Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

post-142-0-50254600-1541620770_thumb.jpeg

Am cumparat pentru prima (da' si ultima data) chiftele, le-am copt in cuptor, nu mi-au placut deloc

Si daca tot am incalzit cuptorul, am copt si niste (sase) painici

Vad ca sunt in trend piftelele Bris' :hug: imi pare rau ca ai fost nemultumita de ele,dar vad ca ai painica buna-buna ,doamna mea din Italia imi spunea ca cu o paine buna si un vin bun o masa e pe jumatate salvata chiar daca celelalte feluri de mancare ar lasa de dorit,spre rusinea mea azi am stat la barfa cu mami cu matusa Marlena etc si fiind singura cu Ale'.nu am mai gatit azi am facut ''hot dogi'' :love3: aka crenvusti inghesuiti in batonase cu cartofeii prajiti si kechup pt. el, mustar pt je' :lol: sa mor' io' dacaam primit reclamatii ..cel putin pana acu' :-*

Are dreptate doamna ta, doar ca eu nici vin nu am avut (am uitat sa cumparat, uita-m-ar belelele), painitele mi-au salvat cina :(

Sa traiesti si sa ne mai povestesti, Geany

apropo de reclamații. copil fiind mă intrebau vecinii cine gătește mai bine mama sau tata? eu: tata că ne face numai friptură cu cartofi prăjiți, mama ne face ciorbă, tocană, alea, alea :-*

:( Eu cum am mai spus,nu mancam mai nimic si o data m-a lasat bunica Profira cu bunicul,ea avand treburi a plecat de acasa,si parca-l vad pe bunicul d-zeu sa-l odihneasca,deschide frigiderul si incepe sa ma intrebe''sa-ti incalzeasca bunicul bors?''..eu'' ntzz!!'' :hug: ''sa-ti dea bunicu tocanitza?!'' eu '' Ntzz!!'' :lol: ''sa-ti faca bunicul un outz fiert moale?!'' Eu ''Ntzz!'' :( ..a mai continuat saracul bunicu sa faca inventarul frigiderului,eu nexam de neclintit pe pozitie,eu tot asteptam sa ajunga la varianta mea preferata de meniu aka' cartofi prajiti,apai cat de molcom era bunicul,l-am scos din papuci pana si pe el cu fitzele mele si-mi spune'' auzi! da' rabdari prajati' oare n-ai vrea?!'' eu extrem de fericita'' Daa,daa!! d'alea vreau eu bunicule!'' :love3: (in mintea mea imi spun ca asa o fi zicand bunicul la cartofi prajiti,barabule,rabdari ,cine stie tot alea or fi bine ca-s prajite )bunicul doar mustacea asa dand din cap(nu l-am vazut niciodata razand cu toata gura),isi ia ziarul si se aseaza tacticos in fotoliu..eu astept..astept!!..''Auzi bunicule da' rabdarile alea prajite nu mi le mai faci ?!'' ...Atata i-a trebuit bunicii,cand s-a intors , l-a boscorodit pe bunicul care era extrem de amuzat,spunandu-i ca e batran si se coboara la mintea mea ...'',las' ca-ti face bunica niste cartofi prajiti imediat '' ... =))

Verb' eu nu am mancat...Bris' si DEx :( :-*

Totusi draga Verb' imi amintesc ca mancam paine umezita cu putina apa si cu zahar ,lamaie taiata feliute cu mult zahar,nuci parpalite pe plita cu sare(ca nu erau alune pe atunci) si cacao cu zahar,stiu ca pare inecacios asta tot bunica Profira ma invatase,dar tinuta asa in gura ca pe o caramea se facea ca ciocolata :love3: spre disperasionul lui mami ca ii consumam cacaoa care nu se gasea si zaharul care era cu tzaraita se dadea la cota,in rest am inceput de mica sa-mi fac singura clatite si friganele,stateam cu copii pe sala (la usa ) si rontaiam,doar ca eu prestam si-i consumam lui mama toate cele :hug:

Si mai avea mama un dispozitiv de asta

post-405-0-59432400-1541704910_thumb.jpg

Nu scria pancake sau ceva de genul dar fix asa arata era manual si faceam singura la el frisca,cu samantana tot cu zahar si cu cacao si nu mi s-a taiat niciodata(deci smantana era smantana pe atunci) si tot cu el bateam untul tot cu zahar tos si cacao (dar tinut intai la temp. camerei ca sa fie caldut)la sf. adaugam zeama de lamaie si esenta de rom ca era si pe atunci ,si nici asta nu mi se taia,deci untul era unt de ala bun,ca asta imi e mie ciuda ca nu mai gasesc acum nici asa smantana nici asa unt...si ungeam biscuiti si apoi ii lipeam cate 2 si stand cateva ore se inmuiau absorbind crema si iesea cel mai bun desert in opinia mea cel putin si mai luam o cutiuta cu un praf sharlota scria pe el cu instructiuni de folosire cam cum e pudingul de acum si ala faceam singura si puneam in pahare si dadeam la rece cu niste dulceata deasupra,mai era plic de praf oranjada si faceam si de ala cu sifon,sau aveam sirop f. bun la o sticla frumoasa ca un vitraliu ,deci eu faceam deserturi si pt. familion inca de mica,zau daca nu ma credeti intrebati pe mami... :lol:

Edited by Geany

rabdari prajati' oare n-ai vrea?

noi seara mâncam mai sumar, cam ce era disponibil prin frigider. frate meu întreba in fiecare seară, noi ce mîncam? maică-mea: brânză, slănină, mezeluri, iaurt (că pe astea le aveam la dispoziție tot timpul). La care frate meu propune: păi spune "X" că știm noi la ce te referi . de atunci așa a rămas, ce mâncăm? X :lol: https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/violent1.gif

:lol: si la hunii mei tot cu X le da frigiderul seara,dar de cand cu sandwish maker-ul,nu mai am treaba cu ei ca se descurca singuri,am crezut ca se vor plictisi de el,rezulta ca nu ,atata vreme cat ei sunt multumiti pe mine ma doare la bascheti :D

Hai sa bem un paharel, sa ne veselim nitel!

post-102-0-04255600-1541798926_thumb.jpg

Edited by dragos

Abar' n-am de ce(stiu ca am crescut si ar trebui sa ne mai maturizam ,mai ales io' :D )dar mie si lui Ale' ne place mult asta :D
..pff!! asi vrea sa fie asa, dar de fapt la noi deja e cu "Jingle Bells",ho ho ho ,si deshtia' :lol: ca ninge ,sau mai pe romaneste ''Afara ninge linistit si-n vatra arde focul'...
Asta e din ciclul :lol: " Ziua ninge, noaptea ninge, dimineaţa ninge iară/si nu mai postati pe ''feisbuck'' ca vedem si noi afara'' :D :D
Vad ca vine mosul...si aici se pregateste....eu am scos saniuta....acum caut derdelusul copilariei:(
Daa!! e bucuria copiilor mai mult,noi astia mai bratrani' mai putin,ma strange in spate cand ma gandesc ce fleoscaraie se va face ca pamantul inca nu e inghetat nu a fost ger asa ca asta nu tine,dar tot e frumos :lol:

Ma enerveaza" vestele galbene" care blocheaza circulatia si noaptea taie copacii din parcuri si le da foc ca sa se incalzeasca.Basca niste cauciucuri.Mostenirea pe care o vor lasa nepotilor lor va fi o planeta prea calda incandescenta.Da noi sa traim bine ACUM!

Tara instabila cu creerase galbene ce se lasa manipulate.

Eu locuiesc de 15 ani in zona Narcisa din Bacau,si daca ies la cumparaturi,indiferent de ora,nu pot, la semafor sa nu ma ''impiedic'' de camioane cu remorca plina ochi cu trunchiuri de copac,o iau pe varianta,fie spre iesirea din oras fie spre intrare,si ma uit mereu lung dupa ele,atata amar de lemn ,unde s-o duce? de unde o veni? ...vazusem mai demult un articol in care scria ca Austria isi protejeaza padurile dar importa lemn la greu din Romania ,si atunci de ce sa ne mai miram de fenomene extreme,inundatii,viituri,care iau case si nenorocesc mii de oameni in fiecare an...Din pacate ne meritam soarta ,ca pana la urma ''cum iti asterni ,asa dormi'' :sad3: ...sau cel putin asta e opinia mea :sad4:

Edited by Geany

Un mic exemplu,dar daca veti cauta e plin netul...http://stirileprotv.ro/romania-te-iubesc/stiri/romania-te-iubesc/marea-defrisare-cine-se-afla-in-spatele-dezastrului-din-paduri-partea-2.html

Citatul la care ma refer dau copy si paste face parte din articolul de pe stirile protv ,din linkul pe care l-am pus '' In Austria, de exemplu, 47% din suprafata tarii este acoperita de paduri. Acolo insa, de secole, legea e lege. Austriecii importa milioane de metri cubi de lemn, mare parte din Romania, care isi da padurile fara sa stea prea mult pe ganduri. In plus, in Austria padurea se vinde doar austriecilor si doar in cazuri de execeptie strainilor, asta insa dupa ce sunt verificati la sange.''...deci ce mai e de spus?! :sad3:

Edited by Geany

Eu locuiesc de 15 ani in zona Narcisa din Bacau,si daca ies la cumparaturi,indiferent de ora,nu pot, la semafor sa nu ma ''impiedic'' de camioane cu remorca plina ochi cu trunchiuri de copac,o iau pe varianta,fie spre iesirea din oras fie spre intrare,si ma uit mereu lung dupa ele,atata amar de lemn ,unde s-o duce? de unde o veni? ...vazusem mai demult un articol in care scria ca Austria isi protejeaza padurile dar importa lemn la greu din Romania ,si atunci de ce sa ne mai miram de fenomene extreme,inundatii,viituri,care iau case si nenorocesc mii de oameni in fiecare an...Din pacate ne meritam soarta ,ca pana la urma ''cum iti asterni ,asa dormi'' :sad3: ...sau cel putin asta e opinia mea :sad4:

Geanny nu stiu ce sa mai zic cu situatia din RO

Eu vin stau cit stau si plec....nici aici nu ma uit la televiziunea ro deci nu stiu nu comentez

Sigur ma doare ce se intimpla in RO.s A SCHIMBAT TOTUL INCLUSIV CARACTERELE

Eu ziceam de insurectii astia francezi care si au pus o vesta galbena si care noaptea taie copacii din parcuri ca sa se incalzeasca...ei au un amalgan de doleante,ma rog aici fiecare e liber sa si exprime nemulltumirea

Se blocheaza camioanele si uite eu imi astept pachetul comandat...poate poate cindva va aparea.Ce porcarie!

:sad4: :sad3: cat de tare e citatul asta

post-405-0-48467800-1543000214_thumb.jpg

Ca sa fim intelesi ,nu consider ca ma caracterizeaza ,(vi-l arat doar pt. ca-mi place )...dar asta e doar parerea mea :sad4: pana la urma ,mai stii??!! ... ^_^

voi v-ați adus aminte că azi e sf Andrei ca mie abia acum mi-a picat fisa https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/violent1.gif

voi v-ați adus aminte că azi e sf Andrei ca mie abia acum mi-a picat fisa https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/violent1.gif

of course, nu uit niciodata pentru ca pe tata il chema Andrei si pe socru il cheama Andrea si pe Marco trebuia sa il cheme Andrea doar ca eu am rupt traditia :rolleyes:

Plus ca unii imi zic La multi ani si eu le zic ca ma cheama Adriana de la imparatul roman Adrian si nu Andreea de la Andrei :D

Salutari tuturor! Mi-e tare dor sa povestescu voi. Timpul e dusmanul nostru se pare.

Nu doar timpul, Phoenix! Mai mult FB-ul! Cam toată lumea e pe-acolo, pe-aici...mai rar spre deloc, din păcate!

Deși s-a făcut o strigare și acolo...cam tot degeaba!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/crying.gif

FB e ca atunci cand te duci la evenimente in aer liber si te intalnesti cu multi , zici o poanta, te mai intretii cu ei peste jde ani. Forumul e ca o "acasa" virtuala. Oricte forme de exprimare si desfasurare individuale ni se ofera in lumea virtuala, forumul ramane unic :rolleyes:

Sănătate tuturor doamnelor și domnilor care se se apropie de cifre rotunde și să ajungem și noi la vârste la are să nu mai știe lumea ce să ne ia cadou https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

anul ăsta va fi mai ușor cu cadoul, flori, ciocolată și ceva prăjituri preferate (apropo, doamna ține dietă la 101 ani că nu vrea sa se îngrașe https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/crying.gif )

Daca asta nu e mentalitate de invingator, apai nu stiu ce e. Wow!

Azi este ziua portilor deschise la noi...ma pregatesc de decolare, dar cand revin va voi citi (si) aici :D

45807323_477810419408526_7758945676779585536_n.jpg

Neata la tot poporul!

Ia sa va las un text dragut aici si o cafeluta :P

Johnny Raducanu, 2011

Damele de pe Calea Victoriei

"La Bucuresti, primavara, pe Calea Victoriei, umblau masini decapotabile, ultima moda, in urma femeilor elegante pluteau amestecate unde de parfum scump, iar eu le urmaream, hipnotizat, picioarele. Lungi, cu glezne subtiri, in pantofi de piele marca "Bali", cu o curelusa ingusta si toc inalt, in ciorapi de matase cu dunga, pasind cu ele de parca tricotau cu doua andrele subtiri, cu pieptul inainte, dar miscand usor si din solduri, intr-un echilibru care pe mine ma ametea. Daca erau cinci sute de femei pe Calea Victoriei, in urma lor adulmecai doua sute de feluri diferite de parfum, toate imbatatoare. Si barbatii foloseau apa de colonie, care mirosea grozav de bine, dupa ce se barbiereau, si de cate doua ori pe zi, "la os". Purtau pantofi "Filitti" (Filitti era pantofarul Curtii Regale, pantofii facuti de el, din cea mai moale piele, costau trei sute cantareau trei sute de grame. Fix!), palarii de fetru si pardesiu facut la marii croitori de lux. (In ziua de azi, si fetele, si baietii umbla in blugi, ce stiu ei ce e aia eleganta!)

In parcul de langa Palatul Regal si la Sosea, era ca la Paris, in Bois de Boulogne. Amazoane cu cizme inalte de piele maron, pantaloni gri mulati si veston strans pe corp cu fireturi, cu manusi negre, faceau echitatie, pe niste cai superbi, pe care-i struneau cu cravase scurte. La 10 mai era Ziua Regalitatii si se facea parada militara si toata lumea statea pe margine si aplauda. Cand trecea regimentul de cavalerie, ramaneai inmarmurit. Toti inalti, frumosi, cu cizme cu pinteni si mustata subtire, semanau toti cu Gary Cooper, actorul american, idolul femeilor de-atunci. Daca nu stiai ce e aia 10 Mai, sarbatoarea asta avea aerul ca e o veselie spontana, institutia regala nu se facea vizibila, ci era o aparitie discreta. Apoi, tot in mai, incepeau bataile cu flori de la Sosea. Daca era aniversarea cuiva, sau o nunta, ori o petrecere, mormane de flori erau aruncate dintr-o trasura in alta, dintr-o masina decapotabila in alta, ce treceau in sensuri opuse, mergand incet, anume, pentru acest adorabil "ritual". Poate parea bizar astazi, cum sa arunce cineva cu flori in tine, dar lumea era asa de stabila, de linistita, de impacata, si cu atata bucurie curata in suflet, incat vedea asta ca pe un gest de binecuvantare a primaverii, ca o urare de bine din partea naturii, a florilor. Tigancile din Piata Natiunilor, unde era "fief"-ul lor, duceau la Sosea carute cu flori (in anii 30-40, serele de flori din jurul Bucurestilor erau detinute de celebra cantareata, coana Maria Tanase!). Tigancile erau toate frumusele si domnilor care cumparau flori de la ele le puneau o garoafa la butoniera, gratis, si ii blagosloveau sa le mearga bine. "

Cafele https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/happy.gif

5b5ffb66580de6584c9c0e5d481a028d.jpg