Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bacon wrapped filet mignon

Featured Replies

[center]BACON WRAPPED FILET MIGNON

post-701-130513923546_thumb.jpg

[/center]

[center]

- 2 bucati muschi de vita - Filet Mignon

- 2 felii bacon

-sare si piper

post-701-13051392055482_thumb.jpg

[b]GARNITURA:

CARTOFI LA CUPTOR CU USTUROI SI ROZMARIN[/b]

- 4-5 cartofi rosii

- 2 catei de usturoi

- 1 crenguta rozmarin proapat

- 1 lingura ulei de masline

-sare, piper

post-701-13051392565541_thumb.jpg

Se tine carnea la temperatura camerei circa 15 minute si se imbraca in felii de bacon.

Se fixeaza cu o scobitoare ca sa stea mai bine.

Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Nu am adaugat nici un alt fel de condiment pentru a nu altera gustul acestei fripturi deosebite.

post-701-13051392128569_thumb.jpg

Se incinge gratarul la 4000F.

Se stropeste apoi cu un spray de ulei si se reduce focul la mediu.

Se pun bucatile de carne pe gratar, se lasa 3 minute dupa care, cu o spatula, fara a intepa carnea, se resuceste carnea la 900 pentru a obtine acele dungi frumoase perpendiculare si se mai lasa 3 minute pe aceeasi fata.

post-701-13051392191811_thumb.jpg

Se intoarce friptura si se procedeaza la fel si pe cealalta fata.

Intre imp se pregatesc cartofii.

Se spala bine, fara sa se curete de coaja, se taie cuburi, se condimenteaza cu restul ingredientelor si se pun la cuptor pentru circa 30 minute.

Se scoate friptura pe o farfurie (temperatura interna ideala ar fi de 1350F), se acopera bine cu o folie de alumiu sau un prosop si se lasa inca 10 minute ca sa devina foarte suculenta.

post-701-13051392429734_thumb.jpg

Se serveste calda.

Sincer, este poate ce-a mai gustoasa si frageda friptura pe care am mancat-o pana acum.

post-701-13051392269401_thumb.jpg

Si o sectiune.

post-701-13051392498636_thumb.jpg

[/center]

E faina de tot felia cruda taiata asa rotunda. Arata perfect!

Finalul e mai mult ca perfect :P !

si cat de perfect e taiat si rulat baconul :floare: ...apoi pana si dungile ... :P

si cat de perfect e taiat si rulat baconul :floare: ...apoi pana si dungile ... :P

Pai ne-a explicat Sefa ca trebuie rotit cu grija in unghi de 90º. De aia-s dungile asa perfecte! :P

• Author

Arata mai mult decît fantastic!Nu pot decît sa poftesc în stil barbar!!! :P

Si eu alaturi de tine.

Adriana :floare:

• Author

Finalul e mai mult ca perfect :floare: !

any, si mie mi-a placut cum arata felia cruda, culoarea aia roz, asa proaspata...

Mulumesc.

si cat de perfect e taiat si rulat baconul :P ...apoi pana si dungile ... :P

Pai ne-a explicat Sefa ca trebuie rotit cu grija in unghi de 90º. De aia-s dungile asa perfecte! :P

cu rotitul pt dungi nu mi-a scapat, dar sa tai si rulezi felia aia de bacon atat de perfect ... cred ca trebuie ceva maiestrie :floare: , care Chef-ei nu-i lipseste :P !

• Author

Splendid arata! Imi lasa gura apa! :floare:

Multumesc! Muschiuletul asta este extrem de suculent si fraged. Poate Portughezii stau mai bine la capitolul fripturi decat la capitolul legume.

• Author

si cat de perfect e taiat si rulat baconul :P ...apoi pana si dungile ... :P

cu rotitul pt dungi nu mi-a scapat, dar sa tai si rulezi felia aia de bacon atat de perfect ... cred ca trebuie ceva maiestrie :floare: , care Chef-ei nu-i lipseste :P !

Multumesc Daniella.

Fetelor, ma faceti sa rosesc. :P

Splendid arata! Imi lasa gura apa! :floare:

Multumesc! Muschiuletul asta este extrem de suculent si fraged. Poate Portughezii stau mai bine la capitolul fripturi decat la capitolul legume.

:P Vad ca citisi plangerea mea de pe celalat topic. Ooofff legume se gasesc, dar vin din toate colturile lumii. Peste tot ne indeamna sa cumparam cat mai multe produse nationale ca sa stimulam productia/economia, eu vreau sa respect indemnul si uite ca nu prea gasesc ce ma intereseaza. :P

Carnuri de vita aveeem, bune. Si mai ieftine si mai scumpele, portugheze sau venite din Brazilia ori Argentina, crescute prin pampas, la pascut natural. :P

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

[center]BACON WRAPPED FILET MIGNON

[/center]

[center]

- 2 bucati muschi de vita - Filet Mignon

- 2 felii bacon

-sare si piper

[b]GARNITURA:

CARTOFI LA CUPTOR CU USTUROI SI ROZMARIN[/b]

- 4-5 cartofi rosii

- 2 catei de usturoi

- 1 crenguta rozmarin proapat

- 1 lingura ulei de masline

-sare, piper

Se tine carnea la temperatura camerei circa 15 minute si se imbraca in felii de bacon.

Se fixeaza cu o scobitoare ca sa stea mai bine.

Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Nu am adaugat nici un alt fel de condiment pentru a nu altera gustul acestei fripturi deosebite.

Se incinge gratarul la 4000F.

Se stropeste apoi cu un spray de ulei si se reduce focul la mediu.

[color=#FF0000]Se pun bucatile de carne pe gratar, se lasa 3 minute dupa care, cu o spatula, fara a intepa carnea, se resuceste carnea la 900 pentru a obtine acele dungi frumoase perpendiculare si se mai lasa 3 minute pe aceeasi fata.

Se intoarce friptura si se procedeaza la fel si pe cealalta fata.[/color]

Intre imp se pregatesc cartofii.

Se spala bine, fara sa se curete de coaja, se taie cuburi, se condimenteaza cu restul ingredientelor si se pun la cuptor pentru circa 30 minute.

Se scoate friptura pe o farfurie (temperatura interna ideala ar fi de 1350F), se acopera bine cu o folie de alumiu sau un prosop si se lasa inca 10 minute ca sa devina foarte suculenta.

Se serveste calda.

Sincer, este poate ce-a mai gustoasa si frageda friptura pe care am mancat-o pana acum.

Si o sectiune.

[/center]

Chef-A, sint de acord cu tine ca e cea mai gustoasa friptura si imi place cum ti-a iesit ! :)

Am preparat si eu astfel de medalioane, dar niciodata nu mi-a iesit taietura carnii crude atit de perfecta. Cutitul folosit, desi foarte bine ascutit, parca nu vrea sa coopereze cu mine si sa taie fileul perpendicular - carnea fiind prea frageda. Ai vreun truc in privinta asta ? :hungry:

Si baconul s-a fript pe gratar doar pe margini, nu integral. Cum ai reusit sa-l colorezi atit de uniform ? :)

[center]http://img412.imageshack.us/img412/557/medalion.jpg

(btw, azi am incercat aceeasi metoda si pe un muschi de balena; gustul carnii a fost bun, aspectul insa a lasat mult de dorit datorita baconului, care n-a iesit ca la tine :) )

http://img87.imageshack.us/img87/3843/bal2f.jpg

http://img36.imageshack.us/img36/985/bal4e.jpg

[/center]

• Author

Am folosit cuvantul magic ABRACADABRA. :hungry:

I heat up, I can't cool down

You got me spinnin'

'Round and 'round

'Round and 'round and 'round it goes

Where it stops nobody knows .........

• Author

Acum lasand gluma la o parte nu-mi dau sema de ce nu s-a facut baconul la tine. Eu am inchis capacul la gratar si l-am lasat exact cat am zis, nici mai mult nici mai putin, 3 minute apoi rasucit la 90 grade, inca 3 si intors, apoi repetat 3 cu 3. Cutitul a fost foarte, foarte bine ascutit iar carnea foarte proaspata si rosie. Bucata mea a fost filet mignon, destul de piperata la pret dar a meritat din plin. Deci nu stiu ce sa spun....Poate data viitoare cand le refac o sa incerc sa fotografiez si procedeul cu taiatul.

btw, tu chiar ai mancat carne de balena???

depinde de bacon cred eu, la mine nu prea gasesc bacon ca la americani, cu fasiute de grasime cum arata la chef-a. il degreseaza de tot cand il pun in vid sau chiar si la deli.

ca sa iasa asa crocant baconul eu il pun sub gril in cuptor si il usuc, in cratita nu iese neam crocant :hungry:

arata de milioane si al tau si al chefei :)

stiu eu, stiu eu!!

un truc pe care-l folosesc la tăiatul carnii nemăcelarite, gen muşchiulet sau antricot întreg: înainte de a tăia fripturile, bag carnea in congelator ca să se înţepenească un pic. după juma de oră şi în funcţie de marimea bucatii, incep să testez ochiometric şi prin pipăire cu deştiu. când carnea este putin ţeapana, se taie mult mai bine şi nu îţi mai fuge cuţitul pe unde nu te aştepţi. biensur că un cuţit cu lama lunga şi o tăietura dintr-o singura lovitură, fără dute-vino ca la fierăstrău, ajută şi ele la reducerea franjurilor.

ps aşa se face şi la carpaccio; la balenă nu ştiu, dar presupun că trebuie un tir frigorific

Eu stiu mai bine,sîc! :) :) Dana,lasi pe domn macelar sa taie filetul!El îl taie perfect!

Eu chiar am un cutit de macelar pentru operatiuni de astea,identic cu acela care-l are macelarul(ca de la macelar îl am :) )...si tot nu pot taia perfect ca 'mnealui!O fi experienta!La cît taie ala toata ziua,nici nu-i de mirare! :)