Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Idei,sfaturi,pareri,consultatii

Featured Replies

Cu siguranta depinde de colorantii pe care-i folosesti.

VERNIL=galben+putin albastru

MOV=albastru+putin rosu

PORTOCALIU=galben+putin rosu

oRANGE(PORTOCALIU MAI INTENS)= rosu = galben

VERDE INTENS=albastru+putin galben

LILA(MOV INCHIS)= rosu +albastru

Daca mai ai nelamuriri,intreaba-ma :blush:

Multumesc, coloranti am de la Wilton dar am si pudra de la LB, problema e ca la mov am incercat cum spui tu si nu mi-a iesit, am incercat diferite combinatii de albastru cu rosu chiar si rosu cu albastru si nu mi-a iesit. Am si colorant violet de la Wilton dar e urat . Vreau sa fac niste frezii si sa le fac petalel alb cu mov, si de aceea cautam combinatiile de culori. Oricum multumesc :D

Incearca sa amesteci bougundi (oare asa se scrie?) cu albastru si cred ca iese movul tau! Sau daca nu, roz ai? Daca da amesteca cu albastru.

aM FACUT DESEORI O CREMA, NU-MI aduc aminte cum o cheama, parti egale de budinca de vanilie si frisca batuta.Oare merge sa fac cu praful de budinca fiert in suc sau compot, sa fie crema de post?Teoretic da, ma intrebam ,insa, daca a facut cineva experimentul...
Bun , am gasit-o,dar cat pun la o portie de pdz?E glicerina pura, 2 ron 20 ml.. :lol:

sce, frisca nu este de post....are proteina din lapte; n-are de ce sa nu mearga, nu mai pui zahar;

O, DEJA ESTI CARCOTASA :lol: ....Toate sortimentele?Atunci de ce o cheama vegetala? :lol:

sce, imi pare rau...stiu de la cineva care lucreaza in industrie...m-am uitat pe frisca meggle, scrie proteina din lapte; mai apare sub denumirea de cazeina;2

Iata c-am patit-o!

Pentru prima data, pdz mi-a iesit casanta.Se intinde, dar nu poti lucra cu ea.Am respectat reteta, nu e prima data cand o fac, dar e prima data cand folosesc coloranti wilton.Ce-am gresit oare?O mai pot repara cumva? :-*

Iata c-am patit-o!

Pentru prima data, pdz mi-a iesit casanta.Se intinde, dar nu poti lucra cu ea.Am respectat reteta, nu e prima data cand o fac, dar e prima data cand folosesc coloranti wilton.Ce-am gresit oare?O mai pot repara cumva? :-*

Incearca sa o amesteci cu niste plastelina de ciocolata. Nu garantez de rezultat, dar incearca! Poate mai au si fetele vreo idee.

Plastelina de cioco ar fi in premiera la mine...Am incercat sa-i adaug niste glicerina, dar nu s-a reparat.Multumesc.

Intr-un fel , am rezolvat-o!

I-am mai adaugat niste energizant, am mai framanatat-o si am transformat-o in trandafiri stilizati, macar n-am pus-o la cos. :floare:

Foarte putin negru(zicea DAN IRINEL de carbune medicinal pisat), diluat in vodca.Cat de inchis/deschis vrei, atat negru pui.

multumesc , punticu ! am si luat azi ! iti spun ce iese , cand ii vine randu` <_< :floare:

dar astea sunt mai degraba jeleuri , nu ? le topesti tot in microunde ca pe MM?

multumesc , punticu ! am si luat azi ! iti spun ce iese , cand ii vine randu` :violent1: :D

dar astea sunt mai degraba jeleuri , nu ? le topesti tot in microunde ca pe MM?

Da, Daniela le-am topit in micro. Sa stii ca nu sunt jeleuri. O sa vezi cand le topesti ca au consistenta ca si MM. A doua oara nu am mai pus apa, dar asa cum am spus le-am spalat ca sa le dau jos zaharul. E fain ca poti face cate un pic. De exemplu prima data am facut dun 4 bucati, apoi din 8. Sa o amesteci cu pdz, ca e foarte elastica si te chinui mult la intins.

punticu- multumesc de tips ! azi le pun la treaba , iti spun ce mi-o iesit si daca mai iau vreodata :D

fetele- trebuie sa fac un laptop pe un tort ! stiu ca s-a mai discutat despre asta , dar nu am bagat la cap :violent1: veniti cu idei si sfaturi , pleeeaasssseee !

punticu- multumesc de tips ! azi le pun la treaba , iti spun ce mi-o iesit si daca mai iau vreodata :D

fetele- trebuie sa fac un laptop pe un tort ! stiu ca s-a mai discutat despre asta , dar nu am bagat la cap :violent1: veniti cu idei si sfaturi , pleeeaasssseee !

Daniela, abia astept sa vad daca iti iese si sa-mi spui si parerea ta. In legatura cu lapotul nu te pot ajuta ca habar nu am. Am azut ceva pe Kuharka la torturi saci,valize. Poate te ajuta.

post-739-12993345232432_thumb.gif

Parca Vrabiuta a facut un laptop.

punticu- am incercat jeleurile ... le-am aruncat la cos :rolleyes: le-am amestecat cu pdz , si tot super gumoase au ramas ... parca era cauciuc :scratch: dar nu era nici elastic , ca se rupea destul de repede ... deci trec inapoi la MM , asa scumpe cum sunt :appl:

multumesc de idee ! uitasem de kuharca ! fug acolo acum ! :hello:

punticu- am incercat jeleurile ... le-am aruncat la cos :drool: le-am amestecat cu pdz , si tot super gumoase au ramas ... parca era cauciuc :huh: dar nu era nici elastic , ca se rupea destul de repede ... deci trec inapoi la MM , asa scumpe cum sunt :(

multumesc de idee ! uitasem de kuharca ! fug acolo acum ! :hug:

Daniela, imi pare rau ca nu ti-a iesit! :( Nu stiu ce sa zic. Mie mi-a iesit de 2 ori si eu am fost multumita de rezultat. Mi-a placut mai mult decat mm fondant sau pdz. Cei drept eu am incercat in cantitati mai mici si am amestecat-o cam cu aceeasi cantitate de pdz.

punticu- am incercat jeleurile ... le-am aruncat la cos :rolleyes: le-am amestecat cu pdz , si tot super gumoase au ramas ... parca era cauciuc :huh: dar nu era nici elastic , ca se rupea destul de repede ... deci trec inapoi la MM , asa scumpe cum sunt :(

multumesc de idee ! uitasem de kuharca ! fug acolo acum ! :hug:

Daniela, imi pare rau ca nu ti-a iesit! :( Nu stiu ce sa zic. Mie mi-a iesit de 2 ori si eu am fost multumita de rezultat. Mi-a placut mai mult decat mm fondant sau pdz. Cei drept eu am incercat in cantitati mai mici si am amestecat-o cam cu aceeasi cantitate de pdz.

ma gandesc ca ar fi totusi o idee buna , sa folosesc foarte putin din jeleul asta , intr-o portie de pdz , si atunci ar fi mai elastica decat este in realitate pdz...merita incercat si asa .... deci le mai dau o sansa (daca nu le-a mancat stef intre timp :hungry: )

dani_ela, eu am facut acu cativa ani un laptop si dupa cum ai sa vezi in poze laptopul propriu-zis l-am facut dintr-o reteta de chec de albusuri...iese ceva foarte compact si sta destul de bine dupa ce se raceste...partea de sus am fizat-o cu bete de frigarui

post-1133-12995050691312_thumb.jpg

post-1133-12995050861608_thumb.jpg

post-1133-1299505093509_thumb.jpg

punticu- am incercat jeleurile ... le-am aruncat la cos :drool: le-am amestecat cu pdz , si tot super gumoase au ramas ... parca era cauciuc :lol: dar nu era nici elastic , ca se rupea destul de repede ... deci trec inapoi la MM , asa scumpe cum sunt :(

multumesc de idee ! uitasem de kuharca ! fug acolo acum ! :lol:

ma gandesc ca ar fi totusi o idee buna , sa folosesc foarte putin din jeleul asta , intr-o portie de pdz , si atunci ar fi mai elastica decat este in realitate pdz...merita incercat si asa .... deci le mai dau o sansa (daca nu le-a mancat stef intre timp :drool: )

Eu zic ca merge in proportie de 50 cu 50. Poate si mai putina mmf. Uite, incerc eu joi pe un tort si iti spun exact proportiile.

Fetelor, vin si eu cu o intrebare. Ce fel de ciocolata folositi la mousse-uri? Ma refer la ciocolata de lapte. Stiu cea mai buna e Milka, Poiana, Heidi, etc. Eu vreau sa stiu daca merge si cu de menaj, daca da cu ce fel. Oare merge cu Galactic? Si cum e la gust?