January 28, 20197 yr comment_246341 Geanino, de la linkul tau am ajuns la asta: https://www.youtube.com/watch?v=GnrmD1pzpqQCe-ti fac! Stau lipita de monitor in loc sa imi vad de treaba. Prea fain documentarul. Ia zi Any, asa e pe la voi? Report
January 28, 20197 yr comment_246342 Geanino, de la linkul tau am ajuns la asta: https://www.youtube.com/watch?v=GnrmD1pzpqQCe-ti fac! Stau lipita de monitor in loc sa imi vad de treaba. Prea fain documentarul. Ia zi Any, asa e pe la voi?Lapo, daca ti-a placut episodul asta, vezi ca Andrew Zimmern are un intreg show, nu stiu cate sezoane exact sint, se cheama Bizarre Foods. Daca imi amintesc eu bine am vazut un episod si cu Romania, prin Ardeal undeva? Report
January 28, 20197 yr comment_246343 Geanino, de la linkul tau am ajuns la asta: https://www.youtube.com/watch?v=GnrmD1pzpqQCe-ti fac! Stau lipita de monitor in loc sa imi vad de treaba. Prea fain documentarul. Ia zi Any, asa e pe la voi?Soorryy!!! Geanino, de la linkul tau am ajuns la asta: https://www.youtube.com/watch?v=GnrmD1pzpqQCe-ti fac! Stau lipita de monitor in loc sa imi vad de treaba. Prea fain documentarul. Ia zi Any, asa e pe la voi?Lapo, daca ti-a placut episodul asta, vezi ca Andrew Zimmern are un intreg show, nu stiu cate sezoane exact sint, se cheama Bizarre Foods. Daca imi amintesc eu bine am vazut un episod si cu Romania, prin Ardeal undeva?Daa!! si eu urmaresc Bizarre Foods cu Andrew Zimmern e pe canalul travel http://www.cinemagia.ro/program-tv/travel-channel/marti/ de la ora 18 ...E foarte interesant Report
January 28, 20197 yr comment_246344 Nu pierdeam nici un episod acum cativa ani cand se transmitea si aici.E faina de tot emisiunea. Lori da maica cam asa . Cate ceva am gustat si eu. Report
January 28, 20197 yr comment_246346 Cand vi se mai face dor gasiti multe episoade pe internet http://www.google.ro/search?source=hp&ei=1F1PXKmbOJCsrgTy_puYBw&q=andrew+zimern+bizare+foods+youtube'&btnK=Căutare+Google&oq=andrew+zimern+bizare+foods+youtube'&gs_l=psy-ab.3...1713.17262..17477...0.0..0.244.3874.14j20j1......0....1..gws-wiz.....0..0j0i131j0i10j0i22i30j0i22i10i30j0i13j0i13i30j0i19j0i22i30i19.R3QrIJZRFZQ Report
January 28, 20197 yr comment_246348 Pai chiar am sa ma uit.Hi hi hi! uite-l pe asta in Ungaria e cu gipsy'' e f. colorat,e cu lautari cu pirande cu de toate http://www.youtube.com/watch?v=84VtYYhySI4 Report
January 28, 20197 yr comment_246351 mai demult stam de vorbă cu colegii despre ce mincaruri exotice mănincă fiecare și am ajuns de la cap de porc și coadă de vacă, la organe (inclusiv uter), sânge, cui de fier in oală pentru anemici autohtonul a spus și el cu glas mai moale: ficăței de pui Report
January 28, 20197 yr comment_246355 Eu am promis ca le fac racituri la ăștia ai mei. Cică or sa incerce - Haha!Cred ca e normal- deși picioare de porc sau măruntaie- ficat, rinichi, pipote, inimi, creieri sunt parfum pe lângă viermișorii miscareti și alte minuni. Chiar, care e cel mai exotic aliment pe care l-ați încercat? Eu chiar nu știu, nu pot zice sushi sau sashimi pentru ca toată lumea mănâncă peste crud... nu cred ca am încercat nimic. Edited January 28, 20197 yr by Wowerful Report
January 28, 20197 yr comment_246356 era cât pe ce să mănânc veveriță dar arată ca un șobolan și nu am pututursul e exotic? nu mi-a plăcut, mirosea prea tare a ... ursceva cerb arctic. ăla a fost deliciosmelci și de apă și tereștrii Report
January 29, 20197 yr comment_246357 Eu am promis ca le fac racituri la ăștia ai mei. Cică or sa incerce - Haha!Cred ca e normal- deși picioare de porc sau măruntaie- ficat, rinichi, pipote, inimi, creieri sunt parfum pe lângă viermișorii miscareti și alte minuni. Chiar, care e cel mai exotic aliment pe care l-ați încercat? Eu chiar nu știu, nu pot zice sushi sau sashimi pentru ca toată lumea mănâncă peste crud... nu cred ca am încercat nimic. Cred ca oysters, crude bineinteles- pe care de altfel le ador- ar fi cel mai idraznet si cel mai aproape de "fugit din farfurie" . Altceva nu-mi vine in gand. Urs am incercat si eu, sau asa cred, cand era magazinul Vanatorul in Bucuresti care chipurile vindea salam de urs . Report
January 29, 20197 yr comment_246358 Cred ca oysters, crude bineinteles- pe care de altfel le ador +1 aș mînca vagoane râcâitoarele de găină/pui, dar numai still chinezesctârtițe Report
January 29, 20197 yr comment_246359 Ce delicatese p-aici! eu n-am ce adauga, n-am gusturi prea sofisticate, ma multumesc si c-o friptura -dar vorba Laponei, doamne feri de-o foamete...Cat v-a luat azi sa ajungeti acasa de la serviciu? mie aproape 2 ore, ca m-am oprit in 2 locuri cate 5 minute, in rest inotat prin nameti si asteptat prin statii de autobuz (dimineata am facut 30 de minute, cu masina as face 10). Noroc ca ne-a lasat sefa sa plecam mai repede, pe astia care nu suntem soferi. Imi batea vantul din fata, abia vedeam pe unde sa merg. N-am prea vazut azi pietoni... Inca nu s-a oprit ninsoarea, sper sa nu aiba maine copiii scoala! Un coleg care a plecat odata cu mine, dupa 4 ore era inca pe drum, in autobuz, in primele 2 ore facuse 6 km... Report
January 29, 20197 yr comment_246365 Da, irlandezii si scotienii -probabil si galezii- inca mai stiu sa manance organe. Irlandezii au si ei haggis? Au white pudding si black pudding, maios respectiv sangerete, dar contin ovaz sau secara si se mananca de obicei prajite. Fetelor mele le plac amandoua in Irish breakfast, mananc si eu, dar pot trai fara. Nu au haggis, au drisheen, n-are a face cu haggis decat eventual ca forma, care e tot un fel de sangerete, dar fara cereale. Contine lapte si e gelatinos. Sincer, nu am incercat pentru ca n-am avut de unde. Un singur vecin consuma asa ceva, dar pt ca nimeni in casa lor nu-l mananca si doamna zice ca pute, il manaca si el in deplasare. A zis ca o sa-mi aduca anul asta https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Le-am dat jumari, limba, slanina, toba, pipote / ficat/ inimi de pui, ciorba de busrta, mancare de burta mananca fara comentarii. Le-oi mai fi dat si alte cele, da' nu-mi aduc aminte acum. Salata de boeuf fac cu kilogramele cand fac pt ca tre sa le dau la toti. "Sarmale time" a devenit traditie https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif si e a doua zi de Craciun, mai pe seara, sa fie toti flamanzi. Vin ca la cantina! Am un cimpoier care vine la petrecerea de Anul Nou ca sa manance chiftele. Un bol separat e al lui si nu da la nimeni. Le-am dat si racituri, dar n-au avut succes. Unii mananca picioare de porc (crubeens), fierte ca si oentru racituri si pescuite din zeama calde. Musai se mananca cu mana. Ca sa simti ca ti se lipesc destele https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Report
January 29, 20197 yr comment_246366 Stau si ma gandesc si n-am mancat cine stie ce exoticisme, ca n-am avut ocazia Am cumparat o data o branza de la un francez care avea un magazin mic in oras, acu are un bistro unde se mananca super bine. WOW! Asa putoare n-am simtit in viata mea! N-am simtit pana la ceva vreme dupa ce am bagat-o-n frigider . Am scos-o din punga, am lasat-o in hartia in care o impachetase omu' si am pus-o-n frigider cu gandul s-a degustam cand vine domnul de la servici. Cand deschideam frigiderul, putea toata casa! ce vorbesti!? nu-s mimoza, n-am fost niciodata, da'-mi pierdeam culoarea si reflexul respirator. Nu intru in amanunte descriptive ca oripilez cititorii, dar am gustat, nu am inteles nimic si am aruncat-o invelita si sigilata in cateva pungi. Ca sa nu facem victime in oras cand trece masina de gunoi cu respectiva branza in lada https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Nu mai stiu cum se numea, era on branza moale gen brie, dar a fost antologica In rest...mananc orice organe si carnuri, fructe de mare si pesti, si sunt convinsa ca in caz de foamete, n-as muri de foame Report
January 29, 20197 yr comment_246367 Nu mai stiu cum se numea, era on branza moale gen brie, dar a fost antologicaEpoisses?Pute de-ti rupe nasul, dar mie mi se pare o bunatate. Report
January 29, 20197 yr comment_246368 S-ar putea sa fi fost ce zici, nu-mi aduc aminte dupa atata amar de vreme Report
January 29, 20197 yr comment_246373 Mi-a trimis dl alpha o harta meteo cu predictii de -45, -50 in vestul Americii, zona Chicago, Midwest.... !!!???!!! Nu mai e albastru pe harta, e mov inchis. I-am zis sa nu uite sa-si ia laibãru' https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Report
January 29, 20197 yr comment_246378 Melci, bulane de broasca si file de strut, cangur si, parca, crocodil, conch -care m-a lasat rece, carne de mistret.... Melcii si bulanele de broasca - mmmmmmmm! Cand ma mai duc la asiatici va mai spun ce a mai aparut intre timp. Intre noi fie vorba, labele de pasare in orice mancare - le ador! Creierul, de orice fel, inimi si pipote am iubit mereu, dar nu pe astea de productie industriala care put de iti muta nasul cand le faci. Stridiile nu le consider exotice ci o delicatesa extraordinara, plus alti melci si melcisori din mare pe care i-am papat in Normandia. Cred ca oysters, crude bineinteles- pe care de altfel le ador +1 aș mînca vagoane râcâitoarele de găină/pui, dar numai still chinezesctârtițe Suntem aici vreo cativa...tare ne suspectez de niste liasons genetice, pi buni! A, da si ador carnea de crab de orice fel, raci etc. De fapt, cam tot ce traieste prin ape...Daca as putea, m-as muta si eu tot in ele. Edited January 29, 20197 yr by Lapona Enigel Report
January 29, 20197 yr comment_246383 Cred ca oysters, crude bineinteles- pe care de altfel le ador +1 aș mînca vagoane +1 dar imi plac alea mici nu grase, Belon, Finclaire. Edited January 29, 20197 yr by any_annette Report
January 29, 20197 yr comment_246396 Mda- oysters și melci nu am mâncat. Și nici nu ma încânta ideea de melci și oysters crude. La carcalaci gatiti- caracatițe, calamari, etc- nu ma dau in laturi. Și sângeret îmi place. Cred ca am încercat și eu aligator și parca nu țin minte nimic- nu m-a impresionat. Report
January 29, 20197 yr comment_246403 in rest inotat prin nameti si asteptat prin statii de autobuz (dimineata am facut 30 de minute, cu masina as face 10) azi e așa frumos, cer senin și albastru; decât 35 cm de zapada și toate arterele majore blocate de accidente eu lucrez de acasă, nu e de umblat pe afară. Asta cică a fost Alberta Clipperde mîine vine vortexu' polar și iar avem -30. mai ies la primăvară Report
January 29, 20197 yr comment_246404 Aseară am aflat ca aici in Florida, aligatorii au fost prinși de ghiață cu botul la suprafața. Adevarul ca ieri a fost vânt și cam frigut ziua pentru zona unde suntem noi acum. Report
January 29, 20197 yr comment_246406 Apropos de stridii, pentru cine e interesat. Pe astea le-am mancat intr-un an de Craciun si de revelion. Le-a desfacut dl.Any si le-am pus pe cuburi de gheata in care am pus boabe de rodie la congelat. Le-am servit cu doua sosulete: -primul facut cu salota taiata foarte fin si marinata in otet. -al doilea sos facut cu coniac, sare, piper, suc de lamaie si o picatura de ulei extravirgin. Pe langa sosulete le-am servit cu paine prajita si unt (paine din aia subtirica pt toast) si un bun prosecco. O bunatate, nu te poti opri! Aici impreuna cu fasolari Edited January 29, 20197 yr by any_annette Report
January 29, 20197 yr comment_246408 Apropos de stridii, pentru cine e interesat. Pe astea le-am mancat intr-un an de Craciun si de revelion. Le-a desfacut dl.Any si le-am pus pe cuburi de gheata in care am pus boabe de rodie la congelat. Le-am servit cu doua sosulete: -primul facut cu salota taiata foarte fin si marinata in otet. -al doilea sos facut cu coniac, sare, piper, suc de lamaie si o picatura de ulei extravirgin. Pe langa sosulete le-am servit cu paine prajita si unt (paine din aia subtirica pt toast) si un bun prosecco. O bunatate, nu te poti opri! Aici impreuna cu fasolari Cu ceapa rosie si otet ni le-au servit la un restaurant in Franta, au fost bune. Insa noi preferam varianta cu lamaie stoarsa direct in carapace si un strop de tabasco sauce. Melci, bulane de broasca si file de strut, cangur si, parca, crocodil, conch -care m-a lasat rece, carne de mistret.... Melcii si bulanele de broasca - mmmmmmmm! Cand ma mai duc la asiatici va mai spun ce a mai aparut intre timp. Intre noi fie vorba, labele de pasare in orice mancare - le ador! Creierul, de orice fel, inimi si pipote am iubit mereu, dar nu pe astea de productie industriala care put de iti muta nasul cand le faci. Stridiile nu le consider exotice ci o delicatesa extraordinara, plus alti melci si melcisori din mare pe care i-am papat in Normandia. Cred ca oysters, crude bineinteles- pe care de altfel le ador +1 aș mînca vagoane râcâitoarele de găină/pui, dar numai still chinezesctârtițe Suntem aici vreo cativa...tare ne suspectez de niste liasons genetice, pi buni! A, da si ador carnea de crab de orice fel, raci etc. De fapt, cam tot ce traieste prin ape...Daca as putea, m-as muta si eu tot in ele.Da melci si picioare de broasca am mancat si sint bune rau.Crab, homar si alte fructe de mare iar. Pe mine m-a dus imediat gandul la oysetrs pentru ca alea sint inca vii sa zic asa , deci nu gatite. Bine, peste si vita crude am mancat, dar nu miscau =D . Report