Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Imi vine sa intind mana si sa apuc :105:

Hahaha! sigur ca asteptati povestea,ei bine am o poveste si pt. gogosarii cu branza,indiferent daca ma credeti sau nu e f. adevarata ,la fel ca si celelalte de altfel....Incepe ashea',pe vremuri,dupa ce eu si domnul Geany am absolvit liceul,ne-am gasit locuri de munca pasagere,de la vandut felicitari de sarbatori prin centru,la vandut la masute ,prin ploaie ,frig si ger,cand nu statea nimeni si erau locuri libere,ca sa mai facem si noi un banut,si toamna,ne placea sa colindam padurile in cautare de ghebe,astea nu erau pt. vanzare ci doar pt. noi,alaturi de mama le faceam zacusca,puneam la borcane la sare,si la congelator,dar in acea perioada ne si faceam pofta de ghebe prajite cu mujdei de usturoi si mamaliguta,deja viitorul domn Geany era nelipsit din casa de la noi,(intre noi fie vb.)mama nu era chiar in al noualea cer,ca ea visa sa gasesc pe cineva cu o situatie materiala cel putin f. buna =)) ,si eram chiar f. norocosi la ghebe,am gasit chiar si cu sacul,alti bureti nu cunoastem doar ghebele ,nu am avut niciodata probleme,ele apar cel mai tarziu si nu se otravesc prin polenizare de la altele din simplul motiv ca nu prea mai sunt altele la acea ora,dar pt. siguranta mama mereu le oparea cu o ceapa intreaga,(se spune abar' n-am cat de adevarat o fi,ca daca se inegreste ceapa e cel putin una nebuna' pe acolo si nu sunt bune),si vine intr-o zi o prietena la mine,Lili,si spune ''vaii ce frumos miroase! ce ati gatit?!..mama se ofera imediat sa-i ofere o portie de ghebe cu usturoi si mamaliguta...la care Lili spune''mie imi plac f. mult,dar imi e frica sa nu fie otravitoare''....Aaa!! ii zic eu,stai linistita ca are mama o metoda infailibila,le opareste cu o ceapa si daca nu se inegreste ceapa sunt ok''...mananca Lili cu pofta si vine mama sa ia farfuria goala,si razand ii spun mamei de temerile lui Lili,si cum am linistito eu,la care mama f. senina zice'' Aaa!! chiar,am uitat de data asta sa pun ceapa '' ... =)) Lili se facuse deja verde-albastra ca mancase totul cu o pofta =)) mereu rad cu mama despre asta...Si ajung si la povestea cu gogosarii cu branza,colindand in padure pe dealuri cu domnul Geany,normal ca ni se facea o foame de numa,asa ca domnul Geany era meticulos inca de pe atunci (armata i s-a potrivit manusa mai apoi),lua cu el un rucsacel,in care punea un briceag,un bidon de apa ,biscuiti ,si de mancare,ce se poate manca la padure,si o data am avut gogosar cu branza,fix ca Bris' de aici si amintirea (imi pare rau ca doarme deja domnul Geany ca ii reaminteam si lui,sper sa nu uit maine),si se nimerise gogosarul iute,ca mai sunt si dintrastia,mie imi plac de numa aia iuti,si de foame cum am mancat asa cu pofta si cu mana,am dat si pe la ochi,si aveam o fatza ma usturau toate celea de numa,ochii,nasul,buzele umflate si rosii de spuneai ca eram botoxata' ,eram un spectacol ce sa mai,in mijlocul padurii,nu o sa uit niciodata gogosarul ala,dar tot imi plac :occasion14:

Asa ca Bris' ma servesc virtual :toothy9;

Eu azi am avut fasole batuta cu carnati...mai-mai ce ar mai fi mers niste gogosari picanti =))

Geany, mai întîi intru aici pentru poveștile tale, sper să scoți din tolbă în continuare cît mai multe amintiri :toothy9;

Prima dată toamna asta am făcut supă de dovleac :occasion14: bună tare! Cu crutoane de pîine prăjite în tigaie, după ce mai înainte le-am băgat într-o pungă de plastic cu puțin ulei de măsline și cimbru uscat și le-am agitat bine, să se ungă puțin. S-au și aromatizat, și s-au și crocantizat mai bine decît la cuptor. Și crap dat prin mălai și prăjit simplu în tigaie, cu mujdei.

Edited by Carmella

Geany, mai întîi intru aici pentru poveștile tale, sper să scoți din tolbă în continuare cît mai multe amintiri =))

Prima dată toamna asta am făcut supă de dovleac :toothy9; bună tare! Cu crutoane de pîine prăjite în tigaie, după ce mai înainte le-am băgat într-o pungă de plastic cu puțin ulei de măsline și cimbru uscat și le-am agitat bine, să se ungă puțin. S-au și aromatizat, și s-au și crocantizat mai bine decît la cuptor. Și crap dat prin mălai și prăjit simplu în tigaie, cu mujdei.

Paii!! de multe ori mi se rascolesc aceste amintiri,doar de la o imagine sau de la o reteta,etc...abar' n-am' ...sunt sigura ca nu doar eu le am, si voi le aveti,doar ca eu le si scriu/impartasesc cu voi,sunt convinsa ca toti avem o poveste unica de viata,doar ca unii o pot scrie altii nu,din motive de confidentialitate,sau cine stie ?! eu sunt o vorbareata de felul meu,vb. mult,n-am ce sa fac in aceasta privinta =)) ideea e sa nu vb. mult si prost,ca sa nu afectez cumva forumul,cand voi mai avea ceva de spus cu siguranta va voi spune,dar sa ma credeti pe cuvant nu asi minti sau inventa lucruri doar ca sa ma aflu in treaba ,chiar e despre viata mea sau amintirile mele ,care chiar sunt mai mult sau mai putin aventuroase' :occasion14: asta sunt eu 'Take it or leave it'' r:lol:

Dovleac in multe moduri facea doar bunica,si placinta si copt etc,dar de mancat nu manca decat tata ,acum cu gusturile de acum,tare asi mai incerca dar nu mai am cum ca bunica nu mai e,iar hunii mei nu vor :105:

geany botoxată cu gogoșar https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

eu am făcut varza cu carne de care spuneam, am și poză dar nu i-a venit încă rândul. ieri și azi am mâncat omletă umplută/rulată cu ... varză. imi place la nebunie

geany botoxată cu gogoșar :occasion14: =))

Hahaha! daa!! pe principiul ''splendoare in iarba'' eu eram ''splendoare in codru'' :toothy9; =)) ma uitasem in oglinjoara si chiar am vazut cum mi-ar fi stat asa cu bot,ca tot se poarta acum...bbrr!!! ma lipsesc bucuroasa !!! :105:

Mda'! cica trebuia sa dormim mai mult,o ora in plus ,Pppff!!! :occasion14: Chiar la schimbarea orei a fost cutremur,5,8 grade,pe noi la etajul 5 ne-a zgaltait destul de bine,ne-am trezit toti,apoi hunii s-au intors pe partea cealalta bine-merci,dar pe mine sa ma mai ia somnul ioc,pana-n zori :toothy9; asa ca gluma asta mi se potriveste manusa..

post-405-0-83464800-1540721271_thumb.jpg

:105:

Acum fac un pui cu sos(ostropel) cu piure si salata de varza ,asa ca asta e meniul pe azi,cine are reclamatii sa vina la mine =))

Si mai am una :toothy9; ,dupa ce posteaza toti in :occasion14: pe facebook,cu ati simtit cutremurul?!'',cat de mare a fost'' etc,cica intra si D-zeu si posteaza'' Hahaha! V-ati c***t (scuzati limbajul dar asa e gluma) putin pe voi ha'?! a fost o gluma cu schimarea orei,si ca dormiti o ora mai mult! Hai mah' ce v-ati ofuscat ashea'?! voi nu mai stiti de gluma?! LOL.... :105: =))

ieri și azi am mâncat omletă umplută/rulată cu ... varză. imi place la nebunie

pai detaliaza si tu

varza tăiată o "frig" in wok cu carnea pe care am rumenit-o un pic in prealabil. am folosit cap de piept, cred că așa se cheamă. las totul pe foc, sub capac și cu un pic de apă pînă se fac amîndouă.

și pun un pic de... sos de soia. pentru culoare și pentru gust.

a doua zi am făcut omletă simplă și pe jumate a pus varză după care am indoit-o/rulat-o.

Geany, mai întîi intru aici pentru poveștile tale, sper să scoți din tolbă în continuare cît mai multe amintiri :occasion14:

Și eu la fel, pe aici dau mai întâi. Așa îmi beau cafeaua dimineață la birou.

Buna dimineata.

Geany fenomenala ca de obicei ?

La mine soare, frumos afara. Pacat ca saptamana trecuta cand am avut concediu a fost vreme urata.

Sa aveti o zi superba ca voi ???

citesc din urma.

Geanny felicitari pt anii de basm petrecuti in 2.

La mai multi impreuna!!

am o intrebare...ce stiti de Moatza,Daniella,dna din Geneva????

O SAPT FRUMOASA!!!

Merci mult draga Verb' :hug: :-* sper ca si tu esti mai bine! :love3: ,

(eeii!! chiar lapte si miere nu a fost nici la noi,in sensul ca am trecut impreuna prin ceva greutati in viata dar am facut-o umar langa umar,iar greutatile in loc sa ne dezbine,mai tare ne-au unit,impreuna la bine si la greu cum s-ar spune,si pe principiul daca viata iti da lamai,fa-ti o limonada :lol: ca pana la urma toate sunt trecatoare,chiar si greutatile)

Despre Stella stiu de pe facebook ca e bine ,dar in rest nu stiu nici eu,si-mi e f. dor de toate fetele,imi lipsesc f.mult :(

• 2 weeks later...

Promisei o poveste despre cartofii ''frantuzesti'' ,frantzuzashti'' di' la Bacau ,ca sa spui ashea :lol: va mai povestisem,cand eram mici io' sha' sor-mea ,tare simandicoase mai eram la mancare(mai ales io' ,conform standardelor bunicii Profira cel putin,bunica dinspre tata care numai bunatati moldovenesti gatea) si sora tatii mai mare, matusa Carmen,era inginer agronom,si ne aducea de acolo de la ferme,numai lapte proaspat,branza buna,etc, si de la livezi numai fructe proaspete si bune(destinate pt. export erau alea),contra cost lua si ea,dar eu copchil prost nika nu mancam dadeam capsunile si ciresile cele negre si dulci la schimb la copchii pe afara pe timbre :hug: ca aveam si mai am clasor,colectie alea alea si acum tin la ele de numa :love3: ,ca sa ne dea o lectie matusa ne-a luat intr-o vacanta pe mine si pe sor-mea la ferme si livezi la cules ca sa vedem ce inseamna munca si cat de greu se obtin toate,si sa mor' io' desi eram f.f.f mica la mine a avut efect,de atunci nu am mai risipit nimik si mi-am invatat lectia cu vf. si indesat,si de la ferma am plecat intr-o cutie de pantofi din carton cu un bobocel de rata pt. sorica mea si un bobocel de ratzoi io',si a trebuit sa-i ingrijim acasa pe balcon spre disperasionul' lui mami',ca era numa' dara de malai de la balcon pana in sufragerie si etc,ratzusca soricii a murit dar ratoiul meu Radu(abar' n-am dece Radu si nu altfel :( )s-a facut mare si rau sarea la toata lumea ,isteric de felul lui :( cred ca de la atata tinut in brate mangaiat etc,l-am stresat cu creierii capului saracul ratoi :-* asa ca l-am dat la cineva la tara,sigur o fi sfarsit pe o varza saracul,ca persoana respectiva a intrebat-o pe mama daca nu doreste sa il dea acasa,si noi nici nu am vrut sa auzim ca ne atasesem de el...Si abea acum ajung si la cartofii frantuzesti,matusa Carmen de va spusei,mai mergea si in delegatiii,si ne aducea mereu cadouri si a spus ca a mancat cartofi frantuzesti la un restaurant,cine stie prin ce colt de tara si bunica d-zeu sa o odihneasca,a facut o bulibaseala cam cum v-am pus eu la ce gatim azi,si a spus ca sunt cartofii frantuzesti de-i mancase matusa,daca nu era asa nici nu m-asi fi atins de ei pe atunci dar asa,am lins tot din farfurie,si m-am mai laudat la toti copchii,ca eu am mancat ''cartofi frantzuzeshti,buuiieeii!!'' :( doamne ce copchil prost am mai fost =))

Asi mai sporovai dar zau ca tre' sa fug la sedinta cu parintii..hhaaii paa!! :-*

post-142-0-50254600-1541620770_thumb.jpeg

Am cumparat pentru prima (da' si ultima data) chiftele, le-am copt in cuptor, nu mi-au placut deloc

Si daca tot am incalzit cuptorul, am copt si niste (sase) painici

am lins tot din farfurie,si m-am mai laudat la toti copchii,ca eu am mancat ''cartofi frantzuzeshti,buuiieeii!!''

franțuzești ca la Bacău https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

am lins tot din farfurie,si m-am mai laudat la toti copchii,ca eu am mancat ''cartofi frantzuzeshti,buuiieeii!!''

franțuzești ca la Bacău https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

Daa!! :love3: io' si amintirile mele te doare creierii capului :hug: chiar azi a venit mama in vizeta pe la mine si i-am povestit si ei ce am discutat cu voi ,a venit cu de pomana ca azi ar fi fost ziua bunicii Profira de va povestisem ,s-ar fi indreptat si ea spre 100 de ani daca ar mai fi trait saracuta :lol:

post-142-0-50254600-1541620770_thumb.jpeg

Am cumparat pentru prima (da' si ultima data) chiftele, le-am copt in cuptor, nu mi-au placut deloc

Si daca tot am incalzit cuptorul, am copt si niste (sase) painici

Vad ca sunt in trend piftelele Bris' :hug: imi pare rau ca ai fost nemultumita de ele,dar vad ca ai painica buna-buna ,doamna mea din Italia imi spunea ca cu o paine buna si un vin bun o masa e pe jumatate salvata chiar daca celelalte feluri de mancare ar lasa de dorit,spre rusinea mea azi am stat la barfa cu mami cu matusa Marlena etc si fiind singura cu Ale'.nu am mai gatit azi am facut ''hot dogi'' :love3: aka crenvusti inghesuiti in batonase cu cartofeii prajiti si kechup pt. el, mustar pt je' :lol: sa mor' io' dacaam primit reclamatii ..cel putin pana acu' :-*

apropo de reclamații. copil fiind mă intrebau vecinii cine gătește mai bine mama sau tata? eu: tata că ne face numai friptură cu cartofi prăjiți, mama ne face ciorbă, tocană, alea, alea :love3:

apropo de reclamații. copil fiind mă intrebau vecinii cine gătește mai bine mama sau tata? eu: tata că ne face numai friptură cu cartofi prăjiți, mama ne face ciorbă, tocană, alea, alea :love3:

Dex, mi-ai facut ziua (cat a mai ramas din ea) wow ??, sa traiesti

Mai copii voi a ti mincat colavie???

Parca era piine de abia scoasa din vatra cu ceva zahar si vin rosu....in amintirile mele din copilarie era ceva nemaipomenit

Vinul era si el asa un amestec il primea tataia de la biserica...si parca pe colaci era insemnul crucii...nu mai stiu......