Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarta sarata cu zucchine si morcov

Featured Replies

Reteta am luat-o de aici http://arabafeliceincucina.blogspot.com/search/label/torte%20salate

Un aperitiv minunat bun atat cald cat si rece.

Ingrediente pentru o tava de 25 cm X 19 cm

5 oua intregi

120 gr de faina

110 gr ulei de floarea soarelui

1 lingurita si jumatate de praf de copt

120 gr parmigiano sau branza data la razatoare (cascaval, asiago, cheddar etc)

jumatate de ceapa (potrivita, nu drept mare)

3 zucchine mari (circa 500 de gr)

1 morcov mare (circa 150 gr)

sare

piper

Edit Eu azi am facut-o din 3 oua si binenteles am micsorat in functie de oua toate cantitatile, tava folosita la 3 oua e de 19 cm X 13 cm.

Intr-un castron amestecam ouale cu uleiul, faina si praful de copt.

Amestecam bine pana ce aluatul devin neted (fara cocolosi). Eu am cernut faina.

post-13-13207884728455_thumb.jpg

Adaugam la aceasta compozitie zucchinele (intai le-am curatat cu instrumentul acela de curatat cartofi, apoi date la razatoarea mare si stoarse), morcovul (dat la razatoarea mare), ceapa taiata marunt de tot si stoarsa si parmigiano (sau branza aleasa de voi data la razatoare).

Gustam sa vedem de cata sare e nevoie.

post-13-13207885059048_thumb.jpg

post-13-13207885325643_thumb.jpg

post-13-13207885471293_thumb.jpg

Am pus compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am dat la cuptor la 180 de grade pentru 45 de minute, pana ce deasupra s-a colorat frumos.

post-13-13207885911732_thumb.jpg

post-13-13207886132534_thumb.jpg

any in primul rand arata super, si mor de pofta, chiar tot vroiam sa intreb pe Angel (Ca a tot postat-o la ce am gatit azi) cum a facut tarta si nu am apucat

am o intrebare, care in opinia multora e greu de deosebit, dar in a mea e esentiala: compozitia se coace bine (ca la chec), sau ramane usor cleioasa/umeda ca's legumele zemoase? nu suport coca cu faina asa umeda/cleioasa ... piticul meu ... :toothy9;

• Author

any in primul rand arata super, si mor de pofta, chiar tot vroiam sa intreb pe Angel (Ca a tot postat-o la ce am gatit azi) cum a facut tarta si nu am apucat

am o intrebare, care in opinia multora e greu de deosebit, dar in a mea e esentiala: compozitia se coace bine (ca la chec), sau ramane usor cleioasa/umeda ca's legumele zemoase? nu suport coca cu faina asa umeda/cleioasa ... piticul meu ... :toothy9;

Compozitia ramane ca la chec dar nu chiar asa de uscata, insa nu e cleioasa deloc.

Tocmai de aceea eu am stor zucchinele si ceapa, lasa o gramada de apa <_< .

Incearca din 3 oua sa vezi cum e si iese mai micuta, eu am facut in tava de 19X13 cm.

• Author

[b]Ingrediente pentru o tarta din 3 oua tava mica 19X13 cm

3 oua

72 gr faina

66 gr ulei de floarea soarelui

i lingurita rasa de praf de copt

72 gr parmigiano (sau branza data la razatoare)

un sfert de ceapa

300 gr zucchine

90 gr morcovi

sare

piper[/b]

• Author

merci Any! :toothy9; Esti prea draguta <_<

Cu placere Daniella!

Eu o s-o fac si pentru musafiri, ca aperitiv taiata asa cubulete, e perfecta pentru ca poate fi facuta cu o zi inainte si tinuta in frigider.

Sa vezi ce parfum iese din cuptor!!! E super.

am facut-o azi iar, eu la LAura Adamache am gasit reteta. as manca in fiecare zi eu si vad ca si el (gluten free) si musafirii...singura care nu mananca e Ada

storc dovleceii eu. dubla am facut cantitatea, maine ii fac si poza, acum nu mai cobor, mi-e lene :love7:

• Author

am facut-o azi iar, eu la LAura Adamache am gasit reteta. as manca in fiecare zi eu si vad ca si el (gluten free) si musafirii...singura care nu mananca e Ada

storc dovleceii eu. dubla am facut cantitatea, maine ii fac si poza, acum nu mai cobor, mi-e lene :love7:

Eu clar m-am indragostit de reteta asta, la fel si eu as manca in fiecare zi :P .

Cu siguranta o s-o fac pentru musafiri, e buna pentru vegetarieni, e buna pentru cinele pe baza de peste ca aperitiv, etc :P .

Eu storc si dovleceii si ceapa.

Am facut-o si eu aseara. Ieri numai am gustat-o, era prea tarziu sa mananc de-a binelea; mi-a placut, dar azi mi-a placut si mai mult, rece (adica la temperatura camerei). Si sotului i-a placut, si ma bucur ca am mai gasit o reteta buna cu dovlecei :biggrin: .
  • Author

Am facut-o si eu aseara. Ieri numai am gustat-o, era prea tarziu sa mananc de-a binelea; mi-a placut, dar azi mi-a placut si mai mult, rece (adica la temperatura camerei). Si sotului i-a placut, si ma bucur ca am mai gasit o reteta buna cu dovlecei :-* .

Da, asa e, e buna tare si a doua zi :biggrin: .

Eu ma bucur si pt faptul ca am gasit o reteta numai buna de facut si pt musafiri ce poate fi pregatita in avans, mai ales in diferite ocazii cand avem mai multe de pregatit si timpul e limitat.

Asta pentru ca mie nu prea-mi place sa fac mancare de o zi pe alta, etc, si mai ales pentru musafiri prefer mancarea proaspata din ziua respectiva.

E perfecta tarta asta.

uite si tarta promisa. e delicioasa si rece. o am la cuptor ca am musafiri diseara :biggrin:

post-49-1321070107254_thumb.jpg

• Author

uite si tarta promisa. e delicioasa si rece. o am la cuptor ca am musafiri diseara :D

Super :) !

Eu ultimele bucatele le-am mancat pe nerasuflate :) .

Multumesc pentru reteta :toothy6:

Am facut-o si eu,pentru ca vazand reteta, m-am gandit ca-mi va place.Si asa a si fost,asa ca,se va reface pentru ca e foarte buna.Nu cred ca des si nu in cantitati industriale,pentru ca la 3 Euro pentru 2 zucchini mici.....

post-1267-13212133919573_thumb.jpg

• Author

Multumesc pentru reteta :floare:

Am facut-o si eu,pentru ca vazand reteta, m-am gandit ca-mi va place.Si asa a si fost,asa ca,se va reface pentru ca e foarte buna.Nu cred ca des si nu in cantitati industriale,pentru ca la 3 Euro pentru 2 zucchini mici.....

Ma bucur Ellani, vad ca s-a rumenit frumos tare si-a ta :) !

Mama da ce scumpi sunt zucchinele la tine! Sunt de import sau de ce :toothy6: ?

Eu le iau la 1 euro kg.

Cred ca faptul ca are destul de mult cascaval in ea o face asa lucioasa.Desi eu ma gandeam c-am compromis-o pentru ca a stat mai mult de-o ora in cuptor si tot imi iesea un pic umeda scobitoarea.Dar cred ca era de la legume si faptul ca nu are multa faina in ea.

Zucchini, vinetele,rosiile,toate-s de import si nici nu prea extraordinare la gust.Plus ca, n-am nici o sansa sa le iau mai ieftin de 4,5,6 Euro\kg.Doar la promotii cand sunt 2-3 Euro.Partea si mai si,ca nu doar astea au costuri cosmice.

• Author

Cred ca faptul ca are destul de mult cascaval in ea o face asa lucioasa.Desi eu ma gandeam c-am compromis-o pentru ca a stat mai mult de-o ora in cuptor si tot imi iesea un pic umeda scobitoarea.Dar cred ca era de la legume si faptul ca nu are multa faina in ea.

Zucchini, vinetele,rosiile,toate-s de import si nici nu prea extraordinare la gust.Plus ca, n-am nici o sansa sa le iau mai ieftin de 4,5,6 Euro\kg.Doar la promotii cand sunt 2-3 Euro.Partea si mai si,ca nu doar astea au costuri cosmice.

Pai ti-a iesit super asa lucioasa ;) !

Mie imi place ca nu are multa faina in ea, iar branza zic eu ca nu e exagerata cantitatea.

La "Tarta sarata fara blat" a mea, pun 200 de grame de branza si nici asa nu mi se pare mult ;) , adica e numai bun.

La partea cu legume, e nasol.

De fapt m-am gandit ca secretul la cum arata se datoreaza cascavalului,dar exprimandu-ma aiurea,a reiesit c-ar fi dezavantaj ca-i rumenita frumos si lucioasa.Cred ca dormeam cu ochii deschisi :lol:

Si mie imi place ca intr-un fel e mai light,asa fara multa faina.De parca as face doar din alea light...

• Author

De fapt m-am gandit ca secretul la cum arata se datoreaza cascavalului,dar exprimandu-ma aiurea,a reiesit c-ar fi dezavantaj ca-i rumenita frumos si lucioasa.Cred ca dormeam cu ochii deschisi :-*

Si mie imi place ca intr-un fel e mai light,asa fara multa faina.De parca as face doar din alea light...

Nu, nu, eu am inteles ce-ai vrut sa spui :lol: !

Vai ce-as lua o felie de aia de-a ta de pe platou :71: !!!!!

Ce bine arata.Mi-ai dat o idee, asta sau dovleceii invizibili ai lui Lili ar merge sa-i dau pachetel sotului.

Inca o reteta notata.

• Author

Ce bine arata.Mi-ai dat o idee, asta sau dovleceii invizibili ai lui Lili ar merge sa-i dau pachetel sotului.

Inca o reteta notata.

E super buna.

Eu o s-o fac pentru seara de ajun, mai ales ca o pot face cu o zi inainte.

Deci e perfecta si pentru pachet la servici, a doua zi e la fel de buna sau poate chiar mai buna :rolleyes: .

Nu-i buna de dus la serviciu!...Ca o halesc colegii!

No, exagerez un pic, mi-am dus la serviciu si am servit-o pe o colega (indianca), care a fost foarte placut surprinsa de gustul tartei. A venit mai tarziu pe la mine sa-i dau reteta, i-am scris-o din amintiri, am uitat de ceapa, poate totusi n-a facut-o in seara asta, sau chiar daca a facut-o cred ca tot buna o fi iesit.

• Author

Nu-i buna de dus la serviciu!...Ca o halesc colegii!

No, exagerez un pic, mi-am dus la serviciu si am servit-o pe o colega (indianca), care a fost foarte placut surprinsa de gustul tartei. A venit mai tarziu pe la mine sa-i dau reteta, i-am scris-o din amintiri, am uitat de ceapa, poate totusi n-a facut-o in seara asta, sau chiar daca a facut-o cred ca tot buna o fi iesit.

:lol:

Eu cand am simtit parfumul care iesea din cuptor :love7: , am zis c-am facut bingo cu reteta asta .

Apoi cand am gustat-o ma asteptam sa fie buna, dar nu asa de buna pe cat a iesit.

Si daca a fost buna si i-a placut colegei tale, asta e si meritul tau :)

I-a iesit bine si fara ceapa, cu siguranta.

Anny, fii atenta ca te urmaresc... unde te duci tu, hop si eu...

Am o problema cu morcovelul. Eu pot sa-l consum doar crud, asa ca trebuie sa-l inlocuiesc (parca nu-mi vine sa-l elimin de tot).

Tot ce inseamna radacina trebuie consumat crud. Singura chestie care-mi trece acum prin cap ar fi gulia. Acum trebuie sa vad pe unde gasesc eu gulie.

Aveti voi o alta idee? Cu ce as putea sa inlocuiesc morcovul? Oare ardeiul gras ar merge?