Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cafepedia & Cafeaua noastra, cea de toate zilele

Featured Replies

Stai tranchila, ca pana ne intalnim noi se trezeste bunatate de cafea in punga.

Mai mare rasu'. Parc-am locui la kilometri distanta una de alta. Vreo 500 asa. :bounce:

Am editat ca am scris facea in loc de cafea. Imi suna ridicol, chiar daca s-a inteles.

Si eu iubesc cafeaua,dar de cand ma stiu,o beau fara zahar si fara lapte.Laptele nu-mi placea de mica.Capuccino daca beau unul la 2-3 ani.Din an in pasti mai beau un marochino,dar cel cu nutella.Se ung peretii cestii de cafea cu nutella,se toarna cafeaua fierbinte(espresso),se pune spuma de lapte facuta ca pentru capuccino.Eu sar peste partea cu laptele.

post-162-12958034956658_thumb.jpg

post-162-1295803550937_thumb.jpg

Se amesteca si se bea.Atentie,bomba calorica.

Da' ai pus nutella, nu gluma, nu te-ai zgarcit :cheers: !

E foarte bun, doar ca nici un bar nu-ti pune atita Nutella in pahar =))

Da,cred ca am exagerat!Dar daca tot am murdarit lingurita,am uns ceasca bine.

Azi am luat si eu o cafea intr-un bar unde fac doar cafea Illy.

Nu e prima data cand beau o cafea acolo, insa astazi mi s-a parut tare rea, taaaaaare de nu va puteti imagina, nici nu am terminat-o.

Am baut repede un pahar de apa dupa si m-am rugat sa nu-mi fie rau, rau tot mi-a fost, in masina aproape ca mi-a venit un atac de panica, am inceput sa ma deschei la geaca, mi-am dat jos esarfa, am deschis geamul, parca ma strangea ceva de gat.

• 1 month later...

De asa cafea înca nu am auzit!Sînt curioasa cum se combina cafeaua cu aroma de alune :scratch:

La noi e cafea cu arome de alune (pe care o cumpar mereu pentru familie si prieteni)

Azi am fost la un magazin italian sa cumparam peste si ne-au servit cu un espresso si biscotti... o minunatie, o sa fiu treaza acum pana la miezul noptii. Am cumparat si eu Lavazza sa fac espresso la Bialetti-ul meu mic. Aveau expus un Bialetti de 50 de espresso!! Dar evident ca nu era de vanzare.

Altfel cafeaua imi place cu spuma de lapte (chiar si cea facuta la masina) -espresso a fost bun dar am simtit cum mi se indreapta parul de cat era de tare :rolleyes:

Cu aroma de alune înca nu am probat... nici macar canuta unsa cu nutella nu am ajuns. Dar o fac zilele astea! :rolleyes:

Da cafeaua cu gust de sirop de artar ai gustat-o pana la urma ?

Cu aroma de alune înca nu am probat... nici macar canuta unsa cu nutella nu am ajuns. Dar o fac zilele astea! :floare:

Da cafeaua cu gust de sirop de artar ai gustat-o pana la urma ?

Da, a fost ok, dar stii ca eu nu ma omor dupa cafele aromate. Eu cu purele :hug:

Am dus-o în tara cu mine, si acolo am probat-o. De savurat, a savurat-o mama cu prietenele :(

Carmella,

Cand am vazut ca scoti cafeaua,apoi ibricul,sa mor daca nu ma asteptam sa ai si o punga de nisip si o tava.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

Mie mi-e dor de cafeaua turceasca la nisip.

Din astalalta la ibric fac in fiecare dimineata.E drept ca nu am cafea speciala.

Fac cu ce se nimereste.

Numai ca eu am alta metoda.

Pun numai apa la fiert.

Cand fierbe,iau de-o parte,pun cafeaua si invart .Cu atentie sa nu dea pe afara.

Las pe foc 1 minut,adun caimacul in cana si mai las un minut la fiert.

Iau de pe foc si-i pun 3 stropi de apa rece,sa se lase zatul,si apoi pun in cana.

Nu stiu daca e vre-o diferenta,dar pe mine asa m-a invat mama si nu pot sa o contrazic.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Numai ca eu am alta metoda.

Pun numai apa la fiert.

Cand fierbe,iau de-o parte,pun cafeaua si invart .Cu atentie sa nu dea pe afara.

Iau de pe foc si-i pun 3 stropi de apa rece,sa se lase zatul,si apoi pun in cana.

Nu stiu daca e vre-o diferenta,dar pe mine asa m-a invat mama si nu pot sa o contrazic.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Piscotel, exact asa face si tatal meu! Si la petrecerile in familie e apreciat ca fiind "expertul in cafea". :floare: M-a invatat si pe mine, dar de cand nu am mai prestat ... aproape ca uitasem...tot ma gandeam cum era cu caimacul si cu stropii de apa ... noroc ca ai postat si mi.am amintit :floare: .

• Author

eu am alta metoda.

Pun numai apa la fiert.

Asa fac si eu alte cafele la ibric, de frica sa nu dea in foc pentru ca, de obicei, ma iau cu treaba si uit ibricul pe foc. Pe asta, insa, mi-e drag s-o "descint" exact asa cum scrie la reteta de pe punga :)

As vrea sa se sparga farfuriile ca sa le schimb dar nu se sparg https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

In schimb se sparg cescutele de cafea, tot caut ceva sa-mi placa mult si nu gasesc.

In lipsa le-am cumparat pe astea ca erau simpatice https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

Dragute foc canile Adriana.

Imi plac.

Faine paharelele de espresso. Si eu le-am vazut în Jesolo, dar erau asa scumpe... era un magazin de portelanuri de asta mai fitos. Totul era foarte scump acolo.

Azi am savurat în sfîrsit un espresso dublu in canita unsa cu nutella!

De necrezut, dar a fost dragoste de la prima înghititura!!!!!!!!! :biggrin:

Daca mergi iar la Venezia, si-l ceri la bar, mai mult ca probabil or sa dea din umeri.Nu in toata Italia este cunoscut.Daca nu ma insel in partea Romei, au ceva ce se cheama espressino, dar trebuie sa o intrebam pe Bristena, eu mai jos de Viareggio(toscana) n-am coborat pe cizma Italiei.

Cred ca marocchino se inrudeste cu o alta bautura specifica orasului Torino, si anume: bicerin.

Bicerin se prepara cu ciocolata calda, cafea si frisca sau spuma de lapte( aceiasi de la capuccino).Acum la barurile din torino ti-l aduce deja pregatit, dar in trecut iti aduceau pe masa cele trei ingrediente separat si tu iti puneai din fiecare cantitatea pe care o doreai.Poza de pe net.

post-9-13005228588331_thumb.jpg

Daca dati un google search, o sa gasiti si un lichior de ciocolata, chemat tot Bicerin.Bineinteles, torinez si el. :)