November 15, 201114 yr comment_110905 Maya, super achizitie. Sa o folositi sanatosi! Eu mi-am cumparat o cana ceramica cu capac si inel de silicon pentru luat cafea la drum. Am cumparat-o la pachet cu o cafea aromata. In general nu ma omor dupa cafea cu arome, insa astea veneau impreuna ieniuei. Stiu, stiu, voi vorbiti de cafea adevarata iar eu vin cu acqua sporca, ca sa citez pe cineva. Dar aici m-am obisnuit asa, se merge mult cu masina, alergi de colo-colo si cafeaua se bea intre drumuri, la litru, ca sa te tina toata ziua. Mi-am mai cumparat si un set de cescute colorate de care m-am indragostit de cum le-am vazut. Report
November 15, 201114 yr comment_110934 ce frumoase-s cescutele, Chef! fetelor, eu va inteleg pasiunea ptr cafea, da' mie nu-mi spune nik! beau cafea ca sa fiu in rand cu lumea, rar are vreun efect revigorant, in esenta as putea trai f bine fara.dar ce vreau sa va-ntreb: de ce afara se bea cafea doar facuta la masina? aia de la ibric, de-aia clasica, fiarta...ce-are? e chestie de comoditate, lipsa de timp sau..ce? Report
November 15, 201114 yr comment_110938 Gabi, înca nu o avem. Azi ce am comandat-o Cescutele sînt superbe! Mai mult decît superbe! Atît de fine, iar culorile ma omoara! Report
November 15, 201114 yr comment_110939 Cescutele sînt superbe! Mai mult decît superbe! Atît de fine, iar culorile ma omoara! +1 Report
November 15, 201114 yr comment_110940 fetelor, eu va inteleg pasiunea ptr cafea, da' mie nu-mi spune nik! beau cafea ca sa fiu in rand cu lumea, rar are vreun efect revigorant, in esenta as putea trai f bine fara.Nici io n-am vreo treaba cu beutu' cafelei. Doar daca vreau musai sa adorm, bag o stacana si gata. De facut, am tot facut in copilarie si adolescenta, pentru ai mei! Da' de baut, mai raru! (ca-i mai dragut! ). Report
November 15, 201114 yr comment_110942 Maya, masina ta de cafea e exact ca a mea, model si culoare.O am de 4 ani insa am facut foarte rar cafea cu cafea macinata, doar cand am ramas in pana de "cialde" sau capsule cum le-o mai zice.Cafeaua vine buna, cu spuma, in functie de ce cafea folosesti.Singura problema acum e ca nu-mi da cafeaua calda, cel putin prima, adica tre' sa fac vreo 3 una dupa alta ca sa am apoi cafele calde.S-o stapanesti sanatoasa! Report
November 15, 201114 yr comment_110951 de ce afara se bea cafea doar facuta la masina? aia de la ibric, de-aia clasica, fiarta...ce-are? afară, în afară de balcani, arabi şi alte cîteva minorităţi predispuse, clasic înseamnă la percolator. mulţi nici măcar nu ştiu că există şi alte maniere de a prepara cafeaua. maya, esspresoru' tău rulz, de unde ţi-a venit idea cu gaggia roşie? Report
November 15, 201114 yr comment_110960 afară, în afară de balcani, arabi şi alte cîteva minorităţi predispuse, clasic înseamnă la percolator. mulţi nici măcar nu ştiu că există şi alte maniere de a prepara cafeaua. nu pe bune? la ei s-a inventat mai intai masina? si ibricu' e-n curs de? eu am crezut ca-i chestie de comoditate. Report
November 15, 201114 yr comment_110961 ce frumoase-s cescutele, Chef! fetelor, eu va inteleg pasiunea ptr cafea, da' mie nu-mi spune nik! beau cafea ca sa fiu in rand cu lumea, rar are vreun efect revigorant, in esenta as putea trai f bine fara.dar ce vreau sa va-ntreb: de ce afara se bea cafea doar facuta la masina? aia de la ibric, de-aia clasica, fiarta...ce-are? e chestie de comoditate, lipsa de timp sau..ce? Motzule, nici asupra mea nu are vreun efect revigorant. Eu o beau doar pentru mine, doar de placere. Îi ador parfumul, îi iubesc aroma...Am baut cafea preparata în multe feluri. Cel mai bun fel pentru papila mea, este un espresso facut de o masina profi într-o cafenea italiana. Si aici sînt cafenelele italiene cu super-masini, si fac espresso foarte bun, dar nu are acelasi gust ca ala din Italia. Cred ca are de a face cu amestecul de cafea/combinatia pe care o prepara, sau poate sa fie apa de vina, nu stiu. În München am avut ocazia sa savurez espresso excelent în vreo doua locuri, dar acolo nu ajung toata ziua. Cu masina asta, care mi-am comandat-o, nu se poate vorbi de confort sau rapiditate. În orice alt fel faci o cafea mai repede decît cu esperssorul asta Cînd mi-am luat cafetiera, în urma cu aproape 5 ani, la început am fost multumita. Rezultatul este/era satisfacator, dar cu timpul, am mai pomenit prin alte parti , ca, daca se va strica vreodata, o sa trec la espressor Între cafeaua fiarta la ibric, facuta la filtru si asta la masinarie, pentru mine, diferentele sînt extreme. În niciuna din primele doua metode nu simt aroma aia intensiva de cafea. Si sa dezvolt putin pishwasser-ul de care tot pomeneste Adriana, din punctul meu de vedere. Numesc pishwasser o cafea facuta la filtru sau fiarta în ibric NU din cauza ca ar fi slaba cum cred unii. Asta chiar îmi aminteste de o discutie între Luciana si Adriana, despre pishwasser, unde Luciana spunea ceva de genul ca ea bea o cafea asa tare, cum nicio masina de asta nu o poate face referindu-se la dozaj. În sensul ca, într-un filtru poti pune juma' de kil de cafea. Egal cît de tare este o cafea facuta la filtru sau la ibric, pentru mine e pishwasser, din cauza timpului de procesare care este prea lung, apa prea fiarta, si clateste prea multe elemente amare, încît nu îi mai simt aroma cafelei, iar rezultatul e o supa de cafea. Aroma despre care vorbesc eu se simte doar daca apa trece cu putere prin cafeaua presata, si asta în doar cîteva secunde, ca sa ia doar ce-i mai bun din boabele macinate. Aroma. Asta zice papila mea, si nu vreau sa enervez pe careva. Si nu în ultimul rînd, cea mai buna cafea, e aia care ti-o place... facuta egal cum Report
November 15, 201114 yr comment_110962 ce frumoase-s cescutele, Chef! fetelor, eu va inteleg pasiunea ptr cafea, da' mie nu-mi spune nik! beau cafea ca sa fiu in rand cu lumea, rar are vreun efect revigorant, in esenta as putea trai f bine fara.dar ce vreau sa va-ntreb: de ce afara se bea cafea doar facuta la masina? aia de la ibric, de-aia clasica, fiarta...ce-are? e chestie de comoditate, lipsa de timp sau..ce? Nu-i vorba de timp.pentru ca si cea facuta in masina, ii trebuie timp.Nu ma refer la cele cu capsule.In sensul ca pui apa, astepti sa se incalzeasca, pui cafeaua macinata in brat si apesi pe buton.De'aia se cheama espresso.Tot chestie de gust e. Daca mi-ar place mai "diluata" as face cafeaua la ibric. Dar mie-mi place "strong".Si masinile astea "domestice" imita foarte bine cafeaua de la baruri.Adevaratul espresso.Ah, opriti-ma.V-as vorbi de cafea doua zile si doua nopti. Masinaria mea merge si cu capsule si cu cafea macinata.Si pana acum nu a vazut nici o capsula.Si nici nu o sa vada.Asta-i mokona mea: Acum oscilez inte Illy si Splendid. Poza de pe net. Report
November 15, 201114 yr comment_110965 Gabitza in cana ta cu capac ar sta 25 de cafele d'ale mele! Report
November 15, 201114 yr comment_110966 Nici io n-am vreo treaba cu beutu' cafelei. Doar daca vreau musai sa adorm, bag o stacana si gata. Asa era tata. În timp ce bea cafeluta, deja se uita unde gaseste un loc confortabil de întins. Mereu îl apuca somnu cu cafeaua în mîna Report
November 15, 201114 yr comment_110968 Maya, masina ta de cafea e exact ca a mea, model si culoare.O am de 4 ani insa am facut foarte rar cafea cu cafea macinata, doar cand am ramas in pana de "cialde" sau capsule cum le-o mai zice.Cafeaua vine buna, cu spuma, in functie de ce cafea folosesti.Singura problema acum e ca nu-mi da cafeaua calda, cel putin prima, adica tre' sa fac vreo 3 una dupa alta ca sa am apoi cafele calde.S-o stapanesti sanatoasa! Cum ziceam, înca n-o am, e pe drum Nu înteleg treaba cu capsulele. Capsule le zic la astea: http://pe1.hmcdn.de/media/item/55/04/86/21/item_L_55048621_156296151.jpgsi nu cred ca masina asta face cafea din capsule, doar cu pads, adica astea: http://mediaserver01.stockfood.com/thumbs/NDA4MjM4Ng==/00371126.jpg În orice caz, eu nu voi folosi capsule sau pads ci doar cafea macinata, la rîsnita care vine odata cu masina.Am înteles ca masina trebuie încalzita(adica apa) destul, înainte de preparare. Sper sa bunghesc rapid si gradul de macinare, etc.. Report
November 15, 201114 yr comment_110970 afară, în afară de balcani, arabi şi alte cîteva minorităţi predispuse, clasic înseamnă la percolator. mulţi nici măcar nu ştiu că există şi alte maniere de a prepara cafeaua. maya, esspresoru' tău rulz, de unde ţi-a venit idea cu gaggia roşie? Eu am baut cafele preparate si în alte feluri, dar nu-mi satisfac papila. Stii cum e cu gusturile - De gustibus non est disputandum, sau în traducere libera - nu te poti rahati în gusturile omului Cît despre idee... hmmm, o fi din cauza ca ma enerveaza Dexter? Vad mai rosu decît el! Report
November 15, 201114 yr comment_110972 Motzule, nici asupra mea nu are vreun efect revigorant. Eu o beau doar pentru mine, doar de placere. Îi ador parfumul, îi iubesc aroma...Am baut cafea preparata în multe feluri. Cel mai bun fel pentru papila mea, este un espresso facut de o masina profi într-o cafenea italiana. Si aici sînt cafenelele italiene cu super-masini, si fac espresso foarte bun, dar nu are acelasi gust ca ala din Italia. Cred ca are de a face cu amestecul de cafea/combinatia pe care o prepara, sau poate sa fie apa de vina, nu stiu. În München am avut ocazia sa savurez espresso excelent în vreo doua locuri, dar acolo nu ajung toata ziua. Cu masina asta, care mi-am comandat-o, nu se poate vorbi de confort sau rapiditate. În orice alt fel faci o cafea mai repede decît cu esperssorul asta Cînd mi-am luat cafetiera, în urma cu aproape 5 ani, la început am fost multumita. Rezultatul este/era satisfacator, dar cu timpul, am mai pomenit prin alte parti , ca, daca se va strica vreodata, o sa trec la espressor Între cafeaua fiarta la ibric, facuta la filtru si asta la masinarie, pentru mine, diferentele sînt extreme. În niciuna din primele doua metode nu simt aroma aia intensiva de cafea. Si sa dezvolt putin pishwasser-ul de care tot pomeneste Adriana, din punctul meu de vedere. Numesc pishwasser o cafea facuta la filtru sau fiarta în ibric NU din cauza ca ar fi slaba cum cred unii. Asta chiar îmi aminteste de o discutie între Luciana si Adriana, despre pishwasser, unde Luciana spunea ceva de genul ca ea bea o cafea asa tare, cum nicio masina de asta nu o poate face referindu-se la dozaj. În sensul ca, într-un filtru poti pune juma' de kil de cafea. Egal cît de tare este o cafea facuta la filtru sau la ibric, pentru mine e pishwasser, din cauza timpului de procesare care este prea lung, apa prea fiarta, si clateste prea multe elemente amare, încît nu îi mai simt aroma cafelei, iar rezultatul e o supa de cafea. Aroma despre care vorbesc eu se simte doar daca apa trece cu putere prin cafeaua presata, si asta în doar cîteva secunde, ca sa ia doar ce-i mai bun din boabele macinate. Aroma. Asta zice papila mea, si nu vreau sa enervez pe careva. Si nu în ultimul rînd, cea mai buna cafea, e aia care ti-o place... facuta egal cum Asta-i pledoaria unui connaisseur, clar! Eu doar de-o singura cafea pot vorbi cu placere, de una bauta la turci, in gradinile de la Dolmabahce. Si tot de la turci, pe niste maruntis dintr-un fund de buzunar, am cumparat o cafea fina-fina dintr-un magazin vechi de cafea. Aia mi-a placut cu-adevarat. Report
November 15, 201114 yr comment_110974 Tot chestie de gust e. Exact! Punct ochit, punct lovit! Ah, opriti-ma.V-as vorbi de cafea doua zile si doua nopti. Totusi tu te opresti, eu nu-mi pot tine degetele. Cred ca nimeni nu poate fi mai enervant decit "Maria Mea", vorbind despre cafele Acum oscilez inte Illy si Splendid. Nu cunosc Splendid. Nu am vazut niciodata. Report
November 15, 201114 yr comment_110975 Nu înteleg treaba cu capsulele. Capsule le zic la astea:si nu cred ca masina asta face cafea din capsule, doar cu pads, adica astea:În orice caz, eu nu voi folosi capsule sau pads ci doar cafea macinata, la rîsnita care vine odata cu masina.Am înteles ca masina trebuie încalzita(adica apa) destul, înainte de preparare. Sper sa bunghesc rapid si gradul de macinare, etc.. Capsulele cred ca sunt astea: Cei de la Keuring stiu ca sunt renumiti pentru masinarie si capsulele. Report
November 15, 201114 yr comment_110977 Am vazut mesajul si am ramas blocata, zic cum numai 2 replici ca am scris o gramada la subiectul asta, apoi mi-am dat seama ce si cum Hahaha, da, si pe timpuri tineam Oda Cafelei Era timpul sa îmi reiau activitatea Îmi pun sperante în masinuta ata, chiar daca am mai mult de lucru. Sper sa obtin un grad de savoare mai intensiv, mai aromat, mai parfumat! Cred ca tre' sa-mi schimb nickul în Jean Baptiste Grenouille Report
November 15, 201114 yr comment_110978 Cum ziceam, înca n-o am, e pe drum Nu înteleg treaba cu capsulele. Capsule le zic la astea: http://pe1.hmcdn.de/media/item/55/04/86/21/item_L_55048621_156296151.jpgsi nu cred ca masina asta face cafea din capsule, doar cu pads, adica astea: http://mediaserver01.stockfood.com/thumbs/NDA4MjM4Ng==/00371126.jpg În orice caz, eu nu voi folosi capsule sau pads ci doar cafea macinata, la rîsnita care vine odata cu masina.Am înteles ca masina trebuie încalzita(adica apa) destul, înainte de preparare. Sper sa bunghesc rapid si gradul de macinare, etc.. Nu eram sigura cum se traduc pe romaneste si le-am zis "cialde" cum li se spune aici.Vad ca nici tu n-ai gasit un termen pe romaneste, alea sunt, pads .Da, trebuie incalzita, in momentul in care ambele beculete sunt aprinse inseamna ca masina e incalzita. Report
November 15, 201114 yr comment_110979 Capsulele cred ca sunt astea: Cei de la Keuring stiu ca sunt renumiti pentru masinarie si capsulele. Pai da, sînt ca si alea puse de mine, doar forma difera, si marca. Alea din imaginea pusa de mine cred ca-s de la Nespresso. Sigur Barista, sînt mai bune! Si aici masinariile cu capsule predomina piata. Banuiesc ca e vorba de confort. În ziua de azi toata lumea e un haos, doar pe fuga Report
November 15, 201114 yr comment_110981 Vad ca nici tu n-ai gasit un termen pe romaneste, alea sunt, pads . Pai de pad/s le stiu, si nici nu stiu cum se numesc în limba materna. Sigur li se spune pad-uri Pads-urile astea ar fi o alternativa buna, în criza de timp. Any, tzutzulica panarello, sau cum îi zice, face treaba buna? Denisei îi place spuma de lapte. Report
November 15, 201114 yr comment_110985 Vad ca nici tu n-ai gasit un termen pe romaneste, alea sunt, pads . Pai de pad/s le stiu, si nici nu stiu cum se numesc în limba materna. Sigur li se spune pad-uri Pads-urile astea ar fi o alternativa buna, în criza de timp. Any, tzutzulica panarello, sau cum îi zice, face treaba buna? Denisei îi place spuma de lapte. Da, ala pentru spuma de lapte face treaba buna !Da eu nu ma bag, numai sotul , cu ocazia asta face si el ceva in bucatarie ! Report
November 15, 201114 yr comment_110987 nu pe bune? la ei s-a inventat mai intai masina? si ibricu' e-n curs de? yup, un fel de benjamin button plus că majoritatea nu fac cafea acasă ci şi-o cumpără de la coffee shop, aşa că slabe speranţe să fi auzit de ibric. Report
November 15, 201114 yr comment_111017 Da, ala pentru spuma de lapte face treaba buna !Da eu nu ma bag, numai sotul , cu ocazia asta face si el ceva in bucatarie !Hey, nu poti spune ca nu face si el ceva în bucatarie Report
November 15, 201114 yr comment_111024 Da, ala pentru spuma de lapte face treaba buna !Da eu nu ma bag, numai sotul , cu ocazia asta face si el ceva in bucatarie !Hey, nu poti spune ca nu face si el ceva în bucatarie Daaaaaaaa, pfuaii ma scuteste de o gramada de treaba!Adevaru' e ca putinul acela pe care-l face in bucatarie il face foarte bine, e foarte meticulos si inventiv ! Report