Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Macarons

Featured Replies

• Author
Vai ce minunatii.....

Acuma m-am enervat !

Primul obiectiv pe anul acesta e sa-mi schimb cuptorul !

Am unul de pe vremea lui Pazvante..ce ventilator ce termostat ...nimic.

Apoi,am sa-mi fac si eu curaj.

Ar mai fi o problema cu faina de migdale,din care nu am vazut pe la noi.

Dar nu e o problema.Pana schimb cuptorul,fac o excursie in Evropa si-mi cumpar.

Pana atunci mancam macarons facuti de altii.

.........................................................................................................

Felicitari Irina pentru executie si poze.Multumesc pentru reteta pas cu pas,

si mai ales pentru micile tips-uri pe care le-ai impartasit cu noi :floare:

Piscotel, multumesc frumos!

Acum vreo 2-3 ani, mama nu avea cuptor cu termostat. Din vorba in vorba, ajunsesem sa spunem ca 120°C inseamna cuptor cu flacara mica, 180°C cuptor cu flacara mijlocie, 240°C cuptor cu flacara mare. Poate te ajuta ?

Piscotel, multumesc frumos!

Acum vreo 2-3 ani, mama nu avea cuptor cu termostat. Din vorba in vorba, ajunsesem sa spunem ca 120°C inseamna cuptor cu flacara mica, 180°C cuptor cu flacara mijlocie, 240°C cuptor cu flacara mare. Poate te ajuta ?

Al meu cuptor e atipic..... :evil:

La jumatate arde deja,asa ca la mine 180 egal 250.

Nu mai are scapare.

Acuma studiez oferta de aragaze cu termostat.Nu pot sa-mi iau separat cuptor si plita,ca nu am unde sa le pun.

• 2 weeks later...

Hiiii, io acu descoperii topicul sa mor si mai multe nu! Ca de cand tot spun ca le inaugurez dar tot nu mai apuc! Foarteeee faineee! Mai fete, poa sa faca vreuna din voi ceva vraji? Daca da, as dori si eu o zi de pashopt de ore daca se poate :blush:

Eu nici nu mai stiu cum arata aragazul, cuptioriu'...vai de mama mea! Ma intreb la ce mi-oi fi luat KA-ul ala :blush:

Ma intreb la ce mi-oi fi luat KA-ul ala :-*

Lasa-l acolo ca o sa vina soarele si pe strada ta si ai sa il pui la munca.

:scratch: :D Cica cei din urma vor fi cei dintai :D O seara frumoasa si, da, sper si eu ca intr-o zi...intr-o zi...

Superb! felicitari pentru o asa frumoasa reusita , chiar superb.
:) Stella, bella, devii o stea tot mai indepartata si mai...neinteleasa....pentru mine.Boni m-a complexat definitiv cu bombonelele de Valentin iar tu imi zdruncini ultimele ramasite de autoestima. :floare:

Yandira draga mea...cum macaronsii ies odata din trei :-* asa fatzosi, am sa fac poze la urmatoarea catastrofa :)

si autostima ta va urca rapid "on the top" :floare:

:blush: n-am vazut pana acum nici o catastrofa prin mesajele tale.

O sa ma ambitionez neaparat in prima zi libera :biggrin:

Laponica linda, ce placere imi face sa te revad:happy2: M-am pierdut putin si acum cand am revenit nu mai imi gasesc "locul" intre atatea forumuri noi Am vazut ca esti teribil de ocupata si tu. Dar revenim noi si la coada cratitii odata si odata :angryfire:
  • 2 weeks later...

Irina :tongue3: , ajung aproape la nivelul meu maxim de perfectiune :unsure:

am constatat ca daca ii las albi ( fara adaos de cacao si culori) textura ramane mai

compacta , nu asa fluida si sunt satisfacatori dupa pasajul la culptor, caci au acel "inel" sau "piciorus"

et voilà

post-16-126746069574_thumb.jpg

post-16-12674607068_thumb.jpg

:) Eh no, ca voi va faceti de cap rau asa, sa ma nervozatz pe mine, tz, tz tz. Mai dar si cand oi reintra io in bucatarie.

Stellina bella ma duc sa imi scot prospoapele de plaja d'an dulap ca am facut balta pe jos :tongue3: :unsure:

Da' cu ce le-ai umplut?

Stella :) of, ce multi ai facut! Ti-au ramas si pentru mine? :P Le-ai facut vraji ceva? Ca au iesit de parca-s gemeni, mie nici sarmalele nu-mi ies doua la fel, de macaronsi ce sa mai zic. Din 20 mi-au iesit 3 buni. :)

De macarons imi tot fac si eu curaj de acu 1 an si ceva, cand am avut un esec lamentabil https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/help.gif...da intr-o zi ma razbun eu si cuceresc domnul macaron :floare:) . Pana una alta am intrat sa pun link-ul asta:http://notsohumblepie.blogspot.com/2010/02/macaron-101-italian-meringue-part-2.html , tanti asta a facut tot felu' de experimente privind coacerea macaronului.

Ah, am gasit macaronsii pe care trebuie sa-i fac. :floare:

Pai cum, vrei sa tradezi verdele?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif