Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Macarons

Featured Replies

Mie la prima ncercare mi-au crapat toti.

La a doua incercare,am sitalit pudra de migdale de vreo 10 ori,am macaronat pana a facut amestecul "panglici " si am redus temperatura la cea mai mica treapta.

Cuptor pe gaz !

Plus am pus o tava mare pe treapta cea mai de jos si pe ei i-am copt pe treapta din mijloc.

Ma declar multumita de rezultat.

Dupa o zi sunt mortale.

Superbi macaronsi ai facut, mi se face pofta, dar sa ma mai documentez si pe urma o sa iau si eu avant!

Superbi macaronsi ai facut, mi se face pofta, dar sa ma mai documentez si pe urma o sa iau si eu avant!

Gelutza,

Chiar daca nu ies din prima,sa stii ca si crapati au un gust la fel de bun .

Asa m-am si imbarbatat cand m-am gandit ca poate nu-mi ies nici a doua oara.

Faza cu " picioarele "e mai mult asa ...de fitze .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Acum va urma incercarea cu numrul 3 . Poate nu ies,ca vreau sa fac o reteta cu cacao .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif

Desi eu nu-s fan bezele,v-admir pentru rabdare si perseverenta. =))

Cerra,eu am transpirat doar citind cate ture ai facut.Mie daca nu-mi iese ceva din prima,mai incerc a doua oara,daca-i ceva ce ma intereseaza mult de tot.Si daca nu iese nici a doua oara,renunt pentru totdeauna =))

Lia,n-are cum sa nu iasa,mai ales c-au iesit atat de mandri si ca le-ai aflat deja secretele.

Frumosi!

Cerra ,

Eu am cuptor pe gaz fara ventilatie si cred ca in acest caz cel mai important este coptul.

4-5 minute la 150 de grade si apoi inca 12-15 minute la 90 de grade(cea mai mica treapta de temperatura ) cu usa cuptorului usor deschisa si proptita cu o coada de lingura de lemn.Pana cand suprafata macaronsului e tare .

Si am pus si o tava mare jos de tot in cuptor.Sa imprastie caldura pe marginea cuptorului . Sa nu le friga direc " la funduletz " . Mie numai asa mi-a iesit .

Lia,n-are cum sa nu iasa,mai ales c-au iesit atat de mandri si ca le-ai aflat deja secretele.

Mai astept o saptaman,doua sa scap de calorii .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

• 1 month later...

Vin din nou pe aici, cu o varianta mai bunicica, zic eu.

Tura asta i-am facut cu cu diametru mai mare de 5cm, insa trebuia sa-i las mai mult la cuptor.

Am pus o linguritza de pudra de matcha in compozitie.

Poza nasoala, lumina proasta:

post-115-13622066640477_thumb.jpg

Foarte frumosi!

este aceiasi reteta care mi`ai dat`o mie atunci cand eram in febra macarons`ilor?

Da Cerra aceeasi reteta, doar ca de data asta am mestecat mai vartos in pasta...

Multumesc!

Nu stiu dc dar iar ma pisca pielea :lol:

sti ca am facut reteta ta da? de fapt doar aia am nimerit`o sa fie buna. Am tot pus pe ici pe colo dar erai in concediu plecata.

pup ptr reteta.

[

Cerra ,

Eu am cuptor pe gaz fara ventilatie si cred ca in acest caz cel mai important este coptul.

4-5 minute la 150 de grade si apoi inca 12-15 minute la 90 de grade(cea mai mica treapta de temperatura ) cu usa cuptorului usor deschisa si proptita cu o coada de lingura de lemn.Pana cand suprafata macaronsului e tare .

Si am pus si o tava mare jos de tot in cuptor.Sa imprastie caldura pe marginea cuptorului . Sa nu le friga direc " la funduletz " . Mie numai asa mi-a iesit .

Nu pot cu usa deschisa la cuptor ca se prajesc macaronsii de invartit(bumbii de la cuptor).

Oricum ai tai au iesit frumosi tare si o sa mai incerc si eu o tura dar sa ma apuce nebuneala iarasi.

In orice rau e si un bine: aschiile alea primele care le am pus ici acum ma gandesc la ele ca sunt bune de rontzait acum la Monti. Ar fi culmea sa nu mai le nimeresc asa si sa iese macaronsi.

Am vazut ca multe dintre voi ati cumparat faina de migdale gata facuta. Cum arata? E alba-alba sau are urme ca s-ar fi risnit si coaja? Eu mi-am facut singura faina si am folsit migdala intreaga, deci cu coaja pe ea si a iesit bejulie, normal. Apoi am vazut faina de migdale de-a gata, dar era chiar mai maro decit imi iese mie dupa risnire. Acum am luat si migdale intregi, crude, decojite, o sa mai incerc sa fac si cu astea sa vad ce iese :lol:

Am vazut ca multe dintre voi ati cumparat faina de migdale gata facuta. Cum arata? E alba-alba sau are urme ca s-ar fi risnit si coaja? Eu mi-am facut singura faina si am folsit migdala intreaga, deci cu coaja pe ea si a iesit bejulie, normal. Apoi am vazut faina de migdale de-a gata, dar era chiar mai maro decit imi iese mie dupa risnire. Acum am luat si migdale intregi, crude, decojite, o sa mai incerc sa fac si cu astea sa vad ce iese :lol:

Eu doar de cea pestrita am gasit gata macinata. Poti sa iei migdalele alea grob mai mic sau cele taiate in lung(nu fulgii) si le faci tu acasa si atunci iese alba.

Scuzati fetelor pentru mesajul intarziat.

Cerra, eu am ajuns la concluzia ca trebuie sa te joci cu compozitia si sa verifici pasii de fiecare data.

Tura asta eu am avut un albus luat de la un ou din frigider si unul decongelat. Mi-a iesit bezeaua fara probleme. Am in casa acum si tartar, poate data viitoare incerc sa pun un varf de lingutita.

Insa fata de data trecuta mi-au iesit mai putin [i]sticlosi.

[/i]Eu am folie de silicon pt ei si dupa ce am mai citit pe forumurile straineze timpul pt cuptor tre sa fie mai mare. Aici sigur am gresit tura asta.

M-am mai prins de faptul ca timpul de asteptare e vital: cu cat is lasati mai mult la uscat cu atat succesul e garantat.

Carmela,eu folosesc faina de migdale adusa din Franta pe a carei punga scria made in USA :D.

Am dat pe un kilogram 30 de lei. Asa ca daca ai pe cineva care pleca la plimbare prin Europa bate un apropo ! :lol: Dar sunt convina ca merge si cu asta care se gaseste in Kaulfland care e macinata cu tot cu coaja. Important e sa fie foarte bine cernuta.

Si mie si sotului ne plac mult, mai ales a doua zi.

Uite o poza cu faina mea:

post-115-13624033098494_thumb.jpg

I`am descantat in diferite feluri. Las pin la urma mi`au iesit dat cu reteta ta. Aia ultimii pusi aici luciosi.
  • 1 month later...

Well, vin si eu la raport cu macarons ai mei. Am facut dupa reteta lui Pierre Herme data de Stella (multumesc :pupic: ).

Au facut piciorus si nu s-au crapat la suprafata dar am avut probleme cu forma. Adica mi-au iesit foarte mari si multi de forma animalelor de la zoo :thumleft:

Urmatoarea incercare se va face numai cu silicon pentru macarons sau hartie desenata cu cercuri :pupic: