Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Goblen -mania

Featured Replies

Foarte frumoase modelele voastre,eu i-mi aleg subiectele din diverse reviste.Aleg modelul care ma atrage si il pun in aplicare.Din pacate nu prea mai am timp ca si pe mine ma relaxeaza cusutul.

Eu am inceput cu o fata de masa,pe atunci aveam masa patrata

213_b5965622aed7b5ab098c2aa8c8d67097_thumb.jpg

213_ecbf19d5b8a2ab1be64a7a989c929ec5_thumb.jpg

Apoi am continuat cu fete de perne decorative,pe atunci i-mi placeau modelele rustice

213_2ee56671bf64fb491bf3670a6f987975_thumb.jpg

213_5492adb597eb31bebe2deaedc7452148_thumb.jpg

213_72ad4d03eb92d897cd5225e6ca7ffaed_thumb.jpg

asta din cate stiu eu e cusut in cruce pe etamina..asa stiu eu ca ii zice la panza...e mult mai usor si nu e asa migalos ca goblenul.

Foarte frumoase fetele de perna si de masa....si mie imi plac, are si mamamea unele foarte frumoase de la mama ei...din pacate cand am plecat n-am mai avut timp sa ajung acasa la parinti sa fac un inventar cu ce vreau sa iau :occasion14:

Eu am invatat de toate de la mama si bunica : crosetat, tricotat, cusut pe etamina, brodat, cusut la masina (chiar in scoala primara aveam ora de lucru manual...unde iarasi ne-au invatat cate putin din fiecare). Golbenul e una din pasiunile mele, din pacate de cand au aparut prichindeii n-am mai avut timp de el...poate la pensie daca o sa mai am vederea de soim pe care o am acum :occasion14:

Sa va arat si realizarile mele de pana acum:

un set de 3 goblenuri micute

66_3ca7f3067974772025dcffe38702c9dc_thumb.jpg

66_24f5a2596b1be7860d5d689dd31dc93d_thumb.jpg

66_b1702c210e1cf5270eefa2f225c33c7e_thumb.jpg

Primul goblen mai mare (eu lucrez numai din cele cu diagrama, mi se par mai complexe decat cele imprimate)

66_b496ad37740ef1fee53487cdada1ee35_thumb.jpg

a urmat

66_3e9bb4f5e3b35283a43f65d0d5d18b43_thumb.jpg

si apoi

66_bda627c2cfae82b10fe90a6d796260d2_thumb.jpg

Si cateva mai micute:

-unul pentru bucatarie, care nu-i chiar goblen, dar mi-a placut (julix :occasion14: pentru explicarea metodei de spalare...chiar vroiam sa-l spal pe acesta si nu stiam cum, am unele culori care ies)

66_19fbec3f5b25a4ca85a551ae9f141d64_thumb.jpg

- doua dansatoare din antichitate

66_59a24018f2de78ba641b071a490a9392_thumb.jpg

66_b85e6aed8b91fb019a197909b97a68fc_thumb.jpg

- si doi indragostiti sub felinar

66_cbe5c6aa4fc13b82ee7ea6ff6eabb359_thumb.jpg

Daneza, imi plac la maxim ultimele 3...au ceva asa... mai special! Duchess, fain topic, am avut si eu pasiunea asta pana acu vreo 2 ani....moama, cuseam la greu, numai modele cu diagrama, si care mari, care mici. Am in bucatarie un set de 6 goblenuri cu fructe, barbatu-miu le-a pus in ordinea in care se coc, cred ca pe astea le-am pozat dincolo. Daca vreti, le pozez din nou. :laughing7: In dormitor la noi am 2 goblenuri pe 2 pereti diferiti si unul cu ALINA in vitrina de suveniruri (i l-am dat lu' al meu cadou sa nu cumva sa uite cum ma cheama :mrgreen: ), iar restul sunt invelite in hartie in dulap la mama. :laughing7:

Am si cateva reproduceri dupa Grigorescu, care mi-s foarte dragi si as vrea sa le inramez pentru living. Noi suntem cu stilul clasic spre rustic, si ar merge cateva acolo... :lol:

A, si mai vreau sa spun ca am avut perioade cu preferinte: perioada goblenurilor uriase, a reproducerilor si ultima data, a cosuletelor cu fructe, flori. :occasion14:

wow daneza ce fain ti-au iesit peisajele si nu numai

va apreciez mult pe cele care aveti rabdare sa faceti din cele mari

eu stau cam prost la capitolul asta

mie mi s-a pus pata pe cele in care pot scrie ceva

Wow, Dana, ce goblenuri frumoase! Si mie imi place sa cos, prefer reproducerile, dar din pacate nu prea am timp, si nici nu am lumina suficienta in casa.
  • Author
Duchess, foarte frumoase. O sa pun si eu, acum sunt putin ocupata, dar imi revin si pun si eu lucraturile mele.

astept sa le pui , :angryfire:

• Author
Si ceva din desene animate :(

pe panza marunta am cusut mai uratel ..dar asa invat :) prin practica :roll:

O veverita

Nuferi

Duchess, imi plac tare mult animalutele cusute!!!! Io inca-s copil, imi place personajele din desene animate si acu'! :angryfire: Ai niste goblenuri foarte frumoase! :(

multumesc ,Foxyy , si mie imi plac personajele din desene animate :toothy9; e

• Author
O sa vin si eu cu goblenurile mele peste vreo 3 saptamani, cand ajung acasa! O sa le pozez si-apoi vi le-arat. Eu am cusut numai goblenuri din alea cu diagrama - munca de chinez mititel, zice jupanu' meu!!! Da' mie-mi place sa cos, ma linistesc si ma relaxez asa!

Prietena mea din facultate, imi zicea: cand te vad cum cosi si cat de linistita esti, ma linistesc si eu, imi dai o senzatie de liniste sufleteasca si parca nimic nu mai conteaza!!! %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:toothy9;<" title="arms" />[/quote

Foxyy ,abia astept sa vad ce ai cusut ! :(

• Author
Si ceva din desene animate :(

pe panza marunta am cusut mai uratel ..dar asa invat :( prin practica :roll:

O veverita

Nuferi

Duchess, imi plac tare mult animalutele cusute!!!! Io inca-s copil, imi place personajele din desene animate si acu'! :angryfire: Ai niste goblenuri foarte frumoase! :toothy9;

pun si eu doua din desene cu toate ca nu sunt cusute de mine si de sotul meu

cec, frumosi mikie :)

• Author
Eu spal goblenele si acu apa rece in care am pus otet. I-au sapun lichid in mana, frec palmele ca si cum m-as spala, si trec cu palmele peste lucru, fara sa frec sau mai stiu eu ce. Apoi clatesc prin scufundarea lucrului in apa, si usuc pe un prosop, asezat pe ceva, nu vertical ci orizontal pentru a impiedica trecerea culorilor din una in alta.

Sper ca am fost coerenta. Sunt cam obosita, dupa o zi petrecuta la scoala.

Pentru mine ai fost super-coerenta! Deci nu retinusem eu gresit.... :toothy9; Saru'mana pentru explicatii! :angryfire:

eu doar odata am spalat un goblen pe panza , in apa calie cu sapun , am frecat usurel si la -m pus la uscat ...

Julix , bun sfat , o sa -l notez pentru data viitoare :(

• Author
Foarte frumoase modelele voastre,eu i-mi aleg subiectele din diverse reviste.Aleg modelul care ma atrage si il pun in aplicare.Din pacate nu prea mai am timp ca si pe mine ma relaxeaza cusutul.

Eu am inceput cu o fata de masa,pe atunci aveam masa patrata

Ramy , frumoasa fata de masa si pernutele !

si eu am inceput o fata de masa cusut in cruciulita ,dar am abandonat-o ,ca ma plictisea :oops:

eu am inceput sa cumpar reviste de specialitate ,am cusut cateva , pacat ca la noi in tara e doar o revista care apare cam rar ,Lucru de mana .

• Author
Eu am invatat de toate de la mama si bunica : crosetat, tricotat, cusut pe etamina, brodat, cusut la masina (chiar in scoala primara aveam ora de lucru manual...unde iarasi ne-au invatat cate putin din fiecare). Golbenul e una din pasiunile mele, din pacate de cand au aparut prichindeii n-am mai avut timp de el...poate la pensie daca o sa mai am vederea de soim pe care o am acum :tongue3:

Daneza , frumoase goblenele ! imi plac mai ales alea micute de bucatarie !

lasa ca atunci cand o sa ai timp la pensie o sa te reapuci de cusut :D

• Author
Daneza, imi plac la maxim ultimele 3...au ceva asa... mai special! Duchess, fain topic, am avut si eu pasiunea asta pana acu vreo 2 ani....moama, cuseam la greu, numai modele cu diagrama, si care mari, care mici. Am in bucatarie un set de 6 goblenuri cu fructe, barbatu-miu le-a pus in ordinea in care se coc, cred ca pe astea le-am pozat dincolo. Daca vreti, le pozez din nou. :laughing7: In dormitor la noi am 2 goblenuri pe 2 pereti diferiti si unul cu ALINA in vitrina de suveniruri (i l-am dat lu' al meu cadou sa nu cumva sa uite cum ma cheama :mrgreen: ), iar restul sunt invelite in hartie in dulap la mama. :laughing7:

Am si cateva reproduceri dupa Grigorescu, care mi-s foarte dragi si as vrea sa le inramez pentru living. Noi suntem cu stilul clasic spre rustic, si ar merge cateva acolo... :D

A, si mai vreau sa spun ca am avut perioade cu preferinte: perioada goblenurilor uriase, a reproducerilor si ultima data, a cosuletelor cu fructe, flori. :tongue3:

Alina , pune poze sa vedem ce ai cusut ! :D

[align=Center]Lucru de mana + muzica = relaxare de buna calitate = quality time

:tongue3:[/align]

Cand voi avea lumina buna, voi fotografia si eu doua goblene (intr-un punct de lucru - zic eu - inedit) desenate si lucrate de mine acum cam multisor timp. (in ultima vreme nu m-am mai atins decat de andrele si de snururi din care innod matanii)

Va admir pentru rabdare si talent !

Din pacate azi,asemenea lucrari nu mai sunt pretuite la adevarata valoare.

Sunt multi "experti" care le subclaseaza.

Eu am cateva ramase de la soacra mea.Inca sunt in cutii.

Astept sa termin casa si sa le fac un colt numai al lor ! ;)

Eu am invatat de toate de la mama si bunica : crosetat, tricotat, cusut pe etamina, brodat, cusut la masina (chiar in scoala primara aveam ora de lucru manual...unde iarasi ne-au invatat cate putin din fiecare). Golbenul e una din pasiunile mele, din pacate de cand au aparut prichindeii n-am mai avut timp de el...poate la pensie daca o sa mai am vederea de soim pe care o am acum :D

Dana si eu tot goblenuri din astea fac! Cu diagrama si punct mic! Sunt foarte frumoase goblenurile tare! Felicitari! :D

Am si cateva reproduceri dupa Grigorescu, care mi-s foarte dragi si as vrea sa le inramez pentru living. Noi suntem cu stilul clasic spre rustic, si ar merge cateva acolo... :D

A, si mai vreau sa spun ca am avut perioade cu preferinte: perioada goblenurilor uriase, a reproducerilor si ultima data, a cosuletelor cu fructe, flori. :D

Pai, ce mai astepti??? Fa poze si incanta-ne cu operele de arta!!!! :D

Si ceva din desene animate :D

pe panza marunta am cusut mai uratel ..dar asa invat :D prin practica :roll:

O veverita

Nuferi

Duchess, imi plac tare mult animalutele cusute!!!! Io inca-s copil, imi place personajele din desene animate si acu'! :D Ai niste goblenuri foarte frumoase! :D

multumesc ,Foxyy , si mie imi plac personajele din desene animate :D e

Pai, daca ai mai multe cu personaje din desene animate, scoate-le la interval!!!! :D

O sa vin si eu cu goblenurile mele peste vreo 3 saptamani, cand ajung acasa! O sa le pozez si-apoi vi le-arat. Eu am cusut numai goblenuri din alea cu diagrama - munca de chinez mititel, zice jupanu' meu!!! Da' mie-mi place sa cos, ma linistesc si ma relaxez asa!

Prietena mea din facultate, imi zicea: cand te vad cum cosi si cat de linistita esti, ma linistesc si eu, imi dai o senzatie de liniste sufleteasca si parca nimic nu mai conteaza!!! %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:D<" title="arms" />[/quote

Foxyy ,abia astept sa vad ce ai cusut !

Revin cu alte modele.Desene?perinite pentru nepotica mea iubita

Probabil nu se compara cu goblenurile voastre cu peisaje

213_84cfb5b93ea543763e55788479c0172d_thumb.jpg

213_dc4022ff2cb08d5aabd652d91b9ca986_thumb.jpg

213_2a0c5b56d984930d1eb42a805d09fbe8_thumb.jpg