July 8, 201115 yr comment_95204 [indent]Am vazut o omleta apetisanta pe blogul Cat's Kitchen.Inspirata de pofta am creat si eu o reteta dupa gustul copilului meu,care devine foaaarte critic cînd e vorba de dovlecel combinat cu ou.Pentru ca straturile de dovlecei si oua sa nu fie prea groase,am preparat doua omlete,pe care le-am mascat cu felioare de rosii,masline,inele de jalapenos...ca sa distrag atentia Îmi place mult acest fel de omleta.Fiind preparata în cuptor,nu miroase în casa a omleta prajita.Un miros pe care îl detest din adîncul sufletului.Îl suport foarte greu,la fel ca pe cel care-l lasa gogosile sau langosii prajiti în ulei...dar care îmi plac atît de mult![/indent] [center][/center] Ingrediente pentru 4 portii: 350 g dovlecei,feliati fin 2 fire ceapa verde,taiata inele 1 legatura busuioc,tocat grob 8 oua,marime medie 100 ml smîntîna de frisca 120 g brînza Feta,taiata cubulete 2 rosii,feliate 2 lingurite ulei sare de mare piper din rîsnita 1 mîna masline(fac.) 1 jalapeno(fac.) [center]Am pregatit doua tavi rotunde.Le-am pensulat cu cîte o lingurita de ulei de masline,apoi am întrins un strat subtire de dovlecei feliati. Deasupra am presarat ceapa si busuiocul.Am dat tavile în sub gratarul cuptorului la aproximativ 300 °C pentru cîteva minute,atît cît sa se înmoaie si sa se rumeneasca putin dovleceii. Între timp am batut ouale cu smîntîna,sare si piper.Am turnat amestecul peste dovleceii din tavi. Am asezat feliile de rosii si am presarat cubuletele de brînza deasupra.Pe una am mai presarat cîteva masline,iar pe cealalta am adaugat cîteva inele de jalapeno. Am dat tavile în cuptorul preîncalzit la 200 °C pîna s-au umflat si rumenit putin deasupra. Pofta buna! [/center] Report
July 8, 201115 yr comment_95221 Wooooaaa ! exact ideea ce imi trebuia pentru ouale si dovleceii de care dispun din belsug, mai ales ca si eu detest mirosul de prajeala (chiar si de la o omleta) in casa. Maya, idee splendida! dimineata la prima ora o execut! merci Un lucru nu mi.e clar: la ce spuneti voi ca bagati sub gril sau "sub gratarul cuptorului"? Pun tava unde pozitionata? si dau pe grill adica doar de sus (nu am avut timp sa citesc cartea cuptorului in totalitate, dar am pozitionarea "flacaruii" doar de sus). Multu ! Report
July 8, 201115 yr Author comment_95229 Wooooaaa ! exact ideea ce imi trebuia pentru ouale si dovleceii de care dispun din belsug, mai ales ca si eu detest mirosul de prajeala (chiar si de la o omleta) in casa. Maya, idee splendida! dimineata la prima ora o execut! merci Un lucru nu mi.e clar: la ce spuneti voi ca bagati sub gril sau "sub gratarul cuptorului"? Pun tava unde pozitionata? si dau pe grill adica doar de sus (nu am avut timp sa citesc cartea cuptorului in totalitate, dar am pozitionarea "flacaruii" doar de sus). Multu !Da,deci pozitionez tava asa cum se aude sub gratar/grilul cuptorului,dau pe functiunea grill,si se roseste gratarul ala si rumeneste rapid.Pai eu am pozitionarea caldurii si de sus si de jos,ambele separat sau impreuna,dar functiunea de grill e alta.La aia se incinge gratatul de deasupra si grileaza cred ca cu temperaturi de peste 300°C. Report
July 9, 201115 yr comment_95284 Am taiat feliute 2 dovlecei mici, cu curatatorul de coaja, am stropit cu sprayul de ulei tigaia, le-am sarat si piperat si le-am pus sub gril, am adaugat 3 oua batute cu putin lapte, am asezat o rosie taiata feliute si citeva cuburele de maasdamer. Cuptor si gata, excelent de buna.Grazie sorella Report
July 9, 201115 yr comment_95347 am facut-o si eu. Excelenta! am adaugat si marar in ouale batute si ciupercute peste dovlecelul cu ceapa. In rest am respectat.Merci de idee O fac si maine dimi! Report
July 11, 201115 yr Author comment_95606 Am taiat feliute 2 dovlecei mici, cu curatatorul de coaja, am stropit cu sprayul de ulei tigaia, le-am sarat si piperat si le-am pus sub gril, am adaugat 3 oua batute cu putin lapte, am asezat o rosie taiata feliute si citeva cuburele de maasdamer. Cuptor si gata, excelent de buna.Grazie sorella Ti-a iesit super! Report
July 11, 201115 yr Author comment_95607 am facut-o si eu. Excelenta! am adaugat si marar in ouale batute si ciupercute peste dovlecelul cu ceapa. In rest am respectat.Merci de idee O fac si maine dimi! Cu mare placere ,Daniella Report
August 3, 201313 yr comment_203697 Ma mir ca nimeni nu mai face bunatatea asta ca e si repede si usor de facut Cu creme fraiche si parmigiano, apoi abundent busuioc si fara ceapa Report
August 13, 201313 yr comment_204137 Executat! Cred ca e printre putinele retete pe care le fac si le postez fara décor, ca aveam toti o poftaaaaaaa... mai ca ne-am ars limba, fierbinte am mancat-o! In loc de ardei sau masline ( pe care nu le aveam in casa) am pus o ciupercuta champignion taiata in lamele ffff. fine. Copiii cu checiap, ovcorz... Multumim , Maya, a fost chiar simplu si comod de facut. Report
August 13, 201313 yr Author comment_204145 Frumoase v-au iesit! Si eu o mai fac, dar mai des fac invizibilii/ca tarta, ca ne-o place si de la frigider Report
August 14, 201313 yr comment_204156 Ma mir ca nimeni nu mai face bunatatea asta ca e si repede si usor de facut Cu creme fraiche si parmigiano, apoi abundent busuioc si fara ceapa Arata super bine! Sa nu te miri, ptr ca eu fac omlete de astea foarte des cu dovlecei, vinete,cu ceapa, fara ceapa, simple ce avem prin casa. Este un mic dejun foarte bun.Cand nu avem vreme mai facem si ptr cina. Edit: am uitat sa zic ca eu fac in tigaie sub capac nu in cuptor. Report
August 14, 201313 yr comment_204160 Ma refeream la reteta asta a Mayei care nu avea postari multe Report
August 14, 201313 yr Author comment_204182 Eu detest mirosul de ou prajit prin casa, iar la cuptor e si mai confortabil pentru mine, si de aia tot ce e cu oua cam ajunge pe acolo Noi, in orice caz, cum spuneam, adoram dovleceii invizibili a lui Eataly. Omleta asta insa ne-o place doar calda, cu ceapa, rosii si brinza sarata gen feta. Report
January 30, 201412 yr comment_212541 Am facut-o si noi aseara. A placut la toata lumea. Faceti abstractie de carnaciori... Pana si mama a gustat (murea de curiozitate) si a zis ca i-a placut. Multumesc! Report
June 28, 201511 yr comment_229904 Eu o fac foarte des pentru ca e si extrem de rapida, azi iar Report
June 28, 201511 yr comment_229907 Ce bine că mi-ai adus aminte! Nu mai știam ce să fac cu dovlecei din gradina. Report
June 28, 201511 yr comment_229908 Eu la prinz i-am facut asa 2 maricei si in seara asta 1 kg micuti i-am facut la cuptor dati prin pesmet si parmigiano si apoi pus un pic de otet balsamic peste.Vezi ca e un mesaj cu fel de fel de retete de dovlecei in care poti gasi idei. Report
July 13, 201511 yr comment_230203 Si iars-au strecurat 3 feliute de vinete care-mi ramasesera de la tian Report
June 25, 20179 yr comment_242262 Zicea sorella mea ca pentru ea reteta cea mai des facuta e dovleceii invizibili ai lui Eataly, pentru mine e omleta ei cu dovlecei si rosii, o fac rapid, mereu, imi salveaza pachetelul pe a doua zi si tot asa Report