Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tort de ciocolata (fara oua)

Featured Replies

Ma oftic de moarte...

Se face o vanzare de dulciuri la noi in sat la biserica si le-am promis ceva dulce. Trebuie sa o duc in dimineata asta, asa ca am facut tarta lu' matale aseara.

Totul bine si frumos, da' parca a stiut ca e de dus in sat... e uraaaattttaaaaa tare... unde-i omuletu care plange cu lacrimi de crocobaur?

E urata, bre, mi s-a crapat. Am dat eu cu un praf de zahar farin ca sa-i mai iau ochii, da' tot urata e.

Ce sa fac? O mai duc? De buna e buna, da' e urata? Ma fac de cacao!

Ma oftic de moarte...

Se face o vanzare de dulciuri la noi in sat la biserica si le-am promis ceva dulce. Trebuie sa o duc in dimineata asta, asa ca am facut tarta lu' matale aseara.

Totul bine si frumos, da' parca a stiut ca e de dus in sat... e uraaaattttaaaaa tare... unde-i omuletu care plange cu lacrimi de crocobaur?

E urata, bre, mi s-a crapat. Am dat eu cu un praf de zahar farin ca sa-i mai iau ochii, da' tot urata e.

Ce sa fac? O mai duc? De buna e buna, da' e urata? Ma fac de cacao!

Sorina, nu poti taia in doua, pui un gem sau dulceata si partea de deasupra - care presupun ca e cea urata/ crepata - o pui invers si il cosmetizezi cu o glazura

sau cosmetizeaza-l direct cu glazura in 2 culori - daca ai cioco alba si cu lapte sau neagra faci doua glazuri si pui un rand de glazura alba, unul neagra apoi le amesteci cu o furculita/lingura inainte de a se intari glazura

ai inteles ceva din tata polologhia mea?

hai ca-s aici pentru eventuale lamuriri

ceva de genul

post-142-13295526897532_thumb.jpg post-142-13295527066039_thumb.jpg

post-142-13295527219499_thumb.jpg

sau si mai simplu - ca acum mi-a venit ideea - imbalsameaza-l in frisca

Cu frisca nu se poate, ca nu avem voie sa vindem chestii cu crema si altele care au nevoie dpdv legal de frigobaur.

Iti multumesc mult!

Daca as fi avut timp as fi bibilit glazura. Cum nu am avut, am trantit repede o glazura simpla facuta din ciocolata cu lapte si le-am dus-o asa calduta si neinchegata.

Gata eu am scapat de 'problema', acum e a lor.

• Author

Sorina eu am facut-o aseara :lol: !

Cum de ti-o fi crapat oare, la cate grade ai dat-o?

Am vazut la han c-ai reparat-o chiar fain! Foarte bine ai "machiat-o" si a fost chiar aratoasa :appl: !

post-13-13295986816989_thumb.jpg

post-13-1329598699471_thumb.jpg

A, am uitat sa va spun... Prima data am pus cuptorul la 160°C si a trebuit sa las toarta inauntru aproape o ora. A doua oara am setat cuptorul pe 180°C si l-am lasat 40min ca-n reteta.

Sorina eu am facut-o aseara :occasion14: !

Am vazut la han c-ai reparat-o chiar fain! Foarte bine ai "machiat-o" si a fost chiar aratoasa :occasion15: !

Am pus cuptorul la 180°C ca si datile trecute... ma rog, am rezolvat-o cumva.

Ce frumoasa e a ta! sa va fie de bine!

• Author

A, am uitat sa va spun... Prima data am pus cuptorul la 160°C si a trebuit sa las toarta inauntru aproape o ora. A doua oara am setat cuptorul pe 180°C si l-am lasat 40min ca-n reteta.

Sorina eu am facut-o aseara :71: !

Am vazut la han c-ai reparat-o chiar fain! Foarte bine ai "machiat-o" si a fost chiar aratoasa :lol: !

Am pus cuptorul la 180°C ca si datile trecute... ma rog, am rezolvat-o cumva.

Ce frumoasa e a ta! sa va fie de bine!

Merci Sorina, eu o dau tot timpul la 160 cum am scris in reteta.

Am facut si eu tortul de ciocolata. Sotul a zis ca-i o negresa, si-i cea mai buna de pana acum.

Am pus si niste nuca, este foarte bun, doar ca trebuia sa il mai las putin la cuptor.

post-1290-13299407228043_thumb.jpg

post-1290-13299407547588_thumb.jpg

Edit: Am uitat sa pun pozele.

• Author

Foarte frumos ti-a isit Ela :biggrin: !

Ma bucur mult ca l-ai incercat.

Sa stii ca asa trebuie sa fie in interior mai umed, probabil de aia zici ca trebuia sa-l mai lasi la cuptor?

Nu m-am gandit sa-i pun nuci, dar data trecuta l-am mancat cu visine de la borcan alaturi, dupa ideea lui Eataly.

Atunci ramane pe data viitoare... ca l-am facut si eu aseara. Migdale scrie pe el...

Editez... ca am adus dovada...

Fata-n fata cu monstrul monti F1:

post-133-13299871386315_thumb.jpg

• Author

Sorinaaaa deci l-ai facut si pentru tine! Super!!

Monstrul monti F1 - adica e de Formula 1 :pupic: si are viteza la facut si la mancat :( !

Chiar ca are viteza in ambele sensuri... da' sa stii ca eu l-am facut pt mine din prima, si a doua si a treia.

Reteta originala am folosit-o doar de doua ori (si atunci cu faina integrala ca asta am in casa), si in ambele cazuri au fost de maritat.

• Author

Chiar ca are viteza in ambele sensuri... da' sa stii ca eu l-am facut pt mine din prima, si a doua si a treia.

Reteta originala am folosit-o doar de doua ori (si atunci cu faina integrala ca asta am in casa), si in ambele cazuri au fost de maritat.

Da stiu, numai ca ultima data parca l-ai maritat, nu? Ala care crapase.

Pune un pic de sos caramel deasupra si zi-mi cum e :pupic: !

• Author

Da, crapatura reparata... ce m-am mai ofticat...

Am sa incerc sa stii, macar asa de gust...

Te cred, mai ales ca trebuia sa-l dai.

Lasa, bine ca s-a rezolvat.

Daca incerci, sa-mi zici cum se pupa unu' cu altu'.

• Author

Sorinaaaa n-ai rezistat =)) !

De incercat cu siguranta!

Ma mai duce mintea la ceva...peste inghetata, dar lichid, abia facut si racit asa la temperatura camerei :71: .

Nici macar nu mi-am propus... altfel nu-l mai faceam si gata, problema rezolvata.

Daaaa, o inghetata ciocolatoasa cu peste 70% cacao... mmmmmhhhhh, ce bunatate! Sa stii ca n-ai idei rele, da' ia fa bine si pune-le in practica, ca vad ca vrei sa ma ingrasi doar pe mine...

Foarte frumos ti-a isit Ela =)) !

Sa stii ca asa trebuie sa fie in interior mai umed, probabil de aia zici ca trebuia sa-l mai lasi la cuptor?

Nu m-am gandit sa-i pun nuci, dar data trecuta l-am mancat cu visine de la borcan alaturi, dupa ideea lui Eataly.

In mijloc se simtea ca mai mergea sa stea un pic la cuptor (vreo 5-10 minute), dar mi-a fost frica sa nu-l ard, cuptorul meu coace dupa cum are chef. Oricum, scobitoarea a iesit curata cand l-am incercat. Cu nuci a fost foarte bun, doar ca nu stiu de ce s-au ridicat toate.

• Author

Foarte frumos ti-a isit Ela =)) !

In mijloc se simtea ca mai mergea sa stea un pic la cuptor (vreo 5-10 minute), dar mi-a fost frica sa nu-l ard, cuptorul meu coace dupa cum are chef. Oricum, scobitoarea a iesit curata cand l-am incercat. Cu nuci a fost foarte bun, doar ca nu stiu de ce s-au ridicat toate.

Laa' ca-i si mai frumos asa cu nucile la vedere =)) !

Eu nu stiu, Ela, cum ai reusit sa-l pui asa de perfect pe farfuria aia alba =)) Nicio urma, nicio firimitura, parca-i decupata poza tortului si pusa pe platoul ala alb. Mi-a sarit in ochi contrastul perfect.

Felicitari!

Sotul oricum le culege pe toate, daca are platoul prin apropiere.

Moatza, de pus pe platou n-a fost problema. Se murdarise unde am taiat feliile, ca abia dupa mi-am adus aminte de poza, dar am sters, sa se vada mai frumos.

• 1 month later...

E a treia oara cand o fac, am si dat reteta mai departe, ca e tare buna. Acum am pus migdale si merisoare uscate.

post-1290-13341696480313_thumb.jpg