Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tian provensal cu dovlecei si rosii

Featured Replies

De euforica ce am fost cand am vazut cate rosii am,am uitat sa-mi aduc si busuioc din gradina,asa ca am facut numai cu patrunjel si cu niste frunze de salvie ce le aveam acasa in apa.Am pus si un amestec de sare cu ierburi de Provence,deasupra.

Delicios!!!!

post-59-13129801076949_thumb.jpg

Dupa cuptor,am pus deasupra niste bucatele de Camembert

post-59-13129801481904_thumb.jpg

Am servit ca atare,si nu pot decat sa zic : :occasion14: Eataly :floare:

• 4 weeks later...
  • 5 months later...
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...

Eu n-am pus nici sare, mie imi place gustul propriu al ingredientelor, nu's cum sa zic, in cazul asta, cu aroma de busuioc si cu ulei de masline extravirgin de buna calitate, nici nu se simte lipsa sarii, cel putin pentru mine. Acu am vazut ca initial era si ceapa, as pune-o pe cea rosie, de apa mi se pare ca i se zice sau de Tropea :biggrin:

Apoi la cit de repede se face va fi nelipsita la noi.

Hei Adriana o sa rizi dar sa sti ica aici la noi se vorbeste despre uleiul de floarea soarelui cu aceste adjective, californienii din zona asta il rad de pe rafturi si sint inebuniti asa ca in utimul timp chiar nu mai folosim de masline. Chiar cel de floarea soarelui e mai scump decit cel de masline:)

• 2 years later...
  • 2 weeks later...

1 Dovlecel mic, 1 ceapa rosie, 2 rosii. Busuioc n/am avut, dar am pus un pesto facut rapid din marar, fulgi de usturoi, ulei de masline, ierburi provencale, sare roz si piper proaspat rasnit. Sub grill, temperatura mare: 210 grade, circa 25 min.

PS: neputand ieri la ora cand preparam sa accesez forumul, am dat peste alte tianuri provencale, care mai de care cu combinatii de legume mai variate, dar nu doar asta m/a derutat. Alte doamne foloseau peste legume, un amestec de oua_smantana&parmenzan. Pana la urma care e reteta originala_

Am pastrat reteta Eataly, din memorie ...

post-685-14379401759529_thumb.jpg

post-685-14379402803329_thumb.jpg

• 2 weeks later...
  • 1 year later...
Eu am dat startul pe anul asta la tian, am adaugat si cite o felie de brinza, primul l-am vazut doar pina inainde de a-l pune la cuptor pentru ca apoi am plecat si a fost topit tot, am gasit numai tava in chiuveta :rolleyes: al doilea l-am facut aseara si azi il incalzesc.