March 19, 201214 yr comment_137403 [indent]Un alt sos pe care-l ador, pe lînga cel de visine - sosul copilariei mele de altfel, este cel de afine. Cum pe lînga rata potriveste perfect un sos dulce-acrisor, a sosit si rîndul afinelor. Asa ca masa de duminica, a fost una copioasa si delicioasa. Am servit Confit de Canard cu sos de afine si cartofi piure, la cerere. [center] [/center] Ingrediente: 250 g afine250 ml vin rose sau rosu200 ml suc de afine din compot sau suc natural2 linguri jeleu de struguri salbatici (sau alt jeleu de afine, coacaze, mure...)1 lingura amidon1 scoarta de scortisoaraun praf sarepiper, nucsoara[center] Modul de preparare - Confit de Canard Se pune la fiert vinul cu jeleu de struguri salbatici si scortisoara.Se lasa la fiert pe foc moderat spre iute pîna se evapora alcoolul si scade putin. Jumatate din cantitatea de afine se piseaza grob si se adauga la vin.Se lasa la fiert pe foc domol înca 3-4 minute. Se adauga si afinele întregi,iar dupa alte 3-4 minute de fiert se adauga si sucul de afine amestecat cu amidon.Se învîrte cu grija, pentru a nu strivi afinele, în timp ce sosul mai trage un clocot de 2-3 minute si se îngroasa.Între timp se condimenteaza cu un praf de sare/un vîrf de cutit e suficient (si important),putin piper proaspat rîsnit si nucsoara razuita fin, dupa gust.Nu pot sa spun decît, ca acest sos este delicios si potriveste perfect cu carnea de rata. Pofta buna! [/center] [/indent] Report
March 19, 201214 yr comment_137408 Daca veneai mataluta mai degraba cu reteta asta, faceam si sosul asta pe diseara, ca am rata!Arata superb ! Report
March 19, 201214 yr comment_137424 Excelent! Si cromatica este incredibila. Bravo tie, asta e o reteta de haute-cuisine. Mersi mult pentru reteta de jeleu! Report
March 19, 201214 yr comment_137442 Pupa-te-ar maţa* de gourmetă, care eşti! _____* [i]cea din fotografia avatar, aia mai mica [/i] Report
March 19, 201214 yr comment_137446 Ce bine arata, urmatoarea data cand iau rata de la taran stiu cum sa o fac Report
March 20, 201214 yr comment_137521 Denise, nu vrei o surioara mai mare ? vorbesc cu barza sa ma lase in cosulet in fatza casei voastre. promit sa pap toate bunataturile pe care le face mamica ta. cred ca o incerc de Paste. merci pt. reteta, Maya ! Report
March 20, 201214 yr comment_137822 Chiar ma gandeam sa scot ratunu' din congelator si sa-l prepar in vreun fel. Iote ca scot si niste afine, ca tot mi-ai dat ideea!Tre' sa fie minunat. Numai uitandu-ma la poze si mi s-a facut pofta! Report
March 21, 201214 yr comment_137843 Am tot zis ca trebuie sa pregatesc si eu rata pentru ca tot nu am reusit pana acum iar cu sosul esta cred ca e nemaipomenita. Cel putin asa arata, delicios. Report