Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aromatizarea otetului

Featured Replies

Da, ti-am masacrat ceaiul.

Nu-i bai ,ca vine altul si mai si ...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

oţetul de trandafiri nu e ăla de se foloseşte pe la nas şi pe tâmple, în caz de leşin? parcă aşa îmi aduc aminte din cărţile cu domniţe leşinătoare.

bunica mea avea întodeauna oţet de crini albi cu care ne făcea frecţie când eram răciţi.

oţetul de trandafiri nu e ăla de se foloseşte pe la nas şi pe tâmple, în caz de leşin? parcă aşa îmi aduc aminte din cărţile cu domniţe leşinătoare.

bunica mea avea întodeauna oţet de crini albi cu care ne făcea frecţie când eram răciţi.

Eu am crini albi in spirt .

Se aduna Crini albi in Iunie ,de ziua Sf.Anton ,se duc la "mistic club " ,se sfintesc si apoi se pun in spirt.

Prin Ardeal asa e traditia la catolici.

Petalele de crin au proprietati cicatrizante,catifeleaza pielea .

bunica mea cu bunica ta parca au schimbat retete in bazinele de la Baile Felix. :)

ce frecus imi tragea cu otetul de crini si ce impachetari artistice cu felii de cartofi pe frunte sau in jurul gitului, numai eu stiu :) ... era vaaai de capul si de nasul meu !!! :)

am ramas datoare cu niste poze: zmeura si afine. doar ca cel de zmeura nu are culoarea reala. chiar e roz, nu portocaliu cum se vede in poza :rolleyes:

post-84-13195705124104_thumb.jpg

• 1 month later...
  • Author

Am unit otetul de capsuni cu cel de trandafiri si incet incet adaug alte experimente:

Otet de rodii

post-9-13244656377013_thumb.jpg

Am folosit otet de mere si o mana buna de boabe de rodie.Am lasat 3 zile, am filtrat si degustat.

post-9-13244656699952_thumb.jpg

• 4 months later...
  • 1 year later...

Maya, ce-ai facut tu e minunat.

Arta tare poetic sticluta aia.

Merci :floare:

Mai am una mai mica, triunghiulara - parca mai poetica este, dar am început-o deja :71:

Hai sa-ti "vand" un pont: foloseste-l cu succes imotriva acneei.

Din fericire nu suferim de ele, asa ca-l voi folosi la salate =((

Am citit si eu pe undeva ca acest otet este ideal pentru masaje si frectii sau comprese, fiind un bun remediu împotriva febrei si racelii, a durerilor de cap, dureri reumatice... Diluat cu aproximativ 10 parti de apa se poate folosi la clatit parul, tonic pentru ten sau chiar ca apa de gura - dezinfecteaza si trateaza anumite afectiuni bucale.