December 7, 20187 yr comment_244617 Aici e o vreme...de-ti vine sa te tai la ralenti cu lama, zau. Cu toate acestea, am avut azi parte de ceva extraordinar de frumos la "birou". Administratorul cladirii in care se afla pustii intre a 5-a si a 7-a si-a sarbatorit azi ziua de nastere. Domnul Ongun, turc de origine, este iubit de absolut toti, colegi, elevi, parinti. Cand a facut 60 colectivul i-a facut cadou posibilitatea financiara de a isi cumpara bilet in Turcia si inapoi ca sa isi poata vizita familia, pe care nu o vazuse de ceva timp pentru ca nu mai ajungea financiar. De fiecare data ne-a rasfatat cu patiserii turcesti, facute de el si de sotia lui, care e nemtoaica. Azi, intru in "birou", dau cu ochii de asta:Suna de pauza, aici lumea e obligata sa paraseasca clasa si sa iasa afara https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/mellow.gif...toti , mai dar toti se adunasera pe hol in fata cancelariei...ca sa ii cante lui "La multi ani!". A iesit din camaruta in care sta el de obicei si a inceput sa isi stearga discret niste lacrimi. Toti buluc la apel, si cum iesi in stanga inca 4 metri de hol, plin de pustime https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/love7.gif: pusti de nemti, de diverse natii arabe, de italieni, de greci, de rusi, de romani de polonezi, de francezi , de tailandezi, chinezi...suntem globali https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blush.gif Asa ce m-am bucurat pentru el, un om deosebit! L-am luat si eu in brate azi, el ne ia pe toti in brate, si i-am spus ca si noi facem cornulete din astea in Romania https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Edited December 7, 20187 yr by Lapona Enigel Report
December 7, 20187 yr comment_244619 Eu servesc orice,nu-s prea pretentioasa la acest capitol La noi e ger uscat si petice de gheata si zapada pietrificata peste tot dar azi a dat o raza de soare dupa atata timp maine am planuri maretze' ... ,tata in ultimul timp nu e bine deloc,diabetul cu toate complicatiile sale si multe altele (rani care nu i se vindeca,ne temeam chiar de amputare,etc,vederea e afectata f. mult chiar daca a facut operatii,etc,avc vreo 3 si mai multe_altele) mama desi nu poate sta acasa neam,a trebuit sa stea f. mult de el,si regim strict si etc si prin spitale,e mai greu pt. ea decat pt. el ca asa e firea ei,si maine vreau sa o scot la un local,iau si hunii dupa mine,comandam tot ce vor hunii si ea,deci cinam in oras si apoi mergem cu totii si la tata,sa fim asa cu totii in familie,la fel de craciun si de revelion vom fi nelipsiti la ei ca in fiecare an ,asa ca deabea asteptam ziua de maine ,sper sa le ridicam moralul,de fapt sunt sigura ca asa o sa fie,avem si mici cadouase,Ale' si-a pregatit o cutie de artificii sa-i faca si lui bicu' ca stie ca-i plac de fapt el l-a invatat cu astea ,desi tata e f. absent in ultima vreme... Geany, imi pare tare rau sa aud ca tatal tau are diabet! Am din nefericire doua cazuri in familie...unul din ele , tata. Nenorocita boala! Tata se lupta cu o polineuropatie marsava si perfida si nu stiu unde sa il duc in tara , ca sa ii fac niste analize cum trebuie. De ani de zile tot ia Gabapentin dar nu il ajuta de nici un fel. Daca aveti recomandari de medici diabetologi in tara, va rog mult sa imi spuneti si mie! Celalalt caz e fratele mamei, sosia bunicii care m-a crescut. El traieste la tara si a fost mereu libertin, nu a stiut niciodata sa isi impuna limite , sa se tina de un regim, sa aiba o disciplina. Si uite.asa, a ignorat diagnoza, nu stia ce e boala asta...nu a facut nimic din ce i-a spus doctorul ...a ajuns in scaun cu rotile, un picior amputat de deasupra genunchiului si la celalat laba piciorului. Mi se rupe inima cand ma duc la el...el, care a muncit cat sapte, a avut si cai si oi si vaci si curci si gaste si rate ...ce sa mai, era plin de oratanii. Venea pe la bunica mai mereu, care statea "in jios" , eram copii. Mama si ne fugarea mai intai prin ograda, ne prindea, ne arunca de cateva ori in aer, si dupa aia isi freca barba aia nerasa de sofer de camion de obrazul nostru. Mamaaaaa ce mai ustura dar ce mai chitaieli! Report
December 7, 20187 yr comment_244622 Ce bine arata toate cele turcesti Cat despre celalalt subiect...Din nou imi cer scuze pt. ceilalti membri participanti la forum ,bunicul meu dinspre tata a avut diabet,deci e oarecum si ereditar,dar el era un om f. cumpatat si a murit la o varsta venerabila,tinand regim,tata in schimb nu se poate abtine de la vicii ,fumat alcool si dulciuri,mama il prinde si il paraste dar si ea nu ii gateste un regim adegvat,ca vb. cu ea in fiecare zi imi spune ce a gatit si ii tot spun ca el nu are voie asa ceva si ea imi tot spune in fiecare zi ca e asa doar azi,si ca el doar gusta si ca de maine...dar maine ala nu mai vine,ea tot gateste ceva mai sanatos ce-i drept dar ca si pt. o persoana normala fara diabet ,nicidecum ce tot incerc sa ii spun,ea spune ca ea nu poate gati asa si ca nici el nu vrea(va spun meniul din ultimile 3-4 zile,parjoale,prajite in ulei,saleuri facute de casa,bors de perisoare,fasole batuta,si placinta cu mere ) chiar si eu mai ascund detalii de domnul Geany face ca toate alea,asa ca ma tem maine de ce o sa vada cu ochii lui ca daca vede de astea iese cu scandal Report
December 7, 20187 yr comment_244623 Of mai Geany! Sa va simtiti bine maine si sa va ridicati moralul. Diabetul e o boala urata, dar cumva, cu regim alimentar s-ar putea tine sub control. La teorie le cam stim si noi care alimente trebuie evitate si care nu, dar in practica e mai greu. Si mai ales cand in jur cu totii au frau liber la orice. Ar trebui sa fie el foarte determinat sau sa il sustina toata familia ca sa stea pe regim curat. Nu mai zic eu ca stiti si voi. Oh Lapona! Delicii turcesti! Imi plac! Am si eu o colega turcoaica si e maiastra la chestii de patiserie. Pana in prezent eu doar yufka borek cigars am reusit sa fac- ca alea is simple ca buna ziua. Astazi am fost ocupata si tot pe drumuri. I-am luat juniorului un "Elf on the shelf" ca avem nevoie sa il linistim cumva. Nu stiu daca din cauza ca a venit fratele meu sau din alta cauza, face crize de isterie mai des decat de obicei. Cred ca e foarte posesiv si nu ii place sa ma vada petrecand timp si cu altcineva decat el.Aseara am stat doar eu cu el acasa si am colorat si ne-am jucat si parca a fost alt copil. Report
December 7, 20187 yr comment_244626 Draga mea ei sunt singuri in casa ,mama si cu tata,noi suntem toti la casa noastra,dar ei isi fura caciula singuri tata isi ascunde dulciuri peste tot ca un soricel,pe dupa usa pe o masuta,pe dulap,prin balcon tot gaseste mama incepute ,el singur si le ia si si le ascunde asa,l-a surprins si fumand iara si etc...ea pe de alta parte incerc sa-i spun de legumele congelate ca au si pe pachet pus cum sa le gatesti rapid daca trase la tigaie sau oparite(pastai congelate,amestecuri de legume,amestec mexican,conopida ,brocoli,etc si pui fara piele,fiert sau la gratar ca are ,etc...ea a inteles asa ca nu renunta la pielea de la pui ca nu are mancarea gust,astea congelate sunt bleah' si nu stie sa le faca,s-a laudat o sapt. ca a facut conopida la cuptor dar cu sos alb beshamel oua si branza cascaval habar n-am ce... nu o scot la capat cu ei si gata si in stilul asta viitorul nu apare deloc roz,si le-am tot spus,da' eu m-am cam resemnat,binele cu forta nu se poate,cand cineva nu e informat si incerci sa-l ajuti si vrea ajutor e ok,dar cand stie si nu vrea si nici nu-i convine cand ii spui nu prea ai ce sa faci,eu o sa-mi bat gura pana la sf. cat oi putea ,mai mult de atata eu nu mai stiu ce sa le fac sincer...sunt singuri cu pensioare bune stau in centru cu toate conditiile ,cu ceva banisori deoparte,de ce nu or vrea sa traiasca bine?,ma depasesete... Report
December 8, 20187 yr comment_244635 Neata la popor! Cofica, anyone? Si pentru puristii ca mine oferim asa: Ori asa: @ Geany: Sper din inima ca tatal tau sa invete repede cine este adversarul lui. Tata s-a disciplinat destul de mult, dar a servit un pa'arel de ceva ori de cate ori se ivea ocazia, ca nah, asa intelegeau ei placerile vietii https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/12.gif De fumat s-a lasat de foarte mult timp. Insa ii lipseste miscarea, s-a retras in el, ma ingrijorez mult tare. Tata a fost balanta noastra, punctul nostru de referinta, pacifistul si umoristul familiei, cel care ne alina ori de cate ori intram in conflict cu mama. Incep sa nu il mai recunosc. Nenorocita asta de neuropatie il termina, i-a distrus pofta de viata. Imi este mila de el...mi se rupe inima si ma apasa foarte tare situatia lui. Edited December 8, 20187 yr by Lapona Enigel Report
December 8, 20187 yr comment_244639 Da ! laponel de cum l-ai descris pe tatal tau si prin ce trece si cum e e exact de parca l-ai fi descris pe tatal meu azi am avut o zi frumoasa impreuna,in familie exact asa cum mi-am propus Report
December 8, 20187 yr comment_244640 Sanatate tuturor - parinti si copii, mari si mici! Intr-o seara ne-am uitat la "Elf", eram curioasa daca au sters cantecul cu pricina si din film - dar nu, l-au lasat asa cum e. Cand aud o stire din asta ma intreb ce urmeaza... Stiu ca asteptati cu nerabdare pozele ... Lapona, aproape ai nimerit! Prima a fost intr-o dimineata dupa micul dejun, a ramas un pahar pe masa si am fost pur si simplu fascinata de lumina de dimineata. Imi pare rau ca nu sunt fotograf, cred ca la ora aceea ar iesi cele mai grozave poze; sunt momente cand e innorat dar patrunde cate un manunchi de raze prin nori si copacii din fata casei arata sublim asa luminati pe un fundal intunecat, mai ales in culorile toamnei... Dar destul am batut campii: Report
December 8, 20187 yr comment_244642 @ Geany: Ii urez tatalui tau multa multa sanatate si intelepciune sa inteleaga ca da, atata timp cat refuzi sa te ajuti tu insuti, ceilalti pot sa se faca luntre-punte ca nu vor reusi . @ Adi-Edi: In proiectia de pe perete vedeam efectiv o flacara de lumanare si fum )) Si in oala aceea ce e`? Apa cu zahar? Pentru cafea? Report
December 8, 20187 yr comment_244644 Am ajuns și eu acasă. Azi tot pe drumuri, de fapt dacă ma gândesc, in fiecare zi e așa.Urmează sa mergem sa luam brad și poate împodobim și noi un pic. Multă sănătate tuturor! Report
December 8, 20187 yr comment_244645 Si in oala aceea ce e`? Apa cu zahar? Pentru cafea? Hmm - credeam ca se vede. In cazul asta, sa o consideram ca... urmatoarea ghicitoare! ...Hai ca nu te ma tin in suspans - sunt spaghete. Dupa ce le-am dat drumul in oala am uitat de ele, iar cand mi-am adus aminte facusera pojghita aia chiar la mijloc. Report
December 8, 20187 yr comment_244649 Adi, se vede )))) Dar eu locuiesc la Chioranii de Vale. Acum le vad si eu https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blink.gif Report
December 11, 20187 yr comment_244694 B'jour la toate si la toti! Ma ie cineva care nu a luat nici un mic dejun pana acum, in afara de mine? Care serviti cu mine ceva? Hangita sefa a.k.a. Stella aveti idee pe unde umbla? Report
December 11, 20187 yr comment_244696 Noi suntem obisnuiti prost,antimicdejun doar o cafea mare beau dimineata si atat ,dar daca asi fi in companie asi intinde labuta imediat dupa cam orice mi se ofera Parca sta sa dea o raza de soare,in rest e uscat si nu chiar f. frig(3 grade acum spune meteoblue ),am pe foc o varza cu costita afumata,si am luat si paine neagra si ardei iuti Cam asta e,va salut si va urez o zi minunata tuturor! Report
December 11, 20187 yr comment_244697 Noi suntem obisnuiti prost,antimicdejun doar o cafea mare beau dimineata si atat ,dar daca asi fi in companie asi intinde labuta imediat dupa cam orice mi se ofera Parca sta sa dea o raza de soare,in rest e uscat si nu chiar f. frig(3 grade acum spune meteoblue ),am pe foc o varza cu costita afumata,si am luat si paine neagra si ardei iuti Cam asta e,va salut si va urez o zi minunata tuturor! Iar mor incet azi, Geanino! Habar n-ai tu de cate ori mai ai deja pe constiinta https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif Sa nu uiti sa ma torturezi si c-o poza. Ce-ati facut, bre, cu Stella? Dar cu Zozo? Petru? I-ati trimis in vacanta in Bora Bora?Va urez si eu o zi cu succes! Report
December 11, 20187 yr comment_244698 Noi suntem obisnuiti prost,antimicdejun doar o cafea mare beau dimineata si atat ,dar daca asi fi in companie asi intinde labuta imediat dupa cam orice mi se ofera Parca sta sa dea o raza de soare,in rest e uscat si nu chiar f. frig(3 grade acum spune meteoblue ),am pe foc o varza cu costita afumata,si am luat si paine neagra si ardei iuti Cam asta e,va salut si va urez o zi minunata tuturor! Iar mor incet azi, Geanino! Habar n-ai tu de cate ori mai ai deja pe constiinta https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif Sa nu uiti sa ma torturezi si c-o poza. Ce-ati facut, bre, cu Stella? Dar cu Zozo? Petru? I-ati trimis in vacanta in Bora Bora?Va urez si eu o zi cu succes!Sigur ca da Laponel' la torturi' sunt number 1' intreaba-l pe domnul Geany daca nu ma crezi acum inca e pe foc,dar cam asa fac eu varza ,ca la mine cam asta e modelul https://forum.artaculinara.ro/topic/1641-varza-cu-piept-de-porc-geany/,de data asta e cu costita,dar cum se racoreste vin cu poza doveditoare ... Si mie imi e dor de tot boborul' nu o sa nominez pe nimeni ,dar toti imi lipsesc f. mult Report
December 11, 20187 yr comment_244699 Ba chiar te rog sa nominezi, sa nominezi! Ca sa ne aducem aminte ca suntem o gramada care facem parte din aceasta comunitate deosebita. Nu avem voie sa lasam forumul sa fie desfiintat. Atatea retete si atatea chestii interesante si discutii super! Nope, nu e voie! Asa ca, incep eu:O vad pe Alpha online si ii spun bine ai revenit!!! Ma bucur sa te vad! Si mai sunt o gramada de alti membri, care cu siguranta sunt si pe FB, dar sa-mi fie cu iertare...acolo nu ii pot identifica. Gastronomia ne uneste si cred ca aici e loc de comunicarea pe aceste teme Zic si eu! Mama, ce limbarita pe mine. O fi de la varsta? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif Report
December 11, 20187 yr comment_244700 Sa indraznesc sa spun ca am vazut-o si pe Moatza' on line?! (nu ca asi urmari pe cineva doamne feri' ) ,pe Maya,nici nu indraznesc sa o mai strig,da' parca asi face o incercare acum ca tot veni vb. Foaxa',Stella ,sa mai spun?!..mai spun mna'...Zoaza' zapacita mea draga ,Ioana(zerda),Ioana cealalta,Olguta,Daniella,Dani-ela,Petunica',Uptowngirl,Floricica,Cassia,Kira,Luanda,Motana Cristina,Sissi,kIVA ,Cerra ,Ellani,Bonicelli,etc,nu vreau sa omit pe nimeni,si de ce nu si baietii!! cel mai tare sunt ingrijorata pt. sheful(sef de gara/paparotti') a disparut asa dintrodata ,sper ca e bine sanatos,ALexandru,Peter, Report
December 11, 20187 yr comment_244701 Ps. poza torturatoare' pt. Laponel' (imi pare rau ca nu te pot servi decat virtual draga mea )...sper sa aud un Rrrrrrr!!! Poza urata direct de la locul comiterii faptei (e fierbinte rau,cu o mana flutur prin aer ca un evantai sa alung aburul,cu gura suflu,cu cealalta mana incerc sa trag o poza,mai ceva ca la circ ,dar voi stiti prea bine ca eu nu sunt maestra in face poze,la mine ce-i in gusa si-n capusa,asta e cu asta defilam ) (Dar pozele sunt facute cu camera foto pe care mi-ai daruito tu draga Laponel' si care-mi extrem de draga,tin la ea f.f. mult) Si portia lui domnu' Geany la racit in strachinuta pe geam,cu ardei iuti si proaspat si in otet si lipie neagra ... Report
December 11, 20187 yr comment_244704 Adauga inca o victima pe constiinta, Geany ? Imi pare rau Bris! te servesc si pe tine virtual din pacate ...uite acum vad ca nu te-am nominalizat nici pe tine,cred ca din cauza ca te-am mai vazut sporadic deci si cine nu e pe lista mea,vreau sa va spun>''Imi e dor di' tatzi' bre!!..di' tatzi'...atzi inteles?!!!...fara exceptii'' !! Report
December 11, 20187 yr comment_244712 Aici sunt, va citesc mereu, ma mai uit cand ma plictisesc de hartoage, da' nu prea am cu ce sa ma laud. Gatesc putin https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif Andreea e la Cork la facultate, ii fac mancare duminica pentru saptamana ce urmeaza si sunt vesnicele tocanite si lasagna, ca se pot congela, snitele, ca-i plac, salate...nimic deosebit. Cate-un corn, placinta cu mere, cookies pentru ceai. Am avut-o pe nepoata-mea cu copiii la mine cateva luni, dar din 13 ianuarie raman doar eu cu Antonia si cainele https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif. Dl alpha e in Canada...n-o sa gatesc nici cat gatesc acum Report
December 11, 20187 yr comment_244730 Alpha, draga mea, nu conteaza ca nu gatesti des, scrie orice iti trece prin cap, ce te bucura, ce te supara, stiu eu? Ce faci, ce nu faci, ce ai vrea sa faci Hai sa reformam putin forumul. Daca am mai avea si un design potrivit sarbatorilor, ar mai atrage si alti ochi, zic eu Uainlei, Geanina, costita aia cu sfarc pe ea...am ce visa la noapte. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_fessee.gif Report
December 11, 20187 yr comment_244732 Uainlei, Geanina, costita aia cu sfarc pe ea...am ce visa la noapte. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_fessee.gifO fi draga Laponel,dar mie acu mi se facu de fasolik,mna'! Report
December 11, 20187 yr comment_244737 Hello everybody....si mie mi-e dor de multa lume care a disparut de pe forum....Daca m-am intors eu si scriu, cine stie poate sperantele nu sunt total pierdute nici pentru altii. Pana una alta luati de poftiti, poate va fac pofta. Vanille kipferl - am pus reteta, biscuiti umpluti cu nutella - am pus reteta, chocolate crinkles - am pus-o acum cativa ani, biscuiti cu ciocolata sau "fossette golose" am pus-o in seara asta, trufele Stellinei - reteta e pe forum, bilele alea din varful etajerei nu le-am repetat ca nu m-au dat pe spate. Report