September 1, 201115 yr Author comment_101665 Am sase portobello de toata frumusetea. Atat porto cat si bellissime Am intrat in fuga sa vad cu exactitate cum se prepara. In 30 de minute aterizeaza la aeroport, venita intr-o scurta vacanta la mia Principessa - fetita pe care am avut placera sa o facem Multumesc mult pentru frumoasa reteta Cu multa placere. Sunt sigura ca o sa-i placa Principessei. Report
September 1, 201115 yr comment_101670 Am sase portobello de toata frumusetea. Atat porto cat si bellissime Am intrat in fuga sa vad cu exactitate cum se prepara. In 30 de minute aterizeaza la aeroport, venita intr-o scurta vacanta la mia Principessa - fetita pe care am avut placerea sa o facem Multumesc mult pentru frumoasa reteta Mi-e drag sa vad cat de mult o iubesti Sorry de off topic! Poti sa crezi ca invat un an de zile retete minunate ca acesata si am sansa sa-i gatesc doar cateva zile intr-un an?Am reusit sa fotografiez doar faza pregatitoare. Eu am taiat si cateva feliute subtiri dintr-un delicios carnat uscat - de tipul cartantului Plai (play pentru cunoscatori). In rest am respectat intocmai: sos marinara cu muuult busuioc proaspat tocat, feliute de masline dezosate, mozarella, frunze de busuioc si sub ciuperci sa aromeze pe toate partile . Asa-i. La piata de tarani am gasit portobello intr-un aprozar dar nu am gasit rosii cherry. Next time... Am compensat cu sosul generos si aromat.Le-am copt in sistemul de tigai doubletta (care se comporta cam ca un Dutch oven) si ma scuteste de caldura in bucarie plus ca economiseste timpul. Am fost placut surprins ce repede au absorbit ciupercile uleiul de masline pe exterior cand le-am pensulat. Apoi mi-am adus aminte ca ciupercilor li se mai spune si bureţi. Mi-a fost asa de haznă, sa vad ca farfuriile au fost literalmente linse incat la un moment dat Conexiunea mi-a spus cand am repetat a sasea oara "asa-i ca sunt geniale?" - batranetea, deh! - sa nu ma mai laud.Scriu aici ca voi ma intelegeti mai bine ... [center]..[/center] Report
September 1, 201115 yr comment_101738 geniale! ce pofta am!eu si acum ma minunez cum a hranit chefa 4 guri cu 2 ciuperci ... or fi ele mari, dar nici chiar asa ... geniale, ce mai tura-vura! Report
September 2, 201115 yr comment_101761 geniale! ce pofta am!eu si acum ma minunez cum a hranit chefa 4 guri cu 2 ciuperci ... or fi ele mari, dar nici chiar asa ... geniale, ce mai tura-vura! "Chefa" e şefu' la ultimul control. Sandu Marin , "eu Lăscărică" Sa vezi matematica care este:Am avut 6, le-am facut in doua transe.Giuniorii le-au impartit pe primele 4 - frateste.Si pe a cincea. Tot frateste Noua cica nu era prea foame...Si pe a şas... - Hai sa le lasam totusi si lor.Prin urmare seniorii au gustat din cea mai mica. Dar cu siguranta stiti si voi cum se impart delicatesele intr-o familie.Aceste funghi ripieni alla pizzaiolo ar trebui de fapt sa fie un fel de antipasti - o gustarica. Report
September 2, 201115 yr Author comment_101790 geniale! ce pofta am!eu si acum ma minunez cum a hranit chefa 4 guri cu 2 ciuperci ... or fi ele mari, dar nici chiar asa ... geniale, ce mai tura-vura! Ce spirit de observatie. Sincer, abia ne-au ajuns mie si sotului, copiii n-au apucat sa guste, dar nici noi n-am insistat. Baietii nu mananca ciuperci de fel, din pacate. Nu manaca ei multe, dar sper sa-si mai schimbe obiceiul cu timpul. Report
September 2, 201115 yr comment_101815 Huston, we have a problem! bellele (a se citi cu accent pe primul e) mele au fost ăle mai mari şi mai mândre de pe pajişte le-am infrumuseţat cu cozile prăjite cu ceapă, sos de roşii, mozarella proaspătă, roşioare, uleiaş, frunziş de sezon, iar la două le-am pus şi un cîte cerculeţ de halloumi, arătau foarte bine când au intrat in cuptor după 20 de minute am vrut să le scot dar îşi lăsaseră atâta apă, că pluteau în zeamă ca gondolele în lagunele veneţiene. le-am lăsat încă douăzeci de minute, dar apa n-avea nici un gând să se retragă în matca ei. din cauză de criză de timp, am pus broileru şi ... le-am făcut de comandă, numa bune de topicul "aşa nu!". la suprafaţă erau uscate spre arse iar înauntru destul de crude. chiar şi cu asemenea inundaţii, sarea de pe halloumi nu s-a topit! huston, we have an unidentified object in our midst! Report
September 2, 201115 yr comment_101830 Huston, we have a problem!după 20 de minute am vrut să le scot dar îşi lăsaseră atâta apă, că pluteau în zeamă ca gondolele în lagunele veneţiene. huston, we have an unidentified object in our midst! Earth calling Dexter: Din imaginile stocate de calculatorul navetei intergalactice pe care o conduci, vad ca ai sarit o etapa care era formulata asa:"cu ajutorul unei linguri, cu grija se indeparteaza partea neagra din interiorul ciupercilor"Nu sunt sigur daca asta face diferenta, as inclina sa spun ca mai degraba nu, deoarece mult mai multa apa e stocata in "carnea" ciupercii. Dar...Dar poate are legatura cu absotia uleiului in ciuperca. La mine nu au ramas picaturi de ulei, desi m-am minjit pe degete bine de tot.In orice caz, cu lamele curatate, cand le-am uns cu ulei de masline si in interior si pe exterior, acesta s-a absorbit in ciuperca cu foarte mare eficienta si daca nu ar fi fost tenta galbuie pe care au capatat-o ciupercile, ai fi zis ca in viata lor nu au vazut ....picior de ulei. Cum eu nu am patit ... patzania, am citit din nou reteta cu atentie sa vad care a fost clou-ul responsabil de succesul de care s-a bucurat familia mea. Am avut si eu o abatere, mai mult instinctiva, legata de viteza si puterea obisnuintei. Nu am asezonat cu sare decat dupa ce le-am scos din cupor. Eu evit sa sarez ciupercile de la inceput cand le pun pe gratar, sotez in unt, etc., deoarece sarea fiind hidrofila... Oare le-ai sarat si in interior sau doar pe haloumi? Sunt sigur ca ai mai facut ciuperci umplute, mai ales de alea fitzoase cu un oulet de prepelita spart deasupra . Ai patit si cu acelea? Astfel poti sa identifici sursa bel(l)elelor. Imi pare rau de esecul tau partial, care nu-mi stinge catusi de putin entuziasmul pentru reteta. Report
September 2, 201115 yr comment_101831 Ai sarit o etapa ... se indeparteaza partea neagra din interiorul ciupercilorOare le-ai sarat si in interior?Sunt sigur ca ai mai facut ciuperci umplute roger huston abia acu' mă dumirii ce chestie neagră trebuia indepăratată, cuvintul "din interior" trecu razant pe lîngă neuroni şi rată sinapsa pe turnantă. puteam să jur că-i vorba de scos pielea depe pălărie le-am sărat şi pe interior şi pe peste tot, cum adăugam un strat, mai săram un pic am mai făcut ciuperci umplute da aşa inundaţie nu mi s-a mai întâmplat ...http://i717.photobucket.com/albums/ww173/prestonjjrtr/Smileys/Netherlands/HollandDike.gif "> Report
September 2, 201115 yr comment_101832 roger huston [color=#0000FF]Hustone, prego! [/color] le-am sărat şi pe interior şi pe peste tot, cum adăugam un strat, mai săram un pic As zice ca asta-i. Report
September 2, 201115 yr Author comment_101833 Dexter, esti de pomina. Dupa ce am ras cat am ras, am mai citit o data ca sa fiu sigura ca am scris bine ce-am facut. Poate Shefu are dreptate, ti s-o trage de la faptul ca n-ai indepartat chestia aia neagra de sub palarie? Habar n-am. De sarat le-am sarat si eu inainte sa le bag la cuptor, nu chiar la fiecare strat dar le-am sarat. Cei drept cu uleiul am fost mai zgarcita, eu am ulei la tub de spray si le-am tras doar cate un fas si pe fata si pe spate. Oricum, sotul a facut din nou cerere la ele, asa ca am mai cumparat doua ciuperci, le fac maine din nou si revin cu impresii. Report
September 4, 201115 yr comment_101918 [center]noah, hai sa pun un pic de sare pe rana lui Dexter ! indepartarea lamelelor este irelevanta (o spun din experienta). http://img703.imageshack.us/img703/8618/ciupi0.jpg cu ceva timp in urma am lasat portobelelele fara picioare, dupa care le-am pulverizat cu putin ulei la exterior http://img217.imageshack.us/img217/3308/ciupi1.jpg picioarele rupte le-am calit intr-o tigaie impreuna cu o esalota tocata cu o lingura de ulei, iar apoi am adaugat amestecului 2 felii de bacon si un pic de patrunjel verde, ambele taiate cu foarfeca - fara a le mai praji http://img716.imageshack.us/img716/6156/ciupi2.jpg am umplut cu acest amestec palariile portobelelelor presarindu-le deasupra cu parmesan ras si dindu-le pt. 20' la gratarul incins (200°C) (de sare n-a mai fost nevoie, ca baconul avea destula ... ) http://img153.imageshack.us/img153/7453/ciupi3.jpg pofta mare ! http://img190.imageshack.us/img190/445/ciupi4.jpg imho, inundatia a fost cauzata de sarea pusa cu nemiluita pe palarii, la care s-a adaugat si expunerea prelungita la o temp. ridicata a brinzeturilor. putini stiu ca ambele lasa multa apa cind sint overcookuite, dar din greseli invata omu' ... [/center] Report
September 4, 201115 yr comment_101943 noah, hai sa pun un pic de sare pe rana lui Dexter ! expunerea prelungita la o temp. ridicata a brinzeturilor. putini stiu ca ambele lasa multa apa cind sint overcookuite sare pe rana lu' dexter, da numa' pe primu strat eu cred pân'la urmă de vină a fost moţarela extrem de proaspătă care şi-a lăsat o groază de zeamă plus tava de teracotta care a ajutat şi ea şi nu a lăsat-o să se evapore Report
September 4, 201115 yr comment_101960 noah, hai sa pun un pic de sare pe rana lui Dexter ! expunerea prelungita la o temp. ridicata a brinzeturilor. putini stiu ca ambele lasa multa apa cind sint overcookuite sare pe rana lu' dexter, da numa' pe primu strat eu cred pân'la urmă de vină a fost moţarela extrem de proaspătă care şi-a lăsat o groază de zeamă plus tava de teracotta care a ajutat şi ea şi nu a lăsat-o să se evapore desi nu intentionam sa intru in profunzime cu sarurile, nu ma pot abtine sa te intreb: motzata ta era homemade ? p.s. just 4 the record, dupa paj' de minute de stat in cuptorul fierbinte si halloumi face ππ in tava ! Report
September 4, 201115 yr comment_101970 motzata ta era homemade ?nu homemade, da' luată direct de la fabrică Report
September 8, 201115 yr comment_102376 Imi plac ciupercile umplute si cu prima ocazie cand am sa gasesc ceva mai mare am sa prestez si eu... daaar, lasati-ma sa spui ca-mi plac outele inimioare...Cam cat dureaza pana se fac asa frumoase? Parca mi-as incerca si eu norocul la gratarul de duminica. Report
September 9, 201115 yr comment_102455 Imi plac ciupercile umplute si cu prima ocazie cand am sa gasesc ceva mai mare am sa prestez si eu... daaar, lasati-ma sa spui ca-mi plac outele inimioare...Cam cat dureaza pana se fac asa frumoase? Parca mi-as incerca si eu norocul la gratarul de duminica. Sorina, ouale din formele de silicon (unse cu putin ulei) le-am lasat pe gratar tot atit timp cit si ciupercile (20'). Mentionez ca gratarul meu e pe gaz, iar temp. acestuia poate fi reglabila si pastrata oarecum constanta, chiar daca ridic capacul sa verific mincarea din cind in cind. La cel pe carbuni/brichete/lava stone n-am idee cam cit timp trebuiesc lasate pe sursa de caldura. Report
September 16, 201115 yr comment_103098 expunerea prelungita la o temp. ridicata a brinzeturilor. putini stiu ca ambele lasa multa apa cind sint overcookuite p.s. just 4 the record, dupa paj' de minute de stat in cuptorul fierbinte si halloumi face ππ in tava ! Tre' sa recunosc c-am patit-o si eu.Cu ricotta,ce-i drept.Lichidul ala a facut ca ciupercile sa nu se coaca la fund ca lumea.De-acum in afara de cascaval si branza de vaci,nu mai bag nici o branza in cuptor.Desi am facut mai inainte ciuperci cu brie si parca nu tin minte sa fi facut inundatie. Report