Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarta sarata cu zucchine si morcov

Featured Replies

... mananca dovlecel la abur si morcov crud, de ce nu o manca asa nu stiu...

nu stiu sa-ti spun la dovlecel, dar la morcov a maaaaare diferenta intre morcovul crud si cel gatit, la gust. mie nu mi-a placut de mica morcovul fiert. doar in salata boef il mancam. in rest... bleah. crud, in schimb, mi-a placut din totdeauna. acum il pot manca si gatit, dar nu-l mai mananc din motive de monti.

asa ca o inteleg pe Ada :toothy9;

• Author

Ia uite ce aratoasa-i in forma de chec :toothy9; !

Multumesc Any.Eu n-am pus ceapa si am exagerat cu morcovul.Se vede? :lol:

E fara cusur :tongue3: !

Am trecut la repetir... buna rau. As fi putut sa o fac cu faina de linte, da' mi-a placut prea mult data trecuta cu faina integrala+tarate, asa ca am mers pe prima incercare.

Am facut si poze... maine le postez... :toothy9;

• Author

Am trecut la repetir... buna rau. As fi putut sa o fac cu faina de linte, da' mi-a placut prea mult data trecuta cu faina integrala+tarate, asa ca am mers pe prima incercare.

Am facut si poze... maine le postez... :)

Brava, abia astept :) !

Am facut si poze... maine le postez... :lol:

Brava, abia astept :lol: !

Si pozele...

post-133-13288053859214_thumb.jpg

post-133-13288054123262_thumb.jpg

Am papat-o pe toata. Superdelicioasa atat calduta cat si rece... sigur o mai fac, ca mai am o gulie.

Dupa aia nu mai stiu.

Multam fain! :lol:

Editez... ca mi-adusei aminte. A crescut dublu de data asta, fata de de prima in care nu am avut sa pun praf de copt.

• Author

:occasion15: :cheers: Ce frumoasa e!

Ai vazut ca-i buna calda si rece?

Tu-mi faci pofta s-o fac iar :) .

Sa va fie de bine, tare ma bucur ca v-a placut!

• 2 weeks later...
  • Author

Danna, wow, dupa castagnole acum tarta asta :lol: . Bravo, ma bucur ca ti-a placut, perfecta ti-a iesit!

Yoyo, nu, nu are interiorul umed.

Dar nu e uscata.

E destul de compacta, se taie usor, si rece si calda.

Eu cand o fac, n-o tai niciodata imediat dupa ce o tai din cuptor. O las "sa se aseze" cat de cat.

In plus zucchinele, morcovii si ceapa eu le storc foarte foarte bine inainte de a le amesteca cu celelalte ingrediente.

• 2 weeks later...

Am facut-o din nou aseara, dar e inca intacta, ca am facut-o pt seara aceasta.

Si de data asta am facut-o cu faina de linte. Arata superbine...

post-133-13307053924273_thumb.jpg

Sunt curioasa sa vad deosebirea de gust intre cea cu faina integrala/tarate de ovaz si cea cu faina de linte. Revin cu impresii si sectiune.

• 3 weeks later...

Ce fain arata...

A, ca mi-am adus aminte. Sa stii ca a fost buna si cu faina de linte, da' parca a fost mai buna cu faina integrala/tarate de ovaz (jumi-juma).

• Author

Ce fain arata...

A, ca mi-am adus aminte. Sa stii ca a fost buna si cu faina de linte, da' parca a fost mai buna cu faina integrala/tarate de ovaz (jumi-juma).

Am mai mancat din ea si azi la pranz, ca mi-a mai ramas.

Pai de-acum stii cum s-o faci, ai facut diferenta intre una si alta, care ti-a placut mai mult aia o faci :hug: .

• 1 month later...

O mai postez inca o data,sa te convingi ca sta in retetarul familiei forever :sad3: si mai mult nu pun,ca nu vreau s-acaparez topicul :71:

post-1267-13350492222002_thumb.jpg

Dar sa-ti povestesc eu ce-am patit cu zucchini.Am luat saptamana trecuta cativa si i-am pastrat la frigider,caci n-aveam timp sa fac tarta.Ieri am prajit 2,gust din ei si mare mi-a fost mirarea sa descopar ca erau amari.Asa ca azi i-am curatat pe restul si i-am tinut in apa cu sare inainte sa-i rad.Mi-a fost frica sa nu trebuiasca s-arunc tarta,dar am scapat.Iar ce vezi verde, e praz si cred ca asa va ramane in reteta de-acum incolo,caci ne-a priit mai bine decat ceapa.

• Author

Ellani te cred ca e reteta de familie ca deja ai facut-o de multe ori! Ma bucur tare mult ca te-am putut inspira si e pe gustul vostru!

Zucchine amare n-am nimerit niciodata, nici cand le tineam prea mult in frigider. Dar bine ca ai rezolvat.

Iar prazul e foarteb bun de inlocuit ceapa. Brava :sad3:!

• 2 months later...
Azi am refacut si eu tarta , dar in forme de briose. Din portia intreaga mi-au iesit 24 de bucati ( doua tavi) . Jumate am pus la congelator pt. sambata, jumate le mancam acum, caldute. Fara decor, ca nu se mai poate sta in bucatarie.

post-508-13413998934582_thumb.jpg

• Author

Azi am refacut si eu tarta , dar in forme de briose. Din portia intreaga mi-au iesit 24 de bucati ( doua tavi) . Jumate am pus la congelator pt. sambata, jumate le mancam acum, caldute. Fara decor, ca nu se mai poate sta in bucatarie.

Sunt frumoase foc Corina, in forme de briose :floare: !

Eu pe azi o am in plan ca s-o mancam maine :floare: .

Ia , sa le pun si coafate, sa nu se piarda la retete zilnice, plus o poza impreuna cu checul Stellinei, tot in forme de briose.

post-508-1341599130117_thumb.jpg

post-508-13415991406382_thumb.jpg

• 2 weeks later...

Am facut si eu reteta asta si marturisesc ca am facut-o azi a doua oara, ca prea buna a fost, doar ca data trecuta n-am mai apucat sa pozez nimic :appl:

Uite si dovada:

post-243-13424456550587_thumb.jpg

post-243-13424456699763_thumb.jpg

post-243-13424456854203_thumb.jpg

Mi-a placut mie asa, in forma de muffin.

DELICIOS, merci

edit: va dati seama ca erau calde spre fierbinti cand ma chinuiam sa le pozez, ca altfel pateam ca data trecuta... asa ca nu li s-a pastrat forma perfecta :appl:

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • Author

Ia , sa le pun si coafate, sa nu se piarda la retete zilnice, plus o poza impreuna cu checul Stellinei, tot in forme de briose.

Mi-au placut si necoafate, dar cu oleaca de freza in plus sunt extraordinare!

Ce le-ai pus, Cori?

Am facut si eu reteta asta si marturisesc ca am facut-o azi a doua oara, ca prea buna a fost, doar ca data trecuta n-am mai apucat sa pozez nimic :)

Uite si dovada:

Mi-a placut mie asa, in forma de muffin.

DELICIOS, merci

edit: va dati seama ca erau calde spre fierbinti cand ma chinuiam sa le pozez, ca altfel pateam ca data trecuta... asa ca nu li s-a pastrat forma perfecta :)

Foarte faine si in forme de muffins si ma bucur enorm de mult ca ti-au placut!!

In plus sunt bune si a doua zi!

Da, foarte buna tarta!

dovada..

Multumesc pt reteta :drool:

Oana sa va fie de bine, eu abia acum am vazut postarile voastre!

Frumos ti-a iesit!