Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Flori dulci

Featured Replies

Natasha, am "aburit"si eu un trandafir din pdz ca sa vad daca ramine lucios ca florile tale, dar atita timp a fost luciu pina s-a uscat, apoi a redevenit mai mat, are un pic de sidefiu, dar nu stiu de unde i se trage.tu cum l-e aburesti, cit timp l-e lasi la aburi? Eu poate l-am tinut prea putin la abur, de aia sa-si fi pierdut luciul dupa uscare? :appl:
  • Author

Natasha, am "aburit"si eu un trandafir din pdz ca sa vad daca ramine lucios ca florile tale, dar atita timp a fost luciu pina s-a uscat, apoi a redevenit mai mat, are un pic de sidefiu, dar nu stiu de unde i se trage.tu cum l-e aburesti, cit timp l-e lasi la aburi? Eu poate l-am tinut prea putin la abur, de aia sa-si fi pierdut luciul dupa uscare? :cheers:

Da draga mea asa le tin de codita deasupra aburului pina se topeste sloiul de zahar de deasupra. Tine un timp asa lucios apoi cu timpul devine mat, nu mi sa intimplat imediat sa-si piarda luciul, probabil nu ai tinut suficient :appl:

Natasha, am "aburit"si eu un trandafir din pdz ca sa vad daca ramine lucios ca florile tale, dar atita timp a fost luciu pina s-a uscat, apoi a redevenit mai mat, are un pic de sidefiu, dar nu stiu de unde i se trage.tu cum l-e aburesti, cit timp l-e lasi la aburi? Eu poate l-am tinut prea putin la abur, de aia sa-si fi pierdut luciul dupa uscare? :cheers:

Da draga mea asa le tin de codita deasupra aburului pina se topeste sloiul de zahar de deasupra. Tine un timp asa lucios apoi cu timpul devine mat, nu mi sa intimplat imediat sa-si piarda luciul, probabil nu ai tinut suficient :appl:

Am incercat si eu, dar cu fierul de calcat si tot la fel, pe moment luceste, apoi isi pierde luciul imediat ce se usuca. Cred ca trebuie sa-i tin mai mult timp.

Natasha felicitari pt minunatiile de flori si multumiri ca le impartasesti cu noi, nu stiu daca voi ajunge vreodata sa fac ce faci tu dar incerc si sper ca macar sa ma apropii cat de cat de asa minunatii.Am facut si eu niste tentative de flori de primavara si a iesit asa:

post-91-13040722983872_thumb.jpg

post-91-13040723616374_thumb.jpg

post-91-13040723855364_thumb.jpg

post-91-130407247399_thumb.jpg

post-91-13040725428272_thumb.jpg

Wow, Cec, cat de frumoase, zici ca sunt reale, superbe, felicitari multe multe!

multumesc, mai e ceva cale pana sa iasa ca cele reale dar usor- usor poate ajung si acolo

cec- te rog spune-mi cu ce decupatoare faci tu narcisele ? vad ca tot acelasi decupator folosesti si la orhidee la cele doua petale mai mari ...tare mi-ar place sa pot face orhidee :toothy6: cand ai timp , nu vrei sa pui o poza pas cu pas si pt blonde ? :blush:
  • 1 month later...

buna seara!

tot pentru blonde....poate sa-mi spuna cineva cum se foloseste gum-tex,stiu eu... cit se pune la o anumita cantitate de zahar.mi-am cumparat si nu inteleg ce scrie pe cutie,sint blonda :) :) :)

• 2 months later...

buna seara!

tot pentru blonde....poate sa-mi spuna cineva cum se foloseste gum-tex,stiu eu... cit se pune la o anumita cantitate de zahar.mi-am cumparat si nu inteleg ce scrie pe cutie,sint blonda :P :P :-*

Iat-o:

-o lingura de gum tex (aprox 9gr.)

-450gr zahar pudra foarte bine cernut si eventual dat inca odata prin risnita de cafea;

-o lingura cu virf de glucoza (aprox 15ml)

-4 linguri (aprox 60ml) apa calda.

Intr-un castron mare se pun 340gr zahar amestecat cu gum tex. Apa amestecata cu glucoza se da 30 secunde la microunde. Se aface o gaura in mijlocul zaharului pudra, se adauga glucoza cu apa ( sa nu fie fierbinte) si se amesteca. Pasta va avea o consistenta mai subtire. Se pune in punga si se pastreaza 8 ore la temperatura camerei. Se framinta cu restul de zahar (sau cu o parte din el daca veti considera de ajuns).

Miny felicitari pt trandafirii realizati, sint foarte frumosi si sint frumoase si culorile alese

ma bucur ca ai reusit

cosuletul cu flori este exceptional :71:

Superbe flori si foarte originale.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Si florile mele de zahar.

Wow!!!!!!!!! Puteam sa jur ca-s adevarate! :angryfire: Superbe! Ai si ceva poze din timpul procesului de "inflorire"?

Din pacate nu am. Am prostul obicei de a face florile cu cel mult o zi inainte de a da tortul, cel mai adesea in aceeasi zi. Daca reusesc sa le fac mai devreme data viitoare, promit ca am sa fac si un mic tutorial foto.

Dan Irinel am o intrebare eu am facut niste flori de hibiscus, am pus petalele la uscat si cand am vrut sa le prind in buchet s-au crapat tu cum reusesti, mai exact cum se procedeaza?
am facut si eu un buchetel de flori pe care le-am pus in vaza

post-1257-13204030995824_thumb.jpg

post-1257-13204031090085_thumb.jpg

• 2 weeks later...

Dan Irinel am o intrebare eu am facut niste flori de hibiscus, am pus petalele la uscat si cand am vrut sa le prind in buchet s-au crapat tu cum reusesti, mai exact cum se procedeaza?

Petalele nu trebuie sa fie uscate definitiv, altfel risti sa se crape sau chiar sa se rupa si nu-ti permit corectii. Eu lucrez cu ele imediat ce le fac. Vorbesc de acele petale care se lipesc in jurul unui miez sau bulb si care nu se pun, individual, pe sirma. De asemeni, importanta este si pasta pe care o folosesti. Personal, folosesc pasta de flori facuta cu "Gum tex" de la Wilton. La florile a caror petale sunt facute pe sirmulite trebuie uscate definitiv, altfel se pot rupe la asamblare.

L.E. Fiecare floare are particularitatile ei de realizare date de marimea, forma si complexitatea acesteia. Hibiscus nu am facut, ca atare nu te pot ajuta cu niciun sfat.

Multumesc oricum de explicatii incerc in continuare poate la mine este problema ca l-e fac cu pasta de zahar facuta in casa care nu are gum tex si poate este mai casanta decat cea pe care o folosesti tu, mersi oricum de sfat.

Multumesc oricum de explicatii incerc in continuare poate la mine este problema ca l-e fac cu pasta de zahar facuta in casa care nu are gum tex si poate este mai casanta decat cea pe care o folosesti tu, mersi oricum de sfat.

Ptr. putin. Din pacate cu pasta de zahar nu veti putea obtine rezultate spectaculoase. Gum tex nu este foarte scump si este pacat ca persoane care au intradevar talent la asa ceva sa nu poata progresa. Pasta speciala de flori este un "must have".

• 7 months later...
salutare tuturor!! am reaparut si eu prin zona.... intrebarea este: pot publica si eu niste foto??
tinand cont ca inca nu mi.a raspuns nimeni :thumleft: ma bag eu in seama si va pun un tutorial pt bujori, dar fara prea multe forme :thumleft:

post-98-13419352837063_thumb.jpg

post-98-13419354670809_thumb.jpg

post-98-1341935488909_thumb.jpg

post-98-13419354981806_thumb.jpg

post-98-13419355209763_thumb.jpg

post-98-13419355435903_thumb.jpg

post-98-13419355531043_thumb.jpg

post-98-13419355781186_thumb.jpg

post-98-13419355877343_thumb.jpg

post-98-1341935617101_thumb.jpg

post-98-13419356381879_thumb.jpg

post-98-13419356603286_thumb.jpg

post-98-13419357028465_thumb.jpg

post-98-13419357107124_thumb.jpg

Sigur ca poti pune, ideal ar fi sa le mai micsorezi un picut ca-s cam mari :lol:

Dar rezultatul e magnific :cheers:

multumesc mult adriana!!! le pusesem pe fb si acolo imi pareau masura normala...urmatoarele o sa le micsorez...