Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Glazura de ciocolata lucioasa ca oglinda

Featured Replies

• Author
Eu in schimb fac mereu marea greseala de a nu le insiropa, pentru ca am mereu blaturi foarte moi si pun intre ele crema de ciocolata calduta, care le inmoaie un pic. Dar daca ale tale sunt insiropate bine eu cred ca solutia cea mai buna e discul de carton pus dedesubt.

Eu in schimb fac mereu marea greseala de a nu le insiropa, pentru ca am mereu blaturi foarte moi si pun intre ele crema de ciocolata calduta, care le inmoaie un pic. Dar daca ale tale sunt insiropate bine eu cred ca solutia cea mai buna e discul de carton pus dedesubt.

Multumesc Adriana !Cred ca voi apela la aceasta metoda cu cartonul dedesubt cat de curand.Multumesc inca o data!

Multumesc Adriana !Cred ca voi apela la aceasta metoda cu cartonul dedesubt cat de curand.Multumesc inca o data!

eu asa procedez de la bun inceput , tot din motiv de nesiguranta la transfer pe platou . de ce nu m-ati intrebat ? ^_^

eu asa procedez de la bun inceput , tot din motiv de nesiguranta la transfer pe platou . de ce nu m-ati intrebat ? :)

Si eu pun carton , la toate torturile , fie cu glazura , fie cu pasta de zahar . Alea cu pasta de zahar le imbrac tot pe un gratar , abia apoi le transfer pe tava , si definitivez decorul , pun marginile , si ce mai vreau/trebuie . ^_^

• 1 month later...

Daca nu este o problema voi pune si eu reteta pe care o folosesc la mirror glaze.

Reteta:

355 ml smantana (1&1/2 c)

22 ml de miere sau de sirop de porumb (1&1/2 linguri)

355 ml cacao (1&1/2 c)

355 ml de zahăr (1&1/2 c)

15 gr unt nesărat (3 lingurite)

30 ml Vanilie (2 linguri)

GLAZURA: 1. Se pune frisca la baie-marie la foc mic. Se adauga mierea sau siropul de porumb si se amesteca. Se cern împreună cacao şi zahăr şi se adaugă peste smintina. Se adauga untul. Se amestecă la foc mic timp de aproximativ 10 minute, pana se omogenizeaza. Nu se fierbe. Se adauga vanilia. Glazură se trece prin sita fină. Folosiţi în timp ce este încă cald. Glazura se poate păstra pentru o săptămână într-un recipient sigilat în frigider. LA GLAZURAREA TORTULUI: 2. Se pune tortul pe o bază din carton care a fost tăiată pentru a se potrivi cu diametrul tortului (este mai usor de manevrat). Se pune tortul pe un gratar deasupra unei tavi ptr. a putea recupera glazura ce curge de pe tort. Se toarnă glazura de ciocolata calda cu generozitate peste tort pentru a acoperi complet. Bagati la frigider pentru 30 min. până când glazura se stabilizeaza. Dacă se doreşte, reîncălziţi restul de glazură şi repetaţi procesul pentru un al doilea strat. Raciti pentru a stabiliza glazura.

Scuze ptr. pozele nu prea reusite.

Daca stie cineva o crema suport care sa nu se topeasca atunci cind se toarna glazura este binevenit sa ne-o impartaseasca si noua.

• 1 month later...

glazura asta e minunata! Am facut numai jumatate de reteta, ca am avut un tort mic si inca mi-a ramas.

As veni cu o idee de refolosire a glazurii ramase: se poate amesteca cu pasta tahini si se obtine o crema tartinabila, o alternativa la nutela.

• 1 year later...

Produsul finit :)

Inca o data, multumesc Adriana!! Am redus putin cantitatile caci tortul era de 24cm diametru si chiar si asa mi-a mai ramas un castronel pe care o mancam ca pe nutella :))

post-90-13619519615669_thumb.jpg

• 1 month later...
  • 1 month later...

Daca n-ati stiut pana acum,asta e jeleu de ciocolata! =)) M-a amuzat si pe mine,cand o doamna,care a fost la sindrofie si a aflat ca eu am facut tortul, mi-a cerut reteta.Zice : 'Sa-mi dai reteta la tot tot,inclusiv si la cum ai facut jeleul ala din ciocolata'.Mi-a luat ceva sa-mi amintesc cand am facut eu tort cu jeleu din ciocolata :)

Dar garantat isi pune mainile in cap cand vede reteta,pentru ca a zis ca ea poate face doar un singur tort si la asta cam ai de mestecat un pic in oale. :)

Si cand ma gandesc ca tortul asta pe care l-am 'crosetat' dupa ureche,care mi-a dat atatea batai de cap si care era mai mai sa fie dezastrul serii......

• 5 months later...

Am incercat si eu, in sfarsit, glazura asta, si nu inteleg de ce mi-era atat de frica de ea... :rolleyes:

E simplu de facut si iese garantat- de fapt, ca orice reteta explicata de Adriana.

Sa-ncepem: am facut un tort cu 3 feluri de ciocolata, l-am imbracat in blat de pandispan ( foi subtiri de tot din comert) si am turnat glazura- suuuuper a iesit!!!!! :notworthy:

post-508-13852214693109_thumb.jpg

post-508-13852214799223_thumb.jpg

post-508-13852214911385_thumb.jpg

• 7 months later...

Lica Valentin, daca pe mine ma intrebi, eu am facut tortul in forma cu diametru de 22 cm, cu cate 200 g ciocolata la fiecare strat ( plus restul, reteta Nadiei). A iesit foarte inalt. Glazura ,am folosit recomandarea Dorianei ( pe prima pagina)si am folosit cu 300 g zahar etc, mi-a mai ramas un castronel de vreo 6-7 linguri.

Eu l-am facut pentru casa, nu-mi pot da seama cate portii ar fi fost.

• 3 years later...

Deci asta se ascundea in spatele decoAdrianaratiilor acelea :bounce:

Ma bucur ca ti-a fost de folos :occasion14: