Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tortino de topinambur

Featured Replies

Ioana, am eu napi! Daca vi prin tara vara asta, iti dau eu! Sau in primavara scot eventual tuberculi si ii pun prin posta!

mie mi-a placut cand am mancat,acum nu stiu cum e in cantitati mai mari.Eu n-am spatiu foarte mult in gradina de cultivat,da m-as risca intr-un coltisor:)

Eu n-am avut probleme si nici n-am stiut de efectele astea laterale.

Ioana, mama a pus asta primavara trei cuiburi.Daca nu iei masuri iti infesteaza toata gradina.Tata a bagat in pamant, langa zid, la un metru o tabla in pamant de 30 de cm sa nu se imprastie "buruiana".

Noua ne plac si cruzi in salata.

Nenea de unde cumpar mi ia dat pe aia cu multe "ochiuri", poti sa-i si tai in jumatate si faci doua cuiburi.

gata imi pun napi in gradina:))Eu am o gradinita in fata casei de vreo 2,5X2,5 ceva in genul care e doar pt flori si e inconsurata de ciment,as putea pune acolo:)) ca n-au unde sa se intinda.Am citit acum cateva chestii despre napi pe parte curativa,asa ca inca odata m-am convins.

Ioana, am eu napi! Daca vi prin tara vara asta, iti dau eu! Sau in primavara scot eventual tuberculi si ii pun prin posta!

Vale, nu vin din pacate, desi tare mi-e dor de voi si as vrea sa punem de o intalneala ca pe vremuri. :)

Fratzilor , io daca am mancat un cartofior d-ala in total , dar va zic , asa crampe am avut de zici ca era apendicita! Sa fi fost intamplare ? Nu stiu.

Mutti poate au vreo substanta nu's cum sa zic care nu e tolerata de organismul tau.

Am cumparat azi citiva ca mi-ati facut pofta, dar cred ca ii fac simpli cu ulei deasupra la cuptor cum i-am mincat intr-un restaurant.

Mutti poate au vreo substanta nu's cum sa zic care nu e tolerata de organismul tau...

Napii contin inuline, un grup de polizaharide pe care organismul uman nu le descompune la nivelul intestinului subtire.

Cum inulinele ajung intacte în intestinul gros, flora locala le metabolizeaza cu hmhmhm... degajare de metan, bioxid de carbon, hidrogen, etc :rolleyes:

Adica eu am in gradina topinambur?Si e bun de mancat si eu incercam sa ma scap de el?!Si cand se poate manca?Cu flori,fara flori,ininte de flori,dupa flori ?

Adica eu am in gradina topinambur?Si e bun de mancat si eu incercam sa ma scap de el?!Si cand se poate manca?Cu flori,fara flori,ininte de flori,dupa flori ?

Adica vrei sa spui ca avem :blink:

Tre' s-o punem de-o tocana :blink: )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

[size=1](Eu am pus florile în vaza :blink: )[/size]

• Author

Eu stiu ca dupa flori.Ii culegi tarziu, noiembrie.

Adica vrei sa spui ca avem https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

Tre' s-o punem de-o tocana https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

[size=1](Eu am pus florile în vaza https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif )[/size]

Pardon,avem :blink:

Pai si eu culegeam flori si puneam in vaza,dar am si smuls mult ca s-a intins si inainte de portita de la intrare,de nu puteai trece bine de el.Mi-am pus si in partea cealalta,cu paraul,catre vecinii aia de langa dig,ca nici o floare nu mi-a mers acolo din cauza melcilor si s-a prins rapid si a si supravietuit.

Deci,Ioana,eu am si la soare si la umbra/umezeala,in cazul in care vrei sa-ti plantezi.

Imi amintesc ca te-a intrebat Mutti o data ce-ai facut cu topinamburul cand ai postat o poza mai demult ,dar,na...n-am stiut ce-i aia https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blush.gif

Ai de capul meu,cine stie ce comori mai sunt prin gradina si eu credeam ca-s buruieni

Sorry,Eataly,pentru atata vorbarie :blink:

Eu stiu ca dupa flori.Ii culegi tarziu, noiembrie.

Deci acu e prea tarziu,sper sa nu uit pana in toamnahttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

• 9 months later...

Pentru ca a inceput sezonul de topinambur si conopida si am in abundanta,am facut din ambele aceste tortinute.Bune rau.

Cu topinambur.

post-162-1351693000875_thumb.jpg

Si cu conopida.

post-162-1351693076545_thumb.jpg