March 26, 201115 yr comment_83464 Despre topinambur am mai vorbit aici.Ce-i frumos la reteta asa e ca puteti folosi orice alta radacinoasa sau chiar conopida, sau broccoli. 4-5 bucati de topinambur potriviti, curatati, taiati cubulete si fierti1 ou50 gr de parmezan1-2 lingura de pesmet Am facut pireu din topinamburul fiert, am adaugat oul, parmezanul si pesmetul. Am uns forme idividuale cu unt si le-am tapetat cu pesmet.Am pus pireulò obtinut in forme si am copt la 180 de grade, 20 de minute. Se lasa la racit cateva minute dupa care se scot din forme. Eu le-am servit cu pastrama de rata home made, dar e facultativ, normal. Report
March 26, 201115 yr comment_83527 De cind au facut astia parcare in cimpul in care crestea spontan nu l-am mai mincat, eu chiar vroiam sa fac un tortino de parmigiano zilele astea Report
March 26, 201115 yr comment_83536 Vreau si eu topinabmbuuuuuuur E o leguma geniala asta ca sa nu mai vorbim ca a fost prezentat cu o arta desavarsita Nu l-am gasit din pacate decat o singura data...Ma duc sa-l culeg in parcarea Adrianei Report
March 26, 201115 yr comment_83541 Ma duc sa-l culeg in parcarea AdrianeiNu mai e Acu e pamint si lespezile parcarii, au ramas doar 2 stejari. Report
March 26, 201115 yr Author comment_83548 De cind au facut astia parcare in cimpul in care crestea spontan nu l-am mai mincat, eu chiar vroiam sa fac un tortino de parmigiano zilele astea Eu il cumpar din piata cu 2 € al kilo.Cand te gandesti ca creste ca buruiana prin alte parti. Report
March 26, 201115 yr Author comment_83549 Vreau si eu topinabmbuuuuuuur E o leguma geniala asta ca sa nu mai vorbim ca a fost prezentat cu o arta desavarsita Nu l-am gasit din pacate decat o singura data... Maestro, mama a plecat azi dimineata spre Romania cu vro 6 bulbi in valiza.Ne-a zis nenea ca iti umpli gradina.Daca doriti si aveti gradina....cu placere. Report
March 26, 201115 yr comment_83566 Cand te gandesti ca creste ca buruiana prin alte parti. Exact, de aceea mi-e si ciuda.Dar, asta e viata Report
March 28, 201115 yr comment_83714 Astazi mi-am dat seama (in urma unui e-mail primit ) ca am mancat tapinambur in noaptea de revelion.Dupa nume nu mi-as fi dat seama, dar am dat cautare cu gogu si am vazut ca e aceasi chestie cu anghinarele de pamant cum era aici trecut.Sambata cand e piatza la mine in sat ma duc sa vaz daca gasesc. Report
March 28, 201115 yr Author comment_83723 Astazi mi-am dat seama (in urma unui e-mail primit ) ca am mancat tapinambur in noaptea de revelion.Dupa nume nu mi-as fi dat seama, dar am dat cautare cu gogu si am vazut ca e aceasi chestie cu anghinarele de pamant cum era aici trecut.Sambata cand e piatza la mine in sat ma duc sa vaz daca gasesc. Anghinare de pamant?!I se potriveste perfect numele.De revelion cum l-ai mancat?Scuzati indiscretia! Report
March 28, 201115 yr comment_83734 Anghinare de pamant?!I se potriveste perfect numele.De revelion cum l-ai mancat?Scuzati indiscretia! Da, imi aduc aminte ca a tb sa traduc in romana meniul si atunci am dat la cautat sa vaz ce sunt anghinarele de pamant,dar m-am uitat doar sa vaz cum aratata nu am citit atent toate denumirile .Oricum a fost tare haios atunci ca multe denumiri erau traduse din italiana in germana si in romana sunau pompos rau de tot ca nu mai stiam ce termeni sa pun ca sa para realistic ) Uite o poza cu toate ingredientele.Ele sunt facute simplu,dar combinatia in care au venit a fost super.Friptura de vitzel(sosul nu-mi mai aduc aminte de care era,desi tind sa cred ca era din trufe) cu mamaliga din nuci , trufe negre si normal topinambur-ul Report
March 28, 201115 yr comment_83740 Shefule se gasesc si in Romanica noastra seminte de topinambur (cartof dulce). www.sieberz.ro si in partea stanga ai search unde scrii topinambur si astfel se poate face comanda. Acum nu stiu daca sunt scumpi sau nu acesti tuberculi. Topinambur-ul (Helianthus tuberosus)este cunoscut si sub denumirea de para pamantului, radacina soarelui, anghinare de Jerusalem, floarea-soarelui salbatica sau nap porcesc Report
March 28, 201115 yr comment_83745 Shefule se gasesc si in Romanica noastra seminte de topinambur (cartof dulce).Cartoful dulce e altceva - Ipomoea batatas, Topinamburul e Helianthus tuberosuswww.sieberz.ro si in partea stanga ai search unde scrii topinambur si astfel se poate face comanda. Acum nu stiu daca sunt scumpi sau nu acesti tuberculi. Cand i-am gasit la Kaufland nu erau chiar inaccesibili din punct de vedere financiar, insa a fost o singura data. Multumesc mult de adresa. Acum daca imi spui si unde gasesc seminte de gradina ... In sofrajerie nu stiu daca se aclimatizeaza Mai la vara iau o sapa si ma duc in salbaticie la recoltat. Report
March 28, 201115 yr comment_83749 insa caut ...asteapta inca putin nu de alta dar si eu sper sa gasesc cat mai multe tipuri de semnite pentru balcon mai greseste si omul ..astfel se strecurase si cuvantul dulce de langa cartof ....asta e si datorita faptului ca nu am citit tot topicul lui Eataly legat de sarbatoarea topinambur-ului. Report
January 18, 201214 yr comment_123223 Topinambour = Helianthus tuberosus = napi.Golanii de Bucuresti sustineau ca s-ar obtine prin gard. Personal nu am vazut asa ceva Imaginea napilor s-a deteriorat mai ales dupa razboi, pentru ca lumii îi era lehamite de cîti napi mîncasera cît a fost saracie.Probabil si efectele secundare ale consumului au avut rolul lor. Acum revin la moda, ca mai toate legumele uitate. Report
January 18, 201214 yr comment_123228 Eu am gasit sw cumparat,da acu sa vad daca gasesc unde sa-i plantez si sa ma informez cat de mult soare le trebuie.Dar din ce am vazut eu se cultiva ca si cartoful, nu prin seminte.Spatiu sa am ca am gasit vreo 12 soiuri de cartofi Report
January 18, 201214 yr comment_123238 Probabil si efectele secundare ale consumului au avut rolul lor. Care anume ar fi acele efecte? Report
January 18, 201214 yr comment_123241 Probabil si efectele secundare ale consumului au avut rolul lor. Care anume ar fi acele efecte? Cam asa : http://www.smilchat.net/emoticone/abusent/prout-1.gif Report
January 18, 201214 yr comment_123246 Probabil si efectele secundare ale consumului au avut rolul lor. Care anume ar fi acele efecte? Cam asa : http://www.smilchat.net/emoticone/abusent/prout-1.gifAhaaaaaaaaa....... De aici si efectu' de sera. Si cercetatorii zic c-ar fi vacile de vina...... Report
January 18, 201214 yr comment_123252 eu fac des supa cu topinambour , si e buna...efectele colaterale...mai sunt , dar supa e prea buna Report
January 18, 201214 yr comment_123256 Eu am gasit sw cumparat,da acu sa vad daca gasesc unde sa-i plantez si sa ma informez cat de mult soare le trebuie.Dar din ce am vazut eu se cultiva ca si cartoful, nu prin seminte.Spatiu sa am ca am gasit vreo 12 soiuri de cartofi Pai se culege de sub pamint ca si cartoful, pe marginea cimpului linga noi era plin, acu e o parcare si cresteau singuri in fiecare an. Report
January 18, 201214 yr comment_123332 Acu vazui topicu'. Io nu mai manc d-asta veac!!!!! Muama , zici c-aveam apendicita asa de tare ma durea burta!!!!! Se zice ca incet-incet organismul se obisnuieste cu el , dar eu nu-i mai dau nici o sansa!!!! Ioana , creste ORICUM si ORIUNDE. De fapt , daca-l plantezi in gradina nu te mai scapi de el. Vorbesc serios. Noi tot il plivim dar iar iese.Am lasat , in schimb , in afara gradinii niste plante ( se fac de un metru juma ) . Ce m-am bucurat cand am vazut cartofeii!!! Si ce dureri dupa ca am mancat . Si am mancat putzin , nu mult. In fine , aici vad ca se hranesc iepurii de camp cu ei , au sapat gropi la radacina. Daca vrei ma uit sa vad de-o mai fi ramas ceva si-tzi trimit prin posta catziva cartofi. Dar mananci pe rapunderea ta . Report
January 18, 201214 yr comment_123339 Acu vazui topicu'. Io nu mai manc d-asta veac!!!!! Muama , zici c-aveam apendicita asa de tare ma durea burta!!!!! Se zice ca incet-incet organismul se obisnuieste cu el , dar eu nu-i mai dau nici o sansa!!!! Ioana , creste ORICUM si ORIUNDE. De fapt , daca-l plantezi in gradina nu te mai scapi de el. Vorbesc serios. Noi tot il plivim dar iar iese.Am lasat , in schimb , in afara gradinii niste plante ( se fac de un metru juma ) . Ce m-am bucurat cand am vazut cartofeii!!! Si ce dureri dupa ca am mancat . Si am mancat putzin , nu mult. In fine , aici vad ca se hranesc iepurii de camp cu ei , au sapat gropi la radacina. Daca vrei ma uit sa vad de-o mai fi ramas ceva si-tzi trimit prin posta catziva cartofi. Dar mananci pe rapunderea ta . mie mi-a placut cand am mancat,acum nu stiu cum e in cantitati mai mari.Eu n-am spatiu foarte mult in gradina de cultivat,da m-as risca intr-un coltisor:) Report
January 18, 201214 yr comment_123341 Eu am gasit sw cumparat,da acu sa vad daca gasesc unde sa-i plantez si sa ma informez cat de mult soare le trebuie.Dar din ce am vazut eu se cultiva ca si cartoful, nu prin seminte.Spatiu sa am ca am gasit vreo 12 soiuri de cartofi Pai se culege de sub pamint ca si cartoful, pe marginea cimpului linga noi era plin, acu e o parcare si cresteau singuri in fiecare an. e ca eu unde am gradina si spatiu de cultivat soare nu e foarte mult,de aceea voiam sa stiu ce si cum Report
January 19, 201214 yr comment_123385 eu fac des supa cu topinambour , si e buna...efectele colaterale...mai sunt , dar supa e prea buna Gatiti altfel decît fierti în apa sînt mai putin... hmhmhm... zgomotosi.Si daca totusi îi fierbi, se pare ca un praf de bicarbonat în apa de fiert face minuni Report
January 19, 201214 yr Author comment_123429 mie mi-a placut cand am mancat,acum nu stiu cum e in cantitati mai mari.Eu n-am spatiu foarte mult in gradina de cultivat,da m-as risca intr-un coltisor:) Eu n-am avut probleme si nici n-am stiut de efectele astea laterale. Ioana, mama a pus asta primavara trei cuiburi.Daca nu iei masuri iti infesteaza toata gradina.Tata a bagat in pamant, langa zid, la un metru o tabla in pamant de 30 de cm sa nu se imprastie "buruiana". Noua ne plac si cruzi in salata. Nenea de unde cumpar mi ia dat pe aia cu multe "ochiuri", poti sa-i si tai in jumatate si faci doua cuiburi. Report