Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarta sarata cu zucchine si morcov

Featured Replies

• Author

Anny, fii atenta ca te urmaresc... unde te duci tu, hop si eu...

Am o problema cu morcovelul. Eu pot sa-l consum doar crud, asa ca trebuie sa-l inlocuiesc (parca nu-mi vine sa-l elimin de tot).

Tot ce inseamna radacina trebuie consumat crud. Singura chestie care-mi trece acum prin cap ar fi gulia. Acum trebuie sa vad pe unde gasesc eu gulie.

Aveti voi o alta idee? Cu ce as putea sa inlocuiesc morcovul? Oare ardeiul gras ar merge?

Sorina ma tem ca ardeiul gras se inmoaie prea tare. Nu stiu ce sa zic.

Oare daca o faci numai cu zucchine, cum ar fi :) ?

• 2 weeks later...

am executat muşcăturile dovlecioase, am făcut porţie dublă cu jumate din cantitate ulei de floare şi jumate de măsline, juma' pecorino şi juma' parmigiano. am tăiat tava în bucăţele mici cât o îmbucătură şi mi-au ieşit peste 100.

le-am denumit "aperitive ca'n sicilia" şi le-am servit reci la mosafirii care acum vor să ştie din care parte a siciliei :notworthy:

Any, să-i dea Ăldesus sănătate, că buni mai ieşiră.

post-1215-13236209247865_thumb.jpg

• Author

am executat muşcăturile dovlecioase, am făcut porţie dublă cu jumate din cantitate ulei de floare şi jumate de măsline, juma' pecorino şi juma' parmigiano. am tăiat tava în bucăţele mici cât o îmbucătură şi mi-au ieşit peste 100.

le-am denumit "aperitive ca'n sicilia" şi le-am servit reci la mosafirii care acum vor să ştie din care parte a siciliei :wasted:

Any, să-i dea Ăldesus sănătate, că buni mai ieşiră.

Eu am luat reteta de pe blogul unei fete care daca nu ma-nsel sta in Emiratele Arabe, iar ea dupa cum am citit eu acolo are reteta de la prietena ei australianca.

Deci putem spune ca reteta asta a facut inconjurul lumii :scratch: !

Eu o ador, asa o sa fac si eu portie dubla la Craciun.

Ce cubulete frumoase ai acolo, ma bucur enorm ca ti-a placut :wasted: si tie si mosafirilor :notworthy: !

• 3 weeks later...
  • Author

Facuta pentru seara de Ajun (am facut-o vineri) si s-a mancat si de Craciun ce-a mai ramas.

A placut tuturor.

Am facut din 6 oua, deci am dublat cantitatile la portia de 3 oua pe care am scris-o la pagina 1.

post-13-13250056244256_thumb.jpg

post-13-13250055838106_thumb.jpg

post-13-13250054574395_thumb.jpg

La multi si frumosi ani!

In cautarea unui aperitiv pentru masa cea mare, am hotarat sa o fac pe asta. Minunata, desi la inceput m-am cam speriat din cauza tuchinilor (cam moi si cam aposi, i-am stors de le-au iesit ochii. A iesit miununat, s-a terminat minunat de repede...

Am facut-o intr-o tava un pic mai mare si a fost mai subtire. Buna oricun.

post-407-13254096485454_thumb.jpg

post-407-13254098571878_thumb.jpg

Super buna tarta asta. Am facut-o si eu pentru revelion, de dus in vizita.

Merci Any!

• Author

La multi si frumosi ani!

In cautarea unui aperitiv pentru masa cea mare, am hotarat sa o fac pe asta. Minunata, desi la inceput m-am cam speriat din cauza tuchinilor (cam moi si cam aposi, i-am stors de le-au iesit ochii. A iesit miununat, s-a terminat minunat de repede...

Am facut-o intr-o tava un pic mai mare si a fost mai subtire. Buna oricun.

La multi ani :violent1: !

Da, zucchinele sunt apoase, iar eu am stors si morcovul si ceapa.

Ma bucur tare mult ca v-a placut si ca a fost pe masa ta de revelion!

Super buna tarta asta. Am facut-o si eu pentru revelion, de dus in vizita.

Merci Any!

Si eu sunt super bucuroasa ca ai ales s-o faci de revelion si mai ales ca a placut :rolleyes: !

şi eu am refăcut-o, dar cu feta in exclusivitate, a ieşit foarte bună

De incercat, mai ales ca am reusit si eu sa dau de feta aici in sat la mine :sm2: .

• 2 weeks later...

Reteta am luat-o de aici http://arabafeliceincucina.blogspot.com/search/label/torte%20salate

Un aperitiv minunat bun atat cald cat si rece.

Ingrediente pentru o tava de 25 cm X 19 cm

5 oua intregi

120 gr de faina

110 gr ulei de floarea soarelui

1 lingurita si jumatate de praf de copt

120 gr parmigiano sau branza data la razatoare (cascaval, asiago, cheddar etc)

jumatate de ceapa (potrivita, nu drept mare)

3 zucchine mari (circa 500 de gr)

1 morcov mare (circa 150 gr)

sare

piper

Gata, am gasit cum sa o transfer la monti.

La faina stiti deja povestea: jumate integrala, jumatate tarate de ovaz.

Uleiul, praful de copt, branza, zucchinele normal.

Si pt ca nu pot beneficia de morcoveata, pt a o colora voi pune ceapa rosie. Si tot in loc de morcoveata am sa pun gulie (ca am gasit).

Sare si piper fara probleme.

Acum mai ramane sa o fac... trebuie sa cumpar zucchine.

• Author

Gata, am gasit cum sa o transfer la monti.

La faina stiti deja povestea: jumate integrala, jumatate tarate de ovaz.

Uleiul, praful de copt, branza, zucchinele normal.

Si pt ca nu pot beneficia de morcoveata, pt a o colora voi pune ceapa rosie. Si tot in loc de morcoveata am sa pun gulie (ca am gasit).

Sare si piper fara probleme.

Acum mai ramane sa o fac... trebuie sa cumpar zucchine.

Te admir sa stii, pentru vointa de care dai dovada de a duce mai departe proiectul pe care l-ai inceput. Sau e deja un stil de viata, poate?

Si sunt bucuroasa ca ai gasit cu ce sa inlocuiesti. Bravo :biggrin: !

• 2 weeks later...

Lasa, bre, nu mai admira... si-o mai si merita omul, la cate am bagat in mine trebuia si sa zic stop la un moment dat.

Nu mai e dieta de mult... stil de viata a ajuns. Si mi-e al naibii de bine. Mi-a intrat in sange.

Trebuia sa gasesc ceva ca prea o laudati... Acum ramane de vazut cand voi trece la actiune.

• Author

Lasa, bre, nu mai admira... si-o mai si merita omul, la cate am bagat in mine trebuia si sa zic stop la un moment dat.

Nu mai e dieta de mult... stil de viata a ajuns. Si mi-e al naibii de bine. Mi-a intrat in sange.

Trebuia sa gasesc ceva ca prea o laudati... Acum ramane de vazut cand voi trece la actiune.

:) :)

Stil de viata? Te admir si mai mult bre :) !

Am zis ca nu strica sa mai dau si eu raportul, am facut-o si refacut-o de cateva ori. O data eram hotarata sa fac tarta dar nu aveam decat vreo doi dovlecei mici si la noi nu merge cu jumatati de portie :) , asa ca am adaugat 2 cartofi dati pe razatoarea mica, parca au mai tras si din apa dovleceilor. Cine a mancat-o n-a zis ca nu-i reteta originala :) .
  • Author

Am zis ca nu strica sa mai dau si eu raportul, am facut-o si refacut-o de cateva ori. O data eram hotarata sa fac tarta dar nu aveam decat vreo doi dovlecei mici si la noi nu merge cu jumatati de portie :) , asa ca am adaugat 2 cartofi dati pe razatoarea mica, parca au mai tras si din apa dovleceilor. Cine a mancat-o n-a zis ca nu-i reteta originala :) .

Auzi Sorina ce zice Adi, poti pune cartof!

Ma bucur Adi ca-ti place si eu am mai facut-o , pun o poza pe care probabil ati mai vazut-o pe la alt topic.

post-13-13275977717355_thumb.jpg

Cartoful la monti e interzis... nu merge la mine.

Asaaaa, si acum tarta e la cuptor. Am trecut prin ceva peripetii dar pana la urma am facut-o.

Am cautat sa innebunesc praf de copt prin cutii si nu am gasit. Garantat am minim doua cutii de praf de copt, dar nu am idee pe unde sunt. Asta e, deci tarta fara praf de copt. Probabil nu va creste ca a voastra, dar nu-i ca ma intereseaza prea tare... gustul e de baza.

Revin cu impresii...

• Author

Cartoful la monti e interzis... nu merge la mine.

Asaaaa, si acum tarta e la cuptor. Am trecut prin ceva peripetii dar pana la urma am facut-o.

Am cautat sa innebunesc praf de copt prin cutii si nu am gasit. Garantat am minim doua cutii de praf de copt, dar nu am idee pe unde sunt. Asta e, deci tarta fara praf de copt. Probabil nu va creste ca a voastra, dar nu-i ca ma intereseaza prea tare... gustul e de baza.

Revin cu impresii...

Sa stii ca sunt curioasa cum iese fara praf de copt. Eu zic ca vine bine si asa.

Deabia ma uitai la ea... ea a crescut saraca, da' parca vad ca va da inapoi cand o voi scoate... Revin...

Editez... am scos-o din cuptor. La exterior arata bine. Astept un pic sa se raceasca si trec la macelareala.

• Author

Deabia ma uitai la ea... ea a crescut saraca, da' parca vad ca va da inapoi cand o voi scoate... Revin...

Editez... am scos-o din cuptor. La exterior arata bine. Astept un pic sa se raceasca si trec la macelareala.

Da, asteapta un pic, n-o manca drept fierbinte, las-o sa se racoreasca putin.

Am mai asteptat un pic... da' foamea era mare...

Nu a fost apreciata, nuuuu, a fost superapreciata. De la soata citire: 'auzi, da' e chiar buna chestia asta'. Giulia a bisat, pe a treia feliuta nu a mai reusit sa o termine... da' nu-i bai ca am terminat-o eu. Mara, in schimb, dupa un acces de tuse sufocanta a decretat 'che fa schifo'... asta-i Mara. Da' ea e pretentioasa casei, pe ea nu o bagam in seama.

Exceptional de buna, chiar si cu schimbarile si minusurile de rigoare. De crescut a crescut un pic la cuptor si apoi a dat inapoi, da', sincer, sa stii ca nu a avut nici-o importanta dpdv gustativ. Foarte buna! Atata timp cat am sa mai gasesc gulii am sa o fac.

Imi pare rau de poze, da' cand am inceput sa devoram nu a mai ramas decat o feliuta anemica, care va fi devorata de mine azi la pranz. Deabia astept sa vad ce gust are rece.

• Author

Am mai asteptat un pic... da' foamea era mare...

Nu a fost apreciata, nuuuu, a fost superapreciata. De la soata citire: 'auzi, da' e chiar buna chestia asta'. Giulia a bisat, pe a treia feliuta nu a mai reusit sa o termine... da' nu-i bai ca am terminat-o eu. Mara, in schimb, dupa un acces de tuse sufocanta a decretat 'che fa schifo'... asta-i Mara. Da' ea e pretentioasa casei, pe ea nu o bagam in seama.

Exceptional de buna, chiar si cu schimbarile si minusurile de rigoare. De crescut a crescut un pic la cuptor si apoi a dat inapoi, da', sincer, sa stii ca nu a avut nici-o importanta dpdv gustativ. Foarte buna! Atata timp cat am sa mai gasesc gulii am sa o fac.

Imi pare rau de poze, da' cand am inceput sa devoram nu a mai ramas decat o feliuta anemica, care va fi devorata de mine azi la pranz. Deabia astept sa vad ce gust are rece.

Sorina ce ma bucur ca v-a placut! O pup pe Mara, mi-o si inchipui :) !

E foarte buna si rece, de pe-o zi pe alta eu zic ca-i si mai buna :) .

Cu guliile ai procedat la fel? Adica curatat si stors?

si eu am una la racit, la mine se face de 3x saptamana. asta este pt musafiri maine, rece deci. o tai bite size si servesc cu scobitoare in cub ca nu am altceva mai fancy :)

Ada nu mananca nicila mine dar Sara da. o sa pun odata si bacon in ea ca asa ar manca si sclifosita aia mare. mananca dovlecel la abur si morcov crud, de ce nu o manca asa nu stiu.

eu am facut si gluten free tarta asta si tot buna e.

nu am stors dovleceii si am facut cantitate dubla, eu sant nesatula si asta la pranz cu o mana de salata langa e belea (dupa gustul meu)

any, ii place cealalta cu ham sau bacon de ai pus-o. si-aia se face mai mereu la mine si o sa fac sa congelez sa aibe cat sant eu la spital :)

Da, am dat gulia pe razatoarea mare si am stors-o. A, la fel am procedat si cu ceapa rosie... mi-era sila aseara sa ma apuc de tocat si daca tot aveam razatoarea in mana, am trecut direct la treaba.

Am mancat acum la pranz ramasita de tarta cu o salata de brocolli (cu mult otet de mere)... o nebunie. Ma doare burta de cat am mancat.

Angel iubita, nu ziceai ca-i lasi balta pe musafiri? Ai revenit la sentimente mai bune?

• Author

si eu am una la racit, la mine se face de 3x saptamana. asta este pt musafiri maine, rece deci. o tai bite size si servesc cu scobitoare in cub ca nu am altceva mai fancy :drool:

Ada nu mananca nicila mine dar Sara da. o sa pun odata si bacon in ea ca asa ar manca si sclifosita aia mare. mananca dovlecel la abur si morcov crud, de ce nu o manca asa nu stiu.

eu am facut si gluten free tarta asta si tot buna e.

nu am stors dovleceii si am facut cantitate dubla, eu sant nesatula si asta la pranz cu o mana de salata langa e belea (dupa gustul meu)

any, ii place cealalta cu ham sau bacon de ai pus-o. si-aia se face mai mereu la mine si o sa fac sa congelez sa aibe cat sant eu la spital :love7:

Si eu le fac pe amandoua imi plac sunt bune si a doua zi :notworthy: !

Da, am dat gulia pe razatoarea mare si am stors-o. A, la fel am procedat si cu ceapa rosie... mi-era sila aseara sa ma apuc de tocat si daca tot aveam razatoarea in mana, am trecut direct la treaba.

Am mancat acum la pranz ramasita de tarta cu o salata de brocolli (cu mult otet de mere)... o nebunie. Ma doare burta de cat am mancat.

Angel iubita, nu ziceai ca-i lasi balta pe musafiri? Ai revenit la sentimente mai bune?

Ma bucur Sorina :hungry: !

Exact, Angel cred ca s-a razgandit.