Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Omleta cu dovlecei la cuptor

Featured Replies

[indent]Am vazut o omleta apetisanta pe blogul Cat's Kitchen.Inspirata de pofta am creat si eu o reteta dupa gustul copilului meu,care devine foaaarte critic cînd e vorba de dovlecel combinat cu ou.Pentru ca straturile de dovlecei si oua sa nu fie prea groase,am preparat doua omlete,pe care le-am mascat cu felioare de rosii,masline,inele de jalapenos...ca sa distrag atentia :angryfire:Îmi place mult acest fel de omleta.Fiind preparata în cuptor,nu miroase în casa a omleta prajita.Un miros pe care îl detest din adîncul sufletului.Îl suport foarte greu,la fel ca pe cel care-l lasa gogosile sau langosii prajiti în ulei...dar care îmi plac atît de mult![/indent]

[center]post-5-13101501968813_thumb.jpg[/center]

Ingrediente pentru 4 portii:

350 g dovlecei,feliati fin
2 fire ceapa verde,taiata inele
1 legatura busuioc,tocat grob
8 oua,marime medie
100 ml smîntîna de frisca
120 g brînza Feta,taiata cubulete
2 rosii,feliate
2 lingurite ulei
sare de mare
piper din rîsnita

• 1 mîna masline(fac.)
  • 1 jalapeno(fac.)

[center]Am pregatit doua tavi rotunde.Le-am pensulat cu cîte o lingurita de ulei de masline,

apoi am întrins un strat subtire de dovlecei feliati.

post-5-13101502162494_thumb.jpg

Deasupra am presarat ceapa si busuiocul.

Am dat tavile în sub gratarul cuptorului la aproximativ 300 °C pentru cîteva minute,

atît cît sa se înmoaie si sa se rumeneasca putin dovleceii.

post-5-1310150227493_thumb.jpg

Între timp am batut ouale cu smîntîna,sare si piper.Am turnat amestecul peste dovleceii din tavi.

post-5-1310150238441_thumb.jpg

Am asezat feliile de rosii si am presarat cubuletele de brînza deasupra.

Pe una am mai presarat cîteva masline,iar pe cealalta am adaugat cîteva inele de jalapeno.

post-5-1310150248575_thumb.jpg

Am dat tavile în cuptorul preîncalzit la 200 °C pîna s-au umflat si rumenit putin deasupra.

post-5-13101502632051_thumb.jpg

Pofta buna!

post-5-13101502755598_thumb.jpg[/center]

Wooooaaa ! exact ideea ce imi trebuia pentru ouale si dovleceii de care dispun din belsug, mai ales ca si eu detest mirosul de prajeala (chiar si de la o omleta) in casa. Maya, idee splendida! dimineata la prima ora o execut! merci :floare:

Un lucru nu mi.e clar: la ce spuneti voi ca bagati sub gril sau "sub gratarul cuptorului"? Pun tava unde pozitionata? si dau pe grill adica doar de sus (nu am avut timp sa citesc cartea cuptorului in totalitate, dar am pozitionarea "flacaruii" doar de sus). Multu :headbang: !

• Author

Wooooaaa ! exact ideea ce imi trebuia pentru ouale si dovleceii de care dispun din belsug, mai ales ca si eu detest mirosul de prajeala (chiar si de la o omleta) in casa. Maya, idee splendida! dimineata la prima ora o execut! merci :floare:

Un lucru nu mi.e clar: la ce spuneti voi ca bagati sub gril sau "sub gratarul cuptorului"? Pun tava unde pozitionata? si dau pe grill adica doar de sus (nu am avut timp sa citesc cartea cuptorului in totalitate, dar am pozitionarea "flacaruii" doar de sus). Multu :headbang: !

Da,deci pozitionez tava asa cum se aude sub gratar/grilul cuptorului,dau pe functiunea grill,si se roseste gratarul ala si rumeneste rapid.

Pai eu am pozitionarea caldurii si de sus si de jos,ambele separat sau impreuna,dar functiunea de grill e alta.La aia se incinge gratatul de deasupra si grileaza cred ca cu temperaturi de peste 300°C.

Am taiat feliute 2 dovlecei mici, cu curatatorul de coaja, am stropit cu sprayul de ulei tigaia, le-am sarat si piperat si le-am pus sub gril, am adaugat 3 oua batute cu putin lapte, am asezat o rosie taiata feliute si citeva cuburele de maasdamer. Cuptor si gata, excelent de buna.

Grazie sorella :lol:

post-4-13102135192441_thumb.jpg

am facut-o si eu. Excelenta! am adaugat si marar in ouale batute si ciupercute peste dovlecelul cu ceapa. In rest am respectat.

Merci de idee :love7: O fac si maine dimi! :D

• Author

Am taiat feliute 2 dovlecei mici, cu curatatorul de coaja, am stropit cu sprayul de ulei tigaia, le-am sarat si piperat si le-am pus sub gril, am adaugat 3 oua batute cu putin lapte, am asezat o rosie taiata feliute si citeva cuburele de maasdamer. Cuptor si gata, excelent de buna.

Grazie sorella :)

post-4-13102135192441_thumb.jpg

Ti-a iesit super!

• 2 years later...
  • 2 weeks later...

Executat! Cred ca e printre putinele retete pe care le fac si le postez fara décor, ca aveam toti o poftaaaaaaa... :notworthy: mai ca ne-am ars limba, fierbinte am mancat-o!

In loc de ardei sau masline ( pe care nu le aveam in casa) am pus o ciupercuta champignion taiata in lamele ffff. fine. Copiii cu checiap, ovcorz... :pupic:

Multumim , Maya, a fost chiar simplu si comod de facut. :occasion14:

post-508-13764111155411_thumb.jpg

Ma mir ca nimeni nu mai face bunatatea asta ca e si repede si usor de facut :occasion14:

Cu creme fraiche si parmigiano, apoi abundent busuioc si fara ceapa

Arata super bine!

Sa nu te miri, ptr ca eu fac omlete de astea foarte des cu dovlecei, vinete,cu ceapa, fara ceapa, simple ce avem prin casa. Este un mic dejun foarte bun.Cand nu avem vreme mai facem si ptr cina.

Edit: am uitat sa zic ca eu fac in tigaie sub capac nu in cuptor.

• Author

Eu detest mirosul de ou prajit prin casa, iar la cuptor e si mai confortabil pentru mine, si de aia tot ce e cu oua cam ajunge pe acolo :)

Noi, in orice caz, cum spuneam, adoram dovleceii invizibili a lui Eataly. Omleta asta insa ne-o place doar calda, cu ceapa, rosii si brinza sarata gen feta.

• 5 months later...

Am facut-o si noi aseara. A placut la toata lumea. =))

Faceti abstractie de carnaciori...

post-133-13910860168819_thumb.jpg

Pana si mama a gustat (murea de curiozitate) si a zis ca i-a placut. Multumesc! :occasion15:

• 1 year later...

Eu la prinz i-am facut asa 2 maricei si in seara asta 1 kg micuti i-am facut la cuptor dati prin pesmet si parmigiano si apoi pus un pic de otet balsamic peste.

Vezi ca e un mesaj cu fel de fel de retete de dovlecei in care poti gasi idei.

• 2 weeks later...
  • 1 year later...

Zicea sorella mea ca pentru ea reteta cea mai des facuta e dovleceii invizibili ai lui Eataly, pentru mine e omleta ei cu dovlecei si rosii, o fac rapid, mereu, imi salveaza pachetelul pe a doua zi si tot asa =))

frittata.jpg