Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tehnici si ustensile(sau inlocuitori)-pt decorat torturi

Featured Replies

Multumim frumos Natasha! minunata creatie,poate ca o sa o fac si eu candva,multumim inca o data pt,explicatii!
  • Author

chestiile astea se folosesc pt florile de nunta(acelea ce se pun in piept)

eu le folosesc la stamine si sint muuult mai ieftine si variate modelele decit cele de la magazinele speciale pt torturi.

post-230-12906332285_thumb.jpg

astea sint niste petale artificiale dintr-un material flexibil nu este nici carton nici pinza nu stiu ce este,nu lasa scame,sint foarte bune pt nervurile unor flori,cumparate de la un magazin chinezesc care vinde flori artificiale,(se folosesc pt decoratul meselor), un pachet(cam 30buc)cu jumate de euro,o petala se poate intrebuinta vreme indelungata

post-230-129063349884_thumb.jpg

pt primul ajutor o forma de floricica din pai pt bauturi

se lipesc cit mai strins

post-230-129063355335_thumb.jpg

post-230-129063356428_thumb.jpg

o floricica la repezeala

post-230-12906336134_thumb.jpg

• 4 weeks later...
  • Author

bradut

am taiat asa

post-230-12927684730736_thumb.jpg

post-230-1292768486807_thumb.jpg

post-230-1292768500913_thumb.jpg

cind s-au uscat am insirat pe un bat de frigarui fiecare petala iar intre ele putina pasta

pt partea (motul) de sus am uscat petalele astea pe niste conuri(duiuri)

post-230-12927686420992_thumb.jpg

Oti cu astea am imprimat

post-230-12927687016541_thumb.jpg

Natasha esti o scumpete ca ne arati si noua cum faci minunile acestea,multumim!Intr-adevar e o idee minunata;am un bradut vechi de plastic de cand eram copil si se asambleaza exact cum ai facut tu bradutul numai ca pe mine nu m-a dus mintea! :occasion14:

dana3262 ce fain arata coperta!intr-adevar foarte inteligenta chestia!Multumim frumos!Merita retinuta ideea!

dana3262 ce fain arata coperta!intr-adevar foarte inteligenta chestia!Multumim frumos!Merita retinuta ideea![/left]

Pozele de mai sus sunt copiate de pe kuharka!

Asta e cartea mea:

post-184-12928284863011_thumb.jpg

Intr-adevar foarte ingenioasa ideea!

dana- secretul cartii tale cu coperta atat de frumoasa , l-am aflat . acum astept sa imi spui cum ai facut literele alea super si cifrele . ai tipar ? daca da , vreeeeau si iooooo , pliz pliz pliz !

Natasha ce frumos e bradutul ,nu ma gandeam ca asa se face de usor ,te pup si multumesc de poze :pupic:

Dana,coperta a iesit super,pana nu ai pus pozele cum ai facut ,am crezut ca ai silicon cu imprimeuri.

fetelor, eu n-am sa fac niciodata asa ceva, dar nu pot sa nu va urmaresc si sa nu admir ce iese din mainile voastre!

si imi place extraordinar de mult ca sunteti generoase si impartasiti si altora secretele reusitelor voastre. felicitari sincere si succese tot mai mari!

cum am facut bradutii..

am facut un con pe care l-am tesit cu degetele in partea de jos

post-322-12930020336524_thumb.jpg

cu coada subtire de la pensula am facut formele

post-322-1293002047211_thumb.jpg

se trage pe scobitoare,apoi altul peste si tot asa pana sus,varful trebuie sa fie putin mai mic

post-322-12930020680969_thumb.jpg

se coloreaza cu verde pe unele locuri

post-322-12930020817999_thumb.jpg

lissa- ce simplu si de efect !!! bravo ! ar trebui sa te platim pt lectiile pe care le tii aici ! te pup cu mare drag !
Lissa :D , multumim ca ne-ai aratat si noua cum ai facut . Aveam o banuiala , dar acum stiu cum sunt facuti , ar mai trebui ceva clienti :) doritori de torturi cu braduti ...
[color=#808000][b]Lissa scumpa multumiri mii pt disponibilitatea de care dai dovada!!!! puuup :floare:[/b][/color]
  • 3 weeks later...

Buna fetelor,in sfarsit am timp azi sa arat cum am facut sania lui Mos Craciun,

am desenat pe o coala o parte de sanie, un model care mi-a placut mie, am decupat si am invelit in scoci ca sa nu se lipeasca de pasta ,asa imi fac eu tipare :floare: apoi din pasta am decupat doua bucati si am lasat sa se usuce pana a doua zi.

post-322-12943188090034_thumb.jpg

am decupat si partea din spate asa dupa ochi..apoi le-am montat si lipit cu royal,au stat sprijinite asa cam o ora .

post-322-12943189902935_thumb.jpg

sania deja statea in picioare

post-322-12943190633535_thumb.jpg

am decupat apoi astea doua bucati

post-322-12943191677391_thumb.jpg

si le-am lipit in partea de jos ca sa fac podul saniei ..sper sa intelegeti

post-322-12943192448969_thumb.jpg

dupa ce s-a uscat saniuta bine ,am colorat ,am dat marginea cu royal

post-322-12943192717332_thumb.jpg

in partea din spate am facut o coronita din pasta verde data prin presa de usturoi =))

post-322-12943194865688_thumb.jpg

in partea din fata am facut si o capra pe care sa stea mosul,lipita tot cu royal

post-322-12943194373092_thumb.jpg

renii i-am desenat de pe calculator ,am facut la fel ca la saniuta un tipar si sunt decupati din pasta, dupa ce s-au intarit i-am colorat si ca sa stea sus i-am prins cu royal pe cate un fulg din pasta.

post-322-12943196535947_thumb.jpg

Lissa,multumim de explicatii,asa iti mai umplii timpul si-ti fuge gandul de la Karina!Te-ai mai obisnuit cu ideea ca e studenta aici la Cluj?Eu am plans dupa picii mei cand au inceput gradinitza,si asta e la 5 min de casa noastra;mai-mai sa-i scot de la program,ca mie mi-era dor de ei;cand 'or incepe scoala ,cred ca iar ma pun pe plans,asa ca pana la facultate ....mult imi mai"spal"obrajii!

Edited by Anca_B

vaai Anca draga,ce bine a fost cat a stat acasa in vacanta..acum inainte de a pleca nu am dormit doua nopti :floare: am si acum asa o stare de...nici nu stiu cum sa zic ,de melancolie si parca fac ce fac si vin la calculator sa vad daca e, sau o sun.Ma linistesc doar ca stiu ca-i place in Cluj si s-a acomodat repede si cu facultatea si cu orasul..asta e nu avem ce face.

Te pup.

lissa- multumesc pt poze si explicatii ! cat despre zburatul puilor din cuib...cred ca este tare greu :) mai am si eu 4 ani pana atunci , dar stiu ca trec tare repede :) ce facultate urmeaza karina?

Lissa, multumim pentru explicatii, si de mult vroiam sa-ti spun ca e minunat ce faci, ai atat de multe idei si imi place ca nu folosesti niciodata instrumente scumpe, te descurci cu ce ai prin casa. Si multumim ca ai si rabdare si disponibilitate sa imparti cu noi ceea ce stii. Cred ca esti cea mai "copiata" dintre tortarese. :)

Cat despre copii, nu stiu cum e sa plece de acasa, ca mai avem muuult pana acolo, dar si eu ma gandesc ca plec la munca si nu o sa mai fiu cu piticul meu toata ziua, sa stiu ce face, si nici nu vreau sa ma gandesc cum o sa fie cand o sa plece si ea de acasa. Dar important e ca fata ta s-a adaptat la noul oras si la facultate, Clujul e un oras frumos

Pentru ca mi se pare foarte scump un mulaj de margele am incercat sa fac unul din silicon si amidon. Ia uitati:

post-739-12947298048348_thumb.jpg

Punticule bravo!Si eu ma gandeam ca sunt cam scumpe si merita incercat cu ceva mai la indemana si care sa nu necesite asa de multi bani.Eu cand am mai facut margelute ,le-am facut bilute pe fiecare in parte;stiu,mi-a luat ceva timp dar faceam un tort la jumatate de an! :)
Pentru ca mi se pare foarte scump un mulaj de margele am incercat sa fac unul din silicon si amidon. Ia uitati:

Si eu m-am gandit la varianta asta Punticu, dar nu stiu ce fel de silicon sa folosesc. Tu de care ai avut? Trebuie ceva special?