Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Bey Lapo tu ma faci sa plang cu pozele astea. Deci am simtit parfumul si aroma cafelei aleaia pana in adancul creierului :D Sarut mana, sa mai dai . :rolleyes:

Ia de-aici, ca sa-ti treaca plansu' https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

25928e67a07b186b44f5b0573a174274.jpg

La cererea lui Bris' de la topicul ce gatim azi,va spun si povestea cu ''Catzalu' turcului'',eu fiind cea mai mare dintre nepoate,am stat cel mai mult la bunicii dinspre tata,pt. ca parintii lucrau si nu aveau cu cine ma lasa mai ales in vacante,si m-am obisnuit atat de mult la ei ca numai acolo voiam,ceilalti printre care si sorica mea nu voiau acolo,bunicii mei au fost niste oameni extraordinari,f. credicionsi si m-au invatat si pe mine de mica sa ma rog inainte de culcare si inainte de a lua masa ,imi spuneau tot felul de povesti cu pilde din biblie dar mi le spuneau asa ca pe niste povesti ,dar si povesti dintrastelalte' dar tot cu pilde,povestea unui om lenes, Nica a lui Creanga cu toate ispravile lui etc,eii si printre toate astea era si povestea cu catzalu' turcului,care zice asa" A fost o data un boier f. bogat care nu avea copii si nu avea pe nimeni,doar un catelus la care tine enorm de mult ,il iubea ca pe ochii din cap si ii facea toate mofturile,celi' mai scumpe mancaruri si delicatese i le dadea,(si aici urmau exemplele,ca mna' era o poveste pana la urma''placinte fel de fel,curcan umplut,pui fripti etc'' maii nu radeti ca asa era povestea :rolleyes: mie asa mi s-a spus asa o spui si eu) si catelul simandicos,abea se atingea de mancarurile cele care mai de care mai minunate,si boierul nu stia ce sa-i mai faca sa-i fie pe plac,intruna schimba bucatarii ca nu erau buni,nu erau bucatele pe placul catelusului sau adorat,si intr-o zi vine un taran sarac la boier cu o pricina,si-l vade pe boier asa de suparat si-l intreaba care-i pricina si-i povesteste boierul de-a fira-n par tot necazul sau,la care taranul ii raspunde boierului ca daca-i da lui catelusul o saptamana ,cand i l-o aduce inapoi o manca si mere paduretze,se invoieste boierul bucuros,promitandu-i taranului boagatii si galbeni daca o reusi asa o minune.Ajuns acasa taranul i-a dat catelusului mere padurete,acesta nici nu s-a atins de ele si a stat flamand in prima zi,la fel si adoua zi a treia nemairabdand de foame a mancat din merele padurete si la fel si in urmatoarele zile,cand l-a adus acasa la boier si a vazut boierul cu mananca catelusul lui l-a cadorisit pe taran cu multe bogatii si galbeni si cu mii de multumiri..the end'' si cum eu eram f. simandicoasa la mancare si mai nimic nu voiam bunica atata spunea''Ehheeii catzalu' turcului'',si eu muream de ciuda ca stiam unde bate :D si cam asta fu dragilor povestea cu catzalu' turcului.

Bey Lapo tu ma faci sa plang cu pozele astea. Deci am simtit parfumul si aroma cafelei aleaia pana in adancul creierului :D Sarut mana, sa mai dai . :rolleyes:

Ia de-aici, ca sa-ti treaca plansu' https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

post-12-0-54552600-1545321658_thumb.jpg

Bun asa, am dat din plans in ras :D

La cererea lui Bris' de la topicul ce gatim azi,va spun si povestea cu ''Catzalu' turcului''

:rolleyes: Super Geany! Cred ca ar trebui sa ma apuc si eu de zis povesti din astea plodanului ca si el e un pic de catelu' boierului :D

La cererea lui Bris' de la topicul ce gatim azi,va spun si povestea cu ''Catzalu' turcului''

:D Super Geany! Cred ca ar trebui sa ma apuc si eu de zis povesti din astea plodanului ca si el e un pic de catelu' boierului :D

Eii,vezi de treaba! toti sunt...suntem... :rolleyes: la mine spun drept nu a avut nici un efect :D dar m-a facut ce-i drept sa fiu un om mai bun,mai constient ca trebuie sa fii recunoscator pt. ce ai etc in rest gusturile se schimba in timp chiar si la maturitate in functie de multi factori,asa ca lasati bre' copiii in pace,dati-le acum ce le place,dati-le acum dulciuri si cartofi prajiti si ce-si doresc ca mai tarziu nu or sa si la mai permita,ca siluita' ca sanatatea se schimba si gusturile etc.. o stiti pe aia?! ''poti sa faci de toate-n viata dar fale la timpul lor''mare vorba-i bre! :D cel putin parerea mea...fug la nani,noapte buna somn usor,mai vb. maine! :D :D

ce bine ca l-am gasit, ca deja facusem poze cum am facut o stea, dar nu stiu sigur daca se întelege exact din poze :rolleyes:

Uite

mersi frumos, l-am facut rapid si dintr-un servetel prea mic si n-a iesit bine, trebuie sa il refac dintr-unul mai tare si mai mare

intre timp youtube mi l-a propus si pe asta, foarte rapid

IMG_20181220_191722.jpg

Bradulet, bradut dragut (?) ?

Facut in goana calului, cu ce am avut la indemana, doar ca idee

frumos si al tau

La cererea lui Bris' de la topicul ce gatim azi,va spun si povestea cu ''Catzalu' turcului'',eu fiind cea mai mare dintre nepoate,am stat cel mai mult la bunicii dinspre tata,pt. ca parintii lucrau si nu aveau cu cine ma lasa mai ales in vacante,si m-am obisnuit atat de mult la ei ca numai acolo voiam,ceilalti printre care si sorica mea nu voiau acolo,bunicii mei au fost niste oameni extraordinari,f. credicionsi si m-au invatat si pe mine de mica sa ma rog inainte de culcare si inainte de a lua masa ,imi spuneau tot felul de povesti cu pilde din biblie dar mi le spuneau asa ca pe niste povesti ,dar si povesti dintrastelalte' dar tot cu pilde,povestea unui om lenes, Nica a lui Creanga cu toate ispravile lui etc,eii si printre toate astea era si povestea cu catzalu' turcului,care zice asa" A fost o data un boier f. bogat care nu avea copii si nu avea pe nimeni,doar un catelus la care tine enorm de mult ,il iubea ca pe ochii din cap si ii facea toate mofturile,celi' mai scumpe mancaruri si delicatese i le dadea,(si aici urmau exemplele,ca mna' era o poveste pana la urma''placinte fel de fel,curcan umplut,pui fripti etc'' maii nu radeti ca asa era povestea :rolleyes: mie asa mi s-a spus asa o spui si eu) si catelul simandicos,abea se atingea de mancarurile cele care mai de care mai minunate,si boierul nu stia ce sa-i mai faca sa-i fie pe plac,intruna schimba bucatarii ca nu erau buni,nu erau bucatele pe placul catelusului sau adorat,si intr-o zi vine un taran sarac la boier cu o pricina,si-l vade pe boier asa de suparat si-l intreaba care-i pricina si-i povesteste boierul de-a fira-n par tot necazul sau,la care taranul ii raspunde boierului ca daca-i da lui catelusul o saptamana ,cand i l-o aduce inapoi o manca si mere paduretze,se invoieste boierul bucuros,promitandu-i taranului boagatii si galbeni daca o reusi asa o minune.Ajuns acasa taranul i-a dat catelusului mere padurete,acesta nici nu s-a atins de ele si a stat flamand in prima zi,la fel si adoua zi a treia nemairabdand de foame a mancat din merele padurete si la fel si in urmatoarele zile,cand l-a adus acasa la boier si a vazut boierul cu mananca catelusul lui l-a cadorisit pe taran cu multe bogatii si galbeni si cu mii de multumiri..the end'' si cum eu eram f. simandicoasa la mancare si mai nimic nu voiam bunica atata spunea''Ehheeii catzalu' turcului'',si eu muream de ciuda ca stiam unde bate :D si cam asta fu dragilor povestea cu catzalu' turcului.

Si tatal meu imi spunea o poveste cu un caine care manca mere padurete dar nu mi-o mai amintesc. In povestea lui insa catelul era al popiii nu al turcului.

Nu stiam,cautai pe google si zice ca e o zicala romaneasca ''ogarul turcului manca si mere padurete'' cred ca de acolo (un exemplu http://www.citatepedia.ro/index.php?id=200966) ca in povestea bunicii boierul cel bogat era turc uitai sa spun,si de aici mereu imi spunea ea catelu' turcului...acuma rad si ma gandesc daca s-ar fi intamplat in zilele noastre sa tina cainele zile intregi flamand pai nu-i sarea omului protectia animalelor in cap,ba mai ajungea si vedeta la stirile de la ora 5 ?! :rolleyes: cat despre boierul cel bogat care mai era si turc pe deasupra,pai nu intra pe fir si nu-l calca anaful in secunda 1 ?! :D

Neata sorilor! Va salutat Lapona de pentru meleaguri subcarpatice! Din pacate mi-am lasat echipamentul de barista acasa...care dati o cafea?

Lapona scrie de pe o hardughie care nu e a ei, si nu stie de unde sa schimbe setarile.

Bai ej nebun...in zona asta rurala subcarpatica e netul de țîshpe ori mai rapid ca al meu din metropola teutona. Nu le poti avea pe toate in viata asta, ce-i drept...

Neata',ce ma bucur Laponel ca ai ajuns cu bine si ca ai gasit si ceva pozitiv,inceputul e promitator :notworthy: :love7:

'Neata! Lori iti doresc sa te simti cat mai bine acasa, sa papi bunataturi si sa redevii copil macar pentru o clipa acasa la mami.

post-13-0-06946100-1545549481_thumb.jpg

post-13-0-88984300-1545549487_thumb.jpg

post-13-0-10985900-1545549512_thumb.jpg

Setviti va rog !

Hanul da faliment azi numai cu mine aici :notworthy:.

Toata lumea se pregateste de Craciun?

Eu am fiert de azi morcovii si cartofii pentru salata beof ( de legume ca a mea e fara carne).

Maine oi vedea ce oi mai face. Vreau sa fac tiramisù printre altele.

Eu am facut ultimile cumparaciuni,cozi nervi alea alea,am invartit sarmalutele o varza murata buna ce am avut cersafuri frate erau foile sa tot faci sarmalute cu asa o frunza buna ,maine le pun la cuptor la foc mic,si racitura e aproape fiarta ,o mai las fro' juma de ora si cam asta e deocamdata :love7: restul maine,maine facem si bradul si tochitura la ceaun si tot :notworthy:

o cafea si de la mine

am terminat cumpărăturile, am slăninuță, ceafă și mușchiulet afumat. tobă, caltabos, cârnat uscat, kaiser, mici, gogonele, varză murată. poa' să vină Moșu românesc că am ce pune pe masă

http://impfashion.com/wp-content/uploads/2016/05/c-est-quoi-le-latte-artM112455.jpg

Productia la hectar

farfuria cu model a mea cu conținut cu tot

o cafea si de la mine

am terminat cumpărăturile, am slăninuță, ceafă și mușchiulet afumat. tobă, caltabos, cârnat uscat, kaiser, mici, gogonele, varză murată. poa' să vină Moșu românesc că am ce pune pe masă

http://impfashion.com/wp-content/uploads/2016/05/c-est-quoi-le-latte-artM112455.jpg

Productia la hectar

farfuria cu model a mea cu conținut cu tot

Mnee!! ok. dar tre' sa te lupti pe viata si pe moarte cu domnul Geany' ca nu renunta la nici o bucatica de racitura,decat sa-i ceri racitura mai bine i-ai cere un ochi si o mana :notworthy:

Special pt. Dex' ca citii ca ii e pofta de sarmalute :love7: ia la mama ca eu nu sunt zgarcita ca domnul Geany cu ''craciturile'' ,ma manca la tenishi sa le pun deja uitate in ceaun la cuptor la foc mic ,am de-a treabaaa,le mai stropesc cu vin,mai invart de ceaun,mai intru pe aici si pe facebook si etc ,iar ma mai duc sa le dau tarcoale si tot ashea,le mai las vo juma' de ora :notworthy:

post-405-0-43266900-1545599206_thumb.jpg

super, renunț la răcituri pentru o porție de sarmale https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif
Ia bre' di toati' ca domnul Geany e dus cu tramvaiul... demult :hug: in fiecare an aceeasi si aceesi ''discutie''despre racituri au iesit prea putine :notworthy: prea putina zeama :love7: deja sunt vaccinata, stiu dinainte ce va spune,ma duoare la basca (atata e oala mea cea mai mare,si alta doar pt. racitura nu-mi cumpar ca oricum consider ca e mai mult decat suficienta,el e cu caputzul' tat' faci' chilimoatzi' chilimoatzi' ashea pisti tot nu face una si buna),oricum ii duc si lui mama si lui tata,apoi vin si mananca si ei la mine la masa,ii dau si la scarbici',cata racitura poti sa mananci frate?! ca mai sunt si altele care asteapta la rand :-* am degustat deja sarmalele la ora asta,doar sa vad daca sunt bune...sunt perfecte in opinia mea,nu ca asi vrea sa ma laud :-*