January 11, 201115 yr comment_71383 Punticule felicitari de initiativa! Dar ...te rugam nu ne lasa asa "cu ochii'n soare",mai da niste detalii "tehnice ":cum il cheama pe "nenea silicon"?cam cat amidon ai pus si cat silicon,sau...ce consistenta tre' sa aibe "aluatu'? si...cat l-ai lasat la intarit?Te rog sa nu te superi ca te-am asaltat cu atatea intrebari,de mult tot vroiam sa incerc si tehnica asta cu siliconu',dar parca nu aveam curaj! Report
January 11, 201115 yr comment_71398 Fetelor a bucur ca va pot fi de folos. Sa o luam pe rand: am flosit silicon transparent universal de la Bison (costa vreo 10-12 lei tubul). Am ps intr-un castron niste amidon si am pus silicon peste. L-am framantat pana am obtibut o pasta cam de consistenta pastei de zahar. Am facut un baston in care am pus niste margele (am cumparat niste margele de sticla - o bratara mai exact cu 2 lei) si le-am apasat in pasta. Daca va apucati sa faceti mulajul, legati margele prima data una de alta,in sirag ca sa iasa uniforme, nu ca mie alan-dala, dar ale mele erau pe elastic si dupa ce le-am desfacut m-am gandit ca pot sa le asez si asa, una cate una. L-am lasat sa se usuce cam 12 ore si apoi am scos margelele. Tot asa am facut un mulaj de cap de bebe-papusa. Asta am vau pe culi. Nu mai explic cum, ideea e ca daca faceti mulaj de bebe sau aveti margele care nu sunt de sticla, eu zic ca sa ungeti cu ulei ceea ce folositi ca si matrita, ca sa nu riscati sa se lipeasca de pasta.Ah, si inca ceva. Eu nu am reusit sa framant pasta decat cu mana (nu manusa nu am putut) si se spala foarte greu de pe mana (eu cu tix l-am dat jos), dar stati linistite ca nu se intampla nimic cu pielea (nu arde sau altceva) doar ca e foarte lipicios. Si sa nu uit incercati sa o framantati ndeva afara sau macar la geam, pentru ca miroase intepator si pe mine (nu stiu daca de la silicon) m-au luat niste dureri de cap crunte. Report
January 11, 201115 yr comment_71461 Eu mi-am facut mulaj de margele in felul urmator: am luat pasta de zahar,am facut un sul pe care l-am aplatizat putin, am luat un sirag de margele, le-am apasat bine de tot, le-am scos si am lasat pasta sa se usuce bine de tot ! Si .. gata! Report
January 12, 201115 yr comment_71679 Lissa draga multumim frumos pentru explicatii, le-am citit si am zis wooow! Punticu faina ideea, am folosit-o si eu insa margelele nu sunt asa perfecte ca cele din mulajele originale din pacate. Report
January 15, 201115 yr comment_72255 Gloxi, binenteles ca metoda de obtinere a unei forme de silicon home-made nu da acelasi rezultat ca si a unei matrite originale. Dar mai e si partea materiala (am meu a fost cam 2-3 lei). Probabil ca pentru fetele care fac mai multe torturi se merita sa investeasca banii, dar pentru mine care fac torturi rar nu merita deloc investitia.Am facut si capul de bebe, papusa (ce-o fi) cu aceeasi metoda. Rezultatul: Si-acum pentru Daniela: Nu vreau sa par ridicola sau sa radeti de mine, dar azi am cumparat niste fete de masa mici, cauciucate (stiti voi de care- cu 2 lei bucata) si la fel si suporturi de pahare. Ia uitati: Ce am facut cu ele? Uitati: Nu am avut decat o bucata mica de pasta pe care am imprimat modelele. Io zic ca arata bine. Mi-am comandat de pe net si trusa hobby de catere (cand sosesc vi le arat) cu care pot decupa parti mai mici sau pentru acel decupator de la LB. Si inca ceva: am vazut model de diamante (parca asa se numeste) la LB. Eu mi-am cumparat un suport pentru zugravit (la 4.5 lei). Nu stiu daca rezultatul e acelasi ca si la unul original, dar mie imi place: Report
January 15, 201115 yr comment_72293 punticu- am sa imi iau si eu decupator de ala ca e tare fain Report
January 15, 201115 yr comment_72307 Punticule draga,tare descurcareatza esti!si inventiva!mi-ai dat si mie niste idei cu "decupatoarele" astea autohtone! Report
January 16, 201115 yr comment_72390 Punticule daca ai sti de cand m-am gandit si eu la acelasi lucru...spre deosebire de tine eu pandeam o predea veche de-a mamei! Nu esti de loc ridicola si nici nu radem de tine,dimpotriva te apreciem caci esti foarte inventiva!Chiar,dantelaria ti-a iesit frumoasa tare!! Stii ce am mai folosit si eu ?Role din acelea cu care se dadea candva tapet pe pereti,chiar am si folosit la un tort chestia asta mai demult. Nu e ok?E rola? E! Are imprimeu in relief? Are! Atunci e bun pentru tort! A! sa nu uit! Multumim de pontul cu gratarelul ala sau cum ii zice,misto ideea.puuupici! Report
January 16, 201115 yr comment_72394 Eu nu cred ca e de ras nimic aici . Fiecare adaptam ce avem , nu ? Si eu am un tort facut tot cu gratar de-ala de vopsea . http://img37.imageshack.us/img37/5188/picture005kg.jpg Gratarul e cumparat de la praktiker , sa va uitati ca sunt mai multe feluri , cu romburi mai mari , mai mici ... Si asa cum zici e in jur de 4-5 lei . Ti-au iesit faine dantelele , sa stii . Report
January 16, 201115 yr comment_72493 Noah,si io ma duc la Praktiker ca tre' sa-mi cumpar o gramada de accesorii pt . "tortalit": "gratar-cutter" si "bisturiu" .Deci,numai daca vb si colaboram gasim si late tehnici sau produse autohtone(si nu numai ) care ne ajuta la torturi si nu-s o carutza de bani!V-am pupacit pe toate! Report
January 16, 201115 yr comment_72495 Decupatoare realizate de mine. Tot ce aveti nevoi pentru realizarea lor sunt: Un pistol de lipit, tabla zincata si multa rabdare.Decupatoare pentru orhidee, pentru petale garoafe, si doua multifunctionale.Mai am in plan cateva dar trebuie sa imi fac timp serios ( pentru ca necesita ceva timp). Dupa ce le fac am sa vi le arat.Am facut niste mulaje la ceva frunze ca sa pot sa am cu ce sa presez ridurile pe frunzele de zahar. La fel se face si cu petalele. Eu inca nu am tras de petala nici o floare dar urmeaza Report
January 17, 201115 yr comment_72498 irenke- felicitari , fata , esti tare inventiva mulajele la frunze sunt facute din silicon sanitar?edit: ce faci la ora aia pe net??? nu ti-e somn , bre? eu doar la revelion sunt treaza la ora aia Edited January 17, 201115 yr by dani_ela Report
January 17, 201115 yr comment_72502 Decupatoare realizate de mine. Tot ce aveti nevoi pentru realizarea lor sunt: Un pistol de lipit, tabla zincata si multa rabdare.Decupatoare pentru orhidee, pentru petale garoafe, si doua multifunctionale.Mai am in plan cateva dar trebuie sa imi fac timp serios ( pentru ca necesita ceva timp). Dupa ce le fac am sa vi le arat.Am facut niste mulaje la ceva frunze ca sa pot sa am cu ce sa presez ridurile pe frunzele de zahar. La fel se face si cu petalele. Eu inca nu am tras de petala nici o floare dar urmeaza Irenke draga ce de chestiutze ti-ai facuuuut!Dar nu inteleg la faza cu frunzele,aici m-ai pierdut!cum le-ai facut?ai intins siliconul pe frunza(l-ai facut mai moale) sau si frunza ai presat-o pe un strat subtire de pasta de silicon?si cu ce le-ai decupat pe margini?la cutter-ele de metal ai avut modelul de plastic,sau cum te-ai inspirat? Report
January 17, 201115 yr Author comment_72520 Lissa Punticu multumim,si eu am decupatorul si asta si cel cu barzaincearca cu virful la scobitoare ss scoti petalele de la floricelele de pe margine.Mie i-mi place mai mult asa iese mai dantelata,am un tort mai in spate vezi daca i-ti place si asafolosesc si eu mileurile Doriana super a iesit marginea tortuluiIrenke multumiri si tie. Report
January 17, 201115 yr Author comment_72523 Noah,si io ma duc la Praktiker ca tre' sa-mi cumpar o gramada de accesorii pt . "tortalit": "gratar-cutter" si "bisturiu" .Deci,numai daca vb si colaboram gasim si late tehnici sau produse autohtone(si nu numai care ne ajuta la torturi si nu-s o carutza de bani!V-am pupacit pe toate! Da dute fuguta si nu le spune pt ce i-ti trebuie si pune si pe baghetele astea pe lista ca ies niste borduri...nu stiu cum le spune la noi sint din material usor,usor,super pt bordurile de tort unele modele au si acel model pt margele(diferite modele si mult mai ieftin)alegeti cit mai inguste sau sint mai late cu doua modeleof sper sa intelegetipun citeva poze cu ele sint muuulte modele Report
January 17, 201115 yr comment_72524 Felicitari, sunte super inventive toate si multumiri ca impartasiti cu noi toate ideile Eu as fi trecut de sute de ori pe langa mileuri si scule de zugravit si nu m-as fi gandit ca le pot folosi la asa ceva. Si eu care ma gandeam la ce mai foloseste lumea mileurile alea. De acum stiu ce-mi cumpar si o sa-l iau pe al meu sot la cumparaturi la Praktiker, nu o sa stie de ce sunt acum asa bucuroasa sa merg acolo , ca pana acum il trageam doar prim magazine de bucatarit. Report
January 17, 201115 yr comment_72526 Noah,si io ma duc la Praktiker ca tre' sa-mi cumpar o gramada de accesorii pt . "tortalit": "gratar-cutter" si "bisturiu" .Deci,numai daca vb si colaboram gasim si late tehnici sau produse autohtone(si nu numai care ne ajuta la torturi si nu-s o carutza de bani!V-am pupacit pe toate! Da dute fuguta si nu le spune pt ce i-ti trebuie Natasha draga esti de apreciat pt. ca impartasesti cu noi atatea smecherii sau tips-uri sau cum sa le zic!? .Multumim pt. tot! Report
January 17, 201115 yr comment_72532 irenke- felicitari , fata , esti tare inventiva mulajele la frunze sunt facute din silicon sanitar?edit: ce faci la ora aia pe net??? nu ti-e somn , bre? eu doar la revelion sunt treaza la ora aia Multumesc frumos. Da mulajele de frunze sunt facute cu amestec de silicon sanitar din ala transparent si amidon alimentar.Pai noaptea am mai mult acces la calculator si ma uitam la niste tutoriale si invat sa fac decoratii si flroi cu butter cream. Daca iese si e bine atunci va arat si voua. Am cam invatat ceva, dar vreau mai mult. Report
January 17, 201115 yr comment_72534 Irenke draga ce de chestiutze ti-ai facuuuut!Dar nu inteleg la faza cu frunzele,aici m-ai pierdut!cum le-ai facut?ai intins siliconul pe frunza(l-ai facut mai moale) sau si frunza ai presat-o pe un strat subtire de pasta de silicon?si cu ce le-ai decupat pe margini?la cutter-ele de metal ai avut modelul de plastic,sau cum te-ai inspirat? Multumesc. Azi vreau sa fac alte decupatoare acum ami le aleg. Am cumparat silicon din ala transparent si am amestecat cu amidon alimentar. DUpa amestecare o sa iasa ca aluat ca si pasta de zahar doar cu o textura mai fina. AM intins pasta la o grosime de 0.5-0.7 mm si am aplicat frunza peste ea. Cu ajutortul unei sucitoare mici leam inpis usor in amidon ( frunzele in prealabil trebuiesc unse cu ulei, altfel nu le mai scoti de acolo.)si leam lasat pana sau uscat, apoi leam decupat cu foarfeca. si la fel am facut si cu dosul frunze. Report
January 17, 201115 yr comment_72535 Natasha mii de multumiri. Sa stii ca am sa fac si eu o vizita la magazin, eu nu am Practicar numa multicom, dar au de toate si acolo. Report
January 17, 201115 yr comment_72546 Noah,si io ma duc la Praktiker ca tre' sa-mi cumpar o gramada de accesorii pt . "tortalit": "gratar-cutter" si "bisturiu" .Deci,numai daca vb si colaboram gasim si late tehnici sau produse autohtone(si nu numai care ne ajuta la torturi si nu-s o carutza de bani!V-am pupacit pe toate! Da dute fuguta si nu le spune pt ce i-ti trebuie si pune si pe baghetele astea pe lista ca ies niste borduri...nu stiu cum le spune la noi sint din material usor,usor,super pt bordurile de tort unele modele au si acel model pt margele(diferite modele si mult mai ieftin)alegeti cit mai inguste sau sint mai late cu doua modeleof sper sa intelegetipun citeva poze cu ele sint muuulte modele Da iubita de unde le cumperi ? De la ce fel de magazin ? Astea cu gresie si faianta sau .....? Report
January 17, 201115 yr comment_72549 Noah,si io ma duc la Praktiker ca tre' sa-mi cumpar o gramada de accesorii pt . "tortalit": "gratar-cutter" si "bisturiu" .Deci,numai daca vb si colaboram gasim si late tehnici sau produse autohtone(si nu numai care ne ajuta la torturi si nu-s o carutza de bani!V-am pupacit pe toate! Da dute fuguta si nu le spune pt ce i-ti trebuie Da iubita de unde le cumperi ? De la ce fel de magazin ? Astea cu gresie si faianta sau .....? De Praktiker vorbeam,acolo o sa gasim tot felu' de chestii ce pot fi adaptate pt. "arta" noastra! Report
January 18, 201115 yr comment_72654 Doriana intreb si eu ca nu stiu:cand aplici gratarul pe pasta? inainte de a imbraca tortul sau dupa? Eu nu am mai facut asa ceva si mi-ar placea sa fac.Multam!Irenke fata dar ce inventiva esti!In loc sa dai 90 lei pe un mulaj de nervuri de frunza tu ti-ai facut o sumedenie! Esti de admirat,felicitari!Hai ca mi-ai insuflat si mie cheful de mulaje!Natasha bine ai revenit din concediu!Multumim de sfaturile cu baghetele,sunt suuuper frumoase!Sper sa gasesc si pe la noi asa ceva!Anasia tutorialul de masinuta e tare,tare util! Chiar ma intrebam cam cum s-ar face o masinuta. Esti foarte draguta ca ne artati si noua ,mereu sari in ajutorul cuiva cu sfaturi,multumim! Report
January 18, 201115 yr comment_72661 Irenke, multumim pentru idei.Natasha, faine idei!Multumim!Anasia, ce ma bucur ca ai pus pozele cu masina! ebuie sa ma pregatesc ca doar am si eu un fiu, nu? Noroc ca e mic inca si nu stie de Fulger ! Report