Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Idei,sfaturi,pareri,consultatii

Featured Replies

Livia, sigur am vazut tehnica, dar nu mai stiu daca am salvat-o; caut, daca o am o postez la tehnici; daca nu o am, o caut si maine o postez;

...Aveti vreo alta idee de camuflaj, daca se poate si mai simpla. ...

Livia draga, mie mi s-a parut mult mai usor sa pictez!

Iti arat tortul facut de mine:

post-184-12958934284319_thumb.jpg

Livia, pana gasesc tutorialul (normal ca nu l-am salvat :cheers: ) iti explic cum era; pe pasta intinsa (cu care acoperi tortul) pe masa pui bile cam de aceleasi dimensiuni, la distante potrivite (aici depinde si dimensiunile bilelor, bile mici, distante mici) in nuantele uniformei, apoi le uniformizezi cu rola sau facaletul, astfel incat sa nu se suprapuna; (oricum ele sunt intinse f subtire, ca ai deja baza alba);

dana, chiar, pictat este rapid si mai usor;

Cu cat timp inaite de eveniment se pot face blaturile?Cum se pot pastra?

eu daca le fac cu trei zile inainte , le pun in folie de prospetime (de aia transparenta ) si le dau la rece . daca sunt prea ocupata , il fac cand vreau eu de repede si cu 2 saptamani inainte , si congelez blatul ; se dezgheata repede , si e moale si pufos .

eu daca le fac cu trei zile inainte , le pun in folie de prospetime (de aia transparenta ) si le dau la rece . daca sunt prea ocupata , il fac cand vreau eu de repede si cu 2 saptamani inainte , si congelez blatul ; se dezgheata repede , si e moale si pufos .

Congelat copt?

Congelat copt?

Da,copt,racit bine si apoi congelat;

Multumesc mult Dana, Anasia! Sa vad cum voi sta cu timpul si o aleg pe moment una dintre variante.

Dana tortul tau pictat arata foarte bine! Am o experienta putin neplacuta cu pictatul, m-a pus clienta sa-i imbrac tortul in folie ca nu e bine sa-l plimbe cu masina neacoperit si s-a intins putin culoarea (nu era uscata bine) am zis ca nu mai fac asa. Acum vad eu, oricum e varianta cea mai simpla!

Multumesc frumos inca odata ;)

Buna dimi!

Inca n-am facut tortul de botez, dar am avut"prima comanda" pentru un tort aniversar, fara teme, mofturi sau fite.Cum fac sa nu se vada amidonul cu care am intins pdz?

Buna dimi!

Inca n-am facut tortul de botez, dar am avut"prima comanda" pentru un tort aniversar, fara teme, mofturi sau fite.Cum fac sa nu se vada amidonul cu care am intins pdz?

Eu,amidonul il pensulez sau il sterg cu un prosop,sau cu unul usor umed!Depinde si cat amidon e!

Spor la treaba!si nu folosi prea mult amidon,adica in exces,doar cat sa poti lucra cu pasta !

... m-a pus clienta sa-i imbrac tortul in folie...

Sa-ti fie de folos! Ambaleaza-le in cutie de carton, sunt speciale pentru tort!

Livia, mii de scuze....am cautat toturialul peste tot, dar nu l-am mai gasit.... :occasion14: , dar este asa cum am explicat;
Nu-i nimic Anasia, sper sa ma descurc! Oricum iti multumesc si daca imi iasa cum as vrea, poate fac eu un tutorial :occasion14:
Cum atasati banda de matase de la marginea tortului?Adica, o legati pur si simplu?
aura, banuiesc ca cea mov este o crema cu fructe de padure, da, cu gelatina, ca si cea alba; cremele se pun pe rand, dupa ce s-a intarit fiecare (la frigider cateva ore); glazura de deasupra in spirala poate fi si cioco topita (cu 2-3 linguri de lapte fierbinte la 100g ciocolata topita); pui glazura intro punguta sau con facut din hartie de copt si tai f putin varful si desenezi deasupra tortului (dupa ce s-au intarit cremele);

aura, banuiesc ca cea mov este o crema cu fructe de padure, da, cu gelatina, ca si cea alba; cremele se pun pe rand, dupa ce s-a intarit fiecare (la frigider cateva ore); glazura de deasupra in spirala poate fi si cioco topita (cu 2-3 linguri de lapte fierbinte la 100g ciocolata topita); pui glazura intro punguta sau con facut din hartie de copt si tai f putin varful si desenezi deasupra tortului (dupa ce s-au intarit cremele);

merci anasia. crema mov o fac cu afine, iaurt si gelatina (gloxinia parca a pus reteta la creme), iar cea alba ma gandeam sa o fac ca la diplomat. Spirala de cioco ramane teapana pe creme cu gelatina? Nu se afunda? sau lateste pe crema? (scuze pentru intrebarile prostesti, sa nu dati cu paru' ) :scratch:

aura, cand pui glazura spiralata pe tort, sa ai grija sa nu fie fierbinte...n-am experimentat cu glazura fierbinte ca sa-ti zic exact daca apar probleme; cel mai bine o lasi sa se raceasca putin ; nu se intinde, o lasi la rece, se intareste frumos si nu crapa la taiere; daca vrei sa pui fructele ca in imagine, le pui inainte sa se intareasca, adica imediat ce ai glazurat, ca sa prinda priza;

Edited by anasia

fetelor,ma ajutati? puteti sa-mi spuneti daca exista vreo crema fara oua? O fetita care e finuta verisoarei mele e alergica la proteine animale,in special la oua.Vreau sa-i fac un tort de ziua ei si nu stiu daca voi reusi sa-l fac,tocmai din acest motiv.Pupici si multam !

fetelor,ma ajutati? puteti sa-mi spuneti daca exista vreo crema fara oua? O fetita care e finuta verisoarei mele e alergica la proteine animale,in special la oua.Vreau sa-i fac un tort de ziua ei si nu stiu daca voi reusi sa-l fac,tocmai din acest motiv.Pupici si multam !

e crema cu iaurt si fructe a gloxinei pe care o folosesc si eu de multe ori. Nu are oua, dar are iaurt si frisca, nu stiu daca e ok pentru finuta ta. Asta e link-ul:

https://forum.artaculinara.ro/topic/790-creme-si-mousse-uri/

am si eu o reteta (lapte, faina, unt)) daca vrei o scriu maine

dar ce blat faci?

Buna dimi!

Cu cat timp inaite se aseaza unul peste altul etajele? Pot de azi si botezul e maine sau doar cu cateva ore inainte?Voi folosi bete, carton, lipit etajele intre ele cu miere...ALTCEVA, CE mai trebuie facut?Deja mi se cam vad frunzele de la morcov... :lol:

Eu fac in zilele de post negresa !Nu pun oua, doar apa si sa stii ca blatul e destul de pufos ! Si il mai fac si la microunde, rapid ! :lol: