Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Macarons

Featured Replies

Le-am facut din nou, niciodata n-am respectat toti pasii, mereu intervenea ceva si trebuia sa ma grabesc.

De data asta s-au facut placintute in tava, nu cred ca aveau nici 2 mm inaltime, ma gandeam ca nu vor creste deloc, totusi arata bine!

Acuma folosesc migdale macinate cumparate de la Kaufland, cele postate pe prima pagina au fost migdale macinate de mine si necernute.

Ultimele le-am copt in cuptor cu ventilatie, dar primele sunt facute in cuptor fara ventilatie si tot au piciorus.

Pana la urma nu stiu care din pasi e mai important, pentru aspect cred ca ar trebui sa fie faina de migdale, degeaba cernem noi migdalele macinate!

Eataly, ce diametru au ale tale, ale mele cam 2,5 cm!

De-ar iesi cele mai reusite ale mele la fel de frumoase ca "nereusitele" tale...... nu mi-as mai dori nimic! De la macaronsi, normal! :floare:

Superbe Dana, macar de mi-ar iesi si mie asa placintute!

Imi plac tare mult colorate, deja mi le inchipui pe un platou, aliniate :floare:

Se pot pastra in cutii de aluminiu mai multe zile?

daca mai apuci sa le pui in cutii, merge :floare:

Serios?

Da ce au domle' macaronsii astia? Deci tre' sa-i fac neaparat.

Din ce stiu eu un kg de macarons la vanzare costa intrev 80 si 100 de euro.

Acum eu zic, daca le faci acasa e ok, dar daca ar fi sa cumperi......pai e justificat pretul asta :floare: ????

Atunci un tort la care se munceste ore si ore, fa creme, decoreaza-l, fa-i aia, fa-i ailalta, cu cat ar trebui sa se vanda?

Stiu, o sa-mi ziceti ca m-am aprins si vorbesc in necunostinta de cauza :floare: .

Acum eu zic, daca le faci acasa e ok, dar daca ar fi sa cumperi......pai e justificat pretul asta :floare: ????

Atunci un tort la care se munceste ore si ore, fa creme, decoreaza-l, fa-i aia, fa-i ailalta, cu cat ar trebui sa se vanda?

Stiu, o sa-mi ziceti ca m-am aprins si vorbesc in necunostinta de cauza :floare:.

Cre' ca-i vorba de metoda si de timpul total de pregatite / facere a macaronsilor. Nu ca tortul s-ar face instant, dar tinand cont ca sunt niste reguli stricte.... e foarte usor s-o dai in bara. Zic si io tot in necunostinta de cauza! :floare:

Stiu, o sa-mi ziceti ca m-am aprins si vorbesc in necunostinta de cauza :floare:.

Cre' ca-i vorba de metoda si de timpul total de pregatite / facere a macaronsilor. Nu ca tortul s-ar face instant, dar tinand cont ca sunt niste reguli stricte.... e foarte usor s-o dai in bara. Zic si io tot in necunostinta de cauza! :floare:

Gata, nu mai zic nimic ca dau in polemica din cauza macaronsilor si stric topicul.

Multumesc Adriana. :unsure:

Dana, nu le-am masurat dar cred ca 2 cm aproximativ.

Sunt tare faine ale tale, adevaru-i ca sunt mai dragute mititele, asa pare si piciorusul mai inalt!

• 6 months later...

Am facut si eu pentru prima data macarons. Nu-s ei prea frumosi si cred ca mai trebuia sa-i las vreun minut, doua la cuptor, dar noi ii mancam si asa.

post-1290-13384082355533_thumb.jpg

Ela, pentru prima data????

Pai draga mea, mie nu mi-ar iesi asa frumosi nici dupa a zecea oara :notworthy: !

Bravo!

mi-ai luat vorba din gura!

f frumosi, Ela, bravo!

Mie mi se pare ca-s "oau" macaronsii tai (trebuie sa gust si eu o data, ca inca n-am avut ocazia).

Va multumesc pentru cuvintele frumoase :floare: , dar mai am de muncit un pic la ei. Am vazut si macaronsi mai frumosi, chiar aici pe forum. Oricum, se spune ca pentru a-ti iesi bine, trebuie sa tot incerci. Acum stiu ce sa fac si cu albusurile de ou :tongue3:

Any, la cate bunataturi faci tu :rolleyes: , nu cred ca nu ti-ar iesi macaronsii. Reteta nu mi s-a parut grea deloc (eu am facut cea de-a doua reteta, dintr-un albus), am vazut si cateva filmulete pe net si cum primisem cadou folia de silicon pentru macarons, am purces la treaba.

• 6 months later...
Fetele,probabil ati scris nu am timp sa citesc toate paginile acum:cat timp se pastreaza macaronsii?Am niste albusuri ramase de ieri de la fursecuri,si parca as face si eu macarons,dar numai daca stiu ca-i pot pastra pana la Craciun https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

...dar numai daca stiu ca-i pot pastra pana la Craciun

Poti sa-i faci linistita de-acuma, doar sa nu-i umpli cu crema, se vor inmuia si sunt mai buni daca-s crocanti.

...dar numai daca stiu ca-i pot pastra pana la Craciun

Poti sa-i faci linistita de-acuma, doar sa nu-i umpli cu crema, se vor inmuia si sunt mai buni daca-s crocanti.

Mersi,bine ca stiu,dar acum mai am o intrebare.Albusurile le am in frigider si abia maine as putea sa fac macarons.Cat timp se pastreaza albusurile in frigider?Le mai pot folosi?

Ela, sunt foarte frumosi macaronsi tai!

Aici costa 1 macaron = 1.50 $, ceea ce si mie mi se pare enorm!

N-am facut niciodata, dar totusi, 1 dolar jumate bucata cu diametrul de 3 cm!!

Mersi,bine ca stiu,dar acum mai am o intrebare.Albusurile le am in frigider si abia maine as putea sa fac macarons.Cat timp se pastreaza albusurile in frigider?Le mai pot folosi?

daca le ai de 2-3 zile si le-ai tinut inchise in borcan cu capac, merge!

pastreaza-le in borcan cu capac in congelator. nu tb sa le pui pe toate o data, poti adauga in borcan peste cele deja existente, numai sa le tii socoteala.

bafta!

daca le ai de 2-3 zile si le-ai tinut inchise in borcan cu capac, merge!

pastreaza-le in borcan cu capac in congelator. nu tb sa le pui pe toate o data, poti adauga in borcan peste cele deja existente, numai sa le tii socoteala.

bafta!

Bun de stiut pentru data viitoare.Le-am avut numai acoperite cu folie,asa ca le arunc.

• 3 weeks later...

Ce rezulta din niste macarons-i prosti? niste pricomigdale bune :rolleyes:

Am facut si eu ieri din 2 albusuri ramase de la maioneza, cu faina de migdale facut de mine din migdale crude cu tot cu coaja maronie pe ele, si mi-a iesit asta

post-233-1357065624653_thumb.jpg

nici vorba de piciorus, dar nu ar fi fost asta problema, ci ca in interior erau cam goi, a ramas o calota extrem de subtire, iar restul compozitiei s-a asezat pe fund. Asa trebuie sa fie? eu n-am mincat niciodata de-astia facuti de cineva, ca sa stiu cum ar trebui sa fie.

post-233-1357065802343_thumb.jpg

La intrebarea "ce sint astia?" am raspuns "pricomigdale!" si s-au mincat toate :D

Stai linistita!

Nu esti singura, sunt cu tine doar ca ai mei nu au iesit moi la mijloc ci doar la forma (cei din tura 3) ca si ai tai dar, stai s ane intelegem: 1 tura am facut cu una din retetele astea si am facut cu siropul de zahar.

iaca ce aschii au iesit si le am umplut cu orange curd

post-1316-13570661242515_thumb.jpg

post-1316-13570661394402_thumb.jpg

tura doi alta reteta tot de aci fara sirop de zahar normal cu zaharul pudra si nici nu m am gandit ca nu o sa iese bine dupa cum s`au format banutii

cruzi

post-1316-13570662277981_thumb.jpg

dupa ce i am tinut la zvantat sa fie fara lipituri de deshte iaca copti ce a iesit

i am umplut si astia

post-1316-1357066388249_thumb.jpg

post-1316-13570665190022_thumb.jpg

Tura 3

Tot dupa cealalta reteta de aici

iaca asemanatori cu ai tai dar nu sunt lasati pe fund si nici goi in mijloc adika stratul de deasupra este tare si cand musti la mijloc sunt moi (asta zic dupa umplere ca altfel sunt ghiulele)

post-1316-13570665565299_thumb.jpg

A doua zi dupa umplere astia cu crema ganache cu cioco alba in care am pus zeama de lamaie si coaja de lamaie si vanilie ca altfel numai deschidea nimeni gura cand musca din unu asa dulce era crema daca nu o lamaiam.

post-1316-13570665995702_thumb.jpg

M am enervat asa de tare pe macaronsii astia incat am facut alta reteta si am plecat la prietena mea si am facut colo si iaca cat de cat pe aproape

Tura 4

post-1316-13570666784204_thumb.jpg

Nu zic nimik dar mie nu mi`au iesit macaronsi. Au fost toti mincati

post-1316-13570662426915_thumb.jpg

Nu zic nimik dar mie nu mi`au iesit macaronsi. Au fost toti mincati

Da' stiu ca ai avut ambitie, Cerra :D

Bravo, pina la urma ti-au iesit foarte bine :rolleyes: Mie imi plac si asa cum mi-au iesit mie, probabil o sa mai fac reteta fara pretentia sa-mi iasa piciorusele sau luciul ala deasupra.

Bravo, pina la urma ti-au iesit foarte bine :rolleyes: Mie imi plac si asa cum mi-au iesit mie, probabil o sa mai fac reteta fara pretentia sa-mi iasa piciorusele sau luciul ala deasupra.

Aproape bine!

Ai zis exact ca si fica mea: mami sa mai faci dar nu te chinuii cu picioarele alea care le vrei tu ca nu mancam picioare sa iese buni si nu`i problema. O sa ii mai fac dar nu acum, sa umplem cu pasta de macese acrisoara. Nu cred ca ar fi buni cu ceva cremareala dulce ca mori faci diabet. Cu ganache de ciocolata neagra amaruie este alceva dar cu cea alba este teroare cel putin ptr gustul meu.

Ultimii sunt facuti dupa reteta Iuliei_nicoleta putin diferita.

Mie la prima ncercare mi-au crapat toti.

Nu am avut pudra de migdale buna.era din aia cu coaja si nu i-am sitalit destul,sau poate nu i-am macaronat bine,sau poate cuptorul era prea cald.Scrie 150 de grade,dar nu am un termometru de cuptor sa verific daca chiar atatea erau.

La a doua incercare,am sitalit pudra de migdale de vreo 10 ori,am macaronat pana a facut amestecul "panglici " si am redus temperatura la cea mai mica treapta.

Cuptor pe gaz !

Plus am pus o tava mare pe treapta cea mai de jos si pe ei i-am copt pe treapta din mijloc.

Ma declar multumita de rezultat.

Dupa o zi sunt mortale.

post-48-13574836155481_thumb.jpg