Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Macarons

Featured Replies

:occasion14:

Ah, am gasit macaronsii pe care trebuie sa-i fac. =))

Pai cum, vrei sa tradezi verdele?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif

Noooo, io verzi ii fac, cu brocoli.=))

Stella, ecleziasticu' era doar un exemplu, adica asa miscatori o sa va prezint si io macaronsii primavaratici. =))

Ah, am gasit macaronsii pe care trebuie sa-i fac. :lol:

Aha, astia-s macarons de Haloween :lol:

Asa cum bine au specificat Irina si Adriana, timpii de repaos sînt esentiali, albusurile scoase cu o zi înainte, repaosul de minim o ora înainte de trecerea la cuptor.

Fetele, felicitari! :lol:

• 2 weeks later...

stiti ce??' am facut iarasi macaronsi. de data asta ...verzi. boniiiiiiiiiiiiii.

o parte din amande le-am inlocuit cu fistic, plus cateva picaturi :)de colorant alimentar

le-oi face o poza mai incolo.

edit ca mcsorai si poza cu verde suav :scratch:

ooups...nu pot atasa poze cand editez. excuse moa.

Stella,mama,

Yo zic ca asa te-ai specializat ca poti deschide "Macaronerie ".

Bravo.

PS_u

Cred ca toata orchestra canta "Oda Macaroanei "https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_boohoo.gif

[size=2]

Iar eu recit " Oda in macarons antic ".https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/read2.gif

Nu credeam sa-nvat a muri vrodata;

Pururi tanar, infasurat in manta-mi,

Ochii mei naltam visatori la steaua

Macaronitatii !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif [/size]

Pisco, m-a bufnit rasul la oda ta.

am diseara mishte musafiri si pe langa macaronsii verzi palid le mai dau si o mousse de lamaie :floare:

Maine il caftesc pe postas ca mie nu mi-o adus invitatia :sleepy3: Eu is convinsa ca tu ai trimis-o si inca in dublu exemplar :lol:

Lorica , mi casa is tu casa...cand vrei sa treci.

pentru macaronsi, anunta din timp ( minim 48h , necesare fabricarii :P )

Maine il caftesc pe postas ca mie nu mi-o adus invitatia :lol: Eu is convinsa ca tu ai trimis-o si inca in dublu exemplar :P

Lasa fato postasu'-n pace! Doar stii ca drumu' din Geneva spre Essen trece prin Irsching..... :sleepy3:

Unde-i emoticonul cu ala cu laba pe inima care cade lat? Nu-i?

Pacat, asa arat io acum. :P

Stella, daca-ti deschizi macaronerie sa stii ca pot veni sa lucrez gratis la tine. Degustator sef vreau sa fiu. :P

Unde-i emoticonul cu ala cu laba pe inima care cade lat? Nu-i?

Pacat, asa arat io acum. :P

Stella, daca-ti deschizi macaronerie sa stii ca pot veni sa lucrez gratis la tine. Degustator sef vreau sa fiu. :P

Ia uite la ea cum vine repede si se si baga-n fata! Si nici pretentii prea mari n-are! :P

vai, vai si iar vai...balesc de dimineata la macaroons :pupic:

am incercat sa fac de doua ori aceeasi reteta ce-i drept nu scria ca trebuie scos albusul din timp, sau ca trebuiesc lasate la uscat inainte de a le baga in cuptor

ale mele au fost un esec total

dar cum sambata am musafiri dragi , azi am sa scot albusurile si maine ma bag la preparat.

tineti-mi pumnii sa-mi iasa :headbang:

din experienta capatata pe parcurs...citind pe net, am aflat ca musai sunt necesare 12h sau si mai bine 24 la rece ,dupa ce sunt scosi din cuptor , raciti si mai ales dupa ce au fost umpluti si lipiti 2 cate 2 "macaronsii".

asta le permite sa fraternizeze cu crema si sa fie mai (nu stiu cum sa traduc " moelleux" / fragezime, sau moliciune ....)...buni.

din experienta capatata pe parcurs...citind pe net, am aflat ca musai sunt necesare 12h sau si mai bine 24 la rece ,dupa ce sunt scosi din cuptor , raciti si mai ales dupa ce au fost umpluti si lipiti 2 cate 2 "macaronsii".

asta le permite sa fraternizeze cu crema si sa fie mai (nu stiu cum sa traduc " moelleux" / fragezime, sau moliciune ....)...buni.

pai e numai bine daca le fac maine pana sambata stau cel putin 12 ore.

revin cu dovada :)

Vai sunt plina de nervi :thumleft:

Irina de ce s-a inmuiat albusul dupa ce l-am amestecat cu zaharul si migdalele pudra?

s-a pleostit si am amestecat exact ca tine

nu inteleg

si am facut reteta intreaga :)

am urmat exact pasii tai

nici macar piciorusele nu mi-au iesit :)

Revin cu impresii despre macaroons dupa ultima tava bagata

ultima care a stat si cel mi mult pe tusa pana sa o bag in cuptor si care a facut si picioruse :thumleft: dar la astea le-am dat forma cu lingurita si nu sunt chiar rotunde.

Intr-un final am inteles ca daca stau mai mult timp la uscat ca sa zic asa ies si lucioase si cu picioruse

maine incerc alta tura , nu ma las pana nu imi ies .

revin cu poze

• 6 months later...

[font=Comic Sans MS]Acum cateva saptamani am vazut o poza intr-o revista si de atunci sunt cu gandul la macarons. Posibilitatile de diversificare (culori, gusturi) ma atrag.

Am cautat aici sa vad daca cineva le-a facut si iata ce de minunatii vad ... o motivatie in plus sa la fac. Cand? :floare:

Sper ca ziua cu curaj, inspiratie si timp sa vina cat mai curand. Nu prea am exersat la capitolul albusuri ...

Ce bine arata! Felicitari, Irina, stella scl! Ce bine ca uitatul la poze cu dulciuri si mancaruri nu ingrasa! [/font]

• 10 months later...

Dupa vreo 3 tentative esuate de a face macaroon cu bezea simpla frantuzeasca dupa retete diferite, am reusit in cele din urma sa-i cuceresc https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif cu o reteta cu bezea italiana (cu sirop de zahar fierbinte). Nu stiu de ce, dar cu bezeaua simpla nu mi-au iesit niciodata ok, imi crapau mereu, aratau mai degraba ca pricomigdalele sau ameretti si nu-si faceau piciorus, desi respectam cu strictete toti pasii https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sad.gif(albusul invechit, consistenta bezelei, nu mai mult de 50 amestecari, formatul de pojghita etc). Are cineva idee de ce am esuat mereu cu bezeaua simpla, in schimb totul a fost ok cand am folosit bezea italiana?

post-44-13134309497965_thumb.jpg

post-44-13134309668669_thumb.jpg

post-44-13134309754596_thumb.jpg

• 1 month later...

Si eu am incercat cu ambele metode...mie mi-au iesit mereu cu albusuri proaspete...sau unul proaspat si unul invechit...

Varianta cu bezea italiana mie mi se pare ca e mai ok, se face bezeaua mai tare si cand amesteci nu pierzi asa mult din pufosenia ei...dar e mai aiurea ca tb sa ai grija la sirop, sa bati incontinuu cand il pui..e ceva mi incomoda...

O mare problema indiferent de metoda este umiditatea din camera in care le lasi sa se usuce...la mine asta e marea problema aici in grecia umiditatea este f mare...

Sunt f pretentioase si orice mic detaliu care ni s-ar parea neimportant le strica...

Apropo...cum ai facut cu faina de migdale ti-ai macinat singura migdalele?

• 2 weeks later...

pai eu inteleg ca aia normala se face adaugand zahar praf, iar aia italiana adaugand sirop fierbinte de zahar.

am inteles bine? eu am sechele cu bezelele de cand a tb sa prestez din toate albusurile ramase de la cozonacii de la nunta lu' frate-miu. am copt la toate vecinele de la focsani.