Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uleiuri

Featured Replies

Lilia, Oana, Multumesc pentru informatii. Nu am stiut de uleiul de cocos. Am sa-i spun prietenei mele care e disperata cu iritatiile de scutec ale baietelului ei. Am sa caut si ulei de argan, cu toate ca eu folosesc ulei de migdale si sunt multumita de rezultat.

Sotului meu a inceput sa-i plece parul. Uleiul de ricin am auzit ca ajuta, daca nu sa creasca altul, macar sa mai incetineasca procesul :P Ati incercat ulei de ricin impotriva caderii parului?

Am uitat sa specific ca folosesc si uleiul de ricin. Eu l-am folosit doar de 2 ori ca si masca de par,nu mi-am dat seama daca ajuta la caderea parului,cred ca trebuie sa-l folosesc mai des ca sa vad rezultate, eu m-am blocat pe uleiul de argan si greu il mai las pt altul :D

Uleiul de ricin il folosesc mai mult la dureri de oase si cele musculare.

Te pup!

Oana, uleiul de argan e la fel de gras/greu ca si cel de migdale? Adica patrunde mai repede in piele?

Oana, uleiul de argan e la fel de gras/greu ca si cel de migdale? Adica patrunde mai repede in piele?

Nu e atat de gras, e mai usor, dar trebuie sa pui f putin la ochi, ca e ulei si aluneca, si apoi iti lacrimeaza/incetoseaza ochii.

Eu pana sa ajung la cantitatea perfecta, am mai avut ochii inlacrimati :P , acum sunt ok. I-am recomandat si prieteni mele , ca ea are pungi la ochi, si o ajuta f mult, e f bucuroasa de ulei.

Pupici!

• 7 months later...

eu am descoperit uleiul de cocos. Foarte bun, il folosesc ca masca de par contra matretei si dupa 2 utilizari nu mai am matreata.

Ma dau pe corp pentru hidratare, e bun si pentru cosuri, eu il ador. Plus ca miroase frumoas a cocos.

• 2 years later...
  • Author

hello,

nu gasesc nici un link unde s-a discutat pe forum care sunt indiciile de alegere a unui ulei presat la rece, extravirgin. Stiu sigur ca s-a mai explicat, cel putin Adriana, de n ori, dar nu gasesc informatia si am nevoie pentru o prietena. Multumesc

si back to the topic: cu 2-3 pic de ulei de catina pe zi ridicam imunitarea si alungam racelile de sezon. La noi functioneaza f bine.

de asemenea, functioneaza minunat uleiul de cocos, la mine uz cosmetic (demachiant si ulei de corp, ulei pentru calcaie), si vreo 3 saptamani am luat o lingurita pe stomacul gol ... (tine colesterolul sub control, ajuta la mai buna asimilare a nutrientilor din hrana, creste imunitatea, are proprietati antiinflamatorii) ; insa am o prietena care il mananca pe paine

voi ce uleiuri ati mai folosit?

eu beau la greu ulei de oregano. fac cîte o cură de o lună, mai ales la schimbarea anotimpurilor. e considerat antibiotic natural mai ales pentru căile respiratorii, reglează stomacul și e bun și pe piele (pentru probleme, nu cosmetic)

Dex, te referi la ulei esential de oregan?

Ca eu, imi pun o picatura pe un cub de zahar si-mi ia gura foc.

E intradevar bun, ca desfunda, purifica.Dar mai mult de o picatura nu se poate.

Pe foicica lui scrie ca irita mucoasele in cantitati mai mari.

nu prea mi-e clar ce e uleiul esențial, dacă e ulei pur atunci nu e esențial. este ulei extras din oregano într-o bază de ulei de măsline, substanta activă, carvacrol fiind de 36%. iau 4 picături și nu sunt chiar plăcute la gust dar nici foarte groaznice.

prima oară am băut cu 85% și parcă nu a fost diferență la gust. ce cumpăr eu vine cu o cărticică în care nu scrie nimic de iritarea mucoaselor...

nu prea mi-e clar ce e uleiul esențial, dacă e ulei pur atunci nu e esențial. este ulei extras din oregano într-o bază de ulei de măsline, substanta activă, carvacrol fiind de 36%. iau 4 picături și nu sunt chiar plăcute la gust dar nici foarte groaznice.

prima oară am băut cu 85% și parcă nu a fost diferență la gust. ce cumpăr eu vine cu o cărticică în care nu scrie nimic de iritarea mucoaselor...

Uleiul esential, volatil, eteric = lichid hidrofob concentrat ( în cazul asta ulei organic pur 100% ) care contine compusi aromatici volatili obtinuti din planta din care a fost extras, prin distilare.

• 4 years later...