October 31, 201114 yr Author comment_109101 Buna! N-am mai scris de-o groaza de timp pe forum! Acum cateva luni am incercat reteta de tort Dobos, dupa care a trebui s-o repet de 4-5 ori, fiind preferat de prietenii mei , motiv pentru care simteam nevoia sa-i multumesc lui Kiken pentru reteta asta delicioasa! Bineinteles ca stau in asteptare si celelalte retete din topic care arata intr-un mare fel! Multa putere si bafta Kiken pe drumul pe care l-ai ales, sa iasa totul asa cum iti doresti! Talentul e de partea ta! Iata un mic (mare) demo: Multumesc pentru incurajari! Ma bucur ca v-a placut dobosul...e probabil cea mai solicitata prajitura pe care o fac https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Report
November 4, 201114 yr comment_109564 Somloi facuta astazi http://3.bp.blogspot.com/-5diBDk2Ovok/TrPnXFtnkrI/AAAAAAAAA44/NWW9rFj6alA/s1600/somloi+galuska+3.JPG Report
November 11, 201114 yr comment_110337 Da Andrada , multumesc pentru reteta , a fost delicoasa . Report
December 5, 201114 yr comment_114030 oare ce am gresit eu de nu am putut intinde aluatul de islere?In orice caz,din aluatul rezultat,dar pe care nu l-am putut intinde ca se sfarama,am facut niste biscuiti deliciosi cu fulgi de ciocolata deasupra.Absolut dementiali.O sa-i refac si din start o sa fac bilute aplatizate,ca sa iasa biscuiti Oricum,reteta e delicioasa si o sa-i refac zilele ce urmeaza,asa ca Hana ,multumesc! Report
December 5, 201114 yr comment_114105 N-am stiut unde sa scriu, dar m-am gandit ca Andrada va mai trece din cand in cand pe aici...Am mancat trufe de ciocolata de la Cofetaria Artizan !!! Buuune !!!!L-am tot batut la cap pe un coleg din Targu Mures sa treaca pe acolo cand vine de acasa si sa ne aduca la serviciu. Si azi dimineata ne-a adus o cutie aurie,legata cu fundita, cu o carte de vizita frumoasa. Jos palaria ! Eu voiam o prajitura, dar colegul nu are masina si s-a temut de transport si oricum zicea ca totul se face la comanda.Felicitari, Andrada si sa-ti mearga bine ! Report
December 9, 201114 yr Author comment_114888 N-am stiut unde sa scriu, dar m-am gandit ca Andrada va mai trece din cand in cand pe aici...Am mancat trufe de ciocolata de la Cofetaria Artizan !!! Buuune !!!!L-am tot batut la cap pe un coleg din Targu Mures sa treaca pe acolo cand vine de acasa si sa ne aduca la serviciu. Si azi dimineata ne-a adus o cutie aurie,legata cu fundita, cu o carte de vizita frumoasa. Jos palaria ! Eu voiam o prajitura, dar colegul nu are masina si s-a temut de transport si oricum zicea ca totul se face la comanda.Felicitari, Andrada si sa-ti mearga bine ! Vai...sa nu-mi spui ca pt voi erau! Wow! Ma bucur ca v-au placut...va recomand macaroons, lumea a innebunit pe aici dupa macaroonii mei...si dobosul se preteaza bine la transport, zi cand mai e cazul si se executa ! P.S. vin cu o completare...deocamdata facem totul la comanda pt ca punctul de desfacere inca nu e deschis si degeaba as face eu toate produsele on a daily bases daca nu am unde sa le vand , dar programam deschiderea candva in urmatoarele 10 zile Report
December 10, 201114 yr comment_114963 Mi-a zis colegul ca urmeaza sa-ti deschizi si punctul de vanzare. Macaroonsii nu ma tenteaza, ca-s prea dulci pentru gustul meu. Am vazut ca arata super (eu te vizitez virtual, pe Fb). Poate il mai imbarlig cu un dobos... Vanzare buna de sarbatori.. si mai departe ! Report
January 2, 201214 yr comment_119116 Pentru Craciun am facut islere cu dulceata de zmeura si de gem de gutui si le-am ornat cu fulgi de migdale, caise, prune si merisoare deshidratate, foarte bune! De Revelion am facut sumloi galusca si toata lumea a fost de acord ca sunt forte bune, dar cam putine si deci se asteapta un repetir cat de curand!Ai toata recunostinta familiei mele! Inca o data toate aprecierile pentru talentul tau remarcabil! Succes in noul tau plan! Report
January 2, 201214 yr comment_119120 ce frumoase ti-au iesit toate, Cris. Bravos! Eu inca nu am facut nici una, dar toata lumea pe aici le lauda, si musai le fac si eu. Report
January 2, 201214 yr comment_119131 Apetisante,Cris,daca mai arunci si la mine cu ele de-o gustare,asa poate apuc sa fac si eu Dobosul .Eram sigura ca-l fac acum,doar ca pana la urma am facut tortul Egiptean,pe care-l aveam in gand de si mai mult timp si a iesit foarte bun.Dar las' ca-i vine si lui randul o data si o data si-apoi Galushka,cred. Report
January 2, 201214 yr comment_119163 Si islerele sunt foarte bune dar galustele sunt exceptionale. Incercati si o sa va para rau ca a durat atata pana v-ati hotarat. Eu de abia astept sa le mai repet. Report
January 18, 201214 yr comment_123286 Am facut si eu de sarbatori ,Islere, Flodni si Somloi Galuska. Pot sa zic ca sunt f f f bune si cu multe arome f placute. Sotul meu a zis ca la orice bucatica luata din prajituri este o alta aroma ( zic de Flodni si Somloi Galuska).Multumesc mult de retete si astept in continuare sa ne surprinzi cu arome explozibile. dovezile.. Pupici!! Report
January 20, 201214 yr Author comment_123811 Ma bucur ca va plac austro-ungarele , sunt o particica de istorie culinara deosebita si merita sa le pretuim https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif Report
February 26, 201214 yr comment_132264 cand am citit prima data reteta de somloi mi s-a parut prea elaborata ptr mine.apoi parcurgand-o mai atent, mi-am dat seama ca e chiar usor de executat si fiindca au laudat-o atatia maestri inaintea mea, m-am hotarat s-o prestez si eu in cinstea prietenilor mei.s-a facut f repede, nu-i costisitoare si rezultatul e minunat!am respectat aproape in totalitate reteta cu 3 amendamente:1. am facut crema de vanilie dintr-un litru de lapte. chiar mi s-ar fi parut putina la jumatate.2. i-am adaugat si 150 gr de unt ca sa fie mai catifelata (acuma nu vorbim de calorii, da?)3. am inlocuit sosul de ciocolata cu lichior de cacao, dar cred ca ar fi fost mai bun sosul. eram in criza de timp, ca-ntotdeauna.oricum, am primit multe laude, pai da! si mai de-aproape, ca poate mai conving si pe altii. frisca am lasat-o intentionat mai curgatoare, mi se pare ca se potriveste mai bine cu pufosenia generala a tortului. Andrada, multumesc ca ne-ai dat aceasta minune si-ti doresc succes in tot ce intreprinzi tu! Report
February 26, 201214 yr comment_132323 cand am citit prima data reteta de somloi mi s-a parut prea elaborata ptr mine.apoi parcurgand-o mai atent, mi-am dat seama ca e chiar usor de executat si fiindca au laudat-o atatia maestri inaintea mea, m-am hotarat s-o prestez si eu in cinstea prietenilor mei.s-a facut f repede, nu-i costisitoare si rezultatul e minunat!am respectat aproape in totalitate reteta cu 3 amendamente:1. am facut crema de vanilie dintr-un litru de lapte. chiar mi s-ar fi parut putina la jumatate.2. i-am adaugat si 150 gr de unt ca sa fie mai catifelata (acuma nu vorbim de calorii, da?)3. am inlocuit sosul de ciocolata cu lichior de cacao, dar cred ca ar fi fost mai bun sosul. eram in criza de timp, ca-ntotdeauna.oricum, am primit multe laude, pai da! si mai de-aproape, ca poate mai conving si pe altii. frisca am lasat-o intentionat mai curgatoare, mi se pare ca se potriveste mai bine cu pufosenia generala a tortului. Andrada, multumesc ca ne-ai dat aceasta minune si-ti doresc succes in tot ce intreprinzi tu!Moatzo, m-ai convins sa-l fac si eu! Report
February 26, 201214 yr comment_132338 Moatzo si pe mine m-ai convins, arata bestial sectiunea !Ce bine de prietenii tai! Report
February 27, 201214 yr comment_132536 Stai tu cat stai si nu postezi ce faci,dar si cand faci,Puso! Si pe mine m-ai convins!Nu ca nu m-as invarti eu demult pe la topicul asta si nici ca n-aveam incredere.Dar poza ta e atat de 'cremoasa' ca nu se mai poate sa aman,mai ales ca sotul e mare amator de dulciuri moi-cremoase. Report
February 29, 201214 yr comment_132902 Buna! Continui "seria austro-ungarelor" mai incet, dar sigur cu apetisantele islere! Le-am incercat pentru prima oara cu gem de fructe de padure! Bune rau de tot! Multumim Andrada! PS: Urmeaza somloi ...ca nu se mai poate asa!!!! Report
November 4, 201213 yr comment_168715 Andrada, multumesc pentru reteta de Flodni! Am facut-o din cantitati duble si cu mici modificari. Macul nu am avut cu ce sa-l macin si am fost nevoita sa-l fierb iar mirodeniile au fost puse din belsug Eu si sotul am gustat si suntem tare incantati. Sa vedem ce vor spune ceilalti din familie (am facut portie dubla ca sa trimit si socrilor si unei matusi).Iata o fotografie Report
December 23, 201213 yr comment_176740 Va rog frumos sa-mi spuneti, fetele care-ati facut islere, dupa ce s-au racit se pot umple imediat? Parca asa mi se pare din ce zice Kiken.Si-apoi maine scufundati in cioco? Am inteles bine?Multumesc. Report
December 23, 201213 yr comment_176741 Va rog frumos sa-mi spuneti, fetele care-ati facut islere, dupa ce s-au racit se pot umple imediat? Parca asa mi se pare din ce zice Kiken.Si-apoi maine scufundati in cioco? Am inteles bine?Multumesc. azi dimineata am facut si eu, jumatate le-am glazurat imediat, apoi le-am uns cu crema si am plecat cu colinda, nici nu se uscase bine glazurade lasat de azi pe maine, deja umplute cu crema/gem nu stiu sa-ti spun, si acasa le faceam tot asa, fara sa astept a doua zi cu glazura Report
December 23, 201213 yr comment_176743 Va rog frumos sa-mi spuneti, fetele care-ati facut islere, dupa ce s-au racit se pot umple imediat? Parca asa mi se pare din ce zice Kiken.Si-apoi maine scufundati in cioco? Am inteles bine?Multumesc. azi dimineata am facut si eu, jumatate le-am glazurat imediat, apoi le-am uns cu crema si am plecat cu colinda, nici nu se uscase bine glazurade lasat de azi pe maine, deja umplute cu crema/gem nu stiu sa-ti spun, si acasa le faceam tot asa, fara sa astept a doua zi cu glazura Pai zi-mi tu Bris, cum e bine sa fac, ca eu nu stiu . Report
December 23, 201213 yr comment_176747 Pai zi-mi tu Bris, cum e bine sa fac, ca eu nu stiu . eu dintotdeauna i-am facut direct: copti, jumatate cu glazura, umpluti cu crema si pusi bine. daca vrei sa le faci o "baie" in glazura cred ca trebuie sa astepti pana maine Report