December 12, 200916 yr comment_8524 In putine cuvinte pt ca se intelege bine din poze o sa va prezint ce mesteresc de trei zile incoace. ALUAT 750 g faina1 cana zahar1 cana miere ( in reteta scria melasa, am inlocuit-o cu miere de padure)1 ou1 praf de copt200 g unt1 lingura scortisoara, cuisoare, ghimbir, nucsoara Pt glazura/decor am folosit: un albus de ou. zahar pudra, glazura , coloranti, bombonici din rezerva strategica a Yasminei si scortisoara coaja. Se fierb impreuna mierea, zaharul si untul. Report
December 12, 200916 yr Author comment_8525 Nu am gasit cuisoare macinate si pt ca sunt cuisoare m-am pus cu ciocanu pe ele. Se trage amestecul de pe foc si dupa ce se raceste, se adauga oul batut, faina si condimentele Se obtine o coca lipicioasa, ca sa reusiti sa o manevrati spre final va dati mainile prin faina. Acoperiti coca cu folie si dati pt 2 ore la frigider Report
December 12, 200916 yr Author comment_8527 Pt ca am folosit pt prima data reteta asta, am facut o tava de turta dulce de proba sa vad ce consistenta are aluatul dupa copt. Dupa 2 ore de frigider coca s-a lucrat foarte frumos Multumita de rezultatul pe care am uitat sa il pozez m-am apucat de casuta. Am intepat aluatul cu furculita. Report
December 12, 200916 yr Author comment_8528 Dupa ce am copt peretii si acoperisul le-am lasat sa se usuce si sa se intareasca pana a doua zi. A doua zi am asamblat casuta. Pt lipit si glazurat am folosit un albus de ou batut putin cat sa se desfaca, amestecat cu un plic de zahar pudra si unul de glazura cu gust de lamaie.Nu radeti dar cu paharele am reusit cel mai bine sa sprijin peretii pana s-au lipit. Report
December 12, 200916 yr Author comment_8529 Dupa ce s-a intarit casuta am mutat-o pe un platou si am continuat acolo cu lipitul acoperisului.Ca sa adere mai bine am uns platoul inainte cu putin albus si am presarat nuca de cocos. Am si pozat-o de frica ca pana dimineata se darama Am pus-o bine pana a doua zi pt ca Yasmine ii dadea tarcoale Report
December 12, 200916 yr Author comment_8530 A treia zi, adica in seara asta am copt dintr-un rest de coca, omul de zapada si stelutele care formeaza bradutul Si gata! Am lucrat cu placere la ea pt ca, desi am zis ca niciodata nu o sa reusesc sa fac asa ceva, mi-am luat inima in dinti gandindu-ma ca trece tare repede varsta la care Yasmine se bucura de o casuta de turta dulce! Report
December 13, 200916 yr comment_8559 superba realizare, si multa munca , dar ce nu facem noi ca sa fie happy cei mici si mari. Report
December 13, 200916 yr comment_8563 Minunat, cred ca ai muncit mult, dar arata..wow! Asta da, rabdare. Report
December 13, 200916 yr comment_8567 Brava Aminary! Ai dat startul la casute de turta dulce.Anul tracut am facut-o de Mos Nicolae.Anu' asta o fac in ajun.Eu numai cand ma gandesc ce ochi fac copii cand le vad ma emotionez.Abia astept.Eu am infipt scobitori pana s-au lipit peretii, dupa care le-am scos. Report
December 13, 200916 yr comment_8592 foarte faina casuta ta de ce nu incercati sa le lipiti cu royal icing? Am vazut cateva tutoriale pe youtube si toate foloseau royal icing.... Report
December 13, 200916 yr comment_8594 [color=#800080]Foarte reusita casuta,felicitari Si eu as vrea sa fac anul asta dar stau prost cu rabdarea. [/color] Report
December 13, 200916 yr comment_8605 Pentru cine sta prost cu timpul sau rabdarea, anul trecut la Ikea s-au gasit casute de turta dulce, pe care le lipesti tu acasa. Mai faci doar citeva decoratii si gata. La gust, nu sint rele, dar sint convinsa ca ce a facut aminary e muuuult mai gustos. De aratat arata extraordinar! Report
December 13, 200916 yr Author comment_8635 multumesc mult fetelor pentru felicitari! pentru fetele fara rabdare, dar cu copii incercati sa impartiti pe zile procesul tehnologic: o zi sabloanele - 1/2 h, o zi aluatul - 1/2 h, o zi coptul - 1 h, o zi asamblatul - 1 h, o zi decoratul - 1 h.nici eu nu as fi reusit intr-o zi!fetita mea a asteptat rabdatoare, iar la final " mami dar inauntru o lasi goala, unde e mobila?" , deci e loc de mai bine! in legatura cu royal icing- ul, nu zic ca nu se poate, dar am incercat sa fac economie de timp si am folosit pt asamblat aceeasi compozitie ca si pt glazurat. nu mai zic ca habar nu am cum se face gheata asta regala scobitori , cred ca am uitat sa mentionez ca dupa copt si uscat peretii casutei erau prea tari pt a mai putea fi gauriti. oricum glazura mea s-a intarit foarte repede o jumatate de ora, iar acoperisul decat l-am presat cateva secunde cu mana, apoi nu a mai avut nevoie de sprijin. Report
December 13, 200916 yr comment_8719 Arata super!Odata si odata,trebuie sa pun si eu mîna sa fac una!!! Report
December 13, 200916 yr comment_8723 Foarte frumoasa! Ma bate gandul sa incerc si eu una, anul acesta... sa vad cum oi sta cum timpul... :roll: Report
December 15, 200916 yr comment_9286 Am lucrat cu placere la ea pt ca, desi am zis ca niciodata nu o sa reusesc sa fac asa ceva, mi-am luat inima in dinti gandindu-ma ca trece tare repede varsta la care Yasmine se bucura de o casuta de turta dulce! [color=#800080]Cuvintele tale m-au facut sa ma rusinez si am uitat de lipsa mea de rabdare (si de leneeeee!)...si m-am pus pe treaba .Am facut doar jumatate de compozitie asa ca am mai improvizat pe ici pe colo Rabdare tot n-am avut sa-mi fac si model din carton sau hartie si am taiat direct coca. Au iesit cam strambi peretii si m-am chinuit sa-i lipesc,deci ca nu faceti ca mine http://img69.imageshack.us/img69/6311/picture232t.jpg http://img19.imageshack.us/img19/7933/picture234h.jpg http://img94.imageshack.us/img94/744/picture238a.jpg Multumesc pentru reteta si idee [/color] Report
December 15, 200916 yr Author comment_9301 foarte frumoasa casuta mona! sa nu spui cat ai muncit la ea da?poate reusim sa pacalim si alte fete sa o faca! Report
December 15, 200916 yr comment_9303 [color=#800080]Sa sti ca mult timp nu mi-a luat. Compozitia,decupat si copt ,o ora in total. Lipit +ornat...hai sa zic tot o ora ,dar cred ca mai putin. [/color] Report
December 15, 200916 yr comment_9309 ce frumuseti aici!!! si va indurati sa mancati minunile? eu le-as pastra Report
December 15, 200916 yr comment_9438 De anul trecut imi propusesem sa fac o casuta pentru baiatul meu. Am tot citit retete, am urmarit postarile voastre si am indraznit. Trebuie sa va spun ca am participat toti trei la aceasta treaba. Baiatul nostru o sa aiba cand va fi mare o amintire frumoasa despre pregatirile de Craciun...Am folosit urmatoarea reteta:650 g faina 200 g zahar10 linguri miere2 oua intregi si 2 galbenusuri2 lingurite de bicarbonat stins in zeama de lamaieAmestec de condimente care da aroma unica de turta dulce facut din : 1/2 lingurita cuisoare macinate; 1 lingurita scortisoara1 lingurita ghimbir macinat 1/2 lingurita nucsoara macinata1/2 lingurita anason macinat1/2 lingurita coriandru macinat1/2 lingurita ienibahar macinat1/2 lingurita cardamom macinat1 /2 lingurita sare Pe foc foarte mic am topit zaharul cu mierea. Cand s-au racit putin am incorporta ouale, bicarbonatul , condimentele si faina. Am dat o ora la frigider si am intins apoi aluatul cu mainile unse cu putin ulei, pe masa unsa cu putin ulei. Report