November 8, 201114 yr comment_110046 Reteta am luat-o de aici http://arabafeliceincucina.blogspot.com/search/label/torte%20salate Un aperitiv minunat bun atat cald cat si rece. Ingrediente pentru o tava de 25 cm X 19 cm 5 oua intregi120 gr de faina110 gr ulei de floarea soarelui1 lingurita si jumatate de praf de copt120 gr parmigiano sau branza data la razatoare (cascaval, asiago, cheddar etc)jumatate de ceapa (potrivita, nu drept mare)3 zucchine mari (circa 500 de gr)1 morcov mare (circa 150 gr)sarepiper Edit Eu azi am facut-o din 3 oua si binenteles am micsorat in functie de oua toate cantitatile, tava folosita la 3 oua e de 19 cm X 13 cm. Intr-un castron amestecam ouale cu uleiul, faina si praful de copt.Amestecam bine pana ce aluatul devin neted (fara cocolosi). Eu am cernut faina. Adaugam la aceasta compozitie zucchinele (intai le-am curatat cu instrumentul acela de curatat cartofi, apoi date la razatoarea mare si stoarse), morcovul (dat la razatoarea mare), ceapa taiata marunt de tot si stoarsa si parmigiano (sau branza aleasa de voi data la razatoare).Gustam sa vedem de cata sare e nevoie. Am pus compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am dat la cuptor la 180 de grade pentru 45 de minute, pana ce deasupra s-a colorat frumos. Report
November 8, 201114 yr Author comment_110047 Sectiuni delicioase V-o recomand cu placere, e buna tare de tot! Report
November 9, 201114 yr comment_110112 any in primul rand arata super, si mor de pofta, chiar tot vroiam sa intreb pe Angel (Ca a tot postat-o la ce am gatit azi) cum a facut tarta si nu am apucat am o intrebare, care in opinia multora e greu de deosebit, dar in a mea e esentiala: compozitia se coace bine (ca la chec), sau ramane usor cleioasa/umeda ca's legumele zemoase? nu suport coca cu faina asa umeda/cleioasa ... piticul meu ... Report
November 9, 201114 yr Author comment_110116 any in primul rand arata super, si mor de pofta, chiar tot vroiam sa intreb pe Angel (Ca a tot postat-o la ce am gatit azi) cum a facut tarta si nu am apucat am o intrebare, care in opinia multora e greu de deosebit, dar in a mea e esentiala: compozitia se coace bine (ca la chec), sau ramane usor cleioasa/umeda ca's legumele zemoase? nu suport coca cu faina asa umeda/cleioasa ... piticul meu ... Compozitia ramane ca la chec dar nu chiar asa de uscata, insa nu e cleioasa deloc.Tocmai de aceea eu am stor zucchinele si ceapa, lasa o gramada de apa .Incearca din 3 oua sa vezi cum e si iese mai micuta, eu am facut in tava de 19X13 cm. Report
November 9, 201114 yr Author comment_110119 [b]Ingrediente pentru o tarta din 3 oua tava mica 19X13 cm 3 oua72 gr faina66 gr ulei de floarea soareluii lingurita rasa de praf de copt72 gr parmigiano (sau branza data la razatoare)un sfert de ceapa300 gr zucchine90 gr morcovisarepiper[/b] Report
November 9, 201114 yr Author comment_110125 merci Any! Esti prea draguta Cu placere Daniella!Eu o s-o fac si pentru musafiri, ca aperitiv taiata asa cubulete, e perfecta pentru ca poate fi facuta cu o zi inainte si tinuta in frigider.Sa vezi ce parfum iese din cuptor!!! E super. Report
November 10, 201114 yr comment_110250 am facut-o azi iar, eu la LAura Adamache am gasit reteta. as manca in fiecare zi eu si vad ca si el (gluten free) si musafirii...singura care nu mananca e Ada storc dovleceii eu. dubla am facut cantitatea, maine ii fac si poza, acum nu mai cobor, mi-e lene Report
November 10, 201114 yr Author comment_110252 am facut-o azi iar, eu la LAura Adamache am gasit reteta. as manca in fiecare zi eu si vad ca si el (gluten free) si musafirii...singura care nu mananca e Ada storc dovleceii eu. dubla am facut cantitatea, maine ii fac si poza, acum nu mai cobor, mi-e lene Eu clar m-am indragostit de reteta asta, la fel si eu as manca in fiecare zi .Cu siguranta o s-o fac pentru musafiri, e buna pentru vegetarieni, e buna pentru cinele pe baza de peste ca aperitiv, etc .Eu storc si dovleceii si ceapa. Report
November 11, 201114 yr comment_110468 Am facut-o si eu aseara. Ieri numai am gustat-o, era prea tarziu sa mananc de-a binelea; mi-a placut, dar azi mi-a placut si mai mult, rece (adica la temperatura camerei). Si sotului i-a placut, si ma bucur ca am mai gasit o reteta buna cu dovlecei . Report
November 11, 201114 yr Author comment_110469 Am facut-o si eu aseara. Ieri numai am gustat-o, era prea tarziu sa mananc de-a binelea; mi-a placut, dar azi mi-a placut si mai mult, rece (adica la temperatura camerei). Si sotului i-a placut, si ma bucur ca am mai gasit o reteta buna cu dovlecei . Da, asa e, e buna tare si a doua zi .Eu ma bucur si pt faptul ca am gasit o reteta numai buna de facut si pt musafiri ce poate fi pregatita in avans, mai ales in diferite ocazii cand avem mai multe de pregatit si timpul e limitat.Asta pentru ca mie nu prea-mi place sa fac mancare de o zi pe alta, etc, si mai ales pentru musafiri prefer mancarea proaspata din ziua respectiva.E perfecta tarta asta. Report
November 12, 201114 yr comment_110473 uite si tarta promisa. e delicioasa si rece. o am la cuptor ca am musafiri diseara Report
November 12, 201114 yr Author comment_110486 uite si tarta promisa. e delicioasa si rece. o am la cuptor ca am musafiri diseara Super !Eu ultimele bucatele le-am mancat pe nerasuflate . Report
November 13, 201114 yr comment_110584 Multumesc pentru reteta Am facut-o si eu,pentru ca vazand reteta, m-am gandit ca-mi va place.Si asa a si fost,asa ca,se va reface pentru ca e foarte buna.Nu cred ca des si nu in cantitati industriale,pentru ca la 3 Euro pentru 2 zucchini mici..... Report
November 13, 201114 yr Author comment_110589 Multumesc pentru reteta Am facut-o si eu,pentru ca vazand reteta, m-am gandit ca-mi va place.Si asa a si fost,asa ca,se va reface pentru ca e foarte buna.Nu cred ca des si nu in cantitati industriale,pentru ca la 3 Euro pentru 2 zucchini mici..... Ma bucur Ellani, vad ca s-a rumenit frumos tare si-a ta !Mama da ce scumpi sunt zucchinele la tine! Sunt de import sau de ce ? Eu le iau la 1 euro kg. Report
November 15, 201114 yr comment_111011 Cred ca faptul ca are destul de mult cascaval in ea o face asa lucioasa.Desi eu ma gandeam c-am compromis-o pentru ca a stat mai mult de-o ora in cuptor si tot imi iesea un pic umeda scobitoarea.Dar cred ca era de la legume si faptul ca nu are multa faina in ea. Zucchini, vinetele,rosiile,toate-s de import si nici nu prea extraordinare la gust.Plus ca, n-am nici o sansa sa le iau mai ieftin de 4,5,6 Euro\kg.Doar la promotii cand sunt 2-3 Euro.Partea si mai si,ca nu doar astea au costuri cosmice. Report
November 15, 201114 yr Author comment_111019 Cred ca faptul ca are destul de mult cascaval in ea o face asa lucioasa.Desi eu ma gandeam c-am compromis-o pentru ca a stat mai mult de-o ora in cuptor si tot imi iesea un pic umeda scobitoarea.Dar cred ca era de la legume si faptul ca nu are multa faina in ea. Zucchini, vinetele,rosiile,toate-s de import si nici nu prea extraordinare la gust.Plus ca, n-am nici o sansa sa le iau mai ieftin de 4,5,6 Euro\kg.Doar la promotii cand sunt 2-3 Euro.Partea si mai si,ca nu doar astea au costuri cosmice. Pai ti-a iesit super asa lucioasa !Mie imi place ca nu are multa faina in ea, iar branza zic eu ca nu e exagerata cantitatea.La "Tarta sarata fara blat" a mea, pun 200 de grame de branza si nici asa nu mi se pare mult , adica e numai bun. La partea cu legume, e nasol. Report
November 16, 201114 yr comment_111167 De fapt m-am gandit ca secretul la cum arata se datoreaza cascavalului,dar exprimandu-ma aiurea,a reiesit c-ar fi dezavantaj ca-i rumenita frumos si lucioasa.Cred ca dormeam cu ochii deschisi Si mie imi place ca intr-un fel e mai light,asa fara multa faina.De parca as face doar din alea light... Report
November 16, 201114 yr Author comment_111174 De fapt m-am gandit ca secretul la cum arata se datoreaza cascavalului,dar exprimandu-ma aiurea,a reiesit c-ar fi dezavantaj ca-i rumenita frumos si lucioasa.Cred ca dormeam cu ochii deschisi Si mie imi place ca intr-un fel e mai light,asa fara multa faina.De parca as face doar din alea light... Nu, nu, eu am inteles ce-ai vrut sa spui !Vai ce-as lua o felie de aia de-a ta de pe platou !!!!! Report
November 16, 201114 yr comment_111190 No' bine ca ne-am inteles.Eu te-as servi cu mare placere Report
November 22, 201114 yr comment_112152 Ce bine arata.Mi-ai dat o idee, asta sau dovleceii invizibili ai lui Lili ar merge sa-i dau pachetel sotului.Inca o reteta notata. Report
November 22, 201114 yr Author comment_112154 Ce bine arata.Mi-ai dat o idee, asta sau dovleceii invizibili ai lui Lili ar merge sa-i dau pachetel sotului.Inca o reteta notata. E super buna.Eu o s-o fac pentru seara de ajun, mai ales ca o pot face cu o zi inainte.Deci e perfecta si pentru pachet la servici, a doua zi e la fel de buna sau poate chiar mai buna . Report
November 24, 201114 yr comment_112338 Nu-i buna de dus la serviciu!...Ca o halesc colegii!No, exagerez un pic, mi-am dus la serviciu si am servit-o pe o colega (indianca), care a fost foarte placut surprinsa de gustul tartei. A venit mai tarziu pe la mine sa-i dau reteta, i-am scris-o din amintiri, am uitat de ceapa, poate totusi n-a facut-o in seara asta, sau chiar daca a facut-o cred ca tot buna o fi iesit. Report
November 24, 201114 yr Author comment_112339 Nu-i buna de dus la serviciu!...Ca o halesc colegii!No, exagerez un pic, mi-am dus la serviciu si am servit-o pe o colega (indianca), care a fost foarte placut surprinsa de gustul tartei. A venit mai tarziu pe la mine sa-i dau reteta, i-am scris-o din amintiri, am uitat de ceapa, poate totusi n-a facut-o in seara asta, sau chiar daca a facut-o cred ca tot buna o fi iesit. Eu cand am simtit parfumul care iesea din cuptor , am zis c-am facut bingo cu reteta asta . Apoi cand am gustat-o ma asteptam sa fie buna, dar nu asa de buna pe cat a iesit. Si daca a fost buna si i-a placut colegei tale, asta e si meritul tau I-a iesit bine si fara ceapa, cu siguranta. Report
November 25, 201114 yr comment_112668 Anny, fii atenta ca te urmaresc... unde te duci tu, hop si eu...Am o problema cu morcovelul. Eu pot sa-l consum doar crud, asa ca trebuie sa-l inlocuiesc (parca nu-mi vine sa-l elimin de tot).Tot ce inseamna radacina trebuie consumat crud. Singura chestie care-mi trece acum prin cap ar fi gulia. Acum trebuie sa vad pe unde gasesc eu gulie.Aveti voi o alta idee? Cu ce as putea sa inlocuiesc morcovul? Oare ardeiul gras ar merge? Report