December 18, 20187 yr comment_245028 nope, total pe arătură https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/director.gif noi ăștia diasporenii mergem în țara in vacanță și ne place pentru că suntem cu familia, prietenii, etc, toată lumea ne răsfață, nu trebuie să mergem la muncă in fiecare zi.mie mi-ar fi foarte greu să mă re-adaptezi la realiatea cotidiană când știu că se poate și altfel. ultima oară când am fost fost în țară a trebuit să rezolv ceva moșteniri, chestii din astea, deci am avut de a face cu avocați, sisteme legale, birocrație, pașapoarte, acte ... a fost iad. atunci am zis că am cam incheiat socotelile pe acolo și nici nu am mai fost.îmi cer scuze cerora care trăiesc in România, nu vreau să supăr pe nimeni, dar cam așa se vede situația din afară, cel puțin in cazul meu Dexu, cand a fost la tine ultima data? Stai sa vezi...ca si eu trebuie sa ma ocup de niste chestii, acte etc. Acum, habar nu am de unde sa incep, ca unii din familie is prin cele colturi de lume, altii nici nu vor sa auda...io habar nu am de unde sa incep. Aici as sti, ma duc la un consilier in dreptul de familie, ii platesc onorariul, ies de la el dupa doua ore si stiu clar pasii pe care trebuie sa ii urmez. Dar in tara...de unde incepi? Exact! Imi place sa merg in vacanta. Doar parintii ne mai leaga de tara tara- fratii sunt si ei raspanditi prin lume, la fel prietenii care ne-au mai ramas de prin tinerete.Aici unde sunt e greu cu vacanta pentru ca avem putina si nu prea putem sa o luam pe toata odata si cand mergem ne trebuie cel putin 2 saptamani. De multe ori am vrea sa mai vedem si alte colturi de lume..Dar vreau sa merg cu baiatul sa fac o vacanta de iarna acolo, acum cat ii mai avem pe ai nostrii. A-propos de asta, Wowy, tocmai ce am avut o conferinta de familie cu unchiul meu din Canada. Baiatul lui , nascut si crescut acolo, a vizitat si el odata, acum aproape 10 ani si visul lui e sa revina Lapona, uite raspunsul tau ! Eu am invatat ca nu exista solutie generala, valabila pentru toata lumea. Viata e scurta, fiecare gaseste fericirea in alt fel si alt loc. Si ca sa raspund si eu la intrebarea ta, nici eu nu m-as intoarce in tara, mai am doar pe tata acolo, cand s-o prapadi si el nu ma mai vad mergand acolo nicicum. Ultimii ani am mers des , cam la 2 luni, am avut de a face mult cu spitale si doctori - nu pentru mine adica ci pentru ai mei, apoi cu administratie, notari, autoritati....Of, inteleapta mea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif Concluzia: Atata timp cat esti sanatos tun, ai toata puterea si bunavointa de munca si nu prea ai nevoie de sistem...fericirea se poate gasi si acolo. Deocamdata, multumesc ca mi-ai adus aminte de cuvantul asta , conceptul l-am uitat cu desavarsire https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif Dar am inteles care-i trick-ul...atata timp cat iti reduci asteptarile la minim, nici dezamagiri mari nu ai. Cam asta ar fi fericirea dupa capul meu de acum, plin de paracetamol si cu nivel redus de cofeina. Din toti prietenii mei, una singura a ramas acolo. Foarte isteata si razbatatoare, o supravietuitoare. Detine marele talent de a se descurca, in toata acceptanta semantica si metaforica a acestui verb Cred ca este verbul definitoriu al romanului, a se descurca Eu , in schimb, am fost o natatoala toata viata mea...am vrut sistem, il am. Aici insa m-am lovit de niste aspecte care, acum ceva anisori, erau inca foarte discrete, de substrat, invizibile cu ochiul liber. Intre timp chestiunea cu pricina a luat proportii si se labarteaza la libero , e pe cale a deveni iar, parte a vietii normale. Personagii, ca altfel nu le pot numi, care atunci imi spuneau ca bat campii, simt pe pielea lor acum ce atunci refuzau sa vada. Iar eu ii cam invidiez admirativ. Cum e cel mai bine sa alergi prin viata asta? Probabil ca cu eyes wide shut, vorba ceea. Ce nu cunosti, nu are cum sa te raneasca, vorba ceea. Ia, gata cu barbologia, sa ne luam intai combustibilul, inainte de a derapa major. Asadar, in afara de mine, cine mai doreste o intravenoasa? Neagra si amara, ca sufletu' mio? Nope, nimeni? Okaaaaay, atunci poftiti de aici: Report
December 18, 20187 yr comment_245032 Ras cu plans: Hahhaha! Cica se fac angajari la cfr.se prezinta unul si zice.''Va rag sa ma scuzati ca am intarziat ''..''Felicitari sunteti angajat'' Alta ''Shoc' la cfr. trenul plecat alaltaieri din Timisoara a fost depasit de trenul plecat de ieri din Timissoara'' Ca aia cu cfr. va ureaza pashte pericit e deja fumata Edited December 18, 20187 yr by Geany Report
December 18, 20187 yr comment_245038 Dexu, cand a fost la tine ultima data?Dar in tara...de unde incepi? 2009 in țară primul pas e la avocat de incredere care să te sfătuiască ce și cum. eu am avut noroc că suntem prieteni din facultate și mi-a făcut plan cu pasul 1, pasul 2, mi-a pus algoritmul pe hârtie și am putut suna de o sută de ori pe zi câd deraiam din plan. foarte important pentru mine a fost că a știut unde și cât să dea șpagă ca să miște lucrurile mai repede https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gifce nu am putut termina eu a terminat avocatul, de exemplu pașaportul meu in regim de urgență a durat ... 3 săptămâni cu multiple vizite cu inghionteli și injurături finuțe la coadă in Iorga Report
December 18, 20187 yr comment_245039 Un dulce jumara pentru mine va rog frumos. Intre timp eu imi i-au o cafea.Cu CFR-ul nu merg ca am alergie la... curenti Lori- daca juniorul o sa vrea sa se intoarca in Romania, e alegerea lui. Peste 20 de ani multe o sa se schimbe- oameni, situatii si asa mai departe. Poate si eu o sa vreau sa ma retrag acolo. Nu pot sa spun de pe acum ce va fi, dar stiu ca acum nu ma bat ganduri de revenire. Iar asta al meu, desi a fost in vara si si-a vazut bunicii, nu sta nici de frica fara mine. Apropo de copii mamosi- buei, egzista vreo luminita la capatul tunelului? Mie mi-i drag de numa-numa dar parca as vrea si eu niste independenta! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Report
December 18, 20187 yr comment_245040 Mie mi-i drag de numa-numa dar parca as vrea si eu niste independenta! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gifindependenta va veni impreuna cu cresterea, ai sa vezi ca o sa-ti fie dor de vremurile astea binenteles ca vor fi alte satisfactii si impliniri si bucurii dar perioada asta de dragalasenie dependenta e unica Report
December 18, 20187 yr comment_245042 Un dulce jumara pentru mine va rog frumos. Intre timp eu imi i-au o cafea.Cu CFR-ul nu merg ca am alergie la... curenti Lori- daca juniorul o sa vrea sa se intoarca in Romania, e alegerea lui. Peste 20 de ani multe o sa se schimbe- oameni, situatii si asa mai departe. Poate si eu o sa vreau sa ma retrag acolo. Nu pot sa spun de pe acum ce va fi, dar stiu ca acum nu ma bat ganduri de revenire. Iar asta al meu, desi a fost in vara si si-a vazut bunicii, nu sta nici de frica fara mine. Apropo de copii mamosi- buei, egzista vreo luminita la capatul tunelului? Mie mi-i drag de numa-numa dar parca as vrea si eu niste independenta! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Vai, o sa sun ca baba acum, dar da-mi voie sa-ti spun ca ce dor o sa-ti fie de anii astia..... Asa ma intrebam si eu, al meu acum are 25 de ani, ani care nu stiu unde au trecut. Asa aveam si eu momente cand era el mic, in care ma intrebam daca mai e si altceva pe lume decat tot ce tine de copil, acum am momente in care parca regret si orele in care el era la gradinita/scoala si eu la servici. Pe de alta parte am niste prieteni de varsta mea care au mers in vara asta au fost pentru prima data in concediu fara copii cu ei - copiii fiind mari si ei, cea mai mica are 21 de ani, si nu au stiut ce sa faca cu timpul lor petrecut in 2. Ia, gata cu barbologia, sa ne luam intai combustibilul, inainte de a derapa major. Asadar, in afara de mine, cine mai doreste o intravenoasa? Neagra si amara, ca sufletu' mio? Nope, nimeni? Okaaaaay, atunci poftiti de aici: Lapo, eu o vreau pe aia mica, ultima. Vai di capu meu ce-mi place cafeaua aia, am baut acum de curand cand am fost in Italia la cafele de am zis ca o sa-mi stea ceasu. In Canada nu face nimeni degetar din asta de cafea, iar esspresorul meu de acasa face si el ce poate saracu . Report
December 18, 20187 yr comment_245046 independenta va veni impreuna cu cresterea, ai sa vezi ca o sa-ti fie dor de vremurile astea binenteles ca vor fi alte satisfactii si impliniri si bucurii dar perioada asta de dragalasenie dependenta e unica Vai, o sa sun ca baba acum, dar da-mi voie sa-ti spun ca ce dor o sa-ti fie de anii astia..... Asa ma intrebam si eu, al meu acum are 25 de ani, ani care nu stiu unde au trecut. Asa aveam si eu momente cand era el mic, in care ma intrebam daca mai e si altceva pe lume decat tot ce tine de copil, acum am momente in care parca regret si orele in care el era la gradinita/scoala si eu la servici. Pe de alta parte am niste prieteni de varsta mea care au mers in vara asta au fost pentru prima data in concediu fara copii cu ei - copiii fiind mari si ei, cea mai mica are 21 de ani, si nu au stiut ce sa faca cu timpul lor petrecut in 2. E adevarat ca acum parca imi lipseste perioada cand era un bebe... Faptul ca nu avem pe nimeni aici, el nu a fost lasat niciodata la bunici sau sa mearga la somn fara mine sau sa se trezeasca fara mine acasa. Avem o legatura puternica, cateodata taica-su parca nici nu conteaza pentru el. As vrea sa fie mai independent, sa se joace si singur, sa petreaca cateva momente singur. Azi de dimineata a simtit ca vreau sa plecdin pat (da, dormim impreuna) si a vrut sa vina dupa mine la dus https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_blackeye.gif Report
December 18, 20187 yr comment_245047 eu o vreau pe aia mica, ultima. Vai di capu meu ce-mi place cafeaua aia, am baut acum de curand cand am fost in Italia la cafele de am zis ca o sa-mi stea ceasu. In Canada nu face nimeni degetar din asta de cafea, iar esspresorul meu de acasa face si el ce poate saracu Blackie, dacă bagi un ochi la topicul de cafele o să vezi cu ce cafele mici ne desfătăm. eu o iau după mine daca nu trebuie sa zbor; face lumea cruce când mă vede că mă cazez cu valiza și cutia cu mașina de cafea (intre timp am luat una mai mică, tot Illy) cafepedia Report
December 18, 20187 yr comment_245048 eu o vreau pe aia mica, ultima. Vai di capu meu ce-mi place cafeaua aia, am baut acum de curand cand am fost in Italia la cafele de am zis ca o sa-mi stea ceasu. In Canada nu face nimeni degetar din asta de cafea, iar esspresorul meu de acasa face si el ce poate saracu Blackie, dacă bagi un ochi la topicul de cafele o să vezi cu ce cafele mici ne desfătăm. eu o iau după mine daca nu trebuie sa zbor; face lumea cruce când mă vede că mă cazez cu valiza și cutia cu mașina de cafea (intre timp am luat una mai mică, tot Illy) cafepedia Iti jur ca fix asa facem si noi, avem un nespresso pe care il caram dupa noi in vacante, pana si la New York l-am luat in septembrie cu noi. Iar acasa am un breville , e bun dar zau ca nu e ca si cafeaua pe care o bei in Italia la cafenea sau bar Degetarul ala de cafea care e aproape la fel de vascoasa ca o crema....mmmmmm . Later edit, m-am delectat uitandu-ma la jucariile voastre. Merci . Edited December 18, 20187 yr by black_cat Report
December 19, 20187 yr comment_245054 2009 in țară primul pas e la avocat de incredere care să te sfătuiască ce și cum. eu am avut noroc că suntem prieteni din facultate și mi-a făcut plan cu pasul 1, pasul 2, mi-a pus algoritmul pe hârtie și am putut suna de o sută de ori pe zi câd deraiam din plan. foarte important pentru mine a fost că a știut unde și cât să dea șpagă ca să miște lucrurile mai repede https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gifce nu am putut termina eu a terminat avocatul, de exemplu pașaportul meu in regim de urgență a durat ... 3 săptămâni cu multiple vizite cu inghionteli și injurături finuțe la coadă in Iorga Nu stiu unde e Iorga...dar coada cu inghionteli si injuraturi...cred ca mai exista si astazi , in functie de regiunea tarii, institutie, ziua saptamanii, gradele de-afara...in 2003 a trebuit sa dau si eu spaga, pentru grabirea tot a pasaportului parca. Plecam in SUA, aveam biletul, nici un act. S-au schimbat totusi multe de atunci, sunt atatia ani. Se misca lucrurile in tara, dar incet...lucru care nu e de mirare, dragilor, daca ar fi sa rezumam putin istoria poporului astuia :(Este specializat in dreptul de familie prietenul tau? Sau...in tara nu e pe caprarii, cum e in Germania? Aici ai de finante, de familie, de mostenire, de aia, de ailalta... Un dulce jumara pentru mine va rog frumos. Intre timp eu imi i-au o cafea.Cu CFR-ul nu merg ca am alergie la... curenti Lori- daca juniorul o sa vrea sa se intoarca in Romania, e alegerea lui. Peste 20 de ani multe o sa se schimbe- oameni, situatii si asa mai departe. Poate si eu o sa vreau sa ma retrag acolo. Nu pot sa spun de pe acum ce va fi, dar stiu ca acum nu ma bat ganduri de revenire. Iar asta al meu, desi a fost in vara si si-a vazut bunicii, nu sta nici de frica fara mine. Wowy, o sa ramai cu nostalgia. Daca ai trait cateva decenii acolo, mai greu sa te retragi. Ma uit la unchiul meu, viseaza cu ochii deschisi. Insa a reusit sa vina de doua ori doar in cei peste 30 de ani. Duc munca de lamurire cu el sa vina la vara. Personal ador sa merg cu trenul. Buba e ca infrastructura specifica a ajuns in tara vraiste si pe distante pe care in MEDCs (more economically developed countries) 300 km se fac in maxim 3 ore...tu faci 7 in tara. Daca va spun in ce conditii am mers in 2016 de la Brasov la Iasi, bai , mai ceva ca in filmele de groaza , ma... eu o vreau pe aia mica, ultima. Vai di capu meu ce-mi place cafeaua aia, am baut acum de curand cand am fost in Italia la cafele de am zis ca o sa-mi stea ceasu. In Canada nu face nimeni degetar din asta de cafea, iar esspresorul meu de acasa face si el ce poate saracu Blackie, dacă bagi un ochi la topicul de cafele o să vezi cu ce cafele mici ne desfătăm. eu o iau după mine daca nu trebuie sa zbor; face lumea cruce când mă vede că mă cazez cu valiza și cutia cu mașina de cafea (intre timp am luat una mai mică, tot Illy) Blacky, eu una nu rad deloc. Pentru mine poa sa fie hotelul cu 7 stele. Daca nu am cafea de calitate si saltea si perne de calitate plus liniste...le dau naibii de 7 stele. Cu espressorul inca nu am ajuns sa ma duc la cazare, dar cu perna da...in 2015, in tranzit din tara spre tara adoptiva, am plecat cu pernute de la mama, pe care mi le-am uitat in hotel la Budapesta. Dinn efericire mi-adusesem aminte cand eram deja prin Austria, dar le-ad dat telefon sa mi le trimita. Cu ditamai gradina de morcovi am condus pana acasa de ciuda. In doua zile pernele ajunsesera. Not bad! Report
December 19, 20187 yr comment_245055 Ok, babies, there's your coffee! Dar va asezati toti in spatele lui Blackie , fara inghionteli, fara calcat pe bataturi, ca avem cofeli pentru tätz! Gata, ma duc sa ma maschez, nu de alta dar trebuie sa pot iesi din casa fara sa fiu pericol public...Sa aveti o zi super cu totii! Report
December 19, 20187 yr comment_245063 Cam asa arat eu dimineata la cafea 'NeataDap' apoi ma fac fremoasa! O ultima aruncatura de geana in oglinda Si o sterg la cumparaciuni' Cam asta e programul meu in fiecare dimineata Report
December 19, 20187 yr comment_245074 https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif Ce misto arati Geanyyyy! Te prinde verdele brotac https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif Report
December 19, 20187 yr comment_245076 Stii care-i siecretul'?! da' sa nu mai spui la nimeni ''decstinctzie'' bre' clasa, eleganta,tupeu,atitudine, pff!! .. ''Cand ies afara ma-mbrac frumos/imi pun un trening' si pantofi cu toc'' http://www.youtube.com/watch?v=Uj3Cs2ZmZz0 si sa nu cumva sa va luati de ''decstinctzia''mea,dar daca ma gandesc mai bine,luati-o pa' tuata' ci sa fac io' cu ea?! '' Edited December 19, 20187 yr by Geany Report
December 19, 20187 yr comment_245078 Haha! Bravo! Acum trebuie sa-mi i-au o cafea- a doua de dimineata Mda si eu iar nu am castigat la lotto Report
December 19, 20187 yr comment_245092 Mda si eu iar nu am castigat la lotto Nici eu,dar ce-i drept nici nu am jucat Report
December 20, 20187 yr comment_245097 Rise and shine, babiz! Mda si eu iar nu am castigat la lotto Nici eu,dar ce-i drept nici nu am jucat La rand, va rog! Prima castig eu, impartim culinareste! Acu ramane de vazut cum rezolv treaba cu jucatul...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/help.gif Report
December 20, 20187 yr comment_245107 Ok, babies, there's your coffee! Dar va asezati toti in spatele lui Blackie , fara inghionteli, fara calcat pe bataturi, ca avem cofeli pentru tätz! Gata, ma duc sa ma maschez, nu de alta dar trebuie sa pot iesi din casa fara sa fiu pericol public...Sa aveti o zi super cu totii! Bey Lapo tu ma faci sa plang cu pozele astea. Deci am simtit parfumul si aroma cafelei aleaia pana in adancul creierului Sarut mana, sa mai dai . Report
December 20, 20187 yr comment_245110 Vad ca va cafeliti de zor pe aici. Eu testez modele craciunesti de împachetat servetele care se pot transporta usor Report
December 20, 20187 yr comment_245111 Vad ca va cafeliti de zor pe aici. Eu testez modele craciunesti de împachetat servetele care se pot transporta usor superbai link? Report
December 20, 20187 yr comment_245112 Super Maya! I love it!Peste ani poate o sa fac si eu asa ceva. Momentan ar trebui sa ma gandesc la ce vreau sa mananc de Craciun. Sunt in urma cu temele. Report
December 20, 20187 yr comment_245115 Vad ca va cafeliti de zor pe aici. Eu testez modele craciunesti de împachetat servetele care se pot transporta usor superbai link? ce bine ca l-am gasit, ca deja facusem poze cum am facut o stea, dar nu stiu sigur daca se întelege exact din poze Uite Super Maya! I love it!Peste ani poate o sa fac si eu asa ceva. Momentan ar trebui sa ma gandesc la ce vreau sa mananc de Craciun. Sunt in urma cu temele.Eu nu ma gîndesc la ce vreau, ci voi mînca ceea ce primesc. De Craciun voi fi în tara Report