Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Macarons

Featured Replies

pai eu inteleg ca aia normala se face adaugand zahar praf, iar aia italiana adaugand sirop fierbinte de zahar.

am inteles bine? eu am sechele cu bezelele de cand a tb sa prestez din toate albusurile ramase de la cozonacii de la nunta lu' frate-miu. am copt la toate vecinele de la focsani.

Si siropu' ala cum se face. M-ar interesa cantitatile si diferentele. La ce-i buna bezeaua italiana? Care-i smecheria cu ea? :salut:

pai eu inteleg ca aia normala se face adaugand zahar praf, iar aia italiana adaugand sirop fierbinte de zahar.

am inteles bine? eu am sechele cu bezelele de cand a tb sa prestez din toate albusurile ramase de la cozonacii de la nunta lu' frate-miu. am copt la toate vecinele de la focsani.

Si siropu' ala cum se face. M-ar interesa cantitatile si diferentele. La ce-i buna bezeaua italiana? Care-i smecheria cu ea? :salut:

sper ca nu de la mine astepti raspuns, io-s tufa!

Astept raspuns de la cine stie! :P

Salutare,

Nu ma prea postez des, dar va citesc mai mereu.

Si eu la macaron, am facut cu sirop fierbinte de zahar. Cantitatile la mine, pentru un albus, am pus 40 de grame de zahar cu 60 de grame (masurate cu cantarul de bucatarie) de apa. Cred ca astea au fost cantitatile (mai pot verifica, in cazul in care gresesc). am batut albusele spuma, iar in acelasi timp intr-o cratita pe foc apa cu zaharul. Se ajunge cu siropul la temeperatura de 120 grade Celsius; a 2-a oara nu mai este nevoie de termometru iti dai seama dupa bulbucii formati de sirop, sticlosi parca as spune eu. Am turnat siropul (care incepe sa se raceasca spre 118-116 grade) peste albusele batute bine. Albusul rezultat mi s-a parut mai tare decat cel batut doar cu zahar simplu. Nu s-au mai pleostit absolut deloc, dupa ce le-am amestecat cu faina de migdale.

Astfel am citit intr-o carte (nu stiu daca pot spune numele cofetarului). Nu stiu daca retea e buna sau rea, :P mie acasa asa mi s-au parut ca ar iesi cel mai aproape de cele.. bune :P.

Salutare,

Si eu la macaron, am facut cu sirop fierbinte de zahar. Cantitatile la mine, pentru un albus, am pus 40 de grame de zahar cu 60 de grame (masurate cu cantarul de bucatarie) de apa. Cred ca astea au fost cantitatile (mai pot verifica, in cazul in care gresesc). am batut albusele spuma, iar in acelasi timp intr-o cratita pe foc apa cu zaharul. Se ajunge cu siropul la temeperatura de 120 grade Celsius; a 2-a oara nu mai este nevoie de termometru iti dai seama dupa bulbucii formati de sirop, sticlosi parca as spune eu. Am turnat siropul (care incepe sa se raceasca spre 118-116 grade) peste albusele batute bine. Albusul rezultat mi s-a parut mai tare decat cel batut doar cu zahar simplu. Nu s-au mai pleostit absolut deloc, dupa ce le-am amestecat cu faina de migdale.

Astfel am citit intr-o carte (nu stiu daca pot spune numele cofetarului). Nu stiu daca retea e buna sau rea, :P mie acasa asa mi s-au parut ca ar iesi cel mai aproape de cele.. bune :P.

Poti pune numele si autorul cartii, fara probleme. Sa stim unde sa cautam sfaturi si alta data.:P

Mii de multumiri pentru procedura, chiar o sa incerc si eu bezeaua facuta astfel, cat de curand! :P

Salutare,

Poti pune numele si autorul cartii, fara probleme. Sa stim unde sa cautam sfaturi si alta data.:P

Mii de multumiri pentru procedura, chiar o sa incerc si eu bezeaua facuta astfel, cat de curand! :P

cu placere, cartea se numeste Macarons de Pierre Herme.

offf pentru mine macarons reprezinta perfectiune in bucatarie - eu mai am muuult pana voi ajunge la perfectiunea asta. Deocamdata ma multumesc sa le adir pe ale voastre doamnelor.Felicitari Irina,Stella si Octaviuta - arata absolut superb macaronsi vostri. =)) :)

Asa e cum spune "octaviutza" cu siropul de zahar peste albusele batute spuma: le confera stabilitate si mai mult dubleaza volumul lor (asta poate fi inca o varianta pentru macarons reusiti).

Pentru ca albusul sa fie tare si sa-si pastreze forma se mai poate pune cream of tartar = Bitartratul de potasiu este un produs natural, provenit in timpul procesului de fermentare a vinului. Este folosit ca stabilizator alimentar, in special atunci cand folosim albusuri batute spuma. Este un ingredient necesar atunci cand preparam bezele, macarons, checuri.

O cantitate mica de cream of tartar va ajunge mult timp, de exemplu pentru 5 albusuri este necesar doar un sfert de lingurita de bitartrat de potasiu. Bezelele dumneavoastra vor fi crocante , blaturile de bezea vor iesi perfecte, nu se vor mai inmuia sau lasa in timpul coacerii.

• 4 weeks later...

Bravo, bravo

foxulina, iaca chefsimon

http://chefsimon.com/meringue-italienne.html

cu detalii despre temperaturi la zahar

http://chefsimon.com/pratique/degres-cuisson-sucre.html

bezea clasica...franceza

http://chefsimon.com/meringue-francaise.html

sau elvetiana :hug:

http://chefsimon.com/meringue-suisse.html

Ahaaaaaaa....... bun asa! :beer2: Multumesc frumos, Stella! :-*

:( Purced la cetit. :(

Dana, sunt suuuuuper!!!! Acu ma apuc si eu de ale mele dar cu inima stransa :angryfire: .

Wowwww ce perfect arata macaronii vostrii :angryfire:

Eu am acasa colorant praf.Pot pune din ala sau trebuie neaparat lichid?

Pe sambata seara cred ca ii fac si eu.Lui Patrick ii plac mult si ii mai cumpar din cand in cand de la o brutarie/cofetarie din oras,dar parca m-as incumeta si eu

• 3 weeks later...

Mi-au ramas trei albusuri de la haioase .

macarons cu visine:

Crema;: ciocolata alba topita cu sirop de visine si o lingura de unt.

Cum poa' s-arateeeeee..... =)) Tre' sa le fac si io. Musai!!!! Ma tot invart pe langa ele, le tot aman, da' nu se mai poate! =))

Eu am uitat sa cern faina de migdale si eram sigura de un esec total.Mai ales ca albusurile le-am tinut pe balcon la rece si nu la temperatura camerei.

Cred ca pasul cel mai important este "uscatul".Le-am lasat la uscat inainte de a le coace pana cand degetul nu mi se mai lipea de ele.Se formeaza carapacea aia.In cuptor impinge in jos formand astfel gulerasul.

Eu am uitat sa cern faina de migdale si eram sigura de un esec total.Mai ales ca albusurile le-am tinut pe balcon la rece si nu la temperatura camerei.

Cred ca pasul cel mai important este "uscatul".Le-am lasat la uscat inainte de a le coace pana cand degetul nu mi se mai lipea de ele.Se formeaza carapacea aia.In cuptor impinge in jos formand astfel gulerasul.

Ahaaa. E bine de stiut! Multam de ponturi! =))

Macarons am si eu in plan de mult tare , sa vedem poate fac niste probe pana de Craciun.

Eu nici nu stiu ce gust au, n-am mancat niciodata si parca vad ca nu-mi plac =)) .

Unica chestie care ma atrage e ca au faina de migdale la ingrediente. Si i-as umple cu un ganache de ciocolata.

Le-am facut din nou, niciodata n-am respectat toti pasii, mereu intervenea ceva si trebuia sa ma grabesc.

De data asta s-au facut placintute in tava, nu cred ca aveau nici 2 mm inaltime, ma gandeam ca nu vor creste deloc, totusi arata bine!

Acuma folosesc migdale macinate cumparate de la Kaufland,

post-184-13215962576838_thumb.jpg

cele postate pe prima pagina au fost migdale macinate de mine si necernute.

Ultimele le-am copt in cuptor cu ventilatie, dar primele sunt facute in cuptor fara ventilatie si tot au piciorus.

Pana la urma nu stiu care din pasi e mai important, pentru aspect cred ca ar trebui sa fie faina de migdale, degeaba cernem noi migdalele macinate!

post-184-13215960368996_thumb.jpg

post-184-13215960711691_thumb.jpg

Eataly, ce diametru au ale tale, ale mele cam 2,5 cm!

Edited by dana3262

Superbe Dana, macar de mi-ar iesi si mie asa placintute!

Imi plac tare mult colorate, deja mi le inchipui pe un platou, aliniate :floare:

Se pot pastra in cutii de aluminiu mai multe zile?

Wowwww ce perfect arata macaronii vostrii :floare:

Eu am acasa colorant praf.Pot pune din ala sau trebuie neaparat lichid?

Pe sambata seara cred ca ii fac si eu.Lui Patrick ii plac mult si ii mai cumpar din cand in cand de la o brutarie/cofetarie din oras,dar parca m-as incumeta si eu

merge si cu praf,eu asa le-am facut

Superbe Dana, macar de mi-ar iesi si mie asa placintute!

Imi plac tare mult colorate, deja mi le inchipui pe un platou, aliniate :floare:

Se pot pastra in cutii de aluminiu mai multe zile?

daca mai apuci sa le pui in cutii, merge :floare: