April 11, 201214 yr comment_142627 In functie si de ce am prin casa. Acum mai aveam migdalele astea ramase intr-o punga pe care o tot mutam de colo colo, asa ca le-am pus, desi initial scosesem nucile. E foarte bun tortul, l-am facut in varianta de post si am avut pentru azi la micul dejun. Marginile se vad mai albicioase ca am tapetam tava cu faina in loc de cacao, dar n-a afectat cu nimic gustul. Report
April 26, 201214 yr comment_145706 L-am facut si eu Any si avand in vedere ce ingrediente are si cat de repede se face e ffff. bun pentru un desert rapid.Mi-a placut tare mult ca ramane umed, e ca o prajitura care are ciocolata in ea. Si eu ma bucur mult sa 'te revad'! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif Report
April 26, 201214 yr Author comment_145712 L-am facut si eu Any si avand in vedere ce ingrediente are si cat de repede se face e ffff. bun pentru un desert rapid.Mi-a placut tare mult ca ramane umed, e ca o prajitura care are ciocolata in ea. Si eu ma bucur mult sa 'te revad'! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif Dana !Si mie imi place din aceleasi motive, in plus se face unu doi cu telul . Report
May 6, 201214 yr comment_147258 Si eu, si eu!Nu l-am mai scos din tava. Am taiat bucati si am pus sos fierbinte de vanilie peste el. O bunatate. Se va repeta cu siguranta.Dovada: Editez ca am uitat: am facut 2 mici modificari. Am stins praful de copt si am pus o fiola de esenta de rom. Report
May 6, 201214 yr Author comment_147260 Cami, ce felie frumoasa!Si noua ne place foarte mult cu crema de vanilie deasupra.Ma bucur ca ai incercat reteta si binenteles ma bucur si mai tare ca ti-a placut ! Report
March 13, 201313 yr Author comment_189386 Sorinelu' tre' sa-l fac si eu si o sa-i pun si eu ca voi migdale . Bravo, foarte frumos ! Report
March 13, 201313 yr comment_189397 Vrei sa razi?Mi-am speriat fetele cu migdalele... mama, da' ce sunt alea? Migdale, mama!Nimic frate. Ele care mananca migdale cu pumnul si tortul asta il topesc de obicei, cu noile haine nu a avut deloc succes.Au zis pas maimutele. Ei, lasa, ca-i mai mult pt mine. Report
April 6, 201313 yr comment_192891 acelasi tip de blat cu alte ingrediente (retetele sunt luate de pe adresa data de Any_annette): Cu cioco 150 gr de zahar200 gr faina 00200 gr di ciocolata topita450 gr lapte30-40 gr ulei1 pachet praf de copt Cu cafea solubila:125 gr faina157 gr zahar282 gr lapte5|8 gr praf de copt47 gr cafea solubila25 gr ulei Blat alb280 gr faina 00210 gr zahar40 gr ulei450 gr lapte1 pachet praf de copt Cu suc de portocale: 275 gr faina 00250 gr zahar200 gr lapte250 gr suc de portocalecirca 40 gr ulei1 praf de coptcoaja razuita de la 2 portocale Procedeul de executie:Se amesteca intr-un castron toate ingredientele solide: faina, zaharul, praful de copt, + restul ingredientelor solide in functie de fiecare tip de blat ales.Apoi se adauga uleiul si laptele si restul ingredientelor lichide in functie de blatul ales. Se amesteca toate ingredientele bine (se poate folosi doar o lingura de lemn, spatula ori mixuril, robotul-voi hotarati) si se toarna intr-o tava cu diametru de 24 cm(pe fundul tavii se poate pune hartie de copt daca doriti).Se pune in cuptorul static-fara ventilatie la 150-160 grade pentru 40 de minute si inca pentru 5 min ridicati temperatura la 170 grade Blatul nu creste foarte mult. Daca doriti sa fie mai inalt blatul puneti-l intr-o tava cu diametru de 22 cm. Daca doriti un blat cu o consistenta mai seaca coaceti-l pt 35-40 min la 170 grade intr-un cuptor ventilat. Cu ricotta sau branza de vaci (pt copii mai ales):280 g faina210 g zahar40 g ulei250 g ricotta (de vaca), branza de vaca 60 g lapte 1 fiola aroma de portocale (cred ca merge bine)1 pachet praf de copt Amestecati intr-un bol faina, zahar si branza cu mixerul si apoi adaugati restul ingredientelor. Coaceti-l intr-o tava unsa cu unt sau ulei si faina pentru 50 min 160°(pt un cuptor cu ventilatie). Report
May 23, 201412 yr comment_217588 Any, multumesc pentru reteta,absolut delicios ! Eu l-am facut sub forma de tort cu crema caramel,o nebunie. Report
October 19, 201411 yr Author comment_221446 Any, multumesc pentru reteta,absolut delicios ! Eu l-am facut sub forma de tort cu crema caramel,o nebunie. Ma bucur draga mea ! Report
March 15, 20179 yr comment_241341 Azi am făcut și ciocolatosul lu' matale. Am respectat rețeta și nu l-am transformat pentru că e un cadou. Nici nu a apucat bine să se răcească, dar peste o oră îl mărit spre o familie cu 3 copii. Mămica mă ajută cu Mara, miercurea după cor mi-o aduce acasă... Așa că azi le aștept în stradă și facem trocul, eu îmi iau fata iar ele își iau tortul. Mulțumesc, Any! Report
March 15, 20179 yr Author comment_241353 Azi am făcut și ciocolatosul lu' matale. Am respectat rețeta și nu l-am transformat pentru că e un cadou. Nici nu a apucat bine să se răcească, dar peste o oră îl mărit spre o familie cu 3 copii. Mămica mă ajută cu Mara, miercurea după cor mi-o aduce acasă... Așa că azi le aștept în stradă și facem trocul, eu îmi iau fata iar ele își iau tortul. Mulțumesc, Any! ce frumos din partea matale. un gest foarte frumos. Report