May 8, 201115 yr comment_88106 Au aparut primii dovlecei.Mici, gustosi si crocanti.M-am inspirat dintr-o revista cumparata in Franta.In reteta originala au adaugat si ceapa.Eu nu am mai pus, desi o ador. 3-4 dovlecei(zucchini)3-4 rosii coapte dar crocante busuioc, ulei, sare Am taiat dovleceii si rosiile rondele, cata mai subtiri. Le-am asezat in forme unse cu ulei, straturi alternanad dovleceii cu rosile. Am adaugat printre legume frunze de busuioc proaspete, am stropit legumele cu ulei de masline si le-am bagat in cuptor, 190 de grade pana cand au obtinut culoarea si consistenta dorita (de mine)! Garnitura de legume sau simple, sunt bune si usoare. Report
May 9, 201115 yr Author comment_88171 Superbe Multumesc Adriana!Ultima oara cand le-am facut, am pus in ultimele minute de copt un ou deasupra, ca asa a vrut Manu! Report
May 9, 201115 yr comment_88173 Multumesc Adriana!Ultima oara cand le-am facut, am pus in ultimele minute de copt un ou deasupra, ca asa a vrut Manu!Buna idee, in felul asta e un fel unic si complet.Azi noapte nu puteam dormi din cauza vintului si ma gindeam ce rosii au diametrul la fel ca cel al dovleceilor, ca sa fie simetrica chestia, si am ajuns la concluzia ca ar fi potrivite "butalinele", acu astept sa creasca in gradina Report
May 10, 201115 yr comment_88375 Tieni crudocotto e foarte simplu si foarte bun, sunt perfecte si caldute, abia astept sa le fac cu dovleceii din gradina Report
May 11, 201115 yr Author comment_88409 Brava Adriana!Ce bine arata!Si eu abia astept sa o fac cu dovlecei de la mama! Report
May 11, 201115 yr comment_88415 Eu n-am pus nici sare, mie imi place gustul propriu al ingredientelor, nu's cum sa zic, in cazul asta, cu aroma de busuioc si cu ulei de masline extravirgin de buna calitate, nici nu se simte lipsa sarii, cel putin pentru mine. Acu am vazut ca initial era si ceapa, as pune-o pe cea rosie, de apa mi se pare ca i se zice sau de Tropea Apoi la cit de repede se face va fi nelipsita la noi. Report
May 13, 201115 yr comment_88697 Facut!!! tare bun o fost!!!! Dar bun rau de tot! Poze n-am ca io de poze n-am vreme , sorry , poate la vara , in vacantza , daca mai pun si io ceva poze de papa. Merci , Lily , mult! E asa de simplu si asa de bun. In WE ma gandesc sa-l facem in tavitza pe gratar. Report
May 13, 201115 yr Author comment_88733 Facut!!! tare bun o fost!!!! Dar bun rau de tot! Poze n-am ca io de poze n-am vreme , sorry , poate la vara , in vacantza , daca mai pun si io ceva poze de papa. Merci , Lily , mult! E asa de simplu si asa de bun. In WE ma gandesc sa-l facem in tavitza pe gratar. Cu placere Mutti.Pozata, nepozata ma bucur ca ai incercat. Report
May 16, 201115 yr comment_89169 Am gasit ceapa rosie si rosioare extrem de gustoase, cum aveam si multi dovlecei si rosioare am incercat sa le fac in tava la cuptor, ies bune dar rosiile lasa apa si se topesc, ori erau prea coapte ale mele.In orice caz, excelente da' le refac tot feliute in picioare. Report
May 16, 201115 yr comment_89171 Mvai ce reteta faina si ce vase urate !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue3.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Report
July 10, 201115 yr comment_95428 Am facut si eu acum cateva zile, cu dovlecei de gradina mici si rosioare...eu am pus mirodenii orientale si marar...buuuuuuuuuunnu stiu de ce nu pot atasa poza...http://img705.imageshack.us/img705/3610/sdc10686u.jpg Report
July 10, 201115 yr comment_95438 linkul era astahttp://img705.imageshack.us/img705/3610/sdc10686u.jpgde pus in insert imagetu cred ca ai apasat si pe link ce indesati is ai tai Report
July 10, 201115 yr comment_95439 De fapt sunt pe sistem "evantai" , adica nu sunt taiati rondele...dar tare migalosi , caci dovleceii erau mici si subtirei. data viitoare fac rondele, ca e mai rapid. dar de bun era bun. Report
July 10, 201115 yr comment_95440 Mi-a trecut prin minte cind i-am vazut, is frumosi asa dar tare migalosi. Report
July 11, 201115 yr comment_95476 am mancat saptamani la rand mancare din asta, dar am uitat cu totul ca exista subiect e foarte buna si merge si rece, luat in cutiuta la birou. eu am facut si in varianta cu marar, si cu busuioc (de fapt un pesto cu care am uns dovleceii) si nu stiu sa spun care mi-a placut mai mult eu ii scad tare, nu-mi prea place sa ramana zemosi. cand am vrut sa fie mancarea mai consistenta am pus si niste branza si am batut un ou cu kefir deasupra, dar asta deja e... alta mancare de dovlecei Report
July 11, 201115 yr comment_95483 Prima pe care am facut-o cu rosii si dovlecei cumparati n-a lasat deloc apa, cea facut ieri cu dovlecei si rosii din gradina a lasat apa, mi-am dat seama cind am inclinat tavita ca sa ii fac poza. O sa ii pun si eu pesto deasupra Report
July 11, 201115 yr Author comment_95485 Si eu l-am tot facut, cred ca am fost norocoasa ca nu si-au lasat deloc zama ! Ideea cu evantaiul e buna Stela, dar numai cand ma gandesc la cata munca...In schimb eu i-am taiat cu mandolina, de fapt cu instrumentul care il folosesc si la tocat varza. Report
July 26, 201115 yr comment_97699 voiam sa-ti multumesc pentru reteta asta minunata, Eataly. am facut-o deja de 3 ori in 2 sapt. (din care 1 data la parinti, care au fost incantati). eu am facut de fiecare data si cu felii de vinete/cu ceapa taiata rondele. si am pus si usturoi. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif Report
August 8, 201115 yr comment_99524 [center]Cum altfel,decît papile încîntate?Grazie,Lili Îmi pare rau ca nu erau destul de marisori si dovleceii galbeni si verde închis.As fi dacut parada culorilor.Dar a fost bun si cu astia albi [/center] Report
August 10, 201115 yr Author comment_99659 Cu placere Maya! Eu cred ca secretul tian-ului tine si de combinatia asta de culori, forma, simetrie, bla, bla. Tu ai facut o spirala plina de gust si arome. Report
August 10, 201115 yr Author comment_99660 Criket, ma bucur enorm.Le-am facut si eu deja de doua ori si alor mei, ca mai avem dovlecei in gradina. Report
August 10, 201115 yr comment_99676 Cu placere Maya! Eu cred ca secretul tian-ului tine si de combinatia asta de culori, forma, simetrie, bla, bla. Tu ai facut o spirala plina de gust si arome.Mai,daca-mi trecea mai repede prin capatîna taiam dovleacul cu scula aia de face spirala!Asa am feliat ambele si le-am aranjat felie cu felie,si ia ceva vreme Report