sa poti face fata de acum incolo1Peter, 13 feluri de fursecuri???? Nu trimiti si prin posta? O saptamana buna va doresc tuturor! Incepem numaratoarea inversa pana la Craciun! Report
December 1, 201411 yr comment_222913 Buna dimineata la tot hanul si o saptamana buna.Merci mult Cristina . Deja 1 decembrie , cand a trecut timpul ? Nu-mi vine sa cred ca peste 3 saptamani circa e Craciunul.Incet incet sa incerc sa intru in iuresul pregatirilor ( macar pachetelele cu dulciuri sa le fac)Spor la toata lumea . Report
December 1, 201411 yr comment_222914 Salut!LA MULTI ANI tututror romanilor, oriunde v-ati afla!http://putereortodoxa.files.wordpress.com/2010/12/steag.png Bravo harnicutilor!Cristinaaaa! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_cheers.gif ce bine-mi pare ca te mai vad! Peter, nu-s cam multe fursecuri? Nu le veti face fata si se vor strica! M-am gandit c-aveti nevoie de ajutoare! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/snorting.gifStellina, spor la "pungiurit"https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif da'stiu ca-ti propui niste tinteee! Spor si inspiratie!O zi frumoasa va doresc (io-s libera azi, dar am venit de-aseara la Bucuresti, ca se anunta vreme rea si n-am vrut sa risc!) Report
December 1, 201411 yr comment_222916 La Multi Ani Ro! Zoazo, nu sunt multe(adica sunt) dar nu tin mult. Copiii deja ieri au dat lovitura...Poftiti si voi: Peter Report
December 1, 201411 yr comment_222918 Multumiom de tratatie eter; arata minunat. Bravo maestre. Report