February 21, 201214 yr comment_131442 Cunoastem cu totii orecchiettele.Recunosc ca pe cele clasice nu le-am facut.Le cumpar deja facute.Reteta asta cu urda in compozitie mi-a placut enorm.Si de cand am vazut-o pe blogul "Dolcipensieri" am trecut-o in capul listei. 350 gr de faina250 gr de ricotta1 ou2-3 linguri de ulei extra Eu am facut jumatate din cantitate, suficienta pentru mine si pentru Manu. Amestecati ingredientele si framantati bine. Lasati aluatul la odihna, la rece, o jumatate de ora. Formati suluri de grosimea unui deget si taiati bucati. Turtiti fiecare bucatica cu degetul si formati astfel orecchiettele.Puteti face operatia asta si cu ajutorul unui cutit cu lama rotunjita la varf. Aici productia: Pentru pasta numita "ghiozdan-zainetto" va rugam sa contactati direct producatorul-inventatorul. Le-am lasat la uscat si intre timp am pregatit "condimentul": rosioare cerry trase in tigaie cu un pic de ulei extra si busuioc proaspat.Voi puteti sa folositi ce vreti: pesto, ragu. Si cu parmigiano: Report
February 21, 201214 yr Author comment_131446 Asa mi s-au parut si mie. Se fac repede si fara sa detii mare indemanare tehnica in pregatirea pastelor. Report
February 21, 201214 yr comment_131460 Si daca n-ai timp sa le orechesti le lasi gnocchi, imi sufla a primavara si cald reteta asta Report
February 21, 201214 yr Author comment_131477 Normal ca le putem da ce forma dorim si putem. Daaa... sufla asa un aer primavaratic. Report
February 21, 201214 yr comment_131535 io vreau reteta de orecchietto-zainetto super!!! si orecchiettele si condimentul imi plac! dar manutele alea mici in bucatarie fac mai bun orice este in primo piatto Report
February 22, 201214 yr comment_131553 Pastele tale sunt splendide . Ghiozdan-Zainetto ,solicita imginatie.Si dovedeste ca Manulica nu se ia dupa "turma."https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif Si asta-mi place .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif Report
February 22, 201214 yr comment_131554 Cand am citit titlul retetei am fost sigura ca esti tu, Lily! Am salvat reteta, mi se pare foarte faina, mai ales ca am si eu 4 manute de pus la lucru . Report
February 22, 201214 yr comment_131559 Cand am citit titlul retetei am fost sigura ca esti tu, Lily! Am salvat reteta, mi se pare foarte faina, mai ales ca am si eu 4 manute de pus la lucru . Ai grija ca sunt cu urda si tu nu ai voie... Report
February 22, 201214 yr comment_131566 Cand am citit titlul retetei am fost sigura ca esti tu, Lily! Am salvat reteta, mi se pare foarte faina, mai ales ca am si eu 4 manute de pus la lucru . Ai grija ca sunt cu urda si tu nu ai voie... Poi nu pentru mine, pentru restul, ca pe ai mei nu prea i-am "convertit". Report
February 22, 201214 yr Author comment_131695 io vreau reteta de orecchietto-zainetto super!!! si orecchiettele si condimentul imi plac! dar manutele alea mici in bucatarie fac mai bun orice este in primo piatto Multumesc Deny, mai ai un pic si poti sa o pui pe Bea la treaba. Pastele tale sunt splendide . Ghiozdan-Zainetto ,solicita imginatie.Si dovedeste ca Manulica nu se ia dupa "turma."https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif Si asta-mi place .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif Multumim Lia, las ca ti le facem la vara. Cand am citit titlul retetei am fost sigura ca esti tu, Lily! Sper ca-i de bine Bia! Glumesc. Sunt bune si urda(ricotta) le da ceva in plus.E bun si pentru copii care nu mananca branzica.Nu se vede, nu se simte dar ...e! Report
April 6, 201214 yr comment_141584 Daca nu le incercati, nu ma mai joc cu voi Multumesc Eataly!!!! :cheers: Am descoperit ca,,,si apasate cu lingurita (micutza)de cafea ies perfect rotunjite...altfel le-as fi gaurit cu unghiile Report
April 6, 201214 yr comment_141585 Aceeasi compozitie in varianta gnocchi ...EXCELENT!!!! Apoi cu sos de gorgonzola e o nebunieeeeeeeeeee!!!! Report
February 23, 201511 yr Author comment_226286 Refacute cu verza stufata(varza calita) si cuburele de costita! Cu pecorine pentru mine: Report
February 23, 201511 yr comment_226291 Refacute cu verza stufata(varza calita) si cuburele de costita! combinatie splendidatre' sa le incerc musai Report
February 25, 201511 yr comment_226347 Refacute cu verza stufata(varza calita) si cuburele de costita! combinatie splendidatre' sa le incerc musai Hai Adriana, cine face mai iute? Cu varza acra. Varza normala, nu? Peter Report
February 25, 201511 yr comment_226348 Pai eu momentan n-am ricotta si miine tre sa fac pogacelele tale, sper.Eu oricum as folosi varza normala ca murata n-am. Report
February 26, 201511 yr Author comment_226356 Mamma mia, cu varza acra cred ca-i nebuneala curata! Report
March 1, 201511 yr comment_226438 Am terminat de facut aluatul, dar am niste intrebari. Am inteles ca se lasa la uscat - dupa aceea se fierb ca alte paste? Daca am facut prea multe, se pot pastra cateva zile asa uscate? in frigider? Report
March 1, 201511 yr Author comment_226440 Faine rau Peter! Bineinteles ca le poti servi ca orice alt fel de paste: ragù, branzeturi, suc de rosii, pesto etc. Adi, la uscat cateva minute la aer.Ultima oara n-am avut timp si le-am fiert imediat.Nu s-a intamplat nimic.Se fierb ca niste paste normale proaspete, cateva minute.da voi incercati-le cand obtineti consistenta dorita, sunt gata! Eu le congelez fara probleme. Report
March 2, 201511 yr comment_226453 Daca nu aveti lingurite folositi niste degete mai mici . "Pune un pic de faina daca se lipeste de maini. Mda, las' ca merge si un pic mai multa..."Eataly, au fost foarte bune. Am pus numai jumatate din portie la fiert dar puteam sa le pun linistita pe toate. Nu mai ajung in congelator, fiica-mea a zis sa-i pun maine la scoala, i-au si placut dar cred ca si vrea sa se laude la colege . Report