January 14, 201115 yr comment_72154 Simona, da-i para si o sa faca kk moale.Eu lui dennis ii luam biscuiti de aia fara gluten, parca de la hipp sau milupa nu mai stiu si ii faceam cu mar sau cu para si minca foarte bineDaniella si patrick baleste si ii molfaie minutele si orice prinde in minuta, eu nu i-am dat inel de ala de bagat in frigider, am jucarioare de alea de cauciuc sau plastic le-am spalat, fiert si dat in minuta lui sa se joace cu ele, nu le sterilizez dupa fiecare scapat pe jos, da o spal cu apa si sapun de bebe si o clatesc bine o sterg cu servetel si ii dau din nou Report
January 14, 201115 yr Author comment_72158 I-am dat si para cruda , Sissi , si degeaba. Acum nu-i mai dau morcov , e putzin mai bine. La Elena nu-i place inelul ala cand e rece. Am vreo 3 d-alealalte ( e un set la Nuk , cu 3 , unul tare , altul mai moale , apoi si mai moale.......... eu nu sterilizez nici sticlele de lapte , le bag mai nou la masina de spalat. De cate ori a picat pe jos suzeta....n-o spal de fiecre data- Report
January 14, 201115 yr comment_72159 Aura, Bea doarme foarte bine adica de la 22 la 10, se trezedste doar 1 data pe la 5 papa san si nici nu termina bine de macnat ca adoarme inapoi imediat. Cand se trezeste la 10 (Sau o mai trezesc eu mai devreme, azi la 9) papa (dar nu prea mult) apoi e linistita se joaca singurica vreo ora o ora jumate, apoi iar vrea sa suga si adoarme cam jum de ora, uneori mai mult. Apoi se treyeste si vrea atentie si joaca moderat ... pana pe la 14, cand suge iar si o bag la nani 1h sau 1,5h (uneori si 2h). Apoi iesim afara circa jum de ora (afara doarme intotdeauna), sau daca merg la cumparaturi 2-3 ore doarme in carut. La 18 de acum incerc sa ii dau cerealele, baita si apoi ne bagam in patut si suge vreo 2-3 ore, cu pauze de veselie si de gangureala... si chiraiala cel putin o ora cam pe la 21. Cam pe la orele astea 19-22 are macar 1 h cand vrea plimbata (in brate si sa te plimbi cu ea, altfel plange). Toate astea sunt o medie ca nu are ea program fix inca.Pentru ca ii dau san la cerere, nici cu cerealele nu ne-am potrivit bine mereu, ieri a supt inaitne cu 1h bine. Nu o intrerup cand vrea sa suga si nu o aman, pentru ca si asa e in urma cu greutatea.Ziua nu goleste niciodata ambii sani, doar seara, inainte de a se culca ...cand suge de pe la 18 pana la 22 cu intreruperi de joaca. Cateodata si noaptea suge bine si dimineata, dar nu mereu (Adica in ultima saptamana de cand am inceput sa ma alertez, nu).Ziua am sanii asa de plini ca ma dor si ea nu suge decat putin din unul. Mi-e frica sa nu se opreasca/reduca si lactatia daca mergem asa ... .Seara dupa baita o tin mai mult in patul mare la san, pana adoarme. Nici lui Bea nu-i place cand ii fac cerealele zemoase rau, dar nici consistenta groasa, asa ca o smantana fluida....asta din experienta celor 3 zile cat am mancat. ...daca asta se poate numi experienta. Cred eu acum, ca greseala pe care am facut-o, cam de 2 luni (Exact6 de cand ia mai putin decat trebuie in greutate), de cand nu o mai alaptez in brate, ci culcate amandoua una langa alta, este ca ea tinde sa adoarma la san (sau oricum se linisteste) si eu o las asa, in patut semiadormita, nu o mai ragai. Probabil ca atunci are mai putin loc in burtica. Azi mi-a refuzat al doilea san si desi era moale pe cale sa adoarma am luat-o in sus, am ragait-o si apoi a acceptat si al doilea san si a supt binisor. Deci mamica toanta! Report
January 14, 201115 yr comment_72170 daniella, din cate povestesti, bea pare ok. Si daca doarme bine noaptea inseamna ca e satula. Iar daca medicul iti zice sa nu-ti faci griji, inseamna ca totul e bine. Report
January 14, 201115 yr comment_72195 da, doarme foarte bine! in seara asta, i-am dat ultima oara sa suga pe la 3 pana la 3 si ceva. Dupa care am iesit pe afara si a venit dormind si am lasat-o in carucior sa mai doarma vreo ora. La 6 si un pic s-a trezit si zic numai bine ca e infometata _(ieri ii dadusem sa suga cu 1 ora si jumatate circa inainte de masa) si asa o sa aiba pofta de mancare. Insucces total: cand m-a vazut cu castronelul si cu lingurita a inceput sa planga. Cum apropiam lingurita plansete. Am incercat cu vorba buna - nimic. I-am explicat eu acolo de ce trebuie sa pape etc. Am lasat-o, am pus-o la san sa pape si a stat acolo cu ochii inchisi fara sa-mi dea drumul vreo ora. Cand mi-a dat drumul, era si dormita si mancata asa ca: ochii mari. Sanul destul de plin ... nu va inchipuiti ca suge o ora..., mai mult doarme si eu trebuie sa stau pe post de suzeta. Renuntasem dar imi faceam griji deja ce ma fac cu ea cu mancarea. Asa ca am mai incercat o data. Cand a simtit lingurita la gurita, parca i-as da medicamente: strange buzitele ca omul mare - strans sa nu pot baga nimic. Apoi am facut-o sa rada, am pacalit-o si a inceput sa deschida gurita, mai radeam amandoua si hopa strecuram lingurita. Ar fi bagat si manutele in gurita ...orice numai sa bage ceva. Asa ca ...am golit castronelul (30 ml apa cu o lingura cereale). Daca am vazut asa, am mai facut o masura. Succes din nou: a papat tot ! Sa-i fi fost sete de a plans mai devreme? Dupa jum de ora iar dadea sa plaga ...cred ca ii era sete. Am pus-o sa suga si la 9 si jum am spus noaptea buna lui tati, am pus-o in patut, un carusel si nani Victorieee! Report
January 15, 201115 yr comment_72221 da, dar dr. mi-a spus ca in prima etapa toti copiii indiferent de parinti trebuie sa creasca in niste limite min-max, iar noi suntem la jumatea lui minim pe ult 2 luni. Asa ca mami e ingrijorata Report
January 15, 201115 yr Author comment_72298 Elena a balotat azi la amiaza , ca de obicei , 100 gr mancare ( pui , fenicul , dovleac) si o para mica !!!!! A mancat aproape de 15.00 , nu-i de mirare ca la 17.30 ( da , asa de repede i s-a facut somn !!!!! ) n-a mai vrut decat jumate din portzia de seara , LP. Report
January 15, 201115 yr comment_72314 Azi aceeasi figura ca ieri. A fost cu tati afara. Cand s-a trezit repede sa-i dau sa manance, zic ii e foame, e 6 si un pic ...numai bine! Esec: nu vrea sa primeasca si plange! O las si ii dau san 10 minute. Apoi am incerat din nou cu succes (e greu pana deschide gura si primeste prima oara, ca dupa aia deschide la foc automat) si am facut si azi a 2-a masura (daca ii mai dadeam ar mai fi mancat ... se invatase sa deschida gurita si ii placea . Eu terminsaem ultima lingurita si ea intr.una deschidea gurita sa ii mai dau Am vrut sa-i dau putina apa dupa masa. Nu stie ce e ala biberonul acum! Crede ca e suzeta si in acelasi stil impinge tetina afara din gurita cu limba! Nu ar trage o picatura, doamne pazeste! La 7 jum am bagat-o la somnic. Report
January 15, 201115 yr comment_72335 Bravo Bea! incetisor, incetisor incepe sa invete sa paape si cu lingurita. Mutti, cum ai facut fenicul? la cuptor? Si ce alte legume mai dai si care ar fi combinatiile? Lista mea de legume cuprinde: morcov, telina, ceapa, cartofi (pe astea 43 le combin deobicei), apoi mai e cartoful dulce, dovleac, (le dau simple, fara combinatii cu alte legume), brocoli (dat impreuna cu cartof/orez) si cam atat. Ar mai fi spanacul dar inca nu l-am incercat. Si inca o intrebare: pe schema mea de diversificare scrie sa dau fructe numai dimineata, la pranz si seara legume. Asa faceti si voi? Eu nu urmez in totalitate schema si dau fructe si seara. Azi dimineata i-am dat branzica cu mere, iar la pranz a avut jumatatet de galbenus cu morcov, telina si ceapa. Report
January 16, 201115 yr comment_72338 Aura si pe lista mea fructele sunt numai dimineata si aceasta este o recomandare si pentru adulti (a nutritionistilor). In caz ca vrei sa ii mai dai in cursul zilei, ai grija sa fie pe stomacul gol (dupa ultima masa la min 2 h sau inainte de o masa la minimum 30 min) si de preferat fara alte amestecuri pentru a nu provoca fermentare si balonare. Ceapa ai avut voie de la inceput sa introduci in supa sau piure de legume? Ce cantitate dati la o masa? Report
January 16, 201115 yr comment_72406 fructele nu le amestec intre ele, doar mai adaug ceva branza proaspata sau lapte. Acum teo a inceput sa manance destul de bine, adica bea 120 ml lapte si apoi, la jumatate de ora mananca cam 130 ml de solide (adica un pic mai mult cat incape intr-un borcanel mic). Dar inainte, adica cand am inceput diversificarea, dupa lapte mai manca 4-5 lingurite de ceva si gata, era satul. Aici nu e o lista clara cu ce legume ai voie sa-i dai. Am gasit ca poti sa introduci toate legumele, unul cate unul, fie ca e vorba de mazar, ceapa, brocoli. Report
January 16, 201115 yr Author comment_72459 Ce liste avetzi voi , fetelor? Scrietzi si aici , va rog? Eu , de cate ori am o nelamurire , cer sa ma sune dr , dar cateodata cand au mult de lucru e ocupat tel si sun , si sun..... Aura , am spalat bulbul , am desfacut o foaie si am fiert-o cu restul. (cartof , dovleac , pastarnac , pui)-cate putzin din fiecare. Cumnata-mea din Ro cica a citit ca pastranacul poate sa cauzeze alergii !!!! Mie mi l-a recomandat dr !!!!!! Daca o fi sa fie ceva , cum se manifesta , stitzi? Azi a mancat Elena pt prima data , pe la ora 15.00 Report
January 16, 201115 yr comment_72464 Azi aceeasi figura: ea cand ii e foame vrea tzitzi, nu stie de alta mancare ...sau mancarea e fudulie ... Asa ca dupa ce a supt am trecut azi la 3 linguri de cereale cu 90 ml apa (dupa 2 linguri in continuare deschidea gura ca pestele sa ii mai bag...asa ca am facut-o si pe a 3-a). Mutti, maine seara scriu ce scrie la mine in lista, ca nu mai am timp pana atunci! Ce inseamna ca a mancat pt prima oara la 15? Micul dejun: fructele nu le-a vrut, lapticul de dimi nici atat?cred ca au perioade, Bea papa foarte bine (laptic) de vreo 3 zile.--plus am ajuns la 3 linguri de cereale.Am incercat si azi sa-i dau apa cu biberonul: nu stie ce e ala! Vrea sa il scoata cu limba afara sau molfaie tetina ca pe suzeta, nici o picatura nu trage Oare sa-i dau din canuta de bebi, sau cu lingurita? Tu cum faci Aura? bea ceva cu biberonul? Cand ti-a spus sa introduci apa, sau nu ii dai? Report
January 17, 201115 yr Author comment_72505 Azi aceeasi figura: ea cand ii e foame vrea tzitzi, nu stie de alta mancare ...sau mancarea e fudulie ... Asa ca dupa ce a supt am trecut azi la 3 linguri de cereale cu 90 ml apa (dupa 2 linguri in continuare deschidea gura ca pestele sa ii mai bag...asa ca am facut-o si pe a 3-a). Mutti, maine seara scriu ce scrie la mine in lista, ca nu mai am timp pana atunci! Ce inseamna ca a mancat pt prima oara la 15? Micul dejun: fructele nu le-a vrut, lapticul de dimi nici atat?cred ca au perioade, Bea papa foarte bine (laptic) de vreo 3 zile.--plus am ajuns la 3 linguri de cereale.Am incercat si azi sa-i dau apa cu biberonul: nu stie ce e ala! Vrea sa il scoata cu limba afara sau molfaie tetina ca pe suzeta, nici o picatura nu trage Oare sa-i dau din canuta de bebi, sau cu lingurita? Tu cum faci Aura? bea ceva cu biberonul? Cand ti-a spus sa introduci apa, sau nu ii dai? A mancat pt prima oara pastarnac , Daniella , sorry , am fost neclara. Report
January 17, 201115 yr Author comment_72553 O sa dau in paranoia!!!!! M-am speriat cand mi-a zis Daniella de incalzitul dozelor si acum , daca nu-i fac proaspat si atentez la rezervele din congi , incalzesc pe abur! Report
January 17, 201115 yr Author comment_72554 Aura , itzi scriu ce i-am dat ieri: ( azi am fost plecata si i-am dat din rezervele congelate) un capat de pastarnac cam 10 cm)o bucatzica de dovleac ( 30 gr)o foaie de fenicul-mai micaun cartof mic (cam 60 gr)o bucatzica de piept de pui (cam 25-30 gr)Am facut totul piure cu vreo 3 linguritze de ulei , a iesit ca o maioneza mai galbuie. A mai mancat si pulpa de la o para mai mica. Azi i-am incalzit o doza cu : dovleacfeniculpiept de pui si i-am amestecat in ea suc proaspat de morcov, ca nu vrea sa-l bea cu biberonul. Report
January 17, 201115 yr Author comment_72556 Povestea sucului de morcov si a mofturoasei Elena: Cumpararam storcator de fructe ca sa-i fac suc proaspat , noua tare mult ne place cel de mar-tzelina-morcov. Bine ca ne place noua , ca daca era dupa Elena , degeaba l-am fi cumparat. I l-am pus in biberon. A tras o data , s-a prins ca nu-i ceai si s-a strambat si l-a aruncat. Apoi am mai incercat... Ce face ea? pune acum intai biberonul in coltzul gurii , apasa usor cu limba pe el ca sa iasa o picatura si daca nu-i ceai....se stramba , il scoate afara si strange gura!!!! Daca-i ceai , suge mai departe!!!!! Am incercat sa-i dau si supica , ieri , la fel!!! Mai am ceva suc de ieri , o parte l-am amestecat in mancare ( morcovi fiertzi o sa-i dau mai rar ca o constipa). Restul , sa-l amestec cu ceva apa? Oare l-ar bea? Sau sa mai incerc asa? Report
January 17, 201115 yr comment_72560 eu nu am auzit de nimic de pastarnac, dar asta nu inseamna ca nu poate provoca alergii! La noi sunt mai atenti cu alunele. Cand spuneam mai sus ca nu exista o lista de legume m-am inselat Mi-am adus aminte ca am primit o carticica la ieesirea din spital, un ghid pentru mami si tati despre cum sa -ti ingrijesti copilul. Si asa am aflat ca exista o lista cu mancarea ptr bb si o lista cu cantitatile. Report
January 17, 201115 yr Author comment_72563 Aura , merci mult! Da' astia la tine in carte spun de 15 ml la BB mici. Si asta a mea mananca 100 gr la o masa!!!!! In ml nush cat e , dar cu sigurantza nu 15.Mama , ce fata mancacioasa am! Report
January 18, 201115 yr Author comment_72668 un capat de pastarnac cam 10 cm)o bucatzica de dovleac ( 30 gr)o foaie de fenicul-mai micaun cartof mic (cam 60 gr)o bucatzica de piept de pui (cam 25-30 gr)Am facut totul piure cu vreo 3 linguritze de ulei , a iesit ca o maioneza mai galbuie. azi , cam acelasi lucru o sa fac , numai ca in loc de dovleac a pregatit jumate de morcovel. Report
January 18, 201115 yr comment_72713 eu am facut dovlecei cu morcov, telina si carne de curcan. la mine e problema ce ii dau seara. Am incercat ieri cu cartof dulce dar nu i-a placut. Report
January 18, 201115 yr Author comment_72714 eu am facut dovlecei cu morcov, telina si carne de curcan. la mine e problema ce ii dau seara. Am incercat ieri cu cartof dulce dar nu i-a placut. Aura , din cate am citit eu , la noi se dau cereale seara. Da-i orez , porumb , hrisca ...astea nu au gluten. Elena nu vrea sa bea sucul de morcov , azi i-am pus si mar dar tot nu vrea. Ce-i de facut? Am amestecat suc proaspat in piure si asa a fost bun. Dar cu biberonul nu vrea. Avetzi vreo solutzie? Report