January 31, 201115 yr comment_75040 Inspirata din supa Ioanei pe care am facut-o si mi-a placut asa mult,a luat nastere si supa asta.Am mai daugat una alta în plus-calamari,lup de mare,vin,morcovi,supa din vegeta facuta de mine-în loc de apa.Toate într-una...a iesit o supa exceptionala! [center][/center] 150 g calamari,taiati rondele250 g somon,taiat bucatele250 g lup de mare,taiat bucatele600 g rosii depielitate si taiate bucatele2 morcoviori feliati1 ceapa,tocata3 catei de usturoi,razuiti3 frunze de dafin1 praz,taiat rondele1,5 l supa de legume/apa150 ml vin albsare de marepipersafran2-3 linguri ulei de masline [center]Se pregatesc ingredientele. Se înmoaie ceapa si usturoiul timp de 3-4 minute în ceva ulei de masline.Se adauga morcovii urmati de rosii si dafin,se condimenteaza cu sare marina,piper,safran si se mai amesteca 4-5 minute pe foc. Se toarna supa de legume sau apa.Eu am facut o zeama din apa fierbinte si vegeta mea de casa. Se toarna si vinul si se lasa aproximativ 25-30 minute la fiert. Se adauga prazul,iar dupa 5 minute si pestele.Se mai lasa la fiert maxim 10 minute pe foc moderat,apoi se opreste focul. Se serveste calda,dar eu as lasa-o macar vreo jumatate de ora sa traga/sa se combine aromele.Am servit-o cu o lingura de creme fraîche si ardei iute.Ai mei fara,dar cu felii de bagheta si creme fraîche frecat cu mustar si marar [/center] Report
January 31, 201115 yr comment_75042 Imi plac mult de tot supele de peste, ultima am facut-o cu un borcan de sos de rosii un pic picant facut anul trecut, a iesit minunat. Report
January 31, 201115 yr comment_75056 Yammiiiiiiiiiiiiiiiiii, buna rau, s-onfac si eu intr-una din zile. Report
January 31, 201115 yr comment_75058 Ei da, cu asta m-ai atins la lingurica Misto rau. Eu astept sa pot face iar cumparaturi la Metro... Report
February 2, 201115 yr Author comment_75355 Imi plac mult de tot supele de peste, ultima am facut-o cu un borcan de sos de rosii un pic picant facut anul trecut, a iesit minunat.Data viitoare scade o canuta de apa/supa si înlocuieste-o cu una de vin alb sec...iese faina de tot! Report
February 2, 201115 yr Author comment_75356 Yammiiiiiiiiiiiiiiiiii, buna rau, s-onfac si eu intr-una din zile.Fa-o,ca e bunuta tare! Report
February 2, 201115 yr Author comment_75357 Ei da, cu asta m-ai atins la lingurica Misto rau. Eu astept sa pot face iar cumparaturi la Metro...Da' ce e deosebit la Metro?Eu va marturisesc ca în viata mea nu am intreat într-un Metro.Nici macar nu stiu unde e vreunu Report
February 2, 201115 yr Author comment_75359 Ce bine arata Maya, tb incercat si in combinatia asta Încearc-o cu încredere.Îmi place aroma pe care o da vinul,si ca e olecuta acrisoara Report
February 3, 201115 yr comment_75464 Nu v-am spus, dar va repet Arta Mayasha ! Am facut si eu iei un bors de peştiuri similarMinus calamarii caci trebuia sa manance si Buni.In plus cu ardei grasi si iuti cu care pestii sunt in mare relatie Macrou, peste sabie (en garde!), doua sardele. Cand ai capete si tacamuri de peste e si mai si. Uite ce a uitat sa spuna Maya:A doua zi e si mai bun. Report
February 3, 201115 yr Author comment_75472 vreau si eu o portie Data viitoare opresc o portie pentru tine Report
February 3, 201115 yr Author comment_75474 Nu v-am spus, dar va repet Arta Mayasha ! Uite ce a uitat sa spuna Maya:A doua zi e si mai bun. That's true, of course Report
March 8, 201115 yr comment_80728 Calamari io inca n-am incercat sa halesc, asa ca o sa-i dau deoparte, cand oi face supa (mea culpa, stiu! ). Si, tre' sa cat si lup de mare, ca somoni am in congel. Report