January 1, 20197 yr comment_245329 Mi-am inceput anul nou razand in hohote, sper sa am parte de cat mai multe momento senine Grazie, GeanyExact asa si eu: imi beam cafeaua de dimineata si radeam https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gifUnde mai pui ca a fost prima zi cu soare de ceva vreme. Asa m-am bucurat!!! Am si zbughit-o afara cu domnul Boni. Asa cum a inceput anul asa sa si continue! Va doresc tuturor un an minunat, plin cu bucurii si voie buna.Am descoperit recent melodia urmatoare si o dedic tuturor. Mi se pare plina de optimism.https://youtu.be/iSnfq5Zf_6E Report
January 1, 20197 yr comment_245331 Buna seara si un an nou fericit tuturor!Geany vesela ai binedispusa ca de obicei! Report
January 1, 20197 yr comment_245332 Revelion: oua umplute, salata boeuf, paine bradut, cozonac si "bollicine" Azi: snitele cu piure de cartofi si castraveti murati, rulade si carnati la cuptor, supa (cu strelici) de pui fugarit Maine... mai vedem ☺️ Report
January 1, 20197 yr comment_245333 Bris ce frumos!!! Mi-ai facut o pofta teribila de oua umplute!Frumoasa tare salatica beof, frumos totul.Si ce galuste !!!!!! Noi aseara peste, azi la pranz carne. Edited January 1, 20197 yr by any_annette Report
January 1, 20197 yr comment_245334 Bris ce frumos!!! Mi-ai facut o pofta teribila de oua umplute!Frumoasa tare salatica beof, frumos totul.Si ce galuste !!!!!! Noi aseara peste, azi la pranz carne. Saru-mana De Craciun a fost pe traditia italiana, de anul nou ... pe gusha , pardon, gustul meu ? Report
January 1, 20197 yr comment_245335 Mi-am inceput anul nou razand in hohote, sper sa am parte de cat mai multe momento senine Grazie, GeanyExact asa si eu: imi beam cafeaua de dimineata si radeam https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gifUnde mai pui ca a fost prima zi cu soare de ceva vreme. Asa m-am bucurat!!! Am si zbughit-o afara cu domnul Boni. Asa cum a inceput anul asa sa si continue! Va doresc tuturor un an minunat, plin cu bucurii si voie buna.Am descoperit recent melodia urmatoare si o dedic tuturor. Mi se pare plina de optimism.https://youtu.be/iSnfq5Zf_6E Boni, am ascultat melodia, frumos si linistitor, multumesc Update: am dat link-ul si fiului meu, verdictul: "e f.buna piesa, te incarca" - am citat ☺️ Edited January 2, 20197 yr by bristena Report
January 2, 20197 yr comment_245337 La multi ani si un an nou fericit va doresc! Noi am sarbatorit Craciunul în tara! A fost frumos, mîncare buna si prea multa Report
January 2, 20197 yr comment_245338 La multi ani!An Nou fericit, cu sanatate si tot ce va doriti! Eu am intampinat Anul Nou cu ochelari de soare https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Am racit, mi s-au inrosit ochii si ma deranja lumina, asa ca am fost o aparitie de neuitat la petrecere. Imediat dupa Craciun am simtit raceala dandu-mi tarcoale. Pe 29 am fost la meci si fie-mea nu si-a luat decat hanoracul ei de mare suporter, ca doar la noi e cald si bine. I-am dat geaca mea, ca ce era sa fac?! Am inghetat cum scrie la carte si raceala aia care-mi dadea tarcoale, m-a luat si m-a trantit de mi-a sarit basca E a doua oara cand patesc asa cu copiii mei destepti. Si le-am zis: luati maica toale in portbagaj, ca nu le carati cu spinarea...le duce masina! Ai cu cine?! N-ai!! Prima data am iesit cu vaporasul pe ocean...io am ramas in tricou si vesta, ca iar a trebuit sa-mi dau caputu' de pe spinare. Si carmaciul, batran lup de mare, era mai imbracat decat mine https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Edited January 2, 20197 yr by alpha Report
January 2, 20197 yr comment_245339 La multi ani, cu sanatate si bucurie in casele voastre!Am auzit strigaturile dar zau! dac-am putut sa va zic vreo doua mai devreme de-acu'.Adica de aruncat un ochi, da! mai citeam, ziceam sa ajung la zi si dupa aia sa zic si io ceva, da' nu mai reuseam, lipsa cronica de timp. Am avut un an amestecat, cu multe, daca stau si ma gandesc - preponderent bune, dar greu, alambicat, cu multa munca, mereu pe fuga, cu o oboseala cronica instalata in oasele mele batrane. Pana pe la jumatea anului fu cum fu, dar dupa aia toate s-au precipitat. Stiti ca am avut nunta cu fi-miu si oricate sarcini ai delega, tot tb sa te implici, ca altfel dai chix. Apropierea nuntii a coincis cu o perioada extrem de grea la birou, adica asa, peste noapte, colega mea perfecta s-a hotarat sa se pensioneze anticipat, si am stat aproape 4 luni singura la birou, cu sarcinile ei preluate si cu doua inventare mari pe cap - cine lucreaza conta stie ce inseamna inventarieri anuale la 6 gestiuni mari plus custodii!!! F greu mi-a fost! Pana s-au hotarat sa angajeze, va zic drept, mi-au iesit peri albi!Totul s-a suprapus peste vara torida care pe mine ma termina psihic, astfel ca toamna m-a gasit sleita si la sfarsitul lui octombrie cu o colega noua care n-avea decat experienta bancara. Mai bine le faceam eu pe toate decat sa le fac pe toate si sa mai si explic unui newbie tot alfabetul. Concediul a fost pe sponci, cate 2-3 zile lipite unui we, plimbarile externe imposibil de efectuat, dar omul asa de mult si-a dorit sa plecam totusi undeva, incat in decembrie le-am ingramadit pe toate, extern-intern, alt prilej de oboseala, dar n-am vrut sa-i stric lui cheful. Eu n-as fi vrut decat sa zac si sa ma pregatesc cat de cat de sarbatori, dar n-a fost chip! Asa ca n-am bifat decat cadouri ptr apropiati luate din preumblari si noroc c-a venit mama la mine si a prestat o oala de sarmale, in rest doar fripturi la jar, ca nici sa m-apropii de aragaz nu am avut timp. Va imaginati ca am trecut un Craciun si-un revelion fara macar un dulce facut in casa? N-as fi crezut sa mi se intample asta vreodata! Cu sala...cu sala s-a intamplat ca in septembrie sa-mi expire abonamentul anual si cand eram pregatita sa-l reinnoiesc - urata surpriza!- aflu ca antrenorul meu preferat si potrivit, totodata, a plecat la un job in Bucuresti. Deja aveam niste dureri la articulatiile de la degetele picioarelor, simteam nevoia unei pauze, iar la programul extrem de in forta al celorlalti nu am avut curaj sa ma inscriu. Ceea ce faceam inainte cu C era potrivit varstei si starii mele fizice, cei care au ramas nu fac decat ptr persoane f tinere si cu o stare fizica excelenta. Venea si nunta, munca la birou ma extenuase, asa ca am luat o pauza cam mare, care dureaza pana in zilele noastre chestie pe care tb neaparat s-o indrept si nu stiu cum. Adica as vrea o miscare gen cursuri de dans, ceva care sa ma si relaxeze. Tb neaparat ptr ca niste kg s-au depozitat mai repede decat as fi crezut vreodata ca se mai poate, iar rezistenta si tonusul fizic se pierd imediat ce abandonezi miscarea regulata. Mda! Sfarsitul de an ne-a gasit cu doua belele pe cap, adica s-a stricat si centrala, si masina de spalat, aproape simultan ambele, chestie care m-a depresat teribil, mai ales ca zilele astea nu misca nimeni ptr nimic! Asa ca omul a luat taurul de coarne si pe 30dec seara, a cumparat o centrala SH care avea panoul electronic functional - ca asta era buba - si impreuna cu fi-miu au demontat si montat la loc magaoaia. Va zic drept, imi tremurau anticipat toate cele la gandul de-a sta in frig, dar cred ca omului si mai tare de s-a inhamat la asa ceva, in conditii de experienta zero - el e inginer da'n alta specialitate. Ma rog, dupa prima reusita au prins curaj, s-au gandit ei ca ar mai tb facut cate ceva, drept ptr care au mai demontat-o si montat-o inca de doua ori. Eu n-am mai rezistat cu nervii nervosi, mi-era frica sa n-o strice iar, asa ca m-am incuiat cu Raluca, nora mea , in dormitor si n-am mai iesit decat cand ne-au asigurat ca e totul functional.Intre timp mi s-au rupt si ochelarii, iar cealalta pereche e la birou, dar deja asta nici nu mai conteaza pe langa celelalte, incerc sa fiu zen, sa fiu zen-zen! As putea sa va mai zic multe inca, dar zau ca mi-e rusine, tac un an si-acum va impui capul cu prostiile mele.Hai va pup, glorie, alea-alea, stiti voi!Sper sa ma mai linistesc si sa ne mai intalnim pe-aici. Report
January 2, 20197 yr comment_245340 Ma bucur mult sa va revad Maya ma bucur sa aud ca ai petrecut sarbatorile in tara si ca a fost frumos,sper ca nu ai avut si peripetii'',intamplari neplacute ! Alph' insanatosire grabnica (altadata trebuie sa ai tu grija sa iei ce hainute trebuie,ca,cu copii oricat de mari ar fi asa e ) Moatza un nou an mai bun si mai linistit iti urez,casa de piatra baiatului ,numai fericire si bucurii! La noi azi a venit preotul cu ajunul bobotezii,a dat cu aghiazma prin casa (dar in asteptarea lui nu am vrut sa fac deranj si am cam tinut hunii flamanzi va dati seama ce de reclamatii am primit si lamentari ... ) Report
January 2, 20197 yr comment_245343 Buna seara fetelor, ma bucur ca ati poposit pe la han.Moatza la un moment dat mi-am amintit ca aveai nunta baiatului, casa de piatra le doresc!Alpha refacere grabnica!Maya ma bucur ca ai fost alintata in termeni culinari vorbind. Tu Geany tu, pai de ce-ai tinut bre hunii flamanzi din cauza popii!!!!! Report
January 2, 20197 yr comment_245344 Paii am zis sa nu miroase a mancare in casa si sa nu fie vase si alea alea ca la mine se intra direct in bucatarie ,vazand ca nu mai apare parintele am zis sa ma apuc totusi intr-un tarziu bad idea''fix atunci a sunat la usa cel ce vine sa anunte ca vine parintele,am strans totul val vartej,cratite prin aragaz,farfurii si tacamuri aruncate de-a valma prin dulapuri pe unde am nimerit ,deschide repede geamurile,mai aseaza repede pernele canapeaua ca hunii plictisiti se tavalisera iara peste tot etc,aprinde candela, impiedica de fro' trei ori ca buimaca prin casa,uitasem sa pun cana cu apa in ea ca sa ne lase parintele in ea aghiazma etc,rezulta ca a mai intarzaiat parintele fro' ora stateam cu usa deschisa ca asa e la noi la bloc ca sa stie parintele unde e primit sa intre,era un frig de numa,hunii plictisiti total ,au inceput sa se inghionteasca si sa se parasca intre ei (asta e joaca lui domnul Geany cu Ale') dar acum eram nervoasa si am tipat de dincolo la ei''mah' stati potoliti ca e usa deschisa si va aude lumea tocma' de la parter...stati cuminti ca acum vine parintele! ''..la care ei striga in cor''Elll a inceputttt primul!!'' (ca asa dau ei vina una pe altul,e gluma lor)..Cine mah' a inceput primul,parintele?! ca eu despre parinte vorbeam'' ...si dai chiote si hohote pe ei mai dihai... ..ca in gluma aia cica unul vrea sa sparga o banca ,e prins si la politie declara ca intradevar a vrut sa jefuiasca banca''- Da sa stiti domnule politist ca ea a inceput prima'' ... asa si hunii mei cu parintele despre cine a inceput primul.. Report
January 2, 20197 yr comment_245345 Am citit stirea asta http://stirileprotv.ro/stiri/international/patru-romani-si-un-italian-cercetati-dupa-ce-au-sacrificat-ilegal-un-porc-in-curte.html este de pe stirile protv dar a fost preluata si de alte posturi digi 24,Hotnews etc Ştirea, a fost publicată de „Il Messaggero'' si am citit ca a declanşat un val de reacţii, cititorii italieni cerând ca cei patru să „fie trataţi aşa cum au tratat ei animalul".Au fost publicate si o serie de fotografii de la fata locului pentru a ilustra amplul articol despre cei patru români denunţaţi pentru că au ucis “în mod abuziv” un porc, de sărbători, relatează Hotnews! Faptele au avut loc în zona Lavinio (Anzio), iar poliţiştii au fost alertaţi de vecinii speriaţi de zgomotele făcute de animal. Poliţia locală a solicitat intervenţia Autorităţii locale sanitare (ASL), care a confirmat nu numai moartea violentă a animalului, ci şi "cruzimea cu care a fost sacrificat", fără a fi asomat, aşa cum prevede legea. Cei patru români, cu vârsta cuprinsă între 35 şi 40 de ani, împreună cu un cetăţean italian, care a transportat porcul, au fost denunţaţi pentru "cruzime faţă de animale şi tranşare clandestină". Ei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni până la un an şi o amendă de până la 150.000 de euro. Reacţii pe reţelele de socializare - "La moarte cu ei" În mai puţin de o oră, ştirea a fost distribuită de aproape 800 de ori şi are sute de comentarii. Câţiva cititori le-au urat celor patru români "aceeaşi soartă ca a animalului". "Ar trebui măcelăriţi aceşti zulu", "La moarte cu ei", "blestemaţilor" sunt doar câteva comentarii. Alţi cititori, la polul opus, fac referire la tradiţii similare din Italia. "Când eram tânăr, aşa erau sacrificate toate animalele la ţară", spune un cititor. "Până acum 20, 30 de ani, era o sărbătoare, acum devine o crimă", constată un alt cititor. Report
January 2, 20197 yr comment_245348 Moatza! Mă bucur mult să te văd! Casă de piatră feciorului și multă fericire! Mi se pare unul dintre cele mai importante evenimente, și avînd în vedere că fecior-miu anul ăsta face 30 de ani, tare aș vrea să-ți urmez Report
January 2, 20197 yr comment_245351 Multumesc de urari, va doresc sa traiti aceeasi bucurie atunci cand o veni vremea fiecaruia! Carmella, si al meu are 29, era timpul si ma simt mult mai bine stiind ca sunt amandoi mereu. Report
January 2, 20197 yr comment_245352 da' pe-asta o stiti?Hahaha! tare asta Moatzo (imi cer scuze ca m-am intersectat cu subiectul ) dar voiam sa va spun apropo de linkul Moatzei o gluma,''cica la sedinta cu parintii se propune o excursie organizata cu grupul de copii, cadrele didactice si pt. ca sunt copii mici sa fie insotiti si de parinti...un tata exasperat povesteste ca au mai fost la o ferma sa vada cum se face branza si dupa aceea el nu a mai putut sa manance branza, apoi a fost la o fabrica de mezeluri ,a vazut cum se face si nici de acelea nu se mai poate atinge,acum vor sa mearga la fabrica de bere ''-Eu la asta nu ma mai duc nici mort sa mai mearga si nevasta-mea'' ... Report
January 2, 20197 yr comment_245354 da' pe-asta o stiti?Hahaha! tare asta Moatzo (imi cer scuze ca m-am intersectat cu subiectul ) dar voiam sa va spun apropo de linkul Moatzei o gluma,''cica la sedinta cu parintii se propune o excursie organizata cu grupul de copii, cadrele didactice si pt. ca sunt copii mici sa fie insotiti si de parinti...un tata exasperat povesteste ca au mai fost la o ferma sa vada cum se face branza si dupa aceea el nu a mai putut sa manance branza, apoi a fost la o fabrica de mezeluri ,a vazut cum se face si nici de acelea nu se mai poate atinge,acum vor sa mearga la fabrica de bere ''-Eu la asta nu ma mai duc nici mort sa mai mearga si nevasta-mea'' ... Report
January 2, 20197 yr comment_245357 Sper sa ma mai linistesc si sa ne mai intalnim pe-aici.Bine te-ai intors Report
January 3, 20197 yr comment_245368 Buna ziua!Mie mi-e dor de Stella, Daniella, Redivivus,Sorinadaniela , CarmenL, Gelutza, etc. Poate aud si ele strigaturile. Report
January 3, 20197 yr comment_245370 Buna ziua!Mie mi-e dor de Stella, Daniella, Redivivus,Sorinadaniela , CarmenL, Gelutza, etc. Poate aud si ele strigaturile.Sa speram(speranta moare ultima ) ma alatur si eu '' Hiieelloouu'!!! '' hielou' hielou' hielou' (asta fu' ecoul ) Report
January 3, 20197 yr comment_245372 Sper sa ma mai linistesc si sa ne mai intalnim pe-aici.Bine te-ai intors bine v-am (re)gasit! Report
January 3, 20197 yr comment_245374 Sper sa ma mai linistesc si sa ne mai intalnim pe-aici.Bine te-ai intors bine v-am (re)gasit! Report
January 3, 20197 yr comment_245376 n-aveam noi un buton in josul paginii de-apasai pe el si te ducea - tzusti! - sus? Report